Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Brannbiler i Drammen

VG har satt fokus på standarden på brannbiler og bredskap i Norge i dag. Og det er ille.

Jeg gikk inn og tittet litt på faktaopplysningene om hvordan det står til i Drammen interkommunale brannvesen, og det er ille. Snitt alderen på bilene, i et antall av 46 stykker, er 10,3 år. Og ekstra ille er det her i Sylling, hvor vi har en brannbil fra 1998 modell som visstnok er kjøpt brukt. Og på toppen av det hele, så er mannskapene på stasjonen her i Sylling frivillige mannskaper som har som en ekstrajobb å være brannmenn. Men jeg spør: Hvordan er det med utdannelsen til disse mannskapene? Er det noe av den som for eksempel er utdannet røykdykkere? Og hvor lang tid er forventet tid som går fra alarmen går til de er fremme ved stedet det brenner, eller en annen ulykke? Og hvor lang tid går det før det kommer forsterkninger fra Drammen?

            Jeg stiller disse spørsmålene på bakgrunn av det som skjedde 22/7 i fjor. Jeg sier ikke at noe slikt vil skje igjen, men det kan skje en annen type katastrofe som krever et brannvesen fullt på høyde med det beste vi ha i landet, for eksempel slik som i Oslo. Og det er helt riktig, som det står i en artikkel i dagens VG, at politikerne i så å si alle kommuner gambler rått med sikkerheten til innbyggerne i sin kommune, og gir blaffen i hva slags tilstand det kommunale brannvesen er i for tiden. For de tenker: Det skjer ikke her, det skjer alle andre steder, derfor gjør de heller ikke noe med brannvesenet sitt. Men jeg vil gjøre oppmerksom på at et kommunestyre samlet, kan bli straffrettslig ansvarlig for en katastrofe fordi man ikke har et tilstrekkelig brannvesen og sette inn. Hva da?

            Jeg gjør oppmerksom på at bildet av den gamle brannbilen i denne artikkelen ikke har noe med saken min å gjøre, det er bare ment som en illustrasjon hvor ille det er i landet vårt.

Forrige artikkel:Fjordparken forlengetNeste artikkel:Bredside mot Lier kommune

Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 12. desember 2012 20:18: Morten
hva med denne på sylling og samme i sande

http://www.egenes.as/news.asp?id=9705
Onsdag 12. desember 2012 22:01: Sylling
Trur ikke du skal være så kritisk til mannskapene i Sylling! Det er flere brannmenn som har tatt grunnkurs for deletidsbrannmenn og de fleste har røykdykkerkurs! Utrykningstiden kan selvfølgelig variere men det er sjelden det tar mer enn 7-8 minutter fra alarmen går til de har rykket ut.

Hvor lang tid det tar før assistansen fra Drammen er noe som avhenger av hva som skjer i Drammen. Hvis de er ledig i det alarmen går vil jeg si at det tar 15-18 min ca.

Så istedenfor å våre så forbanna kritisk syntes jeg du kan være litt positiv til den jobben frivillige brannmenn gjør! Dette er mennesker som har dette som ekstra jobb på fritiden, mange av dem bruker også fritiden sin til å ta kurs for å være best mulig forberedt på forskjellige hendelser! De har også flere øvelser sammen med hovedstasjonen i Drammen vært eneste år.
Onsdag 12. desember 2012 22:17: håkon andersen
bra skrevet Sylling, kan også fortelle at mannskapene i Sylling var det FØRSTE frivillige brannvesen her i NORGE som fikk ta ibruk hjertestarter. det etter og ha hatt en grundig opplæring av lege og proffe innstruktører fra Norsk luftambulanse. Gutta i Sylling har faktisk også reddet liv med den.herr Fjellman burde også innhente opplysninger fra brannvesenet istedet for og gå til media og skrive kritiske artikler om en flott gjeng som gjør en utrolig fin og god innsats med og være med som frivillige mannskaper
Onsdag 12. desember 2012 23:48: Sylling 2
Herr Fjellman, du er jammen en utrolig mann!
Vet du noe om en brannbil fra 1998 er ille, det er fullgodbrann bil eller ei?
Hva er det du tror om de som er deltidmannskaper i Sylling? Tror du virkelig at de ikke kan utføre en jobb som brannmanskaper, hjertestarter osv , fordi de ikke har, dette som heltidsjobb. Godt du har troen, på innbyggerne i lokalsamfunnet ditt!
Hvorfor tok du ikke en tlf. til DRBV, en av de bedere brannvesnene i Norge faktisk. Da hadde du fått svar på alt, du synser og tror noe om!
Hvis du skulle trenge hjelp en gang så kommer det FRIVILLIGE mannskaper med stor kompetanse, erfaring og en fullgod brannbil, husk det!
Utrykkningstiden i Sylling ligger vel på 7-9 min, men det er kanskje ikke bra nok for deg!
Få deg en leilighet i Drammen i nærheten av Langesgt., kortvei til heltidsmannskaper og nye biler!
Nå er det dessverre slutt på Lierposten snart, men de frivillige i Sylling brannvesen, vil fortsatt stå på.
Torsdag 13. desember 2012 09:12: Sylling 2
Beklager, det er Liernett som dessverre legges ned, ikke Lierposten!
Torsdag 13. desember 2012 11:00: Redaksjonen, Torger Almaas
Det er helt korrekt det Håkon Andersen skriver. Sylling Brannvesen har reddet liv. Se denne artikkelen:
http://www.liernett.no/2461-gripende-oyeblikk
Torsdag 13. desember 2012 13:55: Victor Fjellman
Jeg vet at de frivillige mannskapene på Sylling brannstasjon gjør en god jobb. Men ut fra det som er blitt sagt om alle brannmenn i Norge, så må jeg få lov til å stille spørsmål. En brannbil som er kjøpt brukt og er fra 1998, er etter min mening for gammel. Dette fordi at hvis man ser på politibiler og ambulanser, som staten eier, så blir de oftere skiftet ut, enn det som gjelder brannbiler. Ogen 98 modell begynner man kanskje med å få problemer med å få nye deler til, det er bare slik det er. Men jeg spør: Er det ikke viktig og ha en bilpark som er så og si oppdatert og moderne? Som kan fylle rollen sin maksimalt? For i dag så skal ikke brannmenn bare slukke en brann, men også delta i rednigsarbeidet i en hver ulykke eller katastrofe, og da er det viktig at man har verktøy som holder mål. Det er mitt poeng. Det er også godt å høre at det går svært kort tid fra alarmen går til man er på stedet, selvsagt så avhenger det av hvor ulykken er.
Torsdag 13. desember 2012 14:22: T Oddden
Syllings bil er en relativt bra bil. Etter at det ble opprettet et Interkommunalt brannvesenet ( DRBV; Drammen, Lier, Sande, Svelvik, Nedre Eiker, Øvre Eiker, Krødsherad, og Sidgal har det blitt lagt en utskiftingsplan på alle bilene) Ps! Bilen i Sylling er en av de neste som skal skiftes ut. Ellers har de en nesten ny mannskapsbil, MB Sprinter! Resten av bilparken i DRBV er bra! Ny snorkel / lift kommer til Drammen på nyåret... Deltidsmannskapene holder jevt over et meget bra nivå. Hilsen en heltidsbrannmann!!
Torsdag 13. desember 2012 18:18: Victor Fjellman
Svar til T. Odden. Det var veldig oppklarende det du skrev. Og jeg må si at det er veldig beroligende og vite at bilparken i blir skiftet ut med jevne mellomrom. Da ligger DRBV over gjennomsnittet for det som er vanlig rundt om i landet. Hvorfor jeg skrev det jeg skrev, er fordi jeg har sett hvor dårlig standarden er på frivillig brannmanskaper og den utrustninger de har til disposisjon for å redde liv. Men det er som sagt godt å høre at det står bra til ikke bare i Sylling, men i hele Drammensområdet,når det gjelder og ha et godt brannvesen.
Flere artikler

© 2017 Sylling Hardcode

Nytt fra Sylling Hardcode nå: cpm.wiki