Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3d9b8fd121338e7c5a6f4e882e30b6ba

Truet statsråden

En 35 år gammel mann fra Lier er siktet for drapstrusler mot statsråd Bjarne Håkon Hanssen

35-åringen ble onsdag varetektsfengslet i fire uker for å ha framsatt trusler under særdeles skjerpende omstendigheter. Politiet ba om åtte ukers varetektsfengsling for den tidligere voldsdømte mannen. Mannen er norsk statsborger og har bodd i Norge i 30 år, men er opprinnelig fra Pakistan.

TV2 Nettavisen skriver at mannen ble pågrepet av politiet torsdag i forrige uke og begjært tvangsinnlagt ved Lier psykiatriske sykehus. Han ble utskrevet på mandag, da det ikke lenger var grunnlag for å holde ham tvangsinnlagt. 35-åringen ble deretter pågrepet på nytt og fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Mannen skal i følge politiet ha kommet med alvorlige trusler mot to ansatte i helsevesenet i Lier, i tillegg til statsråd Bjarne Håkon Hanssen og statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Det er Arbeids- og inkluderingsdepartementet som har anmeldt truslene til politiet, skriver NRK Østafjells på sine nettsider.

- Han angrer klart på det som har skjedd. Han skjønner at det er ille, nå som han har kommet til seg selv igjen, sier den siktedes advokat, Svein Olav Duesund, til VG Nett.
- Han sier han styres av stemmer og hallusinasjoner som tar kontroll over ham. Dette gjør ham urasjonell og var den utløsende faktoren da han kom med truslene, forklarer advokaten.

- Vi ser svært alvorlig på denne saken, fordi mannen er dømt for tidligere voldshandlinger, og det tyder på at vedkommende er i stand til å gjennomføre truslene han framsetter, opplyser politiadvokat Monica Hanø, ved Søndre Buskerud politidistrikt til VG Nett.

35-åringen er overført til Ringerike Fengsel, hvor han vil få psykiatrisk behandling.

Forrige artikkel:Spillermøte i Liungen i dag.Neste artikkel:Kvinnen på eggen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode