Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3407322aa886d86d7a135bd53a0074f5

Tidenes største

Høstens bokmarked på Frogner menighetshus er tidenes største der i gården.

- Å kaste bøker, eller for ikke å snakke om brenne dem,  er helligbrøde, sier Jan Heitmann. Han har i mange år stått for koordineringen av dugnadsarbeidet rundt Stiftelsen Frogner menighetshus. – Folk er glade når vi kommer og henter bøkene og sier vi skal legge dem ut til salg på bokmarkedet vårt.

Se også video fra bokmarkedet i vinter

I bøker fins kunnskap og visdom som giverne håper skal komme andre til gode. Ca. titusen titler, en brukbar biblioteksfilial, er samlet i et par etasjer på Menighetshuset.
Og alt en time før åpningstid på fredag var de første bokentusiastene på plass ved inngangen. - Her fins titler som du er heldig om du finner på et antikvariat, sier lektor, Lars Kolle, ivrig boksamler, bokkonsulent og medlem av dugnadsgjengen på bokmarkedet som er blitt et fast innslag i bygda.

Heitmann håper å få inn 30 000 kroner på årets marked og etter halvgått løp, dvs fredag kveld, kl. 20.00, kunne kasserer Anton Wego slå fast at kassa inneholdt mer enn 15 000 kroner. .
Det er ikke den mest innbringende duganden vi har, sier Heitmann. – Men for meg, som er ivrig leser og bokelsker, er det den morsomste.
Juristen Heitmann har gjort dugnads – og frivillig arbeid  til en levevei. På Menighetshuset er han med som frivillig på lik linje med alle de andre som er engasjert i å skaffe penger til drifta av huset som kanskje er bygdas flittigst brukte aktiviteteshus. – Men arbeidet her gir har gitt meg en erfaring jeg gjerne vil dele med andre som vil utvikle og utnytte det potensialet som ligger i frivillig innsats. Det er ikke sant at dugnadsånden er borte fra den norske folkesjela, sier han,. - Den er fortsatt et adelsmerke vi kan smykke oss med og si at på det feltet er vi i verdenstoppen.

I dag med en stadig voksende eldrebølge skyllende innover kommunene, er det nettopp pensjonistene som må inn i et nettverk der dugnadsarbeidet kan være med på å gi mening til en hverdag som ellers lett kan bli tom. Stadig flere kommuner forstår hvilke utfordringer de står foran, og det er her jeg kommer inn og kan hjelpe til med å legge strategier og utvikle et fundament for et slikt arbeid. Og oppdragsboka er full. Det har blitt mye reising de siste åra.

 Jo, vi har skapt verdier her. Gjelda på huset blir forresten nedbetalt i disse dager, verdiskapingen i kroner og ører har vær formidabel. Men viktigere er den sosiale kapitalen vi har samlet oss. Rundt huset fins ca 100 stykker som sammen bruker kreativitet, energi og innsatsvilje til i første omgang å heve egen livskvalitet , men det arbeidet fører også til positive ringvirkninger som i høy grad påvirker hele bygdesamfunnet.

Vel møtt på bokmarked i Frogner menighetshus.

Jan Heitmann blant bøker og dugnadsvenner.

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 20. oktober 2007 17:56: Liss
Bokloppemarked er det morsomte som finnes av loppemarked. Jeg var der på fredag fra kl. 16 og ble overveldet over utvalget. Kjøpte med meg en god del godbiter. Dugnadsgjengen gjør en flott jobb, helt klart, til glede for publikum. Oppfordring: Annonser i god tid før neste bokloppemarked med annonser og oppslag, da vil dere nok trekke enda mere folk!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode