Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Så kom nissen

Det var nok høydepunktet, da Lier voksenopplæring hadde juleavslutning på Frogner Menighetshus.

For mange deltakere ved Voksenopplæringa er nissen en ny skapning, for andre er den internasjonale Santa Claus litt kjent. Da nissen kom dansende med sekk, ble stemningen rundt juletreet ekstra lystig. Det ble ikke godteriposer til alle, men de yngste og de som har barn ble premiert.

Juletregangen, med de mer livlige julesangene er populære på årets største internasjonale fest er like populær hvert år. Og det ser ut som alle, uansett livssyn og kulturell bakgrunn setter umåtelig pris på denne juleavslutningen.

Det har blitt en tradisjon i ti år å legge festen til Frogner Menighetshus, på grunn av et stadig økende elevtall. Årets arrangement er nok det siste, fordi Lier voksenopplæring flytter inn i nye lokaler på Stoppen, sannsynligvis fra august neste år.

Tradisjonelt er det en ”dugnadsfest”. Deltakerne tar med mat. Derfor blir det mange eksotiske retter å teste. Lier voksenopplæring har deltakere fra hele verden. Foruten en liten spesialpedagogisk avdeling, undervises det i norsk og samfunnsfag for fremmedspråklige voksne. Det er også et introduksjonsprogram for flyktninger. Og nytt fra i år; Lier voksenopplæring har selv ansvaret for et ungdomskolekurs for nærmere 20 unge mennesker. Noen av dem vil fortsette i Videregående skole neste år.

Deltakerne står for mesteparten av underholdningen. I år var det mye sang. Musiker Knut Nyheim bidro med fint akkompagnement på flygel. Han har også ledet ei sanggruppe som er lagt inn i introduksjonsprogrammet. Virksomhetsleder Torild Lien ledet festen på en fin og ledig måte. Og ikke minst summerte rådgiver Alf Jørgensen året i en fin samtale med deltakerne kollektivt. Det var visuelt og uten tvil motiverende for deltakerne med tanke på neste etappe for språkopplæringa som skal gjøre det mulig for et godt liv i Norge. – Norge trenger dere, understreket Jørgensen. Det var gode tanker å ta med seg inn i pausen på knappe to uker, før nye utfordringer står i kø på nyåret.

 

"Så går vi rundt en enebærbusk, enebærbusk, enebærbusk ......"

1/17 (DSC_8559 [1600x1200].JPG)
2/17 (DSC_8562 [1600x1200].JPG)
3/17 (DSC_8563 [1600x1200].JPG)
4/17 (DSC_8568 [1600x1200].JPG)
5/17 (DSC_8578_red [1600x1200].JPG)
6/17 (DSC_8582 [1600x1200].JPG)
7/17 (DSC_8585 [1600x1200].JPG)
8/17 (DSC_8586 [1600x1200].JPG)
9/17 (DSC_8602 [1600x1200].JPG)
10/17 (DSC_8604 [1600x1200].JPG)
11/17 (DSC_8606 [1600x1200].JPG)
12/17 (DSC_8607 [1600x1200].JPG)
13/17 (DSC_8608 [1600x1200].JPG)
14/17 (DSC_8611 [1600x1200].JPG)
15/17 (DSC_8612 [1600x1200].JPG)
16/17 (DSC_8618 [1600x1200].JPG)
17/17 (DSC_8652 [1600x1200].JPG)
Jul

Flere saker fra arkivet

Glede og samhold

Mange måtte ha tak i nissen, da han brøt inn i juletregangen under skoleavslutningen på Lier voksenopplæring på Stoppen i dag.

Multikulturelt på Menighetshuset

En mangfoldighet av farger, smak og rytmer møtte deltakere, ansatte og gjester på Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter, da de markerte siste dag før jul på Frogner Menighetshus på fredag. Det var dans, sang, diktopplesninger og gang rundt juletreet. Det er 11 år siden det første arrangementet av denne type ble arrangert. Den gangen holdt Voksenopplæringa til i lokaler leid av Lier Maskin. På grunn av et økende antall deltakere ble arrangementet flyttet fra Voksenopplæringssenteret på Hegg skole til Frogner Menighetshus for noen år siden. Det har vært svært så vellykket.

- Gleder hverandre

Sang- og musikkgleden dominerte den tradisjonelle juleavslutningen ved Lier voksenopplæring på Frogner Menighetshus. der hele 14 nasjoner var representert

Språkopplæring i nye lokaler

Kuteh Jonbula, Bobby, Fakeba og Nast fra Gambia sørget for god stemning da Lier voksenopplæring holdt innflyttingsfest på Stoppen.

Golfsett eller noe annet?

Lier voksenopplæring, her representert ved Trude Brun Homstvedt, viser noe av det som blir tilbudt på torsdagens loppemarked.

Loppemarked og fest

Det er god grunn til å feste etter et vellykket loppemarked.

Latter og moro på Eiksetra

Asmait fra Eritrea var en av mange deltakere som mobiliserte stor livsglede, da Lier Voksenopplæring arrangerte vinteraktivitetsdag på tirsdag.

Hva med denne?

Hjørdis Prestkvern viser frem noe av det som tilbys ved loppemarkedet på Lier voksenopplæring i morgen.

Flytting til Stoppen?

Både Lier voksenopplæring og Lier Arbeidssenter venter spent på Tjenesteutvalgets vedtak onsdag kveld --

Kommer Øverskauen-nissen snart

Det var juletrefest på Øverskauen samfunnshus 3 juledag, og barna ventet spent på nissen

Flerkulturelt på Menighetshuset

Nok et tradisjonelt førjulsarrangement er vel i havn for Voksenopplæringa, og Frogner Menighetshus gir en perfekt ramme om julavslutningen.

Lys i mørket

Luciaopptreden av elever er alltid en fin opplevelse for våre nye landsmenn ----

Flerkulturelt på Frogner menighetshus

For andre året på rad hadde Flyktning- og voksenopplæringssenteret sin juleavslutning på Frogner menighetshus. Det har vel neppe vært danset så mye i dette kristne forsamlingslokalet i Lierbyen.

På vei til Stoppen

Etter møtet i formannskapet i går vil Lier voksenopplæring overta en del av lokalene til Stoppen skole.

Nyttårshåp i et nytt land

Raketter til en verdi av millioner av kroner forsvinner opp i den mørke natten i kveld. Trass i vår rikdom er kanskje gleden kunstig og et overfladisk fenomen hos mange nordmenn.

- Mine hjertebarn

Slik karakteriserte Ellen Anita Anderson sine funksjonshemmede deltakere i Stoppen Turn i møte med 3. klasse ved Idrettslinja ved St Hallvard Videregående skole i forbindelse med tildeling av overskuddet fra årets St Hallvardleker.

Skiglede for flere

Asmait var en deltakerne ved Lier voksenopplæring som prøvde skiene på mandag, til tross for kulda --

Det lyser i stille grender

De unge sangerne på rådhustrappa satte de mange fremmøtte i en fin stemning med kjente og kjære strofer.

- Husk, bare fem minutter!

Lars Haugen, Frp og Annar B. Hansen fra UF fikk beskjed om begrenset taletid fra ordstyrer Sissel Andersen, da lokalpolitikerne presenterte seg for deltakere ved Lier voksenopplæring torsdag.

Skiutstyr ønskes

Geir Egge og Fithawi, henholdsvis lærer og deltaker ved Lier voksenopplæring, er klare for vinteraktivitetdag på Eiksetra førstkommende tirsdag.

Hvem er våre nye landsmenn?

Shefqet Avdimetaj, ansatt på NAV, Lier vil fortelle om sin erfaring som flyktning i Norge på Lier Arbeiderpartis åpne møte torsdag

Comeback for juletrefest i Sylling

Førstkommende søndag møtes barn og voksne til gang rundt juletreet, bespisning, trylleshow - og sannsynligvis kommer nissen til aulaen på Sylling skole.

Nissen får grøt i julen

Nærmere 350.000 setter ut grøt til nissen hvert år, og ytterligere 75.000 gjør det hvert annet år, men de fleste spiser julegrøten selv.

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

235 storkoste seg

Det ble ny suksess for de 22. St Hallvardlekene på torsdag.

Pilegrimskveld i Frogner menighetshus onsdag

I morgen kveld kommer Trond Muri til Frogner Menighetshus. På bildet krysser han elven Po før han vandrer videre mot Venezia, som var målet for årets etappe på hans langvarige vandring mot Betlehem.

Til topps på Galdhøpiggen

Amanuell Habte studerer kartet og og ønsker kona Adiam lykke til når hun sammen med med sin gruppe skal bestige Norges høyeste fjelltopp i morgen.

Nå tennes tusen juletrelys

I løpet av de kommende dagene tennes lysene på minst ti juletrær rundt omkring i Lier.

St. Hallvard- lekene 2006

Lekene gikk smertefritt, og rundt 180 deltakere stilte opp.

Nye nordmenn på World Cup

Det var kaldt på Bragernes Torg i dag. Men norske prestasjoner varmet. For nye liunger var World Cup med Svartedal, Hilde G P og de andre og langrennsporten et nytt sportsbekjentskap.

2530 besøk på "Ukas post"

De enkle turmålene som liungene kunne nå i sommer, ble en stor suksess.

Loppemarkedet åpent både fredag og lørdag

I morgen (fredag) kl. 15.00 åpner loppemarkedet på menighetshuset i Lierbyen. Et stort utvalg venter de besøkende.

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

Tøv av Drammens Tidende

Løypekjører Anders Haverstad synes lørdagens oppslag i Drammens Tidende om at det var siste helg for skientusiastene i marka var fullstendig feil

Forfriskende og nytt for kommuneadministrasjon

-- Nydelig mat, var reaksjonen til damene i Servicetorget, da Lier – Netts medarbeider passerte dem på vei opp til kantina i Rådhusets toppetasjen. Det er foreløpig et prøveprosjekt på litt drift fram til sommeren. Hver onsdag står fire deltakere og en lærer fra Voksenopplæringa klare med, blant annet, spennende lunsjretter.

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

Hva har du i sekken?

Nissen holdt fast på sekken og han hadde nok med å holde varmen i mange sure minusgrader, da juletreet ble tent utenfor Rådhuset

Vellykket kantinedrift

Deltakere og ansatte ved Voksenopplæringa (se bildet th) kunne smile over nok en vellykket dag, da de avsluttet driften på onsdag.

Idrettsglade jenter

Blant de 800 som deltok i "Jentebølgen" i Drammen var denne kvartetten fra Lier voksenopplæring

Innflytting i januar

Rektor Sissel Gerhardsen Røine har all grunn til å feire at de nye lokalene til Kulturskolen er blitt godkjente

Har du ski du ikke bruker?

Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter har obligatoriske trimaktiviteter fire dager i uka. Men de har små muligheter til å gi deltakerne grunnleggende skiferdigheter, på grunn av manglende skiutstyr.

Ny plassering i toppen?

Arne Sand, med fem seire i "Hauer`n", gleder seg til vinterens klassiker i marka.

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

Positiv til samarbeid

Instruktør Per Larsen (på bildet) i Drammen og Lier Bekterevsforening ser optimistisk på å gjøre Lierhallen mer attraktiv --

Sommerpraten: Torild Lien (54)

-- Da jeg var 7 år tilbrakte jeg en uke hos ei tante som var seterbudeie. Det er fine sommerminner, sier Torild Lien, virksomhetsleder ved Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter. Torild er født og oppvokst i Selbu i Sør- Trøndelag. Hun er bosatt i Asker og pendler daglig mellom Asker og Lierbyen.

Over 90 med på skikarusell

Høydepunktet var premieutdelingen etter avlutningen i lysløypa i Øverskogen ----

Idrett som flerkulturell arena

Hvordan bidra til enda bedre integrering gjennom idretten? spør Venstres 4. kanditat i denne artikkelen

Innvandrerkommunen Lier

Mennesker fra hele 92 land er bosatt i Lier. Da gjelder å lytte og lære av hverandre --

Nissen, en aktiv Liernettbruker

Den gamle nissen sitter ikke lenger ensom på låven julekveld. Han surfer på nettet og har Liernett som startside.

Æret lysets helgen

"Sancta Lucia" lød det i mange barnehager og skoler i dag tidlig i Lier, her representert med 3. klasse ved Hegg skole

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Stemningsfull juleavslutning med kulturskolen

I går kveld var det julekonsert i Frogner kirke. I løpet av en drøy time ble det presentert et variert program. Det er mye musikalsk talent i Lier.

Loppemarked på Frogner menighetshus

Fredag og lørdag var det loppemarked på Frogner menighetshus Vi var der tjue minutter før slutt

Pressemelding - Fargerik familiefest på kvinnedagen

Velkommen til en ”Fargerik familiefest” – på Kvinnedagen 8.mars på Lierbyen ungdomsskole. Her blir det varierende underholdning fra mange land. Det er Flyktning- og Voksenoppplæringssenteret og Kulturkontoret som står bak denne flerkulturelle familiefesten.

Skap en dør

Tre-Ringen har i flere år invitert 10. klassinger i Drammensdistriktet til å designe egne dører til CD-skap.

Brukt- og antikkmarked på Frogner menighetshus

I dag og i morgen er det brukt- og antikkmarked i Frogner menighetshus, der et titall utstillere har mye å by på.

Tidenes største

Høstens bokmarked på Frogner menighetshus er tidenes største der i gården.

All grunn til å smile

Lofotværingen Trond Hellum fikk bekreftet dugnadsjelen i Sylling under Jordbæreventyret --

Folk kommer, bøkene går

I dag og i morgen er det bokmarked i kulturhuset i Klokkersvingen, også kjent som Frogner menighetshus.

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Årets siste post

Ukas Kulturminnepost, som er plasert ved demningen på på sørsida av Løken, er det 25. målet i år.

Siste julebrev fra Malaga

Når lysene tennes klokken halv syv blir én sak glitrende klar: Du skal lete lenge etter noen som kan konkurrere med Malagas julegater.

Stiftelsen Frogner Menighetshus arrangerer bokmarked for sjuende gang

Inntekten fra markedet er med på å nedbetale gjelda til et av bygdas viktigste hus

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Førjul på Bygdetunet

Det kunne gått forferdelig ille

- Får mer enn du gir

Det er drivkraften for Randi Kristine Stustad Grøneng som har ledet tirsdagskafèen for eldre hele 924 ganger over 21 år i Sylling

Varme vafler ved soloppgang

Allerede klokken åtte i dag var utstillere og de første kundene på plass på det nye bruktmarkedet utenfor Frogner menighetshus.

Dansegalla i St Hallvardshallen

Flere enn 800 deltok i det populære arrangementet

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Rebusløp er fortsatt populært

Hele 19 mer eller mindre fulle biler deltok i helgens rebusløp i regi av Lier Røde Kors.

Julegrantenning i Lierbyen

Det loves julestemning og mange aktiviteter før lysene tennes på julegrana i Lierbyen.

Setter søkelyset på St. Hallvard

Mange møtte opp da feiringen av St. Hallvard begynte litt på forskudd i dag, og tirsdag 15. mai blir det pilegrimsvandring.

Kommende toppdommer?

Fotballdommer Usman Aslam fra Liungen er klar for årets siste store oppgave ---

Teltleir et uakseptabelt botilbud

Det skriver Geir Stave (på bildet), leder i Buskerud Venstre, i denne pressemeldingen

Mye å kjøpe på menighetshuset

Folk lot solskinn være solskinn da brukt- og antikkmarkedet åpnet i Frogner Menighetshus i dag.

Håndballglede i Tranbyhallen

Gina Martinsen (th) var en av seks instruktører som bidro til tre fine dager på Lier IL s håndballskole.

Skapte liv på bygdetunet

Senegalesere spilte, sang og danset på åpningsdagen for årets utstilling

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Lekte, lærte og koste seg

Torsdag 3. august dro 10 ungdommer og to voksne på årets ungdomsutveksling med Foreningen Norden til Liers vennskapskommune i Danmark, Hobro (nå Mariagerfjord).

Norges beste nisse kommer fra Lier

Ble kåret til Norges beste nisse, i knalltøff konkurranse med fire andre nissekandidater.

Lopper trekker mye folk

Åse Bautz lo godt av et muntert krus på det godt besøkte loppemarkedet i Frogner menighetshus i helgen. Fullt så hjertelig lo neppe de som hadde oversett parkeringsforbudet i Heggveien.

Kulturhus i Lier innen få år?

Kulturkonsulent Pål Skogmo og hans delegasjon fra Lier kommune ble imponert over å høre Per Lien fortelle om innsatsen til folk i Gjerdrum kommune for å reise kommunens kulturhus.

Bygdetunet i tenkeboksen

Det hender en debatt går i sirkel, kommer i bane så å si, graver seg ned i en rille og blir der som det berømmelige hakket i plata.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Frogner Kirkekor synger jula helt inn

Antakelig den beste ”Glade jul” jeg har hørt hittil i år

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Månedens blomst til Signe Eira

Tidligere leder av Lierdagskomiteen, Signe Eira, betyr svært mye for en gruppe kvinner i Lier --

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Gourmet

Midt i kjøpesenterjulen fristes vi av ribbe, julepølse, medisterkaker og surkål fra Cafe Gourmets trauste og gode kjøkken, som dessuten byr på mye mer enn julemat. Om Gourmet er et passende navn, er derimot en annen sak.

Ny deltakerrekord

- Det er målet for årets St Hallvardleker, fastslår Ingvild Mjøen (leder), Julie Rokke Jagland (pressesjef) og Guro Wamstad (mediesjef).

Etter to dagers marked: Sytti tusen kroner i kassa

Iherdig innsats sikret samme resultat som i fjor på loppemarkedet for Frogner Menighetshus.

Min barndoms jul

Vi har utfordet noen av våre bidragsytere til å beskrive sin barndoms jul. Gunnar Langsrud, petitskribent og utflyttet liung, Knut A. Andersen, leder av Lier Historielag, og Liernetts medarbeider Svend Asbjørn Sylling har sendt oss hver sin.

Høy nissefaktor

Etter flere års nedskjæringer på julegøy og nissesprell var det duket for et da capo i Sylling sist søndag.

Driblet og koste seg

Disse ivrige jentene var blant de mange lærevillige deltakerne på Sylling IFs vellykkete fotballskole i helga, og i denne uka er det Lier ILs tur -

Mer fokus på trim

I Syllinghallen på tirsdag fikk 45 deltakere fra barnehager og SFO i Lier en innføring i nye øvelser for de mindre av instruktører fra Friskis og Svettis.

Glad-fest

3. nyttårsdag holdt 2. Lier St. Georgs Gilde julefest på Hallingstadtunet for beboere på ulike bofellesskap i Lier