Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Reisebrev

Provence pr. pedalkraft, perfekt!

Med fare for å gi Liernetts lesere en overdose av sykkelnytt fra inn- og utland, - her kommer nok en etappe.

Ferie til gode

Dra på sykkeltur i Normandie. Det gjorde vi, godt regissert av turoperatøren Trans Provence.

Tour de Røros

Thorvald Lerberg: - De sa vi ikke ville gjøre det, men så gjorde vi det likevel.

En by kalt Lier

Kong Harald har vært der. Dronning Sonja også. I vårt hjemlige Lier vet nok også mange at det finnes et Lier i Belgia, men langt færre har besøkt byen. Bildet: Belgia er kjent for kniplinger og annet håndarbeid, og Lier er ikke noe unntak.

- Amerikas mest hjemsøkte by

På jakt etter Benjamin Franklin og «The Founding Fathers» i Philadelphia.

Tranby School Band's sunshine tour

Mens et fortsatt opplagt og velspillende Tranby skolekorps og deres medreisende fullfører sin solskinnsreise i Midtvesten, tar vi med enda noen inntrykk fra den begivenhetsrike jubileumsturen. OPPDATERT: 6. juli 09.48.

Central Park - oasen i New York

Midt på Manhattan ligger den gigantiske byparken Central Park. Manhattan, en av New York Citys fem bydeler, er en øy som huser over 1,6 millioner innbyggere, på et område bare halvparten så stort som Drammen kommune.

Sol, sand og skyskrapere

En februardag i Dubai kan minne om en varm og god norsk sommerdag, mener Liernetts Knut A. Andersen som er i Dubai blant annet for å holde foredrag i den norske sjømannskirken.

Siste julebrev fra Malaga

Når lysene tennes klokken halv syv blir én sak glitrende klar: Du skal lete lenge etter noen som kan konkurrere med Malagas julegater.

Femte julebrev fra Malaga

Et småbruk med oliventrær, svømmebasseng og med utsikten på bildet, som ble tatt tredje juledag, er til leie og har vært blant utfluktsmålene i romjulen. Det har også den britiske kronkolonien Gibraltar, også kjent som "Gib" og "the Rock".

Fjerde julebrev fra Malaga

Nyhetsmeldingene om glatte veier i vinterlandet virker stadig mindre interessante. Det er rart, for hjemreisen kommer stadig nærmere.

Tredje julebrev fra Malaga

- I går hadde vi minus 22 og vannet må renne på kjøkkenet, står det i en nettopp mottatt epost fra Lier, og fortsettelsen lyder: - I dag har vannet frosset i stallen, men en varmluftspistol var redningen. Vi ønsker oss mildere vær til jul. (Bildet viser stranden i Fuengirola på lille julaften)

Andre julebrev fra Malaga

Hennummusikken ga for seks år siden boken ”Lier 2000” til den norske sjømannskirken i Calahonda, og deretter har folk kunnet se hvordan dagliglivet artet seg i Lier ved årtusenskiftet. Svært mange av bildene i boken stammer for øvrig fra Liernetts medarbeider Thorvald Lerberg.

Første julebrev fra Malaga

I lett snøvær og bitende kulde på Gardermoen stakk Norwegian-flyet den røde snuta mot avgangshallen og minnet mest om at ”Rudolf er rød på nesen”.

Fag eller ferie? Ja takk, begge deler!

Hva gjør en tysklærer som synes ferien blir for lang, - eller kanskje mer sannsynlig: ofte synes det blir smått med faglig påfyll?

Lierdag i dyreparken

Sørlandet Musikkfestival lokket nærmere 100 musikanter og foreldre fra Lierbygda til Kristiansand sist helg.

Gåselever? - Nei takk!

Du trenger ikke spise gåselever for å ha glede av en sykkeltur i Dordogne, men du slipper ikke unna det faktum at gåsa er en viktig del av næringslivet i denne regionen øst for Bordeaux.

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Fire til Bali

Fire spente og forventningsfulle 20-åringer satte seg på flytoget på mandag på Drammen stasjon med destinasjon Bali.

Mine steder: Veierland

I løpet av 2009 tok Knut A. Andersen med Liernetts lesere med til elleve byer og steder som har betydd noe spesielt for ham. I ukens petit avrunder han med et vinterbesøk på sin ungdoms ferieøy, Veierland.

Mine byer: Shanghai

Denne gangen guider vår petitskribent, Knut A. Andersen oss inn i Shanghai --

New York, New York

I ukens petit reflekterer Knut A. Andersen over sitt første møte med New York, en by han kom til ved en tilfeldighet og som han har besøkt fra tid til annen i de etterfølgende innpå førti årene.

Ukens petit: Malaga

På sin rundtur til steder han har et forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom Malaga, der han er mer opptatt av tid enn av solskinn.

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Laguna Beach, fantasi eller virkelighet?

I sin niende petit om steder han har et spesielt forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom en by han første gang møtte i bokform og ventet mange år med å besøke. Besøket fikk uventede konsekvenser.

Jeg kommer ikke utenom Halden

I ukens petit tar Knut A. Andersen en tur innom grensebyen ved Svinesund, den eneste byen som er nevnt i "Ja, vi elsker".

Falköping og de andre vennskapskommunene

I ukens petit tar Knut A. Andersen turen innom Liers tre nordiske vennskapskommuner, Falköping, Hobro og Kokemäki og undrer seg over om man kan lære noe av dem.

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

"Ich bin ein Berliner"

I 2009 minner Lierbyen på en måte om det Berlin jeg møtte i 1963, skriver Knut A. Andersen, som fortsetter sin rundtur til byer og steder han, av forskjellige årsaker har et spesielt forhold til.

Hva tror bergenserne de er?

Den som fotograferer vet at et bilde kan bli ganske annerledes bare man flytter seg litt. På samme måte gir de fleste reiser et nytt syn på mer enn geografi, skriver ukens petitskribent Knut A. Andersen, som har vandret gatelangs i Bergen.

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

Frivillig arbeid i Afrika

Lærer Siri Kitt Nævestad fra Sylling forteller om sine tre måneder i Ghana sammen med venninnen, sykepleier Hanne Helgesen, også fra Sylling.

Sommer 6

Seks av i alt sju

Fra topp til topp i Fosenalpene

Fosenalpene, også kalt Klumpenes Verden, kan beskues på nordsida av fjorden hvis du befinner deg i Trondheim

Sommer 5

Fem av i alt sju

Sommer 7

Sju av i alt åtte

Sommer 4

Fire av i alt sju

Sommer 3

Tre av i alt sju

Sommer 2

To av sju

For en opplevelse!

En liung banket på døra forleden. Det var Torger Kraugerud (på bildet th) som fortalte at han lenge hadde hatt lyst til å bestige Knutshøi, og lurte på om jeg kunne tenke meg å være fjellguide for ham.

Teltferie på Hvaler neste år?

Arnfinn Mellbye, ikke fra Lier, men fra Stange på Hedemarken foretrekker teltferie år etter år med kone og fire barn på Storesand på Kirkøya.

Panorama i Jotunheimen

Førstemann ute med sin fjellopplevelse er Odd Jacobsen fra Tranby som i sommer besteg Surtningssui, 2368 meter over havet.

Landskap sett fra toppen

Har du vært på en fjelltopp i år? Send oss et bilde og en tekst!

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Reisebrev fra Kong Filips by - del 4

Balkan er Europas urolige hjørne, hvorfor?

Ferie på Onsakervika

Her er det fart fra morgen til kveld

Reisebrev fra Filips by – del 3

Neprotivoknstitutsilonstøuvatelstøuvajte

Et gjestfritt sultanat

Les Ulla Nævestads ferieopplevelse i Oman, kystlandet sørøst på den arabiske halvøy, som kombinerer gamle tradisjoner med moderne teknologi.

Ferieminne fra Sørlandet

Mimmi, Dyreparken, Vigeland, Snik badestrand, Lindesnes og Åvik da er det ferie for Eirik og meg.

Reisebrev fra Kong Filips by – del 2

Her i Bulgaria sliter jeg med et lite paradoks. På den ene siden får maten jeg spiser fart på magen – samtidig som det tidvis kan være vanskelig å finne et egnet avtrede.

Reisebrev fra kong Filips by

Jeg prøver meg på en liten "blogg" fra en fem uker lang ferie i hjertet av balkan.

Reisebrev fra Kong Filips by – del 1

Hva har 2 engelskmenn, en australier, 2 tyskere, en amerikaner, en sveitser og ei fransk dame til felles med meg? Og hvem var kong Filip?

Uforglemmelig øyferie i Atlanteren

Columbus, Napoleon, Keiser Karl, Churchill og fotballspilleren Christian Ronaldo har alle tilkytning til den portugisiske øya Madeira, men også fjellvandrere, blomsterelskere og solhungrige nordboere blir tiltrukket av atlanterhavsøyas egenart.

Gråtasstunet

Goggen er kompisen min sier Eirik på 4 år