Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Førsteplass i østlandscup – Taekwon-do

Kine Langaard Fra Lier vant juniorklassen Østlandscup i Taekwon-do i helga. Etter en spennende finale mot klubbvenninne Annette Wang kunne hun innkassere gullmedaljen. Den som var mest overrasket var Kine selv, som før finalen holdt Annette som klar favoritt og var fornøyd med en eventuell sølvmedalje.


Høye spark

Lier Taekwon- do klubb er en relativt stor klubb i norsk målestokk. De forsynte seg grovt av medaljer i Østlandscup – og til høsten er det NM på hjemmebane.


Liungene samlet

Taekwon- do er definitivt ingen idrett for de selvopptatte eller udisiplinerte. Klubbene er organisert slik at man må delta i en rekke forskjellige aktiviteter for å få lov til å gradere seg til neste nivå. Skal man ha seg et svart belte, holder det ikke å være god. Man må også ta dommerkurs og drive instruksjon for de mindre erfarne klubbkameratene.


Kine og Annette - finale i sparring for junior

For oss som kommer utenfra er dette et spesielt skue. Jeg tror aldri jeg har vært med på et så lavmælt idrettsarrangement. De eldre tar seg av de yngre og alle støtter klubbkamerater fra sidelinja, selv om mange selv skal ut for å sparre om bare noen minutter.


Første og andre plass i Østlandscup

I Norge er det 2 store forbund som driver Taekwon- do. I Lier tilhører man det forbundet som ikke deltar i olympiske leker. Man konkurrerer i mønster – en kamp mot en innbilt motstander, og i sparring – kamp mot en virkelig motstander. I mønster konkurrerer man mot andre med samme belte, mens i sparring gjøres inndelingen i alder og vektklasser. De yngste har lite kontakt, men markerer slag og spark. Poeng får man om man sparker eller slår motstanderen i overkroppen eller hodet. De strenge reglene gjør at mange kamper blir avgjort på advarsler og minuspoeng for ulovlige slag og spark.

Annette og Kine som vi fulgte i helga, satser videre på idretten sin. Annette på toppidrettsgymnas, Kine i Lier. Vi får sikkert se dem begge i NM til høsten, og på en god dag kan det bli mange medaljer også der.

Mer om Taekwon-do i Lier og fullstendig resultatliste på www.liertkd.com

Flere saker fra arkivet

Pressemelding NM i Taekwon-do 2004

Lier NTN Taekwon-do klubb vil i år arrangere Norgesmesterskap i Taekwon-do i Drammenshallen 5. og 6. November.

Lyst til å starte med Taekwon-do?

Vi har nybegynneroppstart til uken. Da håper vi at mange liunger både barn og vokse dukker opp. Oppstartskveld for barn mandag kl. 17, for voksne tirsdag kl. 19. i den Lille gymsalen på Hegg skole. Spesialtilbud for de som møter opp kr. 900,- inkl. drakt og trening frem til jul. For mer informasjon, se våre internettsider: http://www.liertkd.com

Svært stor prestasjon

- Helt suverent, sier lederen i Lier Taekwon-do klubb om Ada Gaarders prestasjon i World Cup i England i forrige uke.

Lier Taekwon-do klubb starter trening for nybegynnere.

I februar starter Lier Taekwon-do klubb trening for nybegynnere. Alle liunger fra 10 år er velkommen til introduksjonskveld og prøvetrening. Du finner oss på Hegg skole, i den lille gymsalen.

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

Pressemelding - Fargerik familiefest på kvinnedagen

Velkommen til en ”Fargerik familiefest” – på Kvinnedagen 8.mars på Lierbyen ungdomsskole. Her blir det varierende underholdning fra mange land. Det er Flyktning- og Voksenoppplæringssenteret og Kulturkontoret som står bak denne flerkulturelle familiefesten.

Sterke bokseprestasjoner

Finn Olav Ulvund beseiret en sterk brite i semifinalen, mens søster Hanne (tv på bildet) utklasset sin danske motstander i Danmark i dag.

Karate- gym på Kjøsterud

Drammen: 8. trinn på Kjøsterud ungdomsskole fikk en litt spesiell overraskelse i gymmen mandag 16. januar. I gymsalen stod en mann kledd i hvitt, og rundt livet hadde han et brunt belte. Det tok nok ikke lang tid før det gikk opp for de fleste at det var en kar fra områdets kampsportmiljø

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Spark bak

Vinteren er over og noen trenger mer ...........

Mange grasrøtter små ...

Siden Norsk Tipping innførte Grasrotandelen i 2009 har foreninger og lag i Lier mottatt 2,3 millioner via ordningen.

Favoriserer sluggerboksing

Det mener Finn Ulvund, trener for Drammens Bokseklubb, etter årets NM i juniorklassene i Bodø i helga.

Scoringsform gir tabelltopp i høst?

Liungens sjuerlag og Liers A-lag kjemper i toppen i fotballseriene så langt --

To NM på en uke

Finn Olav Ulvund (14), fra Sylling, her med en nyerobret gullmedalje fra NM i kickboksing i Trondheim på lørdag, og det bare ei uke etter at han vant NM i sin klasse i boksing

Olympisk deltakelse i 2016?

Ambisjonsnivået er høyt for søskenparet Kristin og Finn Olav Ulvund i Sylling --

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Jentene på full marsj framover

God kretslagsinnsats av, blant andre, Maja Sendstad, Lier IL ( her th på bildet) forrige helg og finaleplass i Flint-cup er to bekreftelser på at det jobbes godt både med bredde og topp innen fotballen i Lier.

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Gull i VM

Sindre Jansson Haverstad fra Lier O-lag vant sprintdistansen under skiorienterings-VM for junior i dag

Program for Lierdagene

Program for Lierdagene 8. juni til 10. juni 2007

Tinestafetten gjennomført etter ett års pause.

I fjor ble Tinestafetten gjennomført igjen etter ett år opphold grunnet bygging på Sylling skole. Vel 600 deltakere og 400 tilskuere fikk en fin dag i godværet på Sylling stadion.

Liungen vant 2-0 over Kattem

Ingunn Sørum scoret begge målene i siste kamp mot det andre bunnlaget Kattem. Dermed unngikk Liungen sisteplassen.

14 scoringer på to kamper

Liers juniorlag, med sju nettkjenninger hittil av tidligere Liungen-spiller Ingrid Høgseth, har hatt en lovende sesongstart

Liungen vant mot Bingen

Damene slår tilbake.

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Pressemelding fra Lier Volleyballklubb herrer elite

Denne helga har vi spilt 3 treningskamper mot 2 andre elitelag og ett førstedivisjonslag. Kampene har gitt oss mye nyttig erfaring og god trening frem mot seriestart neste helg!

Sterke prestasjoner i boksing

Kristin Ulvund (på bildet) fra Sylling vant finalen, mens søster Hanne Ulvund bokset jevnt mot en tyngre motstander i semifinalen i Nordens største bokseturnering i helga.

Lier G90 vant over Sandefjord

Liers håndballag for gutter 15 år, slo Sandefjord i jevnt og spennende oppgjør. Hetest var det på sidelinjen der mange mente mye om dømminga.

Ingen medaljer til Lier

Selv om det ikke ble pallplass, kjørte Carina Nilsen fra Lierskogen inn til dagens bestetid under siste dag av EM i hundekjøring på barmark i Tyskland i dag

Vant over en sterk brite

Finn Olav Ulvund (16) fra Sylling vant en klar seier under en bokselandskamp i helga.

Lierdominans i jentefotballen

Her mottar Jenny Larson, Mina Nordby, Marie Vikesdal, Kaja Haugum og Helen Borge sine premier fra Gro Larsen i fotballkretsen etter at seriemesterskapet for jenter 13 var sikret i går kveld.

Søsken med tre medaljer

Kristin og Hanne Ulvund tok hver sin sølvmedalje, mens broren Finn Olav gikk helt til topps under NM i boksing for ungdom i helga

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Pokal og to NM-titler

Kristin og Finn Olav Ulvund ble juniormestere i boksing i helga. Dessuten ble Kristin kåret til beste jentebokser.

I skyggen av håndball og fotball

Sajid Mukhtar er slagmann i Drammen Cricket klubb. Etter en samtale med unge skribent Bill Sidney Sandstrøm får vi her et innblikk i denne sporten.

Gratulerer med KM!

Lier IL s fotballjenter i J 14-klassen har klart det igjen ----

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Nestentabellen

Det er alltid mulig å finne lyspunkter

Sterk 7. plass

Maren Jansson Haverstad var best av de norske deltakerne i sin klasse i European Cup i St Morits i helgen.

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Avslutningen av fotballsesongen 2007

Hvordan går det med de lokale lagene?

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

4 runde og finale i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen

I helgen ble det kjørt fjerde runde og selveste finalen i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen. Det ble nok en super helg.

Knepent finaletap

Liers 94-jenter imponerte i helgens Drammen Cup

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

Nye utfordringer på to hjul

Jan Olav Lunewski og Robin Renè Fjeldberg (tv) er en av flere liunger som deltar i NM i speedcross i helga

Lierdagene 2005 – 3. -5. juni

Komplett program for Lierdagene

Medaljer til Tranby

Maren Jansson Haverstad vant juniorklassen, mens broren Sindre tok en sterk tredjeplass i seniorklassen under NM i skiorientering i dag.

Herlig innsats ga seier

Lier IL s J 19-lag vant finalen under Drammencup i helgen.

Til topps i NM

Hanne Ulvund, den yngste av søskentrioen fra Sylling, ble ungdomsmester i boksing, til tross for at hun måtte gå opp fire vektklasser for å få motstander i finalen -

Hvem er Norges beste speidere?

Kommende helg arrangeres NM i speiding ved Solli Gård (på bildet) i Asker

Ingen suksess i dag

Søskenparet Maren og Sindre Jansson Haverstad nådde ikke opp mot sitt beste på mellomdistansen under EM og VM i dag.

Betsafe tror på Liungen

…men holder Grand som favoritt i kamp én

Spilte jevnt med Kolbotn i en omgang

En god omgang er ikke nok. Landets beste lag, Kolbotn, satte inn småforkjøla Solveig Gulbrandsen etter pause. Kolbotn var bedre på presisjon, hurtighet og teknikk. Det skulle bare mangle når også Gulbrandsens landslagskolleger Trine Rønning og Ingvild Stensland våknet til dåd. I tillegg lyktes også årets funn, Isabell Herlofsen. På tribunen satt pappa, Kai Erik og koste seg. Det meste stemte dermed for lederlaget. Det ble stor klasseforskjell mellom lagene i siste omgang. -- Vi får ta med oss den positive tendensen til neste kamp mot Asker, sa assistentrener Hasse Svanberg. Kollega Lena Tyriberget var enig, men var naturlig nok lite fornøyd med andreomgangen.

Kulturhus/Lier sykehus

Dette må kunne kombineres?

Imponerte i Norway Cup

Andreplass i pulja etter innledende runde resulterte i avansement til A-sluttspillet for Marius Tronslien (halvt skjult), Benjamin Brandshaug Kaya, Mathias Helgesen og Syllings gutter 13 under Norway Cup.

Program for Lierdagene 2009

Liernett gir deg programmet for Lierdagene 5. til 7. juni

- Det var ikke gøy lenger

Frafallet innenfor organisert idrett er bekymringsfullt, hevder forskere. Liernett har utfordret lokale idrettsledere til å kommentere artikkelen.

Ørn, bydelsklubben som viste vei for kvinnefotballen

To lag i motgang møtes på Liungbanen på lørdag. Liungen spiller skikkelig i motvind for tiden. Men motstanderen, en av de store i norsk kvinnefotball, Trondheims-Ørn, har også en hatt en famlende start. Fattige fem mål på fire kamper er svakt. Når vi føyer til at Kattem er helt på bunnen i Toppserien, så skjønner vi at det ikke er bare Rosenborg som sliter i trøndersk toppfotball.

Finalespill for Lier IL

Lier IL G95 kom helt til finalen i Drammen Cup 2009, men det endte med et knepent 1-0 tap mot ROS

Liers ukjente topplag

For kun tre tilskuere og et par pressefolk spilte Lierbyen Baseballklubb hjemmekamp på Sjåstadbanen på lørdag. - Vi har nok vært for dårlig på informasjon om våre kamper, innrømmer trener, lagleder og landslagspiller Børre Storjord ( på bildet t.h.)

Vår møter vinter

Fikk våren overtaket i dag? Vi prøvde sykkelen, men møtte skiløpere som forsikret at forholdene fortsatt er fine innover marka ---

IF-ambasadører for Sjåstad vestre Lier IL

Gjennom prosjektet ønsker If og Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité å gi en støtte til de som arbeider for at barn skal få positive opplevelser med fysisk aktivitet i lokalmiljøet. If er et selskap som tar samfunnsansvar. Det å støtte tiltak for barn er den beste måten å vise dette på.

- Jeg tar`n

Underholdende fotball med de yngste under første dag i Bendit cup

Gilhusodden prosjektskole, hva skjedde?

Jeg merker meg en strøm av beklagelser over vedtaket om å legge ned Gilhusodden prosjektskole. Er nedleggelsen et ledd i en plan, eller er det et spark i løse lufta?

God prestasjon i innendørscup

Gutter 14-laget fra Liungen gikk til finalen i Flint-Esso-cup i Tønsberg på søndag.

Norsk gullgodhet

Ukens petit er ved Rune T. Berg.

Tapte på loddtrekning

Lier IL s fotballjenter gjorde likevel en flott turnering i Tønsberg ---

Bronse i junior-VM

Maren Jansson Haverstad gikk første etappe for Norges lag i skiorientering i dag.

På topp i Norge

Siri Gurandsrud vant sprinten og tok en annenplass på normaldistansen, mens Vebjørn Evjen kom hjem med en annen- og fjerdeplass i landsmesterskapet i skiskyting i helga

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Tap mot topplaget

Lier/Liungen G-19 klarte som forventet ingen poeng mot Mjøndalen

Eneste liung i langrenns-NM

I et intervju i Aftenposten i dag forteller Caroline Tangen (22) fra Vestre Lier om sitt nye liv som langrennsløper ---

Ekstra utfordringer

- Noen av innvandrerungdommene som lett faller utenfor, kan ha psykiske utfordringer som krever en ekstra oppfølging, mener Lars Ove Moldskred, Venstres medlem i Tjenesteutvalget.

Europamester klar for VM

Venke de Lange, som vant sin klasse under EM i hundekjøring på barmark i Polen forrige helg, står foran nye oppgaver om to uker ---

Dobbeltseier i Sverige

Hanne Ulvund (th), fra Sylling ble kåret til stevnets beste bokser etter utklassingssifre i finalen, men søster Kristin vant også sin finalekamp etter glimrende boksing.

Sparer fire spillere

Både Miriam Mumtaz (på bildet), Kathrine Nydahl, Anneli Ingebo og Marthe Kvaale, alle med småskader står over årets siste hjemmekamp mot serieleder Trondheims-Ørn, men er nok klare igjen mot Klepp neste helg.

Sjanser for opprykk

Seniorherrene Liungen, Lier, Spa-Bra og Liungens kvinnelag er med og kjemper om tetplasseringer i forskjellige divisjoner i høstsesongen

Lier Volleyballklubb herrer elite – Til kvartfinale i NM

Lier vbk videre til kvartfinale etter seier mot OSI.

Revansjerte seg

Det ble tap mot Lier i forrige serierunde, men en nye seier der kaptein Martin Wøien Gilhuus bidro med en scoring, gir tabelltopp foreløpig --

Uavgjort for Spa/Bra mot Re

Det ble kun et poeng i lørdagens kamp i tropevarmen på Bergsåsen mot Re Fotballklubb.

Tredje strake seier

Lier G 13, her representert ved straffeskytter Gaute K. Nilsen, vant i dag igjen, og tolvåringene i Lier Wild Bulls snudde 0-3 til 5-3 på Ekebergsletta under Norway Cup

Glad løkkefotball

Gutta på Mester Grønn er mer fornøyd med kamp om lærkula enn stavgang med den gamle løpsdronninga Ingrid Kristiansen

- Store opprykksjanser

Det mener trener Anders Ruud Gundersen etter at det er klart at St Hallvard Håndballklubb får spille om den siste plassen i neste års 1. divisjon.

Optimisme i St Hallvard

- Sammenslutningen i håndballen skal høyne nivået, sier leder Bente Gravdal (bildet) om om den nye overbygningsklubbens første år innen herrehåndballen.

Syllings Volleyballjenter til Landsfinalen

Sylling Desperados volleyball – jenter 15 år, klarte i dag det utrolige å kvalifisere seg til landsfinalen i Ålesund. Det betyr at de ikke bare er best i Lier lenger, de er best i Buskerud og blant de 12 beste lagene i landet – en utrolig prestasjon med tanke på at de fleste begynte med volleyball for kort tid siden.

Blått lys for Liungen?

Drømmen om fortsatt toppseriespill henger i en tynn tråd for Liungens damer. Laget har ett fattig poeng mot dumpekandidaten Sandviken. Mot middelmådige Klepp og Team Strømmen har ikke Liungen scoret – bare sluppet inn – i bøtter og spann. Mot Fløya var de ett mål unna Norgesrekord i tap. Hvorfor henger ikke Liungen med på dette nivået?

Tøffe utfordringer

Etter bare den ene scoringen av Spa/Bras kaptein Martin Wøien Gilhuus og et skuffende tap mot bunnlaget Modum, er serielederen neste motstander -

Svært god prestasjon

Andreas Haverstad fra Tranby ble nr 7 sin klasse i Ringerike Grand Prix i helga.

Lier Høyre feirer kommunevalget

Partikassa er slunken, men stemningen er høy når Lier Høyre i dag holder årsmøte med besøk av stortingsrepresentanter og andre nøkkelpersoner fra partiet.

Værutsiktene redder arrangøren

Ekstremværet stoppet Norway Grand Prix i dag, men konkurransene på Linnesvollen går etter programmet i morgen, søndag

Beste jentebokser

Hanne Ulvund (tv) fra Sylling var suveren i sin klasse under NM i boksing i Bodø i helga, mens broren Finn Olav ikke nådde finalen.

Tok bølgen

Liers G-13 lag laget målkalass i den første kampen, mens de andre lagene måtte avgi poeng i søndagens kamper i Norway Cup