Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: ee6b39f5551b996242ddc95475c8c415

Skapte lite

Liungen skuffet i den avgjørende kampen, og Grand rykket opp etter en taktisk bedre gjennomført kamp.

Kampfakta:

Kvalifisering for Toppdivisjonen, Kvinner: Liungen - Grand, Bodø 0-1 (0-0) Sammenlagt etter to kamper: 0-2

Liungbanen, ca 300 tilskuere (publikumsrekord)

Liungens lag: Kvaale - Aarøe, Thorrud, Nordahl, Kristiansen - Mumtaz, ( Lene Ask Johannesen i 34 min ), Jonvik, Sandnæs - Ormåsen, ( Ingrid Høgseth i 5 min ), Muzungu, Bjerke ( Rikke Flåten i 22 min ).

Dommer: Christina W. Pedersen, Åndalsnes.

Scoringer: 0-1 Carina Langfjell ( 79 min)

Målsjanser: Liungen 4 , Grand, Bodø 3

Gult kort: Anette S. Nybøe, Grand

Rødt kort: Maja Nordahl, Liungen

Da Grand, Bodø skåret kampens eneste mål vel 10 minutter før slutt hadde det lenge vært frustrerende for spillere, lagledelse og hjemmepublikum. Hjemmelaget hadde riktignok trykket i store deler av 2. omgang. Men  når man ikke satt de to-tre få, men klare sjansene blir det nærmest håpløst.

Det hjelper lite at Grand var minst like dårlige offensivt. Bodøværingene hadde en ledelse og gå på. De hadde alt å vinne på kun godt forsvarsarbeid og kriging på midtbanen. Dessuten var Grands keeper, Marita Ellingsen veldig god. Spesielt da hun avverget Ane Bjerkes mulighet på femmeteren.

I første omgang telte vi kun en sjanse, da Lizzy Muzungu alene med keeper skrudde ballen utenfor.

- Det er ikke noe nytt at spillerne sliter med å skåre mål, sa en skuffet assistentrener Glenn Kleven etter kampslutt. Han måtte gjøre en ekstra runde innom benken, der et par av spillerne ble sittende igjen. - Det er klart at vi er skuffet etter at vi klarte å skape mer trøkk i nadre omgang, innrømmet han. - Nå skal vi ha et møte med spillerne allerede i morgen.

Det har vært spekulert i å om noen av spillne skulle legge opp etter svak motivasjon i høst. Kampen i dag viser den meget store nivåforskjellen mellom Toppserien og 1. divisjon. Et nokså svakt bodølag vil nok trenge forsterkninger neste år. Hvis ikke kan laget spille samme rolle som LIungen i år.

Backfirerne klarte seg bra defensivt. Men altfor upresise pasninger ødelegger mye. På midtbanen synes vi Guro Sandnæs vise mye god "gammel" form. Miriam Mumtaz måtte dessverre ut, fordi hun tidligere har pådratt ribbeinsbrist. Det svekket nok midtbaneleddet litt. Kaptein Kristin Jonvik kjempet godt, uten  at hun lyktes med gjennombrtuddspasningene. Framme ble det kjempet godt, men det offensive kantspillet fungerer ikke.

Det var en gledelig fin ramme rundt arenaen.  Skoleklasser fra Hegg skole , deltakere frai Lier Voksenopplæring og langt flere "vanlige" publikummere omkranset den litt tilfrosne banen. Men utsettelsen på en halvtime var vel unødvendig?Noen tining på så kort tid var vel ikke realistisk.

Forrige artikkel:Lei av Liernetts finspråk?Neste artikkel:Ferieminne fra Sørlandet