Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Full av pågangsmot

- Vi får hvile i graven som vi sier på Island. Aldis S. Mortensen skal overta ansvaret for Eiksetra sammen med mannen Vidar Pålsøygård på nyåret.

- Det nye bestyrerparet, som bor på Sjåstad, overtar fra 1. februar 2013 som bestyrere på Eiksetra turisthytte i Lier. Kontrakt er underskrevet, og de har utviklet et spennende og framtidsretta konsept for driften av den populære turisthytta og utfartsstedet i Lier, uttaler Anne Wollertsen i Drammen og Oplands Turistforening.

Aldis (43) er oppvokst med både dyr og hotelldrift på Island. - Bestefar drev med dyr. Mor og far drev et lite hotell. Da måtte jeg være med på all slags jobber innenfor hotelldriften, forteller hun. Hun har også allsidig yrkeserfaring i Norge siden hun kom hit i 2004.

Vidar Pålsøygård (43), opprinnelig gudbrandsdøl har bodd 15 år i Lier,  jobber til daglig i AS Veidekke. - Han har tenkt å beholde jobben der inn til videre, forteller Aldis. Hun skal foreløbig ha det daglige ansvaret for driften. To tenåringsdøtre på 15 og 16 vil hjelpe til med kafedriften. - De gleder seg til å flytte opp dit.

Utvide åpningstiden?
- I første omgang vil vi som før holde åpent i helgene, sier Aldis. - Så får vi se etter hvert om vi kan utvide litt.
De flytter inn så snart det er utført noen oppussingsarbeider. Det er noenlunde samme betingelser som tidligere bestyrere, men de skal drive det som en egen bedrift og mottar ikke lønn fra Drammen og Opland Turistforening (DOT). Det samme gjorde også Truls Hafslund og Turid Avdal.

Det nye bestyrerparet vil ikke ha sauer, som Turid Avdal og Truls Hafslund hadde. - Vi har to katter og en hund som vil vil ta med oss, sier Aldis. Hun har stor familie på Island. De venter besøk fra flere familiemedlemmer når de flytter inn 1. februar. - Mor har sagt at hun vil komme for å hjelpe meg, sier Aldis. Aldis er veldig klar over at dette ikke er noen ni til fire -jobb, men hun gleder seg til å begynne.

Aldis har ennå ikke møtt Truls Hafslund. - Vi ser fram til å snakke med han for å få gode råd om driften.
Vidar, som har bodd i Lier cirka 15 år er godt kjent i området rundt Eiksetra og ellers i marka, i følge Aldis.

- Det var ca. 50 henvendelser og 28 konkrete søkere, forteller Simon Torgersen i DOT.

Forrige artikkel:Bredside mot Lier kommuneNeste artikkel:Stemningsfull førjulsstund

Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 14. desember 2012 01:48: André
Bare jeg som syntes det ble litt mye navn? Aldis, Anne og Vidar. Og paret heter Aldis(damen) og Anne(mannen)? Litt spesielt herrenavn, men ok :)
Fredag 14. desember 2012 10:44: Redaksjonen, TA
Beklager feil navn. Rettet opp nå.
Mandag 17. desember 2012 23:06: turbruker
Vi kommer til å savne Truls og Turid, og kaniner, ender og lam og sauer på eiksetra
Flere artikler

© 2017 Sylling Hardcode

Nytt fra Sylling Hardcode nå: cpm.wiki