Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 07864f8084e02e28857d4893df9dfb4a

Vi besøker Liers spisesteder: Elvecaféen

En slags kombinasjon av strikkekafé og spillelokale med felles serveringsdisk, men nokså ulikt klientell.

Bildet over: Hver onsdag er det strikkekafé, et populært tiltak.

Navnet Elvecaféen  (Ja, de skriver det slik noen ganger.) gir assosiasjoner til hvitmalte kafébord langs en elvebredd. Kanskje med noen småbåter som glir forbi i solskinnet. Liers elvekafé ligger rett nok ikke langt fra elven, men der slutter sammenligningen.

Butikklokaler er ikke etterspurt i Lierbyen.

Lierbyens tomme lokaler
Elvekafeen ligger i en av disse nye boligblokkene som har fått butikklokaler i første etasje. Som kjent er ikke butikklokaler etterspurt i Lierbyen, og det er ofte tomt bak de store butikkvinduene. Av og til blir lokalene inntatt av sånne butikker som selger gaveartikler som ingen har bruk for til folk som ikke vet hva de skal kjøpe.

Elvekafeen holder til i et slikt lokale, og den relativt enkle møbleringen antyder at man kanskje er usikker på om tilholdsstedet blir permanent.

Elven bortenfor
Noen utsikt til den elven som kafénavnet trolig henspiller på, er det ikke. Men på de ellers nakne og lyse veggene henger bilder fra New York. Brooklyn Bridge med Manhattans skyline bak og et glimt av East river, som broen går over. Dessuten er det et stort bilde av World Trade Center, rimeligvis tatt før 11. september 2001, med en god del av Hudson river i forgrunnen. Kanskje ikke en appetittvekkende dekorasjon på et spisested.

Strikkekafé

Disken er tilpasset forventet kundetilgang og dermed ikke overfylt. På onsdager er den best, for da er det strikkekafé.

Lier frivilligsentral har vært en pådriver for strikkekafeen. På kommunens nettside står det:
Ta med pinner og garn, ta turen til Elvekaféen i Lierbyen. Dette er et åpent og gratis tilbud til alle. Kos deg med eget strikketøy. Få inspirasjon til å komme i gang og lær deg en ny teknikk. Kaffe med tilbehør kjøpes.

Det er som sagt på onsdager det skjer. Da fylles Elvekafeen av godt voksne damer som møtes for å strikke – og for å prate.

Som på så mange av Liers spisesteder er vafler blant bestselgerne.

Mat skal de også ha, og vafler er mest populært. Vaffeljernet er varmt, og varme vafler blir levert kontinuerlig. Kaffe også. De mer sultne koster på seg en baguett eller et rundstykke.

- Prøv rekene, anbefaler en av damene. En baguett med reker koster 45 kroner. Andre baguetter er med ost og skinke (40 kroner), salami og ost (42 kroner) samt kylling og karri (45 kroner)

Bak det lyse kafélokalet ligger de noe mørkere spillerommene.

Spis og spill
Ved siden av ligger flere halvmørke rom med skinnstoler og spilleautomater. Automatsamlingen er definitivt større enn hos konkurrenten på Liertoppen og dermed trolig det nærmeste Lier kommer bransjens mer kjente etablissementer i Monaco og Travemünde. Spillerommene har et annet klientell, som overvåkes med kameraer og kan følges på en skjerm bak disken. De strikkende damene i kafélokalet er naturlig nok ikke gjenstand for samme oppmerksomhet.

Ifølge Brønnøysyndregistrene er det Laila Elvaker Consulting i Lier som eier virksomheten. I en nettomtale av Laila Elvaker Consulting står det at firmaet driver med ”helse og allierte tjenester.”

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode