Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

TESS økte salget og forbedret resultatet

Med sine 800 ansatte ruver TESS blant Liers bedrifter. Som hos Kiwi, som også har hovedkontor i Lier, arbeider imidlertid det store flertallet av de ansatte i andre kommuner. Bedriftens virksomhet og økonomi har uansett stor betydning og interesse i Lier.

Bildet over: TESS Kårstø hadde travle tider i 2010. Distriktsleder Tore Salbu (t.v.), prosjektarbeider Thomas Sigurdsen og teamansvarlig Bente-Kristin Hognaland.

PRESSEMELDING: TESS omsatte for totalt 1,95 milliarder kroner i 2010. Salget er det nest høyeste i TESS-historien etter toppåret i 2008. Resultatet etter skatt ble 56,9 millioner kroner. Det er en økning på 15,7 prosent i forhold til 2009. I 2012 forventer TESS å høste betydelige frukter av investeringene både innenlands og utenlands.

I løpet av de siste årene er det satt fokus på komplette tekniske leveranser, subseamarkedet, et egenutviklet slangekontrollsystem (THM) og integrerte forsyningstjenester. Dette har forsterket den spesielle TESS-profilen, som er av en dramatisk annerledes karakter enn hva beslektede virksomheter fremstår som.

Forberedt på økt etterspørsel
TESS er et speilbilde av norsk industri. I den senere tid har tall og prognoser vist at industrien er i ferd med å gå bedre tider i møte. Enkelte industrigrener og storbedrifter som ble rammet av finanskrise og konjunktursvikt er tilbake i mer optimistiske spor. TESS er meget godt rustet til å møte økt etterspørsel i de ulike markeder som bedriften betjener. 

     
Regnskapene for 2010 er delvis preget av avskrivninger og betydelige investeringer for å gjøre virksomheten mer kostnads- og salgseffektiv. Dette har isolert sett bidratt til å redusere de økonomiske resultatene, men er viktig på veien for å sikre videre lønnsom vekst.

Servicekonsulent Birger Bjelland ved TESS Kårstøs slangeverksted.

Dynamisk tilpasning i regionene
Det er tatt grep for å skape bedre kunderelasjoner og mer effektive servicesentre, noe som i visse tilfeller har ført til at to servicesentre med kort geografisk avstand er slått sammen til ett. I andre tilfeller har det motsatte skjedd. Etter filosofien ”Følg dine kunder” har vi åpnet nye servicesentre, til tross for at avstanden til nærmeste TESS er kort. Dette skjer etter gjennomtenkte strategier i forhold til særegenheter i de lokal-markedene som vi betjener.

Utsikter for ny vekst
Utfordrende tider har ikke endret ambisjonene. TESS har i 2011 gått inn i det sterkt voksende oljeeventyret i Brasil gjennom selskapet BICTESS.  Med helt nye verkstedfasiliteter satser vi videre på subsealeveranser. I 2010 ble det åpnet to nye servicesentre i Norge, og tilsvarende kommer det flere nyåpninger i 2011. Satsningen på ”TESS går teknisk” går videre med uforminsket styrke, eksempelvis har et av våre regionselskaper overtatt aksjemajoriteten i en konsulent- og leverandørbedrift  innen industrihydraulikk som betjener hele det nasjonale markedet.
 
Fakta om TESS:
TESS er en helnorsk og landsomfattende teknisk handels- og tjenestebedrift, etablert i 1968 av Olav Nygaard og Erik Jølberg. Kjernevirksomheten er slanger, slangetilbehør og slangetjenester for alle formål. Hovedmarkedet er norsk industri, både onshore og offshore. TESS har i overkant av 100 servicesentre spredt over hele landet, og totalt 800 ansatte.   

Flere saker fra arkivet

TESS styrket resultatet i 2009

Lier-bedriften som er landets største leverandør av slanger og slangetilbehør kom seg helskinnet gjennom finanskrisen.

Direktesendt TV fra TESS-åpning i Årdal

Når TESS åpner sin avdeling nummer 100, blir det direkte TV-overføring på nettet

Svei av 421000 på pingvin

Lierfirmaet Tess med kjempegave til Unicef

40 år med TESS

TESS, motevisning, slangeskjørt og ordfører Ulla Nævestad er blant innslagene under Industriens Motemesse på Lillestrøm i dag

Lierbedrift redder MS Drammen i jubileumsåret

Turbåten M/S Drammen er reddet. Lier-bedriften Tess vil sponse båten med 150 000 kroner. Dette gjør at skipper og eier Arne Kristian Bye har droppet planene om å selge båten.

Tess tross alderen

- Kremmeren som flytta oljå til Østlandet, kaller nettavisen offshore.no Erik Jølberg, som nylig fylte 70 år.

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Salget av epledrikker øker

- For vår del har utfordringen vært å få tak på nok råvarer de siste sesongene, sier Marius Egge i et intervju i Nationen i dag.

Over en milliard i gjeld

Rådmann Hans-Petter Christensen (bildet) og politikerne har noe å gruble over når Lier kommunes gjeld vil øke betydelig de neste to år

Satser på positive tiltak

- Bedre pendlerparkeringer og bedre kollektivtilbud er blant de områdene som vi bør jobbe med, sier Ulla Nævestad angående Buskerudsbyens samarbeidsprosjekt om reduksjon av biltrafikken.

Alternativ transport

Verken klimakrise eller finanskrise ser ut til å påvirke Lier kommune, der medarbeiderne med få unntak fyller opp parkeringsplassene og få ansatte benytter seg av kollektiv transport --

En fornøyd gruppeleder

- Lier Høyre er svært tilfreds med helheten i budsjettet, sier Søren Falch Zapffe til Liernett

Om valg og Frp-skolen

- Det er innledningsvis viktig å slå fast at Lier Frp i inneværende periode har sju av 49 kommunestyrerepresentanter. Dersom vi skal få gjennom noe av vår politikk må det nødvendigvis være i samarbeid med andre, skriver leder Lars Haugen.

Rådmannens hestekur

Skolen får spare så det svir.

Flere vil på tur

Friluftsliv har blitt en trend igjen, og medlemsmassen i Drammens og Oplands Turistforening (DOT) har økt med 5,7 prosent det siste året.

Økte rammeoverføringer til Lier kommune

Lier kommune får 1,7 millioner mer i økt rammetilskudd enn de hadde regnet med i budsjettet de la frem 1. november.

Nok en Ulvund best

Kristin Ulvund (16) fra Sylling og som representerer Drammens Bokseklubb er kåret til Norges beste junior kvinnebokser for sesongen 2010/2011. Hun får dermed Championbeltet av Norges Bokseforbund.

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

Vi besøker Liers spisesteder: Bertel O. Steen

Kafeen i annen etasje i bilforretningen ved E-18 er kanskje Liers minst kjente serveringssted.

Tøffest krav på forvaltning

Liernett bringer her endringer i omstillingskravene som ble gjort i Kommunestyret på tirsdag

Ap vurderer flere økonomiske kurer

- Det er ikke uten videre slik at det å utsette Kulturhuset er svaret på kommunens akutte økonomiske problemer, sier gruppeleder Bård E. Strand

Hvor er makta?

Dette spørsmålet stiller ukens petitskribent, Tonje Evju, som selv er lokalpolitiker.

Norge trenger gode lokalaviser

Få ting betyr så mye for byer og lokalsamfunn i Norge som gode aviser, skriver kulturminister Trond Giske

Store skoler er det beste for brukerene!

Endelig skal skolestrukturen i Lier under lupen. Jeg forventer at dette vil føre til en fremtidsrettet grunnskolestruktur med fokus på kvalitet for barna og lærerne, - og ikke nostalgikerne.

Bedre språkopplæring i Lier?

Særskilt norskundervsining er et høyaktuelt utviklingsområde for lierskolen, sier fagkonsulent Liv-Astrid Egge til Liernett etter at Aftenposten i en artikkel mandag avslørte store mangler i norsk skole

Forsterket leseopplæring - hvor er pengene til det?

Innlegg fra Utdanningsforbundet Lier om rådmannens forslag til budsjett 2009

Villaksen en saga blott?

Sms`n tikker inn på min manns mobiltelefon; "5,5 kg, du kan bare kjøpe flaska", skriver Tonje Evju i ukens petit --

Holder Jens ord?

I forbindelse med at det må bygges et nytt sykehjem i Lier, hevder Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann her at det forventes at regjeringens følger opp sin verdighetsgaranti.

- Velkommen opp på tribunen, Ulla Nævestad

Erik Hære kommer med et tilsvar på ordfører Ulla Nævestads innlegg/svar vedrørende utbyggingsprosjektet Høvik/Stoppen skole

1 million til kultur

Tirsdag ble rådmannens forslag om nedlegging av Tranby bliblotek avvist av kommunestyret, i går fikk hovedbiblioteket i Lierbyen påplusset budsjettet med 250 000 årlig for den nærmeste fireårsperioden.

Kong Carl kommer til Lierbyen

Antakelig er det lang erfaring som har gjort at Carl I. Hagen bedre enn alle andre politikere er i stand til å treffe vanlige folk hjemme

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

En milliard i skatt

10 542 liunger får tilbake, mens 2 075 må betale restskatt. Totalt betalte vi en snau milliard i skatt i fjor.

Over 841 000 kroner fra liungene

Liungenes bidrag nærmer seg 39 kroner per innbygger i Innsamlingsaksjonen, og Veslefrikk barnehage markerte FN-dagen med å selge sveler og kaffe til inntekt for aksjonen.

Lier får 8,1 mill kroner i 2007!

Lier kommune har fått økning på over 40 millioner kroner i overføringene fra staten etter at Åslaug Haga tok over kommunaldep. Dette er midler vi har benyttet (...)

Utviklingen går sin gang

På tide å starte med blanke ark og blank tavle i det nettavisen Liernett går inn sitt 8. år

Fornøyd med annenplassen

Men ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier var ikke fornøyd med fjerdeplassen sammenlagt etter at det åpne danske mesterskapet ble avsluttet med siste runde i helga.

- Dette er kun forslag

Det sier en optimistisk Siri Loe Svere i Lier Sp til Liernett i dag om forslaget til ny Norsk Transportplan

Lier før og nå

Mens konge, kronprins, statsråder og fylkesmenn suste forbi på åpningstoget i 1973, vinket folk på Lierstranda en ny og bedre tid velkommen. Trodde de.

540 frivillige gjorde Lier triveligere i 2010

Frivilligsentralens årsrapport gir et godt bilde av sentralens omfattende virksomhet. De 540 frivillige ved sentralen har jobbet i 7500 timer i året som gikk.

- Høyre er garantisten mot eiendomskatt i Lier

Kommunal eiendomsskatt vil ikke bli innført, hvis velgerne fornyer Høyres mandat til å styre kommunen de neste fire årene, skriver Ryno Andersen, Lier Høyres leder.

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Fortsatt pådriver og ledende

Med sin egen avdeling for frukt og grønt er Mega best på økologisk mat

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Vi besøker Liers spisesteder: Sylling Kroa

Det er magre kår for serveringssteder nord i bygda, der de aller fleste spiser hjemme og tar med seg niste når de skal ut.

Frykter helgestenging

- Vi kan ikke gå i fakkeltog, sier instruktør Per Larsen (th på bildet) Sammen med assistent Trine Lise Livingston og deltakerne i gruppene som bruker Lierhallen på lørdager har de liten tro på at de kan finne alternativer til tilbudet de har i dag.

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Liers nest farligste bussholdeplass?

Årene går uten at noen gjør noe for å bedre sikkerheten for passasjerene som bruker Liers nest farligste holdeplass.

Gratis tomt til Godset?

Strømsgoset har bedt Lier kommune om tomt til stadion og næringsareal

Sprer fotballglede blant de yngste

Månedens blomst for oktober gikk til Lier ILs fotballgruppe, ved leder Leif Helge Røed og daglig leder Brita Røed.

Piggtråden må bort

Innen utgangen av året skal all piggtråd i Lier være fjernet.

Møtte Roar og håndballgutta

Ferskvaremesteren Kai Marius Andersen er bak disken igjen etter en flott tur til Kroatia, her sammen med kollegene Elise Bakken og Stine Brevik (th)

Nøytral i kulturhussaken?

Det spørsmålet stiller Lars Haugen, leder i Lier Fremstrittsparti, i dette innlegget.

Sexmeldinger og paparazzifotografering del av mobilhverdagen

En ny undersøkelse avdekker bekymringsverdige forhold ved norske mobilvaner i Buskerud. Nå ber NetCom folk om å ta større ansvar for vern av egen person.

- Forsøker å bagatellisere den økonomiske situasjonen

Kulturhuset i Lierbyen - kostnad pr. 1. juli 2010 - 2 millioner kroner, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen fra Lier FrP i dette innlegget.

Irriterte renholdere sier nei til konkurranseutsetting

- Noen som har en svak fornemmelse av at det er penger å spare, setter renholdernes arbeidsplasser på spill. Slik kommenteres formannskapets innstilling til kommunestyret om konkurranseutsetting av renhold.

Salderingspost også i 2013?

Om de økonomiske stramme rammene vil fortsette de nærmeste årene, kan det planlagte Kulturhuset bli bare en drøm ---

Økonomisk uforsvarlig

Det mener Kirsti Marie Lyngås ( her th sammen med partileder Navarsete), gruppeleder i Senterpartiet, om å si ja til Kulturhus nå.

Bærbare PC-er til alle

Alle elevene i de videregående skolene i Buskerud får egne bærbare PC-er

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

Daglig leder i Sylling IF?

Et arbeidsutvalg vil vurdere ansettelse av daglig leder i 50 prosent stilling.

Lierkortet skulle sikre kulturhuset

- Lierkortet skal bidra til å finansiere driften av kulturhuset, het det i forhåndsomtalen. Kulturhuset ble skrinlagt, men hva skjedde med kortet og overskuddet det skulle gi?

265 kroner per innbygger?

Dette kan bli et nøkkeltall å ta stilling til for politikerne om de skal vedta at Lier kommune arbeider videre med planene om et kulturhus

Kunstis på Lier stadion?

Kunstisplanene er interessante for flere parter enn Sparta/Bragerøen og Lier kommune ---

Hvor kommer bærene fra?

Liernett stoppet ved noen svært hyggelige og høflige jordbæreselgere i går, men som dessverre ikke kunne gjøre rede for hvilken produsent de solgte for --

Halvannen milliard fra liungene

Skatteoppgjøret viser 1 480 064 018 kroner til felleskassa

Ingen leserflukt fra Lierposten

Fjorårets opplagstall for landets aviser ble nylig offentliggjort, og Lierposten kan se tilbake på nok et år med gode og stabile tall.

Best i lesing og matte

Resultater fra Nasjonale prøver viser at Liers åttendeklassinger skåret best i Buskerud

Kiwi markerte sjefens tragiske bortgang

Ved Kiwis hovedkontor, som ligger ved Amtmannsvingen, ble det flagget på halv stang i dag. Årsaken er kjent fra TV og øvrige media: Kjedens administrerende direktør antas omkommet etter en båtulykke i Tønsbergfjorden natt til i går.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Rammer tilfeldig

- Varmebassenget i Lierhallen må ikke bli offer for "kuttisme", skriver Krf s gruppeleder Brynhild Heitman i dette innlegget.

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

130 syke hver dag

Brynhild Heitmann, Krf s ordførerkandidat, gjør rede for bakgrunnen for vedtaket om å sette i gang det ettårige prosjektet for å redusere fraværet blant kommunens ansatte.

- Lier kommune må bli mer effektiv og brukervennlig

- Med Lier kommunes gjeld på over 1200 millioner er et ikke mulig å opprettholde dagens tjenestenivå, mener Lars Haugen i Lier Frp.

Pulveriserer ansvaret

- Det sier Søren Falch Zapffe om ansvarsfordelingen av "drop-outs-elever" fra Videregående skole.

Flere lærere og bedre eldrepolitikk

- Det mener jeg er en av de viktigste sakene ved årets valg, sier Tonje Evju, leder av Lier Arbeiderparti.

Slik blir du rik

Opptil 4000 % fortjeneste på 25-35 år

Høstferie med innhold

Høstferien ble annerledes for mange 10. klassinger fra Tranby skole. 1. oktober reiste to busser fra skolen med 87 elever og 16 voksne. Målet for turen var Polen og Tyskland med Aktive Fredsreiser som teknisk arrangør. (Bildet er tatt ved Auschwitz II Birkenau)

Olympisk deltakelse i 2016?

Ambisjonsnivået er høyt for søskenparet Kristin og Finn Olav Ulvund i Sylling --

- Må drøfte hva som gikk galt

Leder i Lier KrF, Brynhild Heitmann, konstaterer at KrF ikke har slått gjennom med sin politikk i årets valgkamp, og at de nå vil gå gjennom valgresultatet og drøfte hva som gikk galt.

Nær 3000 i streik

Men ingen i offentlig sektor i Buskerud er foreløbig tatt ut ---

Stor takk til Lier

Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann ønsker å sitere en mottaksleder fra Nordre Land for den profesjonelle mottakelsen unge flyktninger har fått av Barneverntjenesten.

Kommunen har god økonomi

- Regnskapet for 2009 viser et overskudd eller et driftsresultat på 3.3 prosent, sier Søren Falch Zapffe, gruppeleder i Høyre.

Fokus på mulighetene

Virksomhetsleder ved Frogner Sykehjem, Anne Rasch-Haugen, overrakte Frp-leder Siv Jensen ei T-skjorte med dette slagordet etter besøket på lørdag.

Lierbedrift fikk millionoppdrag i Agder

Consolvo fra Lier skal montere en gang/sykkelbane på Tromøybrua i Arendal. Kontrakten er verd 19 millioner kroner, melder Våre Veger.

Over 20 000 til kreftsaken

Leder Per Morten Krogh i SK Kraft overrakte en stor sjekk til Toril M. Ritland Thomson, representant for Aktiv mot kreft i dag.

Flere konkurser i Lier

Fersk oversikt over konkurshyppigheten i Norge viser at Lier kommer klart dårligst ut

Best til å bekjempe fattigdom

St Hallvard Videregående skole gikk av med en soleklar fylkesseier med gruppen "A.K.E. Improvement" i den landsomfattende skoleturneringen Utviklingsinvestoren

Mer boligbygging i Lier?

Thor Eek i Norske Boligbyggelags Landsforbund mener at økt boligbygging er det mest effektive virkemiddel mot de høye boligprisene. Høyres Søren Falch Zapffe svarer her på utfordringen.

Konkurs på Heggtoppen

Brødgalleriet på Heggtoppen ble slått konkurs i dag, og konkursboet til Zomin Takeaway i Lierbyen er avsluttet uten dekning til kreditorene.

Ingen kommunal streik

Det så lenge ut til at 129 kommuneansatte i Lier skulle bli tatt ut i streik

Mer «Cloud Computing» i Lier

IKT-leverandøren NetSolution i Lier ekspanderer og kjøper opp Asker-selskapet exeVision. Kjøpet begrunnes med en klar strategi innenfor den såkalte nettskyen.

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Sterk kritisk til saksvedlegg

- Dokumentene er politisk farget og i noen tilfelle feilinformerende, slik jeg ser det, uttaler Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann før Tjenesteutvalget behandler saken vedrørende utredning av kommunal kontantstøtte.

Premierer kirkelig vanskjøtsel

Det sier Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård Strand (tv på bildet), til Liernett om kommunens tilskudd på to millioner til kirkebygg på Lierskogen

Et forbilde

Månedens blomst går til Usman Aslam, en seriøs idrettsutøver som har organisert et fotballag som kun kommer sammen for å ha det moro --