Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 12c0780bd7741651e245da828e970e25

Stiller ut i Kunstnerforbundet

Hvis du foretrekker bilder av elg ved solnedgang, skal du ikke lese videre.

Det er ikke hvem som helst som får stille ut i overlyssalen i Kunstnerforbundet, men så er da heller ikke Bente Sommerfeldt-Colberg noen hvem som helst blant norske kunstnere.

Bente Sommerfeldt-Colberg bor på Lierskogen, men arbeidene hennes finnes mange steder i landet. I går var det utstillingsåpning i Kunstnerforbundet i Oslo. På bildet over har hun akkurat fått tildelt vin og lykkeønskninger og skynder seg frem for å sette i gang en mekanisk skulptur, en handling som er den offisielle åpningen av utstillingen.

Hennes mange arbeider er blitt vist på en lang rekke utstillinger både i Norge og utenlands, og de er kjøpt inn av mange. I Lier er hun først og fremst representert på nye Høvik skole.

Det var stort fremmøte av interesserte ved åpningen av utstillingen, som også omfatter arbeider av kunstnerne Torgeir Husevaag og Marthe Johnslien. Selve åpningen foregikk i overlyssalen, som er salen Bente disponerer. Utstillingen i Kunstnerforbundets overlyssal er et nytt høydepunkt.

Kunstnerforbundet om Bente Sommerfeldt-Colberg:
Bente Sommerfeldt-Colberg arbeider med mekaniske skulpturer, installasjoner og videoinstallasjoner, ofte i tilknytning til objekter. Arbeidene hennes forholder seg til det rommet og stedet der de vises, som utstillingen ”Imagine” i overlyssalen. Her er det mekaniske skulpturer, kuber i pleksiglass med bilder, samt en videoprojeksjon.

Gjentagende, dvelende bevegelser maner til tilstedeværelse og gir hendelsen en rituell, sakral betydning. (Foto: Knut A. Andersen)

I de bevegelige arbeidene tar konstruksjonene en stor del av rommet i besittelse. Det største arbeidet forbinder både gulv, vegg og tak. Mekanismene utfører enkle hverdagslige handlinger som stedfortredere for våre egne. Gjentagende, dvelende bevegelser maner til tilstedeværelse og gir hendelsen en rituell, sakral betydning. Bevegelsen, rytmen og handlingens tid gir rommet en egen puls.

Arbeidene forholder seg til gulvnivå og lyset som faller gjennom glasstaket.

Samspillet mellom materialer viser lag av betydninger i lukkede handlingsrom.

Arbeidene kontrasterer det maskuline mot det feminine, det maskinelle mot det kroppslige, og det seremonielle og heroiske mot det utsatte og sårbare. De utfordrer muligheter og avmakt.

Objektene utvider fortellingen i en billedverden som omhandler identitet, integritet og ytring.

Mekanismene utfører enkle hverdagslige handlinger som stedfortredere for våre egne. (Foto: Kunstnerforbundet)

Liernett om Bente Sommefeldt-Colberg:
Liernett har publisert flere artikler om henne, blant annet da Kunst Rett Vest valgte henne til årets kunstner og da hun hadde utstilling på Kongsberg.

Les artiklene og følg opp med en tur innom utstillingen i Oslo. Den er åpen fra 9. august til 2. september. For åpningstider og annen informasjon se: http://www.kunstnerforbundet.no/

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode