Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d3ebb384976bf9b7d63bb4bae5471659

Hobbykunstnerne fyller Frogner menighetshus

Denne helgen setter lokale hobbykunstnere sitt preg på tre etasjer i menighetshuset i Lierbyen.

Lisbeth Olsbye, som er diakon i Frogner menighet, hadde ideen, og både utstillere og publikum grep den. Innbydelsen hennes var klar: - Holder du på med treskjæring, lager kniver, maler bilder eller lager smykker, da er du den rette! Vi ønsker at hobbykunstnere kan få vise frem noe av håndverket sitt på Frogner menighetshus.

Invitasjonen ble godt mottatt av både treskjærere, knivmakere, malere og smykkeprodusenter, og denne helgen fyller de menighetshuset med det de har laget.

Utstillingen forutsetter betydelig innsats fra "Husklubben" i Frogner menighet. Else Oldebråten (til høyre) er en av dem som ofte står på bak disken og i kulissene under arrangementene. Her selger hun kaffe til diakon Lisbeth Olsbye.

I prinsipp er det en salgsutstilling, men enkelte utstillere er så glade over å vise frem det de har laget, at de bare stiller ut.

Rose Zavodny er multikunstner og pilegrim, og tidligere i år ble hun forfatter. Den meget personlige boken ”Fra Sinai til Santiago” er til salgs på utstillingen.

Gunnar Larsen er knivmaker og treskjærer og nøyer seg med å vise frem gjenstander han med rette er stolt av.

- Ikke til salgs? Men hvorfor sitter du her da, spurte en lett overrasket besøkende.

Selv prinsesse Märtha Louise har neppe sett så mange engler på en gang.

En egen avdeling med julekrybber og engler følger samme prinsipp: Bare se, men ikke kjøpe. Her er det Torlaug Helgerud og datteren Astrid som viser sine samlinger i dempet belysning. Et tyvetall hobbykunstnere stiller ut i innpå ti forskjellige rom og saler. Etablerte kunstnere vil kanskje noen ganger rynke pannen og minne om at kunst ikke alltid skal behage og legge til at kunst ikke skal være like enkel å forstå som en bruksanvisning til en trillebår.

Diakon Lisbeth Olsbye, som tok initiativet til utstillingen, kan glede seg over god respons fra både utstillere og publikum. 

Så hvem og hva er egentlig en kunstner? Siden utstillingen er i et menigshetshus, kan det passe å sitere den katolske kirkens største teolog, Thomas Aquinas (1225-1274), som sa det slik: "En  som arbeider med hendene, er en arbeider. En som bruker hender og kunnskaper, er en håndverker, men en som både arbeider med hendene og hjernen, er en kunstner."  Den gode St. Thomas forlangte imidlertid ikke at kunsten måtte være hovedbeskjeftigelse, så hobbykunstnerne er slett ikke utestengt fra det gode selskap.

Men St. Thomas sa også at: ”Det avgjørende er ikke viljen kunstneren legger i arbeidet sitt, men hvor godt resultatet blir”. Hvor gode resultatene er, overlater vi til leserne å vurdere. Gå og se selv! Utstillingen er åpen i morgen (søndag) fra 12:00 til 17:00.

Forrige artikkel:Et springbrett for mer langsiktig samarbeidNeste artikkel:Seksti OK, tror du kanskje?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode