Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Erik har tatt en pause, men Ronny er etter det Liernett erfarer, trener for J 12 og vil forhåpentligvis følge sine egne jenter og laget videre neste år.

Stoppen Sportsklubb trenger både flere trenere, spillerutvikler og daglig leder. Stoppen Sportsklubb har startet opp med planleggingen for neste sesong.

Sparta/Bragerøen IL og IF Liungen er klubber med lange og stolte tradisjoner i Drammen og Lier. Klubbene som tidligere har vært konkurrenter ble 12.04.2012 enige om å opprette Stoppen Sportsklubb, for å gi et godt tilbud til flere, samt holde de i aktivitet lengre. Årtier med rivalisering skal fra 2013 forenes til det best mulig sportslige opplegget for medlemmene. Den nye klubben skal favne over all aktivitet – fra 13 år og opp til oldboys & girls. Den nye klubben har et godt sportslig fundament å bygge videre på.

Klubben søker kandidater til flere av  årsklassene, både på gutte- og jentesiden og eventuelt som hjelpetrener innenfor ett eller flere av lagene våre.
Alle engasjement blir honorert i egen avtale. SSK søker også etter en spillerutvikler og en daglig leder i deltidsstillinger, her er det også mulig å kombinere dette med trengerengasjement i klubben.

Klubben ber interesserte om å ta  kontakt med sportslig leder Ronny Solbraa-Bay  (ronny.solbraa-bay@wuerth.no).

Morgendagens A-lag

Stoppen Sportsklubb har mange talenter til å fornye A-laget i årene som kommer. - Hvem av disse spiller 3. divisjon neste år?
Under sees G 19 etter årets siste kamp mot Hallingdal Fotballklubb. Ingen av spillerne blir for gamle for å spille juniorfotball neste  år, men mye tyder på at flere enn Jørgen Solvang Nilsen og Martin Gundersen vil få spilletid på A-laget, kanskje i kommende sesong. «Er du god nok, er du gammel nok», heter det.


Foran fra venstre (fødselsår i parentes): Carl Fredrik Lund (96), Arian Cindahl (95), Peter Grothaug(95), Lukas Haugberg(97), Sander Golmen(98), Hallvard Thorkildsen(95), Sivert B. Langerud(98), Martin Dreier Bakken(95)

Bak fra venstre: Jørgen S. Nilsen(95), Andreas Carlsen(95), Jakob Nagelsaker(95), Jens Henrik Gjørven(95), Anders Klemetsdal (95), Martin Gundersen(94), Trym Sverreson (95) (Foto:  Privat).

Fotball Liungen IF Spa/Bra Stoppen Sportsklubb

Flere saker fra arkivet

Feiret med kake

Vivi Becher, leder i Spabra og Christian Aakermann, leder i Liungen kunne feire et godt samarbeid så langt. Stoppen Sportsklubb ble stiftet i kveld.

Sponsoravtale i havn

Styreleder Vivi Becher og daglig leder i Concolvo, Fredrik Røtter, er godt fornøyde ved å utvide samarbeidet inn i nye Stoppen sportsklubb.

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

God søndag for Spabra

Scoringsglede både på Stoppen (her gjør Petter Nystrøm 2-1 for G 19) og på Strømmen, der A-laget revansjerte seg og er over "streken" igjen.

Nå kan Spabra juble

Det blir 3. divisjonsfotball på Stoppen også neste år.

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Fortsatt 3. divisjonsspill

- Det er målet for årets sesong, sier Marcus Walfridson, før han presenterer seks av de nye spillerne før seriestart.

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.

Ronny gjestet SpaBra

Leder av sportslig utvalg, Erik Bjørnstad, takker her Strømsgodsets trener for en fin leksjon i forsvarspill og samhandling

Vedtak som forventet

Styrelederne Vivi Becher i Spabra og Christian Aakermann i Liungen kan feire at Stoppen Sportsklubb blir den nye fotballklubben i Lier

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Seks viktige 4.divisjonspoeng

Lier IL vant sin hjemmekamp, mens både Ronny Deila og Gabor Valo fikk sjansen fra krittmerket for Spa/Bra i Solbergelva --

Viktige bortepoeng

Juniorspilleren Jørgen Solvang Nilsen (th på bildet) scoret et fint mål, men også juniorspillerne Herman Stenseth (tv) og Koenrad Herber fikk spilletid for Spabra i dagens bortekamp.

Fortsetter treneren?

Trener i Spabra, Marcus Walfridsson, har sagt opp sine jobber på Stoppen fra 15. juni, på grunn av manglende støtteapparat rundt A-laget.

Viktig for rekruttene

Fotballtalentene, her representert ved Bonfils Maselela, Granit Ademi og Rasmus Gjemmestad, trenger forbilder i nærmiljøet. Derfor er det viktig at kommunens beste lag beholder plassen i 3. divisjon.

Nytt løft for jentefotballen

5-6 av Spabras kretsmestere i J 16-klassen skal danne stammen for J19 i den nye Stoppen Sportsklubb neste år.

Deila på Spa/Bra?

Det er ikke utelukket at Strømsgodsets hovedtrener spiller 4. divisjonsfotball neste år ---

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Ronny inspirerer Spa/Bra

Og smitter Strømsgodsets trenersuksess over på SpaBras ungutter allerede i serieåpningen mandag kveld?

Bra avslutningskamp

Spa/Bras Kim Kristiansen scoret etter dagens fineste angrep i dag -

Ny fotballklubb i Lier?

- Målet er å gi alle spillere innen 11-er fotballen et minst like godt tilbud, sier Christian Aakermann i Liungen IF om en eventuell ny fotballklubb i et samarbeid med Sparta/Bragerøen IL for neste sesong.

Optimistisk før opprykkskampen

- Vi er et bedre lag enn Drafn og bør sikre tre poeng i morgen, sier Aage Golmen, trener for Spa/Bra.

Hvem er best i kveld?

Spa/Bra kjemper i toppen av 4. divisjon, men trener Aage Golmen venter seg en vanskelig kamp mot Lier på Tranby i kveld.

Deila spiller i dag

Strømsgodsets hovedtrener er med i troppen, opplyser Spa/Bras spillende trener John-Erik Loe Olsen (på bildet).

Ronny Deila signerte for Spa/Bra

Tirsdag kveld signerte Strømsgodsets trener Ronny Deila overgangspapirene som gjør han til Spa/Bra spiller fremover

Målet er opprykk

Spa/Bra ligger godt an for å komme høyere opp i divisjonsystemet, mens Lier får det tøft for å berge plassen i 4. divisjon.

Nye baklengsmål

Som ventet ble det en ny vanskelig kamp for Spabra mandag kveld.

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Ingen sammenslåing Sandviken-Arna/Bjørnar

Nå er det endelig klart at Sandviken beholder sitt lag i Toppserien. Dermed må Liungen spille i 1. divisjon neste år.

Full pott for lierlagene

Her blir Christer Pedersen matchvinner for Spabra på Stoppen i dag. Og Syllings A-lag sørget for målfest i hjemmedebuten i 5. divisjon.

- Alt gikk galt

Det var trener Marcus Walfridssons korte kommentar etter Spabras stortap i dag. Siste serierunde var for øvrig bedrøvelig for lierlagene.

Overbevist av Ronny

Martin Rønning Ovenstad (17) valgte Strømsgodset fremfor Twente for neste sesong.

Bedre samarbeide er nødvendig

Selv om Liungen ikke kunne stille lag de to siste kampene ser det til at klubben kan fortsette i 5. divisjon.

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

- Vi satte sjansene!

Det kunne Spa/Bras målscorerne Ronny Deila, Morten Hagen, Hazir Ademi og Martin Eøien Gilhuus fastslå etter effektivt angrepsspill i andre omgang i kveld.

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

- Vil skape engasjement

Marcus Walfridson, ny trener i Spa/Bra, tror det blir spennende å trene en liten klubb med gode samarbeidsevner.

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

Knokkeloppgjør på lørdag?

I går ble det bortetap for Spa/Bra, til tross for at Gabor Valo tok det som var i 1. omgang. - Nå gjelder det å slå Modum på Stoppen, sier trener Aage Golmen i dag.

Lierlagene kjemper mot nedrykk.

Det ble ingen festdag for Spabras A-lagsgutter på Stoppen i går.

Klar for 1. divisjon

Trener Anders Ruud Gundersen (bak i hvit skjorte) jubler med laget. Nå han føler en blanding av glede og lettelse etter at St Hallvard Håndballklubb vant opprykkskampen i dag.

Høstfest med ball

- Målet er at de yngste fotballspillerne i vårt område skal bli bedre kjent med klubben og A-lagspillerne, sier trener Marcus Walfridsson.

Matchvinner og opprykksglede

Kaptein Martin Wøien Gilhuus (th) sørget for en flott scoring og at det ble fest på lagkameratene i Spa/Bra i kveld --

Tre klare seire

Spa/Bras med Ronny Deila på laget vant lett på Stoppen, Lier med Ketil Ustad viste solid scoringsform, og ikke minst storspilte sjuerjentene til Liungen mot Kolbotn på bortebane i denne ukas seriekamper.

To-årsavtale med Stabæk

- Dette vil restarte satsinga på jentefotballen, sier Ronny Solbraa Bay (th), leder av Liungens IF s fotballgruppe, etter signeringa av to-årsavtalen med toppklubben Stabæk Kvinnefotball

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

På landslaget i to idretter

Fra før er Martin Ovenstad Rønning (15) er landslagsspiller i bandy, nå er han tatt ut på landslaget i fotball.

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

De små blå på Lierdagene

Thormod Gjerdingen fikk møte en blid og opplagt Ronny Deila og lierspiller og Godset-tilhenger Einar Boman Rinde i går.

Revansjerte seg

Det ble tap mot Lier i forrige serierunde, men en nye seier der kaptein Martin Wøien Gilhuus bidro med en scoring, gir tabelltopp foreløpig --

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Forsterker laget

Edvin Blazy er èn av to gode offensive spillere som kan bidra til at Spabra begynner å vinne kamper igjen.

Strålende bandyinnsats

Sparta/Bragerøens 10-årslag har startet sesongen med gode resultater

Smågutter til topps

Etter en flott seriekamp og storseier hjemme på kunstgresset på Lier Stadion, vant Sparta/Bragerøens smågutter avdelingsmesterskapet i 14-årsklassen

Idrettsglede i fokus --

Hundrevis av unge talentfulle fotballspillere (her representert ved en Sylling-spiller) boltret seg under første dag av Spa/Bras jubileumsarrangement

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

Jubler for seier

Kristian Capellen ble tomålscorer, da Sylling nok en gang beviste at de holder nivået i divisjonen.

Ønsker flere leietakere

- Vi er svært interesserte i å leie banen på Stoppen, hvis vi kan få rabatterte priser, sier Leif Helge Røed (bildet), leder i fotballgruppa i Lier IL

- Positiv opplevelse

Det sier trener Markus Walfridson etter at Spa/Bra er videre i cupen etter ekstraomganger mot Svelvik mandag i kveld.

Stang ut for lierfotballen

- Vi kunne punktert kampen i 1. omgang, sier trener Ole Petter Engebretsen etter at Spabra fikk det vel tøft på Gol. Lier J 14 misset også i finalen på Tranby.

Håndballstjerner på Stoppen

Håndballintersserte bør benytte anledningen onsdag kveld til å ta en tur innom St Hallvardhallen (bildet) for å se nydannete St Hallvard Håndballklubb spille mot Drammen Håndballklubb i cupens 2. runde

Lover godt for bandysesongen

De allsidige lilleputtene i Spa/Bra viste under siste helgs kombinasjonscup i Sarpsborg at de behersker lagspillets finesser, både sommers- og vinterstid --

Åssiden 2 vanskelig borte

- Vi kjenner mange av motspillerne fra tidligere kamper, så dette blir et prestisjeoppgjør, sier Martin Wøien Gilhuus, spillende klubbformann i Spa/Bra

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

Høy målsetting

Liungen J 14 måtte score åtte mål mer enn motstanderen for å vinne serien i kveld, men måtte nøye seg med èn tittel.

Dette var bare moro

Både godsettrener Ronny Deila og keeper Gabor Valo smilte til tross for "bare" uavgjort på Stoppen --

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Tapte viktige poeng

Spissen Mats-Henrik Ueland var svært misfornøyd med sin debut for Spabra i kveld.

Topptrenere til Stoppen

Spanske Toni Ordinas, tre trenere fra Manchester City og flere kjente trenere fra distriktet vil delta på Spabra og Liungens fotballskole i august.

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Flere pokaler til Lier IL

Buskeruds fotballkrets sin representant, Jan Olav Knudsen, overrekker en fornøyd Ole Jørgen Lium på Liers B-lag beviset på at klubben har vunnet ett av de to seniormesterskapene i år.

Nede for telling

Rødt kort og stortap, en trist kveld for Liers A-lag sender sannsynligvis laget ned i 5. divisjon igjen, mens Spa/Bra nærmer seg et nytt og imponerende opprykk --

Lokaloppgjør på Tranby

Nyopprykkede Sylling møter Lier i morgen ettermiddag.

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Klasseforskjell

- Lier skuffet stort, sa Spa/Bra s trener John-Erik Loe Olsen etter at laget hans nedsablet Lier i går kveld

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

En tung kamp

Det sa kaptein Martin Wøien Gilhuus etter at Spa/Bra tapte for Åmot i ettermiddag.

253 barn og 33 instruktører på Stoppen

Mange positive tilbakemeldinger med konstruktive forslag på forbedringer til neste år er den foreløpige oppsummeringen etter fotballskolen til samarbeidsklubbene Liungen og Spabra.

Tok tre poeng

Ketil Ustad (tv), Hazir Ademi ( midten) i blå Lierdrakt var med og slo Spa/Bra i fjor. I kveld bidro de til at Liers 3. divisjonsrepresentant vant en knapp seier mot FK Tønsberg.

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

Imponert over entusiasmen

Presidenten i Norges fotballforbund, Sondre Kåfjord stakk i dag innom Liungen.

Sikret ny kontrakt

Morten Hagen sørget for tre scoringer for Spa/Bra i ettermiddag. Dermed blir det 3. divisjonsfotball på Stoppen også neste år -

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

Fotballskole og fornyelse

Ikke bare fortsetter Marcus Walfridsson som trener for Spabra. Men fotballrekrutter i Lier kan glede seg til møtet med trenere fra Manschester City i sommer.

Ny daglig leder i Liungen

Hans Petter Hoelstad (32) er i dag ansatt som ny daglig leder i Liungen etter Sverre Munkvold som sa opp for halvannen måned siden.

Sjansefattig på Stoppen

Morten Hagen var nok en gang svært nyttig og skaffet Spa/Bra ett poeng -

KM-tittel og pokaler

Marcus Næslun Haugland og Emil Mehren Mathiesen kan smile etter en flott sesong for bandygutta i Sparta Bragerøen.

Vi skal vinne

Sparta/Bragerøens trener Aage Golmen er stor optimist foran morgendagens debut i 3. divisjon - og for resten av sesongen.

Felles lag her i 2012

Som ventet ble Intensjonsavtalen vedtatt for samarbeid om 11 er fotball på de ekstraordinære årsmøtene i Liungen og Spa/Bra, enstemmig i Liungen, men det var ikke full enighet i Spa/Bra -

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.