Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 23882000fb4f8c69585c9111b5425b20

Bare èn ledig plass

Førskolelærer Kristin Myre ser frem til å utvide Valstadhaug kortidsbarnehage til en fulltidsbarnehage på nyåret, her med Mille Lothe-Lyngås som får flere venner å leke med.

Førskolelelærer Kristin Myre har vært leder i kortidsbarnehagen i det gamle forsamlingshuset i Sylling. Fra nyttår blir det bare 50 prosent jobb. Hun skal ta barnevernspedagogikk over to år og overlater lederansvaret til Britt Landstad. I alt sju personer, de fleste på deltid får ansvaret for de 25 barna. Kristin Myre og Marte Marie Johannnesen vil bli de to pedagogsike lederne.

- Det blir en småbarnsgruppe (0- 2 år) på 10 barn. Gruppen 3-6 år vil bestå av 15 barn, forteller Kristin.

Valstadhaug barnehage, sentralt i Sylling, er en foreldrestyrt andelsbarnehage. Den ble stiftet i 1979. Barnehagen kan tilby både ponniridning, turer i skog og mark, et hjemmekoselig innemiljø, grønnsakhage, sykkel og skidager med mer. Ikke unaturlig at det er tilbud om ridning, siden Valstad Gård med stall og ridehall er nabo. - Vi har muligheter til å benytte Altanåsen, sier Kristin. Da går turen opp Syllingbakken via kirken og inn på den fine naturstien med, blant annet, utsikt mot Holsfjorden.

I fjor ble uteplassen oppgradert med nye lekeapparater.

Det gamle selskapslokalet i Sylling er fortsatt i bruk, selv om barnehagen disponerer lokalene. - Men vi leier ut bare storsalen, sier Kristin som har ansvaret for utleie også. I de senere årene har det vært lite utleie der, fordi både Sylling skoles aula og Tveten Gård blir mye benyttet til henholdsvis kulturarrangementer og familie-og gruppesammenkomster.

På sett og vis har barnehagen "reddet" Valstadhaug, som ble bygget i 1927 av innbyggerne som selv var andelseiere.

Nå blir det faste leieinntekter fra barnehagen.


Tre generasjoner: Oldemor Solveig Tollefsen, bestemor Helle Nuven med barnebarn Hjardar Amadeus Nuven. Mamma heter Christin Nuven. Helle Nuven har hatt to barn i Valstadhaug kortidsbarnehage. 

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode