Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Global konsumentkultur ødeleggger

- Vi er glade for at vi har fått en internasjonal kjent miljøekspert, Helena Nordberg-Hodge (på bildet), til å holde foredrag og vise film hun har laget, sier Janicke Karin Solheim i Drammen kvinnesaksforening.

I 1975 deltok hun i ekspedisjon til nord-indiske Ladakh (Lille Tibet), og fikk etter hvert førstehånds kjennskap til hvordan den globale konsumentkulturen ødela et til da velfungerende samfunn. For innsatsen sin her ble hun tildelt den "Alternative Nobelprisen". I dag regnes hun som en av de ledende kreftene i verden når det gjelder kunnskap om, og erfaring med, hvordan man kan skape alternativer til dagens globale økonomi.

Det er ”Kjernehuset” ved Berit Dahl Soltvedt, Lier Bygdekvinnelag og Drammen Kvinnesaksforening som arrangerer det store miljøseminaret, kalt "Trivselsøkonomi", på Renskaug Vertsgård i Lier 12. juni.

- Viktige tiltak er satt i gang i regi av Regjeringen. Det er imidlertid ikke tilstrekkelig for å redde jordkloden vår. Vi mener det er nødvendig å foreta et paradigmeskifte, skriver Janicke Karin Solheim i pressemeldingen.

Solheim siterer Albert Einstein: "Vi kan ikke løse et problem med den samme tenkemåten som skapte problemet"

- Mye spennende er allerede på gang ute i verden, og en av tendensene som begynner å slå gjennom er i overensstemmelse med temaet for forsommerens seminar her i Lier. Vår inviterte gjest, Helena Norberg-Hodge, er i fremste rekke i verden når det gjelder alternative løsninger på verdens problemer.

På seminaret vil Nordberg-Hodge begrunne hvorfor en global økonomi er for ustabil og ute av stand til å ta vare på behovene til verdens befolkning. Hun vil legge vekt på de fordelene, både psykologisk, sosialt og økologisk, som en lokal økonomi fører med seg. Hun vil så vise de trinn en må ta, lokalt, nasjonalt, og internasjonalt, for å endre dagens destruktive kurs, der overforbruk av ressurser, utslipp av klimagasser m.m. leder til katastrofe dersom retningen på verdensøkonomien ikke endres, skriver hun.

Vi må våge å gå i bresjen for en kvalitativt annerledes utvikling, en som er mer i pakt med utfordringene i årene som kommer, konkluderer Janicke Karin Solheim.

Seminaret "Trivselsøkonomi" handler like mye om miljø som økonomi og finner altså sted på

Renskaug Vertsgård i Lier lørdag 12. juni, kl. 10 til 17.

Påmelding:

Berit Dahl Soltvet: kjerneh@online.no
kjerneh@online.no eller telefon 95829400

Seminaravgiften er sterkt redusert, til maks. 450 kr (i stedet for 900 kr som oppgitt i brosjyren), 300 kr for studenter og minstepensjonister, inkludert lunsj, kaffe/te m.m.

Flere saker fra arkivet

Kan utviklingen endres?

- Vi lever i en verden som er i ferd med å nå vekstens grenser. Er det noe alternativ? Professor Ove Jakobsen har svaret, sier Grønn gruppe i Lier og inviterer til seminar i morgen.

Utfordrer fylkeskommunen

Åse Klundelien er en av innlederne når Drammen Kvinnesaksforening drøfter nedleggelsen av Likestillingsutvalget i Buskerud.

Fortsatt en lang vei

- Det er kvinnene som fremdeles utfører mesteparten av omsorgsarbeidet, både hjemme og i yrkesliv, påpeker Janicke Karin Solheim på den internasjonale Kvinnedagen.

Seksualisert oppvekst og pornofisert samfunn

Runi Børresen, førstelektor, avdeling for lærerutdanning ved Høgskolen i Buskerud er en av innlederne når dette temaet blir debattert på Papirbredden i morgen.

Uten kvinner - ingen utvikling

8. mars er den internasjonale kvinnedagen. Da er det på sin plass å minne om at kvinnekampen alltid har vært nettopp det; internasjonal, skriver Janicke Karin Solheim (SV) i sitt innlegg

Norsk Kvinnesaksforening 125 år

Foredragsholder er Karin Stoltenberg som har vært en nøkkelperson i familie- og likestillingspolitikken, men har -- typisk nok, som kvinne -- fått altfor lite oppmerksomhet og anerkjennelse for dette, skriver her Janicke Karin Solheim (på bildet); leder for Drammen Kvinnesaksforening.

Fokus på skjønnhet og aldring

- Drammen kvinnesaksforening øsnker å ta opp viktige spørsmål på åpent temamøte i morgen kveld, sier leder Janniche Solheim (bildet) fra Tranby

Historisk - og aktuell

Kvinnekampen foregår over hele verden, hver dag, hele året. 8. mars er likevel spesiell, fordi det er en mulighet for feminister av begge kjønn til å markere for at kvinners rettigheter fremdeles er høyst påkrevet, skriver Janicke Karin Solheim.

Berit – den utrettelige

Berit Dahl Soltvedt stiller opp når hun kan, og det er ofte. Denne helgen sitter hun i Frogner menighetshus med ny bok på bordet og ”tegneserie” på veggen.

Opplev Berit Ås!

Torsdag 25. september kommer den 80 år gamle kvinnesaksforkjemperen og den første kvinnelige partileder til Papirbredden i Drammen

Har kvinnebevegelsen sviktet innvandrerkvinnene?

Leder av Drammens kvinnesaksforening og kvinnepolitisk leder i Buskerud SV, Janicke Karin Solheim (bildet), tar opp dette spørsmålet til debatt.

Rett til liv uten vold

- Stopp volden mot kvinner i asylmottak i Norge, skriver Janicke Karin Solheim (bildet), kvinnepolitisk leder i Buskerud SV

Seksualisert oppvekst

- Det norske samfunnet blir i stadig økende grad seksualisert, hevder Janicke Karin Solheim.

Kunstutstilling med hobbykunstnere

Lørdag og søndag fyller lokale utstillere fire etasjer i Frogner menighetshus med egenproduserte kunstverk.

Æres den som æres bør!

Innlegg fra Janicke Solheim (SV)

Berit Dahl Soltvedt, et åndelig og kulturelt kraftfelt i Lier

Antakelig er det ingen liung som har så stor kjennskap til St. Hallvard som Berit Dahl Solrtvedt

SV fikk smulene

Janicke Solheim markerte SV sterkt som et skole- og kulturparti i forrige periode, men etter forhandlingene med Arbeiderpartiet har hennes parti ingen representanter i det nye tjenesteutvalget som heretter skal behandle skolesakene ---

I stadig utvikling

Tone Bergflødt og Øystein Narjord på Renskaug vertsgård tilbyr nå kortreist mat to ganger i uken.

Damelørdag

Temaene er motivasjon, hjelpearbeid og vold i nære relasjoner. Innimellom blir det bevertning og hyggelig samvær.

Uverdig behandling

Både Ap s Bård Strand og SV s Jannicke Solheim mener myndighetene må løse problemet på Ventemottaket, ikke bare administrere det.

Manglende planer i kommunene?

Janicke Karin Solheim ( på bildet), Tranby, kvinnepolitisk leder i Buskerud SV, stiller her flere kritiske spørsmål til kommunenes manglende oppfølging av regjeringens tiltak vedrørende vold mot kvinner

Blir du med fra start?

Vil du være med fra starten på reisen gjennom Lier i kulturnatten, må du møte opp på Gamle Stasjon ----

0,07 prosent

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

Uenighet om finanisiering

Det avtroppende kommunestyret vedtok enstemmig å be rådmannen legge fram en sak om et kulturaktivitetshus i Lierbyen som innebærer en mulig OPS avtale, mens mindretallet, representert ved Jannicke Solheim, ønsket primært et rent kommunalt prosjekt.

Møt forfattere på Gamle stasjon

Marit Reiersgård Bredesen og Gert Nygårdshaug (på bildet) er til stede på litteraturaktivitetene på Galleri Perrongen.

Åpent brev til kommmunestyrerepresentantene

Over hele landet sitter kommunestyrerepresentanter og fortviler over manglende innsikt i økonomi og kommunalforvaltning. Det er ikke uten grunn at et eget kapittel i faget kommunalforvaltning er kalt rådmannsvelde. De færreste politikere har hverken studert økonomi eller kommunalforvaltning. Man skal ha stor respekt for disse amatører som bruker sin fritid til å gi seg i kast med dette i demokratiets tjeneste.

Jul på stasjonen

I snart ti år har Bente Skiaker drevet butikk ”Lille stasjon” i Lierbyen. Butikken har vært et ressurssenter for alle håndarbeidsfrelste som gjerne vil ha gode ideer, gode materialer og et nødvendig puff for å gjøre noe håndfast ut av en ide.

Lierbyen, et levende kommunesenter

Berit Dahl Soltvedt har oppskriften

- Må hindre at dyrka mark blir bygd ned

Nasjonal matproduksjon i en verden som sulter, Lier Senterparti vil også bidra, skriver Espen Lahnstein (Sp).

En merkedag

- I dag er det 100 år siden Anna Rogstad (på bildet) møtte som den aller første kvinne på Stortinget, skriver Janicke Karin Solheim, nestleder i Norsk Kvinnesaksforbund og leder av Drammen Kvinnesaksforening.

Lierdamer inviterer til damelørdag

Gi sjelen påfyll lørdag 17. mars!

Liers gjemte perle

I flotte landlige omgivelser i grønne Lier ligger en gård, Renskaug Vertsgård.

- Vis mot og tenk langsiktig

Svein Rognlien kommer med en klar oppfordring til kommunestyret i dette leserinnlegget.

Kunst-rett-vest gir kontakt med lokale kunstnere

Eva Solheim (bildet) og Sissel Vagard fra Lier er blant de 105 kunstnerne som er med på den store og spennende kulturmønstringen i Lier og femten omliggende kommuner.

Seks Lierkunstnere med i ”kunst rett vest”

Liernett besøkte en av dem.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Vold i nære realasjoner

- Dette er utrolig viktig. Lier LC tar et stort ansvar med nettopp dette temaet. Takk til Lier LC, sier Tonje Evju (bildet), leder av Lier AP

Muligheter og inkludering

- Vi inviterer til å diskutere minoritetskvinners møte med det norske samfunnet i kveld, sier Janicke Solheim (på bildet th) fra Lier, og som er leder av kvinnepolitisk utvalg i Buskerud SV.

Stor kunstmønstring i Vestregionen.

107 kunstnere fra 13 kommuner, ni fra Lier, åpner dørene og sier velkommen til alle som vil besøke dem.

Fargerikt og hektisk på Galleri Perrongen

Det ble en hektisk helg i Liers eneste kunstgalleri, Galleri Perrongen på Gamle Lier stasjon.

Miljøvernprisen til vertsskapet på Vestre Renskaug gård

Miljøbevisst landbruk gir gevinst på mer enn en måte. Lier kommunes miljøvernpris gikk i år til Øystein Narjord og Tone Birgitte Bergflødt. Prisen ble overrakt av ordfører Ulla Nævestad. Og de fikk den for sitt miljøarbeid hvor de satser på økologisk produksjon, fornybar energi og bevaring av kulturlandskapet.

En ligning med mange ukjente

Knut Eilert Sørnes og Lars Haugen (på bildet), henholdsvis ordførerkandidat og leder i Lier Fremskrittsparti, begrunner her partiets standpunkt i kulturhussaken

Integrering og boligmangel i Grønne Lier

- Det er ikke tvil om at innvandringen vi har sett til Norge i de siste ti årene innebærer problemer, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen i Lier FRP i dette innlegget.

Mulig å endre halleien?

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen (bildet) mener at det kan være mulig allerede i år å vurdere leieprisene på nytt --

Ordføreren sjokkert

- Jeg var selv der i fjor sommer og så disse orkideene i full blomst, - et vakkert syn!

Om valg og Frp-skolen

- Det er innledningsvis viktig å slå fast at Lier Frp i inneværende periode har sju av 49 kommunestyrerepresentanter. Dersom vi skal få gjennom noe av vår politikk må det nødvendigvis være i samarbeid med andre, skriver leder Lars Haugen.

I morgen er det slektforskningens dag

Flere foredrag på biblioteket i Drammen

Mindre utslipp i Lier

Lier er en av seks kommuner i Buskerud som har redusert utslipp av klimagasser fra 1991 til 2005

Vi besøker Liers spisesteder: Zita Matbar

Mange steder i verden er ”den store manndomsprøven” å sikre seg selv og familien tilstrekkelig mat. I Lierbyen er det omvendt. Der gir forspisning heder, ære og navnet i glass og ramme på veggen.

Byggeskikk: Liers nye boliger

- Tidas rådende smaksoppfatninger setter sine spor, står det i Liers fremste bok om lokal byggeskikk gjennom tidene. Et besøk i bygdas nyeste boligområde bekrefter inntrykket. Se bildene!

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Deltakelse, mestring, innflyelse og likestilling

I samarbeid inviterer Norsk Folkehjelp og Arbeiderpartiet Kvinner Kan fredag og lørdag, melder Aud Watnebryn (på bildet).

Sylling IFs fotballskole 2007

Sylling IF-fotball i samarbeid med TINE ønsker velkommen til fotballskole.

Hennummusikken lærer bort

Tranby skolekorps vil ha et felles seminar med bygdas eldste korps, Hennummusikken, neste helg.

Kunst rett vest 2012

Galleri Trafo i Asker vil vise årets fellesutstilling i tiden 9. - 21. oktober. Eva Solheim har deltatt på mange av de tidligere utstillingene.

- I form for livet

Innlegg fra Svein Rognlien, kontaktperson for privatpraktiserende fysioterapeuter i Lier.

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

Nyopprettet stilling i Rådhuset

Are Strand (43) fra Asker er ansatt som stabsjef

Hvorfor står vi opp hver morgen?

- Fordi vi er opplært til det? - Fordi vi fremdeles tror på våre foreldres prosjekt? - Fordi vi har tro på vår arbeidsgivers prosjekt? - Fordi vi tror på vårt eget livsprosjekt?

Et foregangsfylke i klimasaken

Den nye fylkeslederen i Buskerud Venstre, Rebekka Borsch (på bildet) fra Røyken, mener dette bør være målet i Buskerud.

Sankt Hallvard eller Sankt Halvard?

- Hvorfor skriver Drammen og Lier helgennavnet på forskjellig måter? spør Knut A. Andersen i ukens petit.

Mot nedleggelser

Liernett har fått en klar pressemelding fra Årsmøtet i Buskerud Bygdekvinnelag

Bli vertsfamilie!

Norge er rekordpopulært som reisemål for utvekslingselever fra hele verden

Grønn forbrukermakt – bruk den!

En kronikk om grønn forbrukermakt

Bente Skari kommer til Drammen

Kunnskapsturneen - Det beste fra de beste. Karl-Arne Johannessen kommer, Bente Skari kommer, Halldor Skard kommer,Gunnar Pettersen kommer, Johan Kaggestad kommer. Kommer DU?

Lier kunstforening har utstilling

Lier kunstforening har utstilling av lierkunstnere 2. og 3. juni

Legge ned Tranby bibliotek?

Rådmannen foreslår å legge ned Tranby bibliotek. Hva mener du?

Hvem mottar drømmestipendet i Buskerud?

5. juni vil 100 barn og unge få hver sin sjekk på 10.000 kroner. Noen av disse talentene vil være fra Buskerud.

Anne Karin Nygård på Bygdetunet

Engasjerende innlegg av Anne Karin Nygård, generalsekretær i Norske kvinners sanitetsforening, på "Medlemsdagen" på Bygdetunet sist lørdag.

Med bibler til Liertoppen

Kirken i Lier stilte lørdag på Liertoppen for å presentere den flunkende nye oversettelsen av verdens mest solgte bok. Fra venstre sogneprest Solveig Aass Kristiansen og sogneprest Berit Basmo Kvidaland.

Med hjertet fylt av velkommen

Det var sånn vi følte det, vi som var til stede, da Ole Johan Stokstad ble innsatt som ny sogneprest i Sjåstad og Sylling i dag.

Sammen på Bygdetunet

Lier Bygdetun var igjen en flott ramme rundt arrangementet da LO Drammen og omegn, Lier SV og Lier Arbeiderparti inviterte til 1. maifeiring

Bare to av 106 er fra Lier

Av 171 søkere ble 106 antatt til årets Kunst rett Vest, som er den største kultursatsningen i Vestregionen. To av de antatte er fra Lier.

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett

Varsleren

Karin Fossum skriver igjen

Kommer du?

Sylling sangkor har invitert Hennummusikken og Konneud musikkorps til aulaen på Sylling skole mandag 10. mars kl.19.15.

Oppfrisking av gamle minner

I dag leste jeg noe vanvittig spennende i Aftenposten, skriver Nina E. Johnsen i ukens petit

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Sats milliarder på sykkelveier

- Vi bør sykle dobbelt så mye, sier Geir Stave, leder i Buskerud Venstre, til Liernett

Dette betaler politikerne til felleskassa

Det er ett år til valget, og skattelista for 2005 er offenliggjort. Hvordan står det til med politikernes bidrag til kommunekassa?

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

EU på dagsorden

Leserinnlegg om EU fra Anders B. Werp, stortingskandidat for Buskerud Høyre

Mer «Cloud Computing» i Lier

IKT-leverandøren NetSolution i Lier ekspanderer og kjøper opp Asker-selskapet exeVision. Kjøpet begrunnes med en klar strategi innenfor den såkalte nettskyen.

Lier SVs agurktog

KOMMENTAR: Sommervarme kan som kjent gi seg mange utslag. Imidlertid har temperaturene hittil ikke vært høye nok til å kunne forklare Lier og Røyken SVs virkelighetsfjerne jernbaneutspill.

Den onde viljen

Ny bok av lierforfatteren, Karin Fossum. Den niende med overbetjent Konrad Sejer

Egen dag for 7-åringer i Tranby menighet

Lørdag 17. mars klokka 11:00 er alle 2. klassinger som hører til Tranby menighet invitert til menighetshuset.

Betydelig omdisponering av matjord i Lier

Matjorda forsvinner - også i Buskerud, skriver Olav Nordheim fra Jordvernforeningen i Vestfold i dette leserinnlegget

Den indre motor

Denne ukens petit er ved Jan Terje Nilsen

- Frivillighet bidrar til demokrati og gode lokalsamfunn

Innlegg: Høyres formål er å skape et samfunn der mennesker kan utvikle seg og utfolde seg.

- Om Liers tilstand og Høyres politiske regnskap

Ryno Andersen, leder Lier Høyre, svarer Lier FrP i dette innlegget.

Ekte liung?

- Mangfold og myter. Årets sommerutstilling på Lier Bygdetun åpner 22. juni

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Andre løsninger koster mer

- Lier Høyre er glad for at et flertall i formannskapet støttet rådmannens forslag til vedtak om realisering av et kultur-/flerbrukshus i Lierbyen, skriver Høyres gruppeleder Søren F. Zapffe (på bildet), og karaktiserer Bård E. Strands innlegg som et sleivspark

Daglig leder av Liernett til VG Nett

Datagründer og daglig leder i Liernett starter som Traffic Manager i VG Nett etter nyttår.

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Fotballskole og fornyelse

Ikke bare fortsetter Marcus Walfridsson som trener for Spabra. Men fotballrekrutter i Lier kan glede seg til møtet med trenere fra Manschester City i sommer.