Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Naturen inspirerer

Marit Bergan er coach, etablert med kontor på Lierskogen Helsesenter, men samler tankene og kreftene på en tidligere husmannsplass.

Marit er utdannet NLP Coach. 
- Hva er NLP?
- NLP, eller Nevro-Lingvistisk Programmering er vitenskapen om hvordan hjernen koder læring og erfaring. Denne kodingen påvirker all kommunikasjon og atferd. Den påvirker hvordan du lærer og hvordan du erfarer verden rundt deg. Den er nøkkelen til å nå mål og oppnå fremgang.

Marit Bergan ønsker at Liernett skal være med inn til det lille småbruket Brenna på Lierskogen for å se hva som gir inspirasjon.

Brenna er en av de eldste husmannsplassene i Lier. Den ble i sin tid skilt ut fra eiendommen Bø, og fikk navnet Bøbrenna.

På veien innover passerer vi noen skolebarn. Der  lever hun sammen med samboer Bjørn Brenna. Marit vinker og barna vinker blidt tilbake. -  De har lang skolevei og det hender jeg tar dem med i bilen, sier hun med et smil. Det er tydelig at de kjenner Marit, som selv er bestemor til fire og er svært opptatt av barn.
Så er vi fremme i en lysning i skogen.

- Der er Kraftkollen, sier hun og forteller om Bjørns far og hans seks søsken som vokste opp her. Fem av barna og faren deres var aktive musikere. Far tok med seg de fem og gikk på ski til Kraftkollen tidlig om morgenen 1. påskedag da familen på åtte levde her. Fra Kraftkollen lød salmen «Påskemorgen, slukker sorgen».


Her er  matbrettet.  Elg og rådyr kommer forbi, rett som det er. - Vi har også besøk av mår her. Så den finner mat i likhet med rådyrene.

Hun nyter stillheten, ja hun elsker den. Helt alene, når mannen er på jobb, men hun er på kontoret på de  fleste hverdagene. - Selv om jeg vanligvis tar fri på fredagene, er jeg ikke så opptatt av kontortiden. Folk kan ringe meg når det måtte passe. Det er viktig at jeg hører stemmen deres.


Coaching
Marit har tro på sine intuitive evner når hun møter mennesker.  Hun føler at hun er født coach, eller mental trener som hun selv mener er en mer dekkende yrkestittel. Hun har jobbet profesjonelt siden 2008. Hun får ingen tilskudd fra det offentlige. Kontoret finner vi på Lierskogen Helsesenter. Bygget huser også plass for både lege, fysioterapeut, akupunktør, psykoterapeut, tannlege og massør. 


Marit Bergan er født og oppvokst i Oslo, men har røtter også i Sigdal der foreldrene kom fra. Hun har to døtre med barn bosatt i Stavanger og på Modum. Hun har lang livserfaring innen flere yrker. Hun er utdannet sekretær, jobbet både innen hotellfag,  i  butikk og jobbet som hjemmehjelp. Hun jobbet også med flyktninger ved Lier voksenopplæring.  Det var utfordrende. - Jeg kunne ikke høre smellene og lydene fra krigen og ikke lukte lik som noen av flyktningene hadde sanset. Men jeg kunne prøve å finne frem til deres sterke sider.
Marit jobber med alle aldersgrupper, men ikke med så mange godt voksne som unge foreløpig. - Men jeg mener bestemt at også innen denne aldersgruppen sliter mange såpass med mye med selvtillit og selvfølelse at de kunne ha svært mye nytte av coaching, sier hun.

- Men har alltid følt sterkt for at jeg har evne til å folk til å åpne seg, sier hun. - Det er er snakk om tillit, åpenhet og ærlighet.

Hun blir inspirert og glad når hun får takk fra folk som sier at det hun driver med virker. - Men jeg er ikke utdannet psykolog. Så hvis hun møter mennesker som hun ikke synes hun kan hjelpe, henviser hun dem til andre profesjonelle. Da er det gunstig å ha kontor nær andre fagfolk her på Lierskogen.

- Jeg er jo en mental trener. Det er ikke jeg som skal ikke fortelle hva du gjør feil, men jeg skal hjelpe deg til å finne dine sterke sider. Marit er sikker på at alle har noen sterke sider. - Jeg vil at de finne frem til sine egne positive verdier.

Marit bruker masken bevisst under coaching. - Det er viktig å ta av seg masken. Det måtte jeg selv under utdanningen til coach.

Marit snakker ofte om livshjulet og viser det. - Du kan begynne hvor som helst i hjulet. Hun påviser at det er sammenheng mellom faktorene; relasjoner/familieforhold, økonomi, karriere, personlig utvikling, helse og tro/trossystemer.

Flere saker fra arkivet

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Fortsatt ledige plasser

Det melder klubbleder Marit Haugen (bildet), vedrørende turer og aktiviteter som Lier kommune arrangerer for barn i sommer.

Rikke tilbake som utespiller

- I morgen har Liungen reservekeeper, og Rikke Raknes Flåten (på bildet) spiller spiss mot Arna Bjørnar i Bergen.

Nå kommer også tredje generasjon

- Vi er storfornøyde med den flotte og snørike vinteren, sier Marit Tveten Ellingsen og datter Nina Tveten Eriksen på Solvang i hjertet av Finnemarka.

På tabelltoppen

Ingeborg Abelsen (bildet) scoret tre mål, da Liungens sjuerlag vant sin andre kamp på to rad i høståpningen

Mannen bak Marit

Når Marit Breivik (på bildet) forklarer suksessen har Sylling-mannen Roar Bogerud bak laglederbenken lagt mye til rette ---

Sprudlet på treninga før seriestarten

Det har vært en lang oppkjøring, men i denne uka har det vært sprudlende på treninga, sier trener Kjersti Thun til Liernett.

Aktiv ferie for skolebarna

Pressemelding: Barn i Lier tar vinterferien på håndballbanen

Referat Team Liungen - Skarphedin

Team Liungen - Skarphedin

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Marthe står

Hans Petter Holstad fra Liungen har jobbet i hele dag - klokka 22:30 var det endelig klart, Liungen har keeper i morgen.

Sommerpraten: Torild Lien (54)

-- Da jeg var 7 år tilbrakte jeg en uke hos ei tante som var seterbudeie. Det er fine sommerminner, sier Torild Lien, virksomhetsleder ved Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter. Torild er født og oppvokst i Selbu i Sør- Trøndelag. Hun er bosatt i Asker og pendler daglig mellom Asker og Lierbyen.

Marit Reiersgård Bredesen med krimbok

I et vintermørkt Lier forsvinner et barn i vintermørket og en lærer blir funnet kvalt.

Driver ungdomsklubb alene

Månedens blomst for juni går til Silje Lyngstadaas Lund for innsatsen for junior- og ungdomsklubben på Lierskogen

Eiksetraområdet best

Liungen Gjermund Sørstad og sønnen Haakon var blant de mange skiløperne som fant gode skiforhold på årets siste dag.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Mer å juble over?

Roar Bogerud fra Sylling skal denne gangen holde styr på et femtitalls pågående håndballjournalister

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Alltid noe nytt på stasjonstorget

Noen lørdager bobler det av liv i den ellers sommerstille Lierbyen

God laginnsats ga seier

Liungens "veteranjenter" jublet for tre nye poeng

Fornyet tillit til Ingrid Høgseth

Tre mål og fin innsats i cupkampen på tirsdag ga Tranbyjenta plass på laget mot Fløya, Tromsø i morgen.

Klar for sosionomstudier

Det nærmer seg seks år siden Nan Kyi Aye Shwe (29) fra Burma landet på Gardermoen med mann og to små sønner-

Bauhaus trakk oppsigelser

I sommer sa byggvarehuset Bauhaus på Lierskogen opp ni av sine ansatte. Handel og kontor protesterte.

Medvirkning fra befolkningen viktig

Den nye kulturkonsulenten Lillian Halvorsen er svært opptatt av metodikk i arbeidet med den nye kommuneplanen for idrett og fysisk fostring

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Ikke tydelig nok

Vi var ikke tydelig nok, mener Anita Drevdal, førstekandidat og ordførerkanditat for Lier SV etter braknederlaget

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Marte Kvaale usikker mot Amazon

Liungen har fått keeperproblemer igjen. Keeper Marte Kvaale fikk en smell under landslagssamlingen for j-17 landslag denne uka.

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Liungen lett videre i cupen

Endelig var det noe å glede seg over igjen, da Liungen vant hele 7-0 med talentfulle, tremålscorer Ingrid Høgseth som kveldens mest positive spiller.

Kun prestasjonskamp

Debutanten Anneli Ingebo ( på bildet )og resten av Liungenlaget reiser til Tromsø for å forbedre sine prestasjoner

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Bra generalprøve før kvalikken

- I motsetning til de siste kampene i høst fullførte vi andreomgangen bra, sa Liungen-trener Roger Johansen ( på bildet) til Liernett.

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Damelørdag

Temaene er motivasjon, hjelpearbeid og vold i nære relasjoner. Innimellom blir det bevertning og hyggelig samvær.

Nytt tosifret tap

Liungen viste framgang i første omgang, men klasseforskjellen ga Trondheims-Ørn lett spill.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Utsikten barnehage stiller ut

Fredag og lørdag er det stor salgsutstilling

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Marthe klar mot Klepp

Liungen fikk frigitt keeper Marthe Kvaale (på bildet th) til den svært viktige hjemmekampen mot Klepp lørdag ettermiddag.

Julegrana i Kraftkollen for tredje gang

Julegrana i Kraftkollen er en videreføring av en vellykket vardetenningen ved millenniumskiftet. Den gangen var det hundrevis av mennesker i fakkeltog opp den bratte lia til Kraftkollen. En vellykket markering som folk i lokalmiljøet pratet om i uker. Hennummarka Vel ønsker å følge opp denne historiske markeringen ved å tenne en julegran i Kraftkollen hvert år. 2001 var første gangen. Den siste lørdagen i november. Et enkelt arrangement med fakkeltog og flere hundre mennesker ved grana oppe i kollen. Snø og lett tåke skapte en spesiell trolsk stemning i skogen. Folk satte pris på noen stille timer i skogen. Og så lenge grana var tent, var den på prat i flere prestegjeld der den lyste godt synlig mot toppen av Kraftkollen. Selv flygere som bor på Hennummarka, fikk spørsmål fra kolleger om hva som nå lyste i Kraftkollen.

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

Nytt stortap for Liungen

- Vi løp ikke nok og klarte ikke å stoppe deres indreløpere, sukket trener Kjersti Thun etter at det til slutt ble hele åtte baklengs mot Kolbotn på Sofienmyr stadion i dag.

Marit Breiviks tilrettelegger

Stor optimisme blant håndballtroppen, forsikret den travle, men rolige Sylling-mannen Roar Bogerud til Liernett, i det han ankom Skandinavium i Gøteborg som hovedleder for den norske håndbaltroppen. Kampen mot Slovenia spilles klokka 19 i kveld.

La barn få være barn

- De blir fort nok voksne til å oppleve grusomheter i det virkelige, skriver ukens gjesteskribent som er sterkt kritisk til at det legges opp til et undervisningsopplegg om Utøya-tragedien.

- Burde ha leda til pause

- Liungen kom fram til 3-4 gode målsjanser, og 0-5 mot Fløya var for mye, sa assistenttrener Glenn Kleven. Han var speselt imponert over debutanten Anneli Ingebo (på bildet) som temmet verdensstjernen Kristy Moore.

Liungen - Skarphedin 5-2

Liungens andrelag vant torsdag ettermiddag 5x2 over Skarphedin på Lier Stadion. Liungen har nå åtte strake seire og topper tabellen i andre divisjon avdeling 2.

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

Tilbakeføring av midler til Haskoll Kafe og Aktivitetssenter

Mental Helse i Lier håper andre partier kan samarbeide med Ap om tilbakeføring av midler til driften på Haskoll.

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Bare sola manglet

Det ble etter hvert fullt på parkeringsplassen på Eiksetra på "Kom deg ut-dagen:

Fomlet i forsvar

De første 20 minuttene og tre baklengs snøt publikum for spenningen. Røas rutine og Liungens manglende tøffhet i egen sone avslørte klasseforskjell.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Humanitær katastrofe i Lier?

Beboere ved det statlige ventemottaket på Lierskogen er desperate i sin uavklarte livsituasjon, sier Nina E. Johnsen som støtter flyktningenes krav om revurdering av deres søknader om oppholdstillatelse

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Siri i sentrum

Er tradisjonell senterpartipolitikk bra for lierbonden, eller er det slik at landbruket i dag drives best av folk med røtter i næringspartiet Høyre? Før vi går videre: Bør Lier ha sitt eget kulturhus?

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Snart tilbake i toppen

Motocrosskjører Jan Olav Lunewski fra Tranby viste lovende takter under helgens åpne svenske juniormesterskap

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Sang og glede og fest

Korps og kulturskolen (her storbandet) med solister slo an tonen i Rådhusparken, da været letnet --

Siste sjanse søndag

Lena Akopian har siden lørdag 18. april stilt ut bilder hos Galleri Perrongen, Lier kunstforenings lokaler i Lierbyen. I morgen pakker hun sammen. Kommer du mellom 12 og 15, kan du få den med deg.

Liungen-Kolbotn 0-6 (0-2)

Utespiller Rikke Flåten måtte stå i mål og gjorde en respektabal innsats etter Kvaales skade. Liungen slapp billig resultatmessig på grunn av et innefektivt Kolbotn-lag.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

-Vi bolter oss fast i takrenna..

”Essemde” er ett av de mange gode bandene som har vokst frem på Lier rockeverksted. De kan ikke få lovprist miljøet der nok, men mørke skyer henger over gamle Hegg skole. Politikerne har lenge varslet kutt innen kultur, og selv om rockeverkstedet foreløpig er fredet, frykter man nedskjæringer.

Med vantro og sorg

- Det var med vantro og sorg jeg mottok beskjeden om Terje Sagvoldens bortgang fra ordføreren, skriver rådmann Hans-Petter Christensen i et minneord.

Hvem er Norges beste speidere?

Kommende helg arrangeres NM i speiding ved Solli Gård (på bildet) i Asker

Livskraft og medmenneskelighet

Han stopper opp, smiler og rekker meg hånden. – Hvordan har du det? – Takk, bare bra. – Og du, da? , spør jeg. – Jeg har prostatakreft, sier han rolig og uanfektet. Åpenheten gjør meg litt stum. Kreft, tenker jeg. Snart døende? --- Hva skal jeg si? Han kommer meg i forkjøpet.

Sparer fire spillere

Både Miriam Mumtaz (på bildet), Kathrine Nydahl, Anneli Ingebo og Marthe Kvaale, alle med småskader står over årets siste hjemmekamp mot serieleder Trondheims-Ørn, men er nok klare igjen mot Klepp neste helg.

Adskilt i seks år

- Jeg har startet et nytt liv, sier Solomon Girmay som endelig fikk familiegjenforening med kona og de to barna i sommer.

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Nærbilder av spansk fotballkultur

Lokale trenere, ledere og andre fotballinteresserte fikk oppleve et møte med den meget engasjerte topptreneren Toni Ordinas tirsdag kveld.

Bading og rekespising i Arendal

> -- Som barn minnes jeg sommerferiene hos besteforeldrene i Arendal, sier Hanne Mossefinn. Mange fotointeresserte liunger kjenner henne som innehaver av Mørkerommet i Bakerikvartalet i Lierbyen. I fem og et halvt år har Hanne, alltid med smil på lager, tatt i mot kunder som ønsker fremkalling eller fotografering.

Møt forfattere på Gamle stasjon

Marit Reiersgård Bredesen og Gert Nygårdshaug (på bildet) er til stede på litteraturaktivitetene på Galleri Perrongen.

Har vi et felles ansvar for et mer bevisst og varmere samfunn?

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, leder av Buskerud Venstre, kommunestyre- og formannskapsmedlem i Lier, bosatt på Gullaug.

Sviktet av alle

Den lille gutten Christoffer Kihl Gjerstad ble mishandlet til han døde av sin stefar (A-magasinet Aftenposten 17. april 2009).

Skei Grande til Drammen

- Venstres leder gjester under årsmøtet til Buskerud Venstre, forteller fylkesleder Rebecca Borsh (på bildet).

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Værra som en er

En sprudlende revy med nummer også av det litt pikante slaget.

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

Ønskereprise i kulturkirken

Fortvil ikke hvis du gikk glipp av John W. Jacobsen og Håvard Rypes historiekveld i Lierskogen kulturkirke. Førstkommende søndag gjentar de suksessen. Men hvem er de tre på bildet?

Gamle "stjerner" glitrer litt

Veteranene med Inger Knuten, Marita Ruud Gundersen og Ingunn Sørum i spissen på Liungens sjuerlag har bevist at de fortsatt har målteft

Liungen nedsablet i Grimstad

Liungen fikk merke nivået i sin tredje kamp for året. Det var nok ikke tilfeldig at Amazon og Margunn Haugenes (se bildet t.h) nesten nedkjempet medaljekandidat Team/Strømmen forrige lørdag

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Har du ski du ikke bruker?

Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter har obligatoriske trimaktiviteter fire dager i uka. Men de har små muligheter til å gi deltakerne grunnleggende skiferdigheter, på grunn av manglende skiutstyr.

Etablerer sin egen bedrift

Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (tv) og Anders Eikaa Bergill er to tredeler av trioen som ønsker yte sykkelentusiastene god service ---

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Kulturkommunen Lier

De folkevalgte i Lier har nå bestemt seg for at kommunen skal få et kulturhus i Lierbyen.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet