Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: 131c1491827784e549e7cdf5e9ef7d02

Det var tett og intenst, da lokaloppgjøret mellom Lier IL og Liungen endte 2-2

5. div avd 1:

Lier - Liungen 2-2 (0-1 ved pause)

Scoringer. Lier: Daniel Tomter (2) Liungen : Kenneth Strysse og Eirik Pettersen

Tilskuere:  Ca 120

Lier åpnet klart best mot et famlende Liungen-forsvar. Det kunne stått mer enn 1-0 til hjemmelaget etter det første kvarteret. Daniel Tomter scoret  kjapt og elegant etter snaue kvarteret. Etter hvert kom Liungen noe mer til hektene og skapte et par sjanser utover i omgangen. tommy Hyving var, blant annet, farlig frempå, men Liers forsvar med kaptein og spillende trener Morten Paasche spilte rolig og kontant.

I 2. omgang, utlignet til 1-1 på det som mest lignet på et sleivete overlegg. Dette brakte det ellers så gode Lier-forsvaret på gyngende grunn. I en bra periode utnyttet Eirik Pettersen en dårlig markering på bakerste stolpe og satte ballen i nettaket. Men Lier svarte med en ny scoring av Daniel Tomter like etterpå. liungen kunne ha avgjort, da tildigere Lierspiller Eivind Haugan skjøt i tverrligeren like før slutt. Det ville vært en fin revansje for veteranen som startet kampen uvanlig famlende ---

Mellomfornøyde trenere

- Jeg var veldig misfornøyd med hvordan vi slapp inn målene, sa trener og midtstopper Påsche. - Vi gjorde ikke det vi var enige om, sa en noe skuffet  Liungen-trener Nordstø. Både  han  og kollega Paasche hadde får kommentarer etter kampen. Begge lags spillere hadde naturligsis håpet på tre poeng, så  både kroppspråk og manglende kommentar var kanskje naturlig.

Begge lag prøvde juniorspillere fra Samarbeidslaget. Både Anders Fossen Nilsen (som kom i i 2. omgang), Lier og Hazir Ademi, Liungen viste både fart og angrepsvilje, mens Prince Monga kom for lite med i spillet.

Banens beskaffenhet får ta mye av skylda for manglende presisjon i pasningen.

Publikumsoppslutningen var større enn normalt. Speaker var energisk. Han prøvde noe foregjeves å få fart på hjemmesupporterne. Musikken under kampen bør forbli et eksperiment. Kanskje kunne det være en idè å spille et kutt etter hver scoring? Musikkvalget bidro neppe til større stemning rundt banen ---

Lier IL stilte med ballgutter under kampen. Gutta ble presentert i pausen. Et fint innslag som andre klubber bør kopiere.

Andre kampresultater:

Holeværingen - Modums 2. lag   6-1, Moingen -Hallingdal 2-1

Slik er  rekkefølgen før siste  kamp før ferien (målkvote i parantes): 1) Moingen (41-14) 24 p, 2) Lier (29-17) 24 p, 3) Liungen (41-21) 22 p, 4) Hallingdal (33-23) 18 p, 5) Modums 2. lag (32-19) 17 p.

Siste serierunde

Lier reiser til Haugfoss fredag, mens Liungen møter Moingen på Liungbanen på mandag. Det er viktig at begge  lierlagene får med seg minst ett poeng for at ikke Moingen skal få ei luke. Merk effektiviteten og de få målene som Moingen har sluppet inn.  Det kan tyde på at Liungen står overfor enn relativ vanskeligere oppgave enn Lier ---

Forrige artikkel:Flytting av skirennNeste artikkel:- Det beste jeg har gjort