Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 65b2494fe1cd0ed1eed6ea3a6d90a577

Teltleir et uakseptabelt botilbud

Det skriver Geir Stave (på bildet), leder i Buskerud Venstre, i denne pressemeldingen

Det etableres nå en teltleir som skal ta imot flere asylsøkere i Lier. Asylsøkere i alle kategorier, inkludert eldre og syke som trenger vår beskyttelse, skal her stues sammen, kanskje over hundre, i telt. Statsråd Bjarne Håkon Hanssen ville ikke i Stortingets spørretime innrømme at dette er pinlig.

Dette er ikke bare pinlig, det er totalt uakseptabelt. Asylsøkere som har rømt fra krig og undertrykking og som trenger vår beskyttelse skal møtes med anstendighet og forsvarlige forhold i god Nansen-tradisjon. Mange av asylsøkerne som kommer hit er eldre og syke mennesker. Innkvartering i teltleire kan bidra til at disse asylsøkernes situasjon kan forverres ytterligere. Kriger verden over skaper millioner av flyktninger, det er vår plikt i et så rikt land som Norge å ta imot flere mennesker som er på flukt – og som trenger vår beskyttelse.

18.414 asylsøkere fikk oppholdstillatelse i Sverige i fjor. Til sammenligning fikk rundt 2.900 asylsøkere bli i Norge. Norge har ressurser til å ta imot mange flere asylsøkere enn i dag. Vi må på en helt annen måte enn i dag legge til rette for verdige transittmottak, og etablere et godt 100% statlig finansiert tilbud for asylsøkere og flyktninger.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 22. mai 2008 19:54: aud langsyn
Kan være enig med Venstre at telt fra presseningleverandør OBWiig kanskje ikke er beste løsningen. Det beste hadde kanskje vært om Venstre hadde støttet opp om utsendelsen av de asylsøkerne på ventemottaket som hadde fått endelig avslag på søknaden om oppholdstillatelse? På den måten ville det jo blitt plass til de som nå ankommer og kanskje er reelle asylsøkere. Det er forresten underlig hvor stille det er blitt fra Nina E. Johnsen om de sultestreikende ved ventemottaket. De har vel ikke sneket seg ned på Vito's for en pizza?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode