Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8e58112e1b4841fed14510964b9faed4

Innendørs roing

– ikke bare for roere

Etter den siste tids fokus på helse i media, strømmer folk til helsestudio. Innendørs roing var lenge forbeholdt aktive roere, men er nå i ferd med å bli idrett for massene. Verden over arrangeres konkurranser, og har man utstyret kan man til og med konkurrere fra sin egen stue.



Firmaet Concept2 har utviklet ei romaskin som er blitt standard for all innendørs roing. Alle konkurranser og alle rankinglister omhandler kun maskiner fra denne produsenten. Disse maskinene er også stort sett å finne på alle helsestudioer. 

Roing er allsidig trening, og har den fordelen at du har myke bevegelser. Du sparer muskler og ledd for en del belastning og unngår skader. 

Det konkurreres på en rekke distanser:
500 meter
1000 meter
2000 meter
5000 meter
6000 meter
10000 meter
Halv maraton – 21097 meter
Hel maraton – 42195 meter
30 minutter
60 minutter

Resultatene kan du gratis loggføre på produsentens hjemmeside. Der kan du følge med på hvordan du ligger an på verdensrankingen, eller nasjonal ranking. I konkurranser deltar både mosjonister og Olympiske mestre – gjerne side om side. 

For de mindre konkurranseorienterte er det andre gulrøtter. Man kan loggføre antall meter man har rodd, og når man når visse milepæler får man premier. På mange helsestudioer får man for eksempel t-skjorte når man når 10 000 meter. Så må man opp i 50 000 meter for å oppnå neste skjorte – og flere millioner meter for de gjeveste. 

Om man er virkelig hektet kan man kjøpe programvare og koble romaskina til datamaskina. Så er det bare å ro mot andre eller mot andres tider. 

Nordmenn har alltid hevdet seg godt i roing, men i innendørs roing er det en i rosammenheng ukjent kar som har markert seg. Gjermund Sørstad fra Lier har gjeldende verdensrekord på mataton for lettvektere – en stor prestasjon. 

I Lier kan man ro på Sports Club Akropolis – de har avdelinger med romaskiner både på Lierstranda og i Drammen.

Forrige artikkel:Skattefradrag for gaver til frivillige organisasjonerNeste artikkel:En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode