Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Årets bokgave?

Tom Helgesen (bildet), med røtter i Kanada i Lier, er redaktør for nok et praktverk, Drammensvassdraget - fra fjord til fjell"

  Foruten sin faste lokale samarbeidspartner, fotografen Tom Schandy, har han også Svein Grønvold fra Ski og Tor Møllebakk fra Oslo med seg på laget denne gangen (Se presentasjon av alle fire nederst på siden).

Kvartetten står for et fantastisk bokverk. Her skildres tømmerfløting, båtruter, kraftutbygging, treforedlingsindustri, fisk, rekreasjon, natur og friluftsliv. Og ikke minst blir man betatt av den 240 siders boka med sine 300 fargebilder og historiske bilder i svart-hvitt, og ti kart som dekker vassdraget.

Drammensvassdraget er landets nest største vassdrag. - Men det er kanskje det mest betydningsfulle, sier Tom Helgesen. Drammensvassdraget berører seks forskjellige fylker. Smeltevann fra Hallingsskarvet ved Hardangerjøkulen, vann fra Filefjell og fra Valdres blir ført nedover elver som Hallingsdalelva, Snarumselva, Begna, Etna, Dokka, Randselva, Storelva, Simoa, Eikerenvassdraget og som ender i Drammenselva ned mot Drammens havn ---

Tyrifjorden

For liungene bør spesielt kapitlene om Tyrifjorden være av spesiell interesse. Her får man tilgang til både kjent, men sikkert for mange også ukjent faktastoff knyttet til, blant annet, næringsvirksomhet og natur.

Her kan du lese om tømmerfløtinga på Tyrifjorden, som faktisk hadde sin gullalder så seint som på 1950-tallet, men som tok slutt i 1968. Avsnittet om slepebåtene ”D/S Kong Ring” og ”D/S Kong Halvdan Svarte” bør være interessant lesning for folk i Øvre Lier. ”D/S Kong Ring” var hjuldamper og sjøsatt så tidlig som 9. juli 1837. Motoren med bare 10 hestekrefter ble for svak for oppgaven, men søsterbåten ”D/S Kong Halvdan Svarte”, og som ble bygd ved Jevnaker, ble flyttet til Tyrifjorden i 1839. Men det skjedde ikke uten dramatikk: ”Med håndmakt ble den dratt på is og stokker over Eggemoen (på Ringerike). Men de mistet kontrollen, og båten raste ut på et jorde. Herfra ble den halt til Randselva og sjøsatt på våren”. Selv om slepebåten ikke var noen god investering gikk de i persontrafikk i vel 10 år. ”Kong Halvdan" ble solgt til lokale eiere og gikk i rutetrafikk mellom Sundvollen og Svangstrand i Sylling i 15 år.

Den gamle dampmaskinen fra "Kong Halvdan Svarte" kom til nytte i den nye båten, ”D/S Sigurd Syr” som ble sjøsatt 2. august 1854. Noe hurtigbåt var det ikke, selv etter den tids standard, der den gikk i fast rute mellom forskjellige brygger mellom Averøya ved utløpet av Storelva på Ringerike og Svangstrand i Sylling.  Båten ble kalt Sega-Sjur (trege Sjur). Båten gikk i 20 år før den sank ved Nakkerud.

”D/S Anna Colbjørnsen”, en båt som kunne ta imponerende 280 passasjerer, begynte å gå i rute mellom Glatved brygge i Hønefoss, via Sundvollen og Svangstrand i 1862. Motoren var på hele 130 hestekrefter. Båten anløp de fleste bryggene ved Tyrifjorden.   

Svart-hvitt bildene av ”D/S Tyri”, ”D/S Høvding” og ”D/S Ringerike” er unike. De to sistnevnte båtene gikk i rute fra 1904 og 1926 mellom Sundvollen og Svangstrand i Sylling. D/S Ringerike var eid av A/S Lierbanen og korresponderte med togene på Lierbanen. ”Tyrifjorden svane” sluttet å gå i 1926, på grunn av sviktende trafikkgrunnlag. Fotografene er ukjente og bildene finnes i Buskerud Kommunes Fylkesarkiv.                

Bitt av nøkken

I den 40 siders lange delen om Drammenselva mellom Hokksund og Drammen Havn finner vi en kort og fin skildring fra Gunnar Mølsteds barndom. Mølsted har tilknytning til Lier. Mange kjenner han fra ”Nykjuadagen” i ved Lille Nykjua, der han overlevde tyskerne bakholdsangrep i mars 1945. Mølsted fra Landfalløya datt i elva som femåring og ble liggende lenge under. – En fløter fikk huka tømmerhaka i meg. Det var nok nære på, for jeg hadde kramper, forteller Mølsted. Da han kom hjem og sa han at han, blant annet, hadde bitt seg i leppe, fikk han som svar at det var nøkken som hadde bitt han. – Du kan tro at jeg kikka godt etter nøkken neste gang jeg var ved elva, forteller Mølsted, som lærte seg å svømme etter hvert. – Så opplevelsen ga meg ikke noe varig men, sier han.

Boka har et budsjett på hele 700 000 kroner og er den dyreste boka som duoen Tom Helgesen og Tom har utgitt. Den kommer i et opplag på 5000 eksemplarer.

Kort om kvartetten bak boka:

Tom Helgesen (født i 1958), bosatt på Øren i Drammen. Lærer, frilansjournalist, forfatter, og fotograf for tidskrifter, tidligere lokalpolitiker.

Første "ordentlige" bok var redaktørjobben for DOT med "Skogene mellom Drammenselva og Eikeren" i 1996.

Om samarbeidet med Tom Schandy, sier Helgesen dette: - Samarbeidet med Tom startet med utgivelsen av "Naturperler i Buskerud" i 2000. Kjemien er svært god, for vi har holdt ut med hverandre i snart ti år nå. Medregnet de tre bøkene som kommer ut i høst, har vi gitt ut 13 bøker på Forlaget Tom & Tom

Om lærerjobben, har han dette å si: - Jeg arbeider 40 % stilling ved Øren skole i Drammen og jobber to dager i uka.

Om politisk arbeid har han denne oppsummeringen:
- Jeg har vært første vararepresentant eller fast representant. i Bystyret i Drammen i 16 år. Fra 1995-2003 satt jeg som fast representant. i Bystyret for Drammen Byliste. Jeg har ingen politiske verv nå.

Om og arbeid og verv i Drammen og Oplands Turistforening (DOT):
- Jeg sitter i DOT s naturvernkomité og årbokkomité

Om fremtidig bokprosjekt:- Jeg er redaktør sammen med Lars Aaserud av Drammens Ballklubbs (DBK) 100-års jubileumsbok i 2009.

Som frilansjournalist har han jobbet over ti år  i DT (& BB), men har jobbet frilans i Fremtiden i mange år før dette. Hanskriver også mye for bladene ”Friluftsliv”, ”På Sykkel” og ”Skisport”

Liernett mottar med jevne rapporter hele vinteren fra Tom Helgesen om skiforholdene i Drammensmarka, gjerne med utgangspunkt fra hytta deres på Skimten.

Litt om de andre medarbeiderne:

Tom Schandy (født 1962): Utdannet biolog, jobber på heltid som frilansfotograf, - forfatter og redaktør. Foruten bøkene han har gitt ut sammen med Tom Helgesen har han gitt ut ”Det ville Afrika” som er overstat til både svensk, engelsk og spansk. Han har vunnet flere internasjonale priser for sine bilder. Han har i en årrekke vært leder av Foreningen Norske Naturfotografer.

Svein Grønvold (født i 1953): Utdannet natur- og miljøvernkandidat. I dag på heltid som fotograf, forfatter og grafisk designer. Grønvold har vært hovedredaktør, medforfatter og fotograf for en rekke praktbøker om fjell og fjellvandring, blant andre, ”Jotunheimen. ”Fra hytte til hytte”, ”Skarvheimen”, ”Fra Bygdin og Tyin til Aurlandsdalen og Finse”, ”Rondane og Femundmarka med tilgrensede fjellstrøk” og Nordvestlandet”

Tor Møllebakk (født 1945): Lærer i Grunnskolen i Oslo, cand mag i samfunnsfag, fagbokforfatter og naturfotograf. Hovedredaktør for bokverkene ”Nordvestlandets fjellverden, Rondane og Femundmarka med tilgrensede fjellstrøk”, ”Skarvheimen” og medforfatter for ”Hardangervidda”, ”Jotunheimen. Fra hytte til hytte”.

 Tre av forfatterne. Fra v: Tom Schandy, Svein Grønvold og Tom Helgesen.

Historie Litteratur

Flere saker fra arkivet

Lars Krempig på DOTs høstmøte

Naturfotografen og forfatteren Lars Krempig er sikkert kjent for mange, og nå får du anledning til å se hans praktfulle fotografier

På sporet av "Lørja"

Er det lasteprammen Thyra, populært kalt "Lørja", som ligger sunket ved land litt nord-vest for Svangstrand?

Ukens petit: Ny vår!

Det er heldigvis noe som bare blir bedre og bedre med årene! Det er evnen til å være ydmyk overfor årstidene, som like trofast kommer oss i møte år etter år

Hva jeg husker fra høsten

- her jeg sitter på Toverudstranda?

Nypreparerte løyper

Det er kaldere og brukbare forhold for skientusiastene, som her ved Hvalsdammen ---

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

Norges første el-bil med blålys?

Drammensregionens brannvesens nyeste bil er en el-bil! Bak rattet: Overbrannmester Robert Kjærstad-Petterson.

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Lier før og nå

Mer enn hundre år skiller de to bildene. De er tatt lengst vest på Lierstranda, like ved kommunegrensen mellom Lier og Drammen.

Tar du utfordringen?

Gjør som ungdommene i Foreningen Norden gjorde på fredag. De mestret den 2,6 km lange turen opp juvet opp til Asdøltjern.

En godbit på bygdetunet.

Knut A. Andersen blir sjelden observert uten et enkelt videokamera i en stropp rundt halsen

Praktfull utsikt

En tur fra Delekant opp til Gjevlekollens topp blir betegnet av turgåere som herlig ---

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

Vemodig vakker

Konserten med Lier Kammerkor i Frogner kirke

Bli kjent i Merenmarka

Arne Ask forteller her om Ukas post som ligger på setervollen Haskollsetra ---

Førsteklasses fra 9. klasse

Onsdag kveld holdt 9. klasse ved Sylling skole julekonsert til inntekt for sin egen Polen-tur. Konserten er bare ett av mange inntektsbringende tiltak for å kunne gjennomføre en åtte dagers tur med Aktive Fredsreiser i høstferien 2008.

Finn ukas post!

- Utsikten fra området ved Kraftkollen (se kartutsnitt th) er verdt hele turen opp, skriver trimgeneral Arne Ask i Lierbygda O-lag

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Innsikt i gamle industri

Arne Ask forteller her om ukas post som er plassert på Skakkleivåsen

Et turmål også for liunger --

Ukas kulturminnepost ligger i Drammen kommune, men ved flere anledninger har Liers menigheter hatt gudstjeneste i sportskapellet på Tverken.

Turmål også for liunger

Ukas Post ligger i Drammen kommune, men ved flere anledninger har Liers menigheter hatt gudstjeneste i sportskapellet på Tverken.

Et helseaspekt

Slik omtaler Arne Ask ukas post som befinner seg på Fosskollen

Påsken i ord og toner

Tranby kirke, søndag 30.april 2006

Årets julegave for idrettsinteresserte?

Thorleiv Haug, brødrene Gjøslien, Hans Bjørnstad og Sten Stensen vokste opp i Lier.

Årets siste post

Ukas Kulturminnepost, som er plasert ved demningen på på sørsida av Løken, er det 25. målet i år.

Ønskereprise i kulturkirken

Fortvil ikke hvis du gikk glipp av John W. Jacobsen og Håvard Rypes historiekveld i Lierskogen kulturkirke. Førstkommende søndag gjentar de suksessen. Men hvem er de tre på bildet?

Solistene imponerte

Det var inspirerende og fint samspill med Hennummusikken, da Tranby skolekorps innbød til en kort konsert onsdag kveld.

Lierdagene: Seks uker igjen

På bildet er ordfører Ulla Nævestad på vei til Lierdagene i 2003, men åtte år før var det ordfører Svein Liavåg som åpnet Lierdagene. Se Liernetts video med ham og mange andre kjente og ukjente fra Lierdagene i 1995!

"Unyttig kunnskap"

- Begrepet kunnskap har fulgt meg. Å kunne noe som ingen andre vet er fascinerende, skriver Jan Terje Nilsen i ukens petit

Turbok for syklister

"På to hjul 46 Sykkelturer i Drammen & omegn" av Kjell Buene

Fire mil med preparerte skiløyper klare

Lier kommunes løypenett er blant de beste på Østlandet akkurat nå.

Eiendommelige eiendomsmeglere

Når man skal selge 40 blokkleiligheter, er det mye å passe på i markedsføringen. Faktisk i meste laget for enkelte.

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Seksualisert oppvekst og pornofisert samfunn

Runi Børresen, førstelektor, avdeling for lærerutdanning ved Høgskolen i Buskerud er en av innlederne når dette temaet blir debattert på Papirbredden i morgen.

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Julekonsert med Lier Kammerkor

Nydelig sang i småformatsjangeren

Lier før og nå

På Lierstranda har alt og intet skjedd det siste hundreåret.

Canada vs. Kanada

Den kanadiske ambassaden i Oslo ønsker informasjon fra Lier Historielag om stedet Kanada i Lier. Noen som har noe å bidra med?

Knut Vollebæk og Vice Versa

På søndag kommer tidligere utenriksminister Knut Vollebæk til Lierskogen kulturkirke. Det gjør Vice Versa også.

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Ubrøyta løype gir ro --

Det ble en god gammeldags tur for skiløperne med Breiliflaka som mål på søndag --

2530 besøk på "Ukas post"

De enkle turmålene som liungene kunne nå i sommer, ble en stor suksess.

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Blir det musikal?

- Det blir i alle fall noe for alle, enten du vil synge, danse eller spille, sier Marianne Linnerud (bak) og Roy Andrè Johansen til Barneteatergruppa i Sylling på sesongens første øvingskveld.

Canada, where, or - eller Kanada, hvor

Svar på henvendelse: Til den kanadiske ambassaden og andre interesserte

Marit Reiersgård Bredesen med krimbok

I et vintermørkt Lier forsvinner et barn i vintermørket og en lærer blir funnet kvalt.

På grensen

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal, pensjonist, politiker og tidligere kulturprisvinnner

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Langrennsdama nedkjempet mannsjåvinismen

- Pressefolka var stygge mot henne, sier Tor Wahl om behandlingen som søster Rakel Wahl ble utsatt for, på begynnelsen av femtitallet. Rakel fra Gullaug representerte Norge på en fremragende måte i vinterlekene i Oslo i 1952. Det ble en flott sjetteplass på 10 km, da langrenn for første gang stod på programmet.

En åpen setervoll i Vestmarka

På Engersetra nord i Lier "Vestmarka" var det tre bygninger i følge Lier-kartet fra 1844 --

Lierfestivalen 2005

For første gang arrangeres den årvisse musikalske begivenheten i Syllling, og av et skolekorps. Lierfestivalen arrangeres i Sylling Flerbrukshall søndag 30. oktober.

Optimistene har ansvaret

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug, medlem av kommunestyret og formannskapet

Frogner Kirkekor synger jula helt inn

Antakelig den beste ”Glade jul” jeg har hørt hittil i år

Matnyttig meningsmåling

Få 500 kroner til bruk på et av Liers mange serveringssteder! Bare si hvilket av dem du liker best.

Men hvor er egentlig Nøste?

Noen adresser selger bedre enn andre. Juks svekker imidlertid tilliten til eiendomsmeglerne, i dette tilfellet Dialog Eiendomsmegling i Drammen.

Grønne Lier forsvinner

Mens det jubles over støtte til tøybleier, forsvinner de grønne liene i Grønne Lier bit for bit.

Bokdebutant gjester 10. klasse og lærere på Tranby

Onsdag kommer Caroline Petersen til Tranby ungdomsskole. Der vil hun fortelle om boka si, «Mørkets lidenskap». Liernett har lest boka.

Er du forberedt til ferien?

Liernett gir deg tips for hva du skal gjøre hvis uhellet er ute -- i dag om hoggormbitt.

Grieg i 100

Femteklassingene ved Hegg skole, (her representert med fire i Griegrollen og "frøken") storspilte, mens tekstforfatter Emil Skartveit og lærer Grete Benonisen kunne smile fornøyde --

Åpner snart

Innenfor Liers grenser er det bare ti dagligvareforretninger, men snart kommer det en til. Bildet er fra oktober 2011.

Sett bilen i Lier!

Drammen Venstre vil ha parkeringsforbud helt til grensen mot Lier. Det betyr mer parkering i Liers boligområder.

På en søndag kveld

16 bilder på ca. 700 meter

Se Lierdalen fra Hørtekollen

Ukas kulturminnepost finner du hvis du tar en tur opp til toppen på en av Liers eller mest kjente landemerker ---

Månedens blomst til Signe Eira

Tidligere leder av Lierdagskomiteen, Signe Eira, betyr svært mye for en gruppe kvinner i Lier --

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Kunstutstilling med hobbykunstnere

Lørdag og søndag fyller lokale utstillere fire etasjer i Frogner menighetshus med egenproduserte kunstverk.

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Vinteren på sotteseng?

Den 83. årboka fra Drammen og Oplands Turistforening er klar

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Høy puls i morgen

- Runar Gilberg i bladet Kondis har sammenlignet hvordan kroppen reagerer under motbakkeløpet i Lier med kroppens reaksjoner under Grefsenkollen Opp, forteller ildsjelene Henrik Helmersmo (tv) og Nils Haugen. Et råd til de 182 som hittil er påmeldt?

Begrepet Lierskogen kulturkirke

Lierskogen kulturkirke er i ferd med å bli et begrep i bygda. Kulturkomiteen har tatt mål av seg til å tilby både sambygdinger og andre gode kulturopplevelser i den nå restaurerte og påbygde kirken.

Guttekonferansen- Forsvarets presentasjon på Guttekonferansen

Torsdag 26.10 var det guttekonferanse på Sylling skole og vi, Alan og Erik Haugen, møtte opp ved forsvarets presentasjon klokken 11:00.

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Guttekonferansen- Pizzaboller på Guttekonferansen

Rektoren på Tranby Skole, Per Nordbø + noen få mannlige lærere, koser seg med pizzabollene elevene egentlig skulle få til lunch.

"Du store alpakka"

Lørdagspetit: Det var lørdag kveld, det luktet nystekte vafler --

Babysang?

Har du lyst til å være med på babysang?

Lierkortet skulle sikre kulturhuset

- Lierkortet skal bidra til å finansiere driften av kulturhuset, het det i forhåndsomtalen. Kulturhuset ble skrinlagt, men hva skjedde med kortet og overskuddet det skulle gi?

Sursyltede plommer og grillmat

Sparbutikken i Sylling og Frukt- og Juletregården bød på grillmat og smaksprøver i ettermiddag

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

Sylling fra luften - men når?

Mange takk til alle lesere som brukte litt av solskinnspåsken til å granske flyfotoet fra Sylling og Holsfjorden. Og rett svar er …..

Svært fornøyd

- Her er det ikke snakk om lettvinte løsninger fra håndverkerne, sa Finn Gehrken i Lier kommune om jobben som er gjort med det nye amfiet i Rådhusparken

Berit – den utrettelige

Berit Dahl Soltvedt stiller opp når hun kan, og det er ofte. Denne helgen sitter hun i Frogner menighetshus med ny bok på bordet og ”tegneserie” på veggen.

Egen dag for 7-åringer i Tranby menighet

Lørdag 17. mars klokka 11:00 er alle 2. klassinger som hører til Tranby menighet invitert til menighetshuset.

Lierdagene: Syv uker igjen

Lierdagene er eldre enn mange har trodd. I Sylling feiret man ”Lierdag” allerede i 1953. Bildet av bussen er rett nok enda eldre, mens bildet under er en god del nyere.

Byttedag i Sylling

- Kan overskuddet fra denne dagen hjelpe oss til å bygge ei ny hinderløype? spør

Opp- og nedturer

- Jeg har jobbet mye med skytingen i år og opplever fremgang, men har fortsatt mye å gå på, sier liungen Anders Brun Hennum som oppnådde stafettsølv i junior-VM for to år siden.

Stortingsvalget 2009 - Lier Frp s betraktninger

Lier Frp godt fornøyd med valgresultatet både lokalt, regionalt og nasjonalt

Støtter kulturen i Sylling

- Vi har fått en god spredning av søkere, sier Anders Hørthe, leder av fordelingsutvalget for overskuddet etter første år av "Jordbæreventyret".

Om tøybleier og Grønne Lier

Det overrasker at Liers varaordfører ikke leser før hun kommenterer.

Skråsikkerheten og selvgodheten

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling, skribent i Liernett

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

En klassisk tur

Ukas kulturminnerpost finner du 553 meter over havet.

Deltakelse, mestring, innflyelse og likestilling

I samarbeid inviterer Norsk Folkehjelp og Arbeiderpartiet Kvinner Kan fredag og lørdag, melder Aud Watnebryn (på bildet).