Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Møtte Roar og håndballgutta

Ferskvaremesteren Kai Marius Andersen er bak disken igjen etter en flott tur til Kroatia, her sammen med kollegene Elise Bakken og Stine Brevik (th)

Kai Marius fikk turen som belønning for et strålende salg av ribbe hos Spar-Holsfjorden i Sylling i 2008. I forhold til 2007 hadde butikken i Sylling sentrum størst økning av ribbesalget i forhold til de andre Spar-butikkene. – Mange ville ikke tro at vi hadde et så godt resultat, sier Kai. Sammen med 120 Spar-tilsatte hadde han fine opplevelser under håndballandslagets innledende kamper som ga flere norske seire. 

Kai bodde på et nabohotell til hotellet, der håndballgutta holdt til. Kai bekrefter at det ble et kort møte med en av naboene til butikken, Roar Bogerud, hovedleder og presseansvarlig for laget. Kai fikk også møte noen av spillerne.

Og Kai gleder seg av over at det ble seier på lørdag, og han følger laget på TV sammen med oss andre. Og så blir det nok en god prat med håndballeder Bogerud over disken når han kommer innom butikken igjen --

På lørdag måtte han innom butikken for å bistå med levering av ”catering” som har en stadig økende etterspørsel. Ferskvaresjefen som er utdannet kokk har, blant flere, erfarne Stine Brevik fra Øverskogen med seg.  Hun har jobbet 10 år i den populære Spar-butikken øverst i Lier

- Kai er en svært hyggelig medarbeider, sier kjøpmann og sjef for Spar i Sylling, Odd Arne Vangen til Liernett. – Og så er han jo Sylling-gutt. Han har god utdannelse med Mesterbrev innen kokkefaget. Det er ikke lett å få utdannede kokker til å gå inn i vår bransje. Resten av teamet er jeg også meget godt fornøyd med. Nå er også Stine (Brevik) snart i gang med utdannelse til butikkfagbrev

Håndball

Flere saker fra arkivet

Ribba i jula

Nå om dagen skulle det være gode muligheter til å observere hvem som har spist mest ribbe i jula

Fornøyde kunder

Butikksjef Ole-Morten Dyve og leder for Vangen Mat, Odd Arne Vangen kan gi kundene et langt bedre tilbud i utvidete og moderniserte lokaler.

Sponsorsjefen i Sylling

Kjøpmannen i Sylling sponser stort og smått i bygda øverst i Lier, noe SPAR-kjeden nå setter fokus på i sin nye reklamefilm.

Ran i Sylling

SPAR Holsfjorden, Vangen Mat, i Sylling ble ranet onsdag morgen.

Viser samfunnsansvar

Post, bank og lokalbutikk i ett, dermed er også bank i butikk en realitet i Sylling igjen etter mange års fravær av banktjenester i Øvre Lier

Julenissen på SPAR Holsfjorden

En trekkspillende julenisse fikk opp stemningen ved inngangen til Spar Holsfjorden i Sylling lille-julaften

Håndballeder i lykkerus

Da Norge tok gull i OL for noen timer siden ble det en veldig beveget formiddag for Roar Bogerud fra Sylling som har jobbet tett på både jentene og støtteapparatet

Møt Høyres stortingsrepresentant Trond Helleland ved Spar Holsfjorden lørdag 8/9

Etter at Sylling idrettsforening ble nektet skjenkeløyve ved den planlagte dansegallaen for psykisk utviklingshemmede i vinter, har Lier Høyre tatt opp saken me (...)

Heldigvis falsk alarm

- Jeg har ikke sovet ett minutt i natt, sier Sylling-mannen Roar Bogerud etter at det ble ringt inn en bombetrussel til hotellet til det norske landslaget i går kveld --

Varierende kunnskap om jordbær

Det ser ut til at enkelte butikkansatte stort sett kan gjøre greie for priser --

Marit Breiviks tilrettelegger

Stor optimisme blant håndballtroppen, forsikret den travle, men rolige Sylling-mannen Roar Bogerud til Liernett, i det han ankom Skandinavium i Gøteborg som hovedleder for den norske håndbaltroppen. Kampen mot Slovenia spilles klokka 19 i kveld.

Over 1100 liunger var innom

Driftsjef Vidar Jensen (tv) og Kenneth Graarud kunne smile fornøyde etter åpningen av den nye dagligvarebutikken i Lierbyen.

Hva spiser du på julaften?

Er virkelig Lier ei ribbe-bygd?

Til håndball-VM som hovedleder

Det blir min første tur til St. Petersburg, sier den entusiastiske, men svært nøkterne håndballederen Roar Bogerud (51) før avreise med nasjonens yndlinger. - Russerne er veldig greie å samarbeide med.

Åpner snart

Innenfor Liers grenser er det bare ti dagligvareforretninger, men snart kommer det en til. Bildet er fra oktober 2011.

- Får lyst til å legge ned butikken

- Hærverk i Lierbyen er jo ikke nytt, men hendelsene sist lørdag går langt over streken, sier Aase Marie Fælth, som ble møtt av knuste ruter og gjenstander dekket av brannslukkingsmiddel (bildet).

Liers andel av EM-gullet

Norge har nettopp vunnet EM-gull, der Roar Bogerud fra Sylling bør få sin fortjente ære for en flott utfført jobb som troppens hovedleder.

Fortsatt høye priser

Men prisene varierer noe i Lier. Assisterende butikksjefer på Kiwi, Lierbyen, Sahel Radmard og Christoffer Larsen-Asp hadde det lavest pristilbud på norsk jordbær på St. Hansaften -

Kultur til Landhandel

Sesongens andre kulturminnetur, i regi av Lier kommune og Lierbygda O-lag går til Nedre Skustad Landhandel på Friluftsmusèet ovenfor Spiralen.

Norske jordbær, men hvilken sort?

Få butikkansatte, som vi var i kontakt med idag, kunne svare presist på det, men produsentene Egge Gård og Myhrene i Sylling er nøye med informasjon til butikkene --

REMA 1000 overtar Lidl

REMA 1000 og Odd Reitan overtar Lidl-butikkene

Svært engasjert leder i St. Petersburg

- Stemningen har vært helt på topp i den norske troppen helt til i kveld, sier Håndballforbundets hovedleder Roar Bogerud fra Sylling. På telefon til Liernett, forteller Bogerud begeistret om jobben sin i heksegryta under VM i den russiske hovedstaden.

Helt fantastisk

- Dette er første gang Norge går videre med full pott, og vi er stor fornøyde, sier herrelandslagets hovedleder, Roar Bogerud fra Sylling

Ulla tilbake på krakken

Når det nærmer seg sommer tar ordføreren nok en gang med seg krakken sin ut i Lier for å møte liungene.

Politikere ble vist bort

Høyres Arnt Holberg (på bildet) og hans partikolleger ble nektet å dele ut valgmateriell utenfor Kiwibutikker og RIMI

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Martin på arbeidsuke på Brakka

Det ble et svært så kort og hyggelig gjensyn mellom Martin Bekken Nilsen (15) fra Sylling og Vidar Riseth (se bildet) etter kampen på Nadderud torsdag kveld.

Som i gamle dager

15-20 centimeter nysnø, uten nypreparert løype, forhindret ikke at Øyvind Melgaard og Knut Brevik valgte Kanadaløypa søndag.

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

- En suksess ved fjorden

Vestre Sylling og Øverskogen JFF var fornøyd med både været og oppmøtet da de feiret sine 75 år lørdag ettermiddag og kveld

Sursyltede plommer og grillmat

Sparbutikken i Sylling og Frukt- og Juletregården bød på grillmat og smaksprøver i ettermiddag

Syllings mann i Tippeligaen

I morgen utsetter han seg nok en gang for tilrop og høyrøstet kritikk

Fortsatt pådriver og ledende

Med sin egen avdeling for frukt og grønt er Mega best på økologisk mat

Håndballgutta videre i sparserien.

Gutter 17 år gikk i går videre til siste kvalifiseringsrunde til Sparserien i håndball. Sparserien er en nasjonal serie for de 16 beste lagene i Norge. Det å i seg selv være i posisjon er en stor prestasjon. Lier stiller med spillere som er yngre enn motstanderne, og målet er å være blant de beste først til neste år.

Liunger i Idrettskretsen

Roar Bogerud fra Sylling ble valgt til leder og Bente Gravdal valgt inn i styret på tinget i Drammen i helga.

På innsiden av håndballandslaget

Norges hovedleder, Roar Bogerud, vil komme med sidekommentarer, spesielt for Liernett, om alt omkring Glenn Solberg og laget når EM i håndball starter i Drammen i neste uke

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

Seier over storfavoritten

St Hallvard Håndballklubbs G 18 leder fortsatt Spar-serien etter to gode kamper i helgen.

Sov godt etter drama i Kristiansand

- Jeg har sovet godt i natt, sier tryslingen, Odd Arne Vangen, etter den omdiskuterte offsideavgjørelsen i går. Journalister stod i kø for å snakke med han lørdag kveld, før han kunne reise tilbake til fredelige Sylling.

Mer å juble over?

Roar Bogerud fra Sylling skal denne gangen holde styr på et femtitalls pågående håndballjournalister

Konsert i Sylling kirke

Mandag kommer den allsidige musikeren, Frode Moltemyr, til Sylling kirke. På repertoaret har han viser, allsanger, country og bedehussanger.

Mannen bak Marit

Når Marit Breivik (på bildet) forklarer suksessen har Sylling-mannen Roar Bogerud bak laglederbenken lagt mye til rette ---

Sylling Ysteri - Kilder

Kilder

Bryggerhuset på Ellevog har åpnet

Ann-Christin og Øyvind Ellevog har åpnet gave og interiør butikk i bryggerhuset på Ellevog.

Kakelotteri og sang

Kakelotteriet er den økonomiske bunnlinja i mange frivillige organisasjoner , idrettslag , sangkor, sanitet og korps

Topphåndball i Lier

Denne helga kan du se Lier ILs G18 møte noen av Norges beste håndballag i SPAR-serien

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Egg og bacon på Skimten

Truls Hafslund på Eiksetra inviterer nok en gang skiløperne til påskefrokost

Åpen dag på Kiwi

Kiwibutikken på Vitbank inviterer på fest

Trøkk av ypperste klasse

Det lover herrelandslagets hovedleder, Roar Bogerud (th) fra Sylling, i en fersk rapport til Liernett før kveldens kamp mot Danmark i Drammenshallen

Førsteklasses fra 9. klasse

Onsdag kveld holdt 9. klasse ved Sylling skole julekonsert til inntekt for sin egen Polen-tur. Konserten er bare ett av mange inntektsbringende tiltak for å kunne gjennomføre en åtte dagers tur med Aktive Fredsreiser i høstferien 2008.

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Flyttet til Kjelstad

- Vinmonopolutsalget kunne vært en stimulans for Lierbyen, sier Lierfotografen Hanne Mossefin, mens hun ikke lenger er tilhenger av bygging av kulturhus.

Måldommere er løsningen

Det mener elitedommer Odd Arne Vangen etter at England ble snytt for ei scoring mot Tyskland --

Håndballbragder i helga

Lier IL 16 er videre i Postens serie etter meget godt spill

De små blå på Lierdagene

Thormod Gjerdingen fikk møte en blid og opplagt Ronny Deila og lierspiller og Godset-tilhenger Einar Boman Rinde i går.

Inspirator for trivselsledere

Andrè Bergdølmo koste seg sammen med 180 barneskoleelever og deres lærere i Syllinghallen onsdag formiddag.

Hektisk for Roar Bogerud

De fleste tv-seere så at det kokte over for Johnny Jensen i sluttminuttene ---

Helt topp for barna

- Tryllekunsteren og klovnen Bobo fikk barna til å le og glemme skuffelsen over at det ikke ble noe ponniridning

Siste loppemarked på Øverskogen?

I helgen ofret Roar Skjeggerud og femti andre innsatsvillige øverskauinger til sammen mange hundre timer for å skaffe samfunnshuset sårt tiltrengte inntekter.

Lierbæra foreløpig dyre, men best?

Disse jentene solgte lierbær i går, men hvilke bær til hvilken pris får du ellers i dag? Liernett har sjekket prisene.

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

Roar og Espen

To "Lier-karer" gjenvalgt til styret i Norges Håndballforbund.

Så nær, så nær -

- Et jevnt oppgjør, baklengsmålet var av det lette slaget, sa trener Atle Teigen etter at Sylling G 14 tapte 1/16 finalen mot Sandefjord Ballklubb i formiddag. Lier G 15 røk ut i 1/16 finalen i B-sluttspillet.

Ukens lag: Sylling miniputter

Når Liers mest profilerte lag må tenke trening, kamper og poeng kan Syllings miniputter slappe av og nyte ferien i Holmenvika eller på Svangstrand.

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Bunnpris gikk til bunns

Bunnpris, som har vært samboer med Marche i det skjeve grønne huset ved E-18, avvikler og gir 30 prosent på storparten av varebeholdningen.

Sprudlende åpning

I går ettermiddag ble Sylling Brygge åpnet på Svangstrand.

Hvem vinner spurten?

Det er satt på spurtpremie når verdenseliten i Glava Tour gjennom Sylling på 17. mai.

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Ulla fikk gjennomgå

Ulla var en av mange som måtte finne seg i å bli parodiert under urpremieren til den nyoppstartede revygruppa i Sylling

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

Pessimisme blant næringsdrivende

- Lierbyen dør ut, sier Ingunn Fuhlendorff, som er en av mange skuffede næringsdrivende etter at det sannsynligvis blir et flertall for Vinmonopol på Liertoppen

Lier før og nå

Centrum Dagligvare var et begrep i Lierbyen. Nå ser det ganske annerledes ut på samme sted.

Daglig leder av Liernett til VG Nett

Datagründer og daglig leder i Liernett starter som Traffic Manager i VG Nett etter nyttår.

Vangen dyktig linjedommer

Vangen var en dyktig linjedommer på Ullevål søndag.

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

Ny strategi gir optimisme

Sylling IF s hovedstyre (på bildet) lanserer sitt slagord "Min klubb øverst i Lier" før årsmøtet tirsdag kveld.

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

På linja i Brussel

Odd Arne Vangen er assistentdommer under oppgjøret mellom fjorårets EM-vinner Hellas og Belgia i Brussel på onsdag. Vangen har vært bosatt i Sylling i mange år, men tryslingen foretrekker fortsatt å representere 2. divisjonsklubben Nybergsund i hjembygda. Tryslingen begynner etter hvert å få solid erfaring på internasjonalt plan. – Norske dommere har blitt vist stor tillit i år. Norske dommere er i aksjon under tre A-landskamper og to U-landskamper på samme kveld, understreker Vangen.

Over 540 tusen fra Lier

Takket være innsatsen fra barn og ungdom ved barneskolene i Lier ble bøssene fylt opp, og sårt tiltrengte kroner kom inn til "Leger uten grenser".

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Finale og pokal --

Spa/Bras bandygutter åpnet bandysesongen meget bra i Skiold Cup i helga --

Seier til Lier ILs Gutter 18 i Spania

Håndballgutta i Lier IL vant turneringen Calella Cup i påsken

Sylling g91

Det fortsatt fin -fine spilleforhold i Øvre Lier. Sylling IF mønstrer åtte fotballag. Trenere i år for Sylling 09 har vært Rune Torgersen og Roar Ask.

Kortreist mat i ”Grønne Lier”!

Senterpartiet vil at folk skal finne mest mulig av lokal og kortreist mat i mat-butikken sin! Det er bra for miljøet – gjør det lettere for de som produserer ma (...)

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

På høyt nivå

Før siste runde i Spar-serien, avsluttet St Hallvards håndballgutter 89, 90 og 91 , her representert med Martin Gravdal Haldorsen, med 8. delsfinale mot et topplag i Rødspættecup i Danmark

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

God sesongavslutning

Det ble pokal til Spabra J 16 som deltok i Vintercup i Kristiansand, der flere av Norge beste jentelag var med.

Eplefestivalen nærmer seg

Tusener er ventet til eplefestivalen, som i år arrangeres for 20. gang. Programmet for de to dagene er omfattende, og det blir mange opplevelser for både barn og voksne.

Ny uavgjort for Lier

Poengdeling i Spar- serien i håndball.

Først ute?

Liernett lot seg friste av de nydelige jordbærene som unge Elise Aas Myhrene solgte på søndag --