Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

"Sparker idèen" videre

De ambisiøse lederne for Liers lovende gutter 95 ønsker at Buskerud fotballkrets skal sette i gang en vinterserie.

- Lier IL har for dårlige trenings forhold pr. i dag og verken Lier IL, Lier Kommune eller de som leier ut treningstider på kunstgressbanen her på Lier stadion har klart å tilby oss treningsforhold i vinter. Resultatet har blitt at LIER IL gutter 95 leier treningsforhold på NESØYA kunstgress to ganger i uken. Dette koster masse penger som spillerne tar av egen lomme. Vi har også ansatt egen trener som vil tiltre 1. desember 2009, og vår eminente hovedorganisator Erik Ruhs jr. har ”sparket ballen” over til Buskerud fotballkrets for å få i gang en vinterserie, forteller en av trenerne, Kjetil Solberg, til Liernett.

Lier IL Gutter 95 består av 44 spillere totalt, ett førstelag og ett andrelag. - Vi rullerer spillere opp og ned på lagene. Lagene er sammensatt fra fire skoler på Tranby og Lierskogen, så det tok oss trenere litt tid å sette sammen lagene. Med en så stor gruppe er det kamp om plassene, men ca 20 spillere skilte seg ut og dannet et førstelag, forteller trener Kjetil Solberg.

Jevnt mellom Lier og Spa/Bra
I siste kamp møtte Lier Spa/Bra. Lier var nesten seriemestere før kampen. - Spa/Bra ga oss god motstand i første omgang, samtidig som vi til tider virket litt umotiverte. De første 20 minuttene av 2 omgang hadde vi litt av det spillet vi er gode på, sier  Solberg. – Og det det er faktisk Spa/Bra og Liungen som har gitt oss mest motstand i høstsesongen.

- Kampmessig var lagene relativt likestilte og resultatet kunne vippet begge veier så vel som til uavgjort. Dog var Lier hakket vassere og med fortjent straffe til Lier i 2. omgang og et avgjørende kontringsmål i sluttminuttet, trakk Lier det lengste strået og vant serieavslutningen 3-1. oppsummerer SPA/ BRA s trener Jørn Hager.

SPA/BRA ligger på en foreløpig 3. plass. Endelig plassering avgjøres av resultatet mellom Liungen og ROS S1. Går dette i Liungens favør ender Liungen på 2. plass, SPA/BRA på 3 plass. og ROS S1 på 4 plass. I motsatt fall vil ROS S1 og SPA/BRA ha like mange poeng, men ROS S1 vil gå forbi SPA/BRA på bedre målforskjell.

Slik oppsummerer trener Kjetil Solberg årets sesong for Lier:
- Førstelaget startet med kvalifisering til interkretsspill på vårsesongen. Det som endte med en litt sur 5 plass, spesielt med tanke på at noen av lagene som kvalifiserte seg brukte for gamle spillere og at vi brukte litt tid på å bli samspilte. Høstsesongen har vært en lang seiersrekke med 8 strake seire og 47-6 i målforskjell. Det er mange særdeles talentfulle spillere som vi ønsker skal få muligheten til å utvikle seg og beholde i Lier IL så lenge som mulig. Vi i lagledelsen skal gjøre det vi kan for å gi disse et så godt tilbud som mulig.

I andrelaget er fotballnivået litt mer ujevnt fordelt. Ungdom utvikler seg veldig ujevnt i 13 til 15- årsalderen, så det er viktig at disse utvikler seg sammen etter ”like barn leker best prinsippet” og at noen får muligheten til å spille litt på førstelaget og at noen førstelags spillere spiller litt på andrelaget. Andrelaget fikk en fin 2 plass i 2 div. så vi i lagledelsen er godt fornøyd med sesongen 2009. I tillegg har det blitt noen cupseire. Gruppen har nesten ikke frafall, heller det motsatte så noe riktig har vi nok gjort.
Hva med neste sesong? - Den er allerede langt på vei planlagt, sier Solberg. - Vi ønsker å gi alle som er interesserte et så godt tilbud som mulig for å styrke bredden.

Lagledelsen gutter 95 har bestått Elisabeth Klokkervold, oppmann, trenerne Erik Ruhs jr og Kjetil Solberg, og assistenttrenerne Knut Bergem og Per Stein Johannesen

 

Lier gutter 95
Foran fra venstre: Erik Ruhs, Håvard H. Haakonsen, Sebastian R. Ask, Jørgen Klokkervold, Sappandip Grewal, Sondre Solberg, Kim Nguyen og Sebastian Thun.

Bak fra venstre: Kjetil Solberg, Peder Vigdal, Cornelius Krogh-Jacobsen, Navninder Singh Mann, Jørgen Kjenner, Peder Myklebust, Jørgen Solvang Nilsen, Fredrick Searis,Torstein Bergem og Erik Ruhs jr.


Slik oppsummerer Jørn Hage i Spa/Bra sesongen for sitt lag:

- Vi startet vårsesongen i kvalifiseringsserien for Interkrets". Laget gjorde det dessverre ikke bra her og havnet i nederste sjiktet på tabellen. Årsaken til dette lå nok i at dette laget hadde et trenerskifte etter sesongen 2008. Ny trener kom ikke på plass før tett opp til sesongstart 2009. Treningsgrunnlaget var nok derfor for dårlig i forhold til øvrige lag med kontinuitet på trening gjennom vinteren.
Dog bedret situasjonen seg noe ut over i sesongen etter hvert som fysikken bedret seg, men motivasjonsmessig og holdningsmessig tæret dette på laget.

Høstsesongen i 1. div startet også litt under pari med et par tap. Men med erfaring fra vårsesongen bestemte laget seg for at de skulle snu egne holdninger. Laget bestemte seg for å snu dette ved ha fokus på positive holdninger, fokusere på det som var bra og støtte egne lagkamerater som var uheldig. I kamper så vel som på trening. Resten av sesongen har laget blitt bedre og bedre og vunnet alle kamper med unntak av siste mot Lier.

 

Spa/Bra g 95
Foran fra venstre: Rasmus Wøien Olsen, Mikko Sonninen, Simen Bredesen Hørthe, Magnus Hager, Erlend Worren Ringal, Sang Cao Huynh. Mohammed Saadi (liggende foran)

Bak fra venstre: Jørn Hager (lagleder), Fatih Al (trener), Rene Johansen, Mike Monga, Kasim Al, Kristian Johansen, Ali Arslan, Jørgen Bråthen Becher, Kristoffer Knigge.
 

Forrige artikkel:Oppgraderte uteområdeneNeste artikkel:31 kroner fra hver liung
Flere artikler

2021 Sylling Hardcode