Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3b6968289e04f55628cd624d767b46e8

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.


Abstinens

Menighetshuset er pusset opp, og mellom 30 og 50 unge stikker jevnlig innom på nattcafè. Her kan de spille bordtennis og biljard, synge karaoke eller slappe av med venner og ei pizzaflis. Om noen skulle ønske en tur på nett – er det tilgjengelige datamaskiner. Det beste av alt – de har fikset det selv.

I kveld var det konsert. I samarbeid med rockeverkstedet hadde nattcafèen dratt opp 2 band fra Lierbyen. Abstinens og Essemde er kjente og relativt kjære navn fra den privatiseringstruede gamle Hegg skole og rockeverkstedet.

Abstinens startet showet. Dette er et av de yngre bandene fra Lierbyen, og dårlig monitor ga dem en del problemer. Litt surt og urytmisk, men definitivt et steg fremover. Abstinens har som første lierband på ganske lenge, tatt et steg i retning Punken. Det fikser de bra, og de rene punklåtene satt som smurt. Så får de tidligere nevnte problemene ligge – det var i alle fall ikke verre enn en del liveplater jeg har hørt med Sex pistols. Punk er kult.

I anledningen 37-årsdagen for Che Guevara, spilte de en selvkomponert tribute to Che. Hyggelig med unge mennesker som har mer mellom øra enn Hotell Cæsar. Litt ironisk at Che skulle få denne i fleisen med Jesus som bakgrunn – noen snur seg sikkert i grava,


Bjørn Harald fra Essemde

Essemde er hakket eldre, hakket mer erfarne og godt på vei mot voksne musikere. De spiller pent, godt samspilte er de også. Bandet har hele tiden hatt utstråling på scenen og de var kjappe til å kapre publikum. Om de holder sammen litt til, kan de bli virkelig bra. Essemde spiller bare selvkomponerte låter. Om jeg skal kritisere litt (og det skal jeg naturligvis) blir låtmaterialet litt kjedelig. Det kommer sikkert etter hvert – spillemessig er de i alle fall langt kommet.

Nattcafeen har eksistert i snart 2 år. Samlet innsats fra ungdom og voksne har ført til noe positivt og populært. Jeg hadde i alle fall en fin kveld – det tror jeg mange andre hadde også. Hyggelig å se at menigheten driver med andre ting enn det jeg vanligvis forbinder med kirken – middelalderretorikk og homohets for eksempel.


Snart blir det et suverent karaokeanlegg på nattcafèen

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode