Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Stiller ut i Kunstnerforbundet

Hvis du foretrekker bilder av elg ved solnedgang, skal du ikke lese videre.

Det er ikke hvem som helst som får stille ut i overlyssalen i Kunstnerforbundet, men så er da heller ikke Bente Sommerfeldt-Colberg noen hvem som helst blant norske kunstnere.

Bente Sommerfeldt-Colberg bor på Lierskogen, men arbeidene hennes finnes mange steder i landet. I går var det utstillingsåpning i Kunstnerforbundet i Oslo. På bildet over har hun akkurat fått tildelt vin og lykkeønskninger og skynder seg frem for å sette i gang en mekanisk skulptur, en handling som er den offisielle åpningen av utstillingen.

Hennes mange arbeider er blitt vist på en lang rekke utstillinger både i Norge og utenlands, og de er kjøpt inn av mange. I Lier er hun først og fremst representert på nye Høvik skole.

Det var stort fremmøte av interesserte ved åpningen av utstillingen, som også omfatter arbeider av kunstnerne Torgeir Husevaag og Marthe Johnslien. Selve åpningen foregikk i overlyssalen, som er salen Bente disponerer. Utstillingen i Kunstnerforbundets overlyssal er et nytt høydepunkt.

Kunstnerforbundet om Bente Sommerfeldt-Colberg:
Bente Sommerfeldt-Colberg arbeider med mekaniske skulpturer, installasjoner og videoinstallasjoner, ofte i tilknytning til objekter. Arbeidene hennes forholder seg til det rommet og stedet der de vises, som utstillingen ”Imagine” i overlyssalen. Her er det mekaniske skulpturer, kuber i pleksiglass med bilder, samt en videoprojeksjon.

Gjentagende, dvelende bevegelser maner til tilstedeværelse og gir hendelsen en rituell, sakral betydning. (Foto: Knut A. Andersen)

I de bevegelige arbeidene tar konstruksjonene en stor del av rommet i besittelse. Det største arbeidet forbinder både gulv, vegg og tak. Mekanismene utfører enkle hverdagslige handlinger som stedfortredere for våre egne. Gjentagende, dvelende bevegelser maner til tilstedeværelse og gir hendelsen en rituell, sakral betydning. Bevegelsen, rytmen og handlingens tid gir rommet en egen puls.

Arbeidene forholder seg til gulvnivå og lyset som faller gjennom glasstaket.

Samspillet mellom materialer viser lag av betydninger i lukkede handlingsrom.

Arbeidene kontrasterer det maskuline mot det feminine, det maskinelle mot det kroppslige, og det seremonielle og heroiske mot det utsatte og sårbare. De utfordrer muligheter og avmakt.

Objektene utvider fortellingen i en billedverden som omhandler identitet, integritet og ytring.

Mekanismene utfører enkle hverdagslige handlinger som stedfortredere for våre egne. (Foto: Kunstnerforbundet)

Liernett om Bente Sommefeldt-Colberg:
Liernett har publisert flere artikler om henne, blant annet da Kunst Rett Vest valgte henne til årets kunstner og da hun hadde utstilling på Kongsberg.

Les artiklene og følg opp med en tur innom utstillingen i Oslo. Den er åpen fra 9. august til 2. september. For åpningstider og annen informasjon se: http://www.kunstnerforbundet.no/

Kunst Lierskogen

Flere saker fra arkivet

Lierkunstner ble vel mottatt i Kongsberg

Et tredvetall interesserte møtte opp da Kongsberg Kunstforenings sommerutstilling ”Bobler” ble åpnet lørdag. Utstillingen består av noen av Bente Sommerfeldt-Colbergs spennende installasjoner og glassbobler.

Årets kunstner er fra Lier

Bente Sommerfeldt-Colberg, som på bildet speiler seg i sin "Pustende klode", ble valgt til årets kunstner blant de hundre deltagerne på årets Kunst-rett-vest utstilling.

Interessert i Kunst-rett-vest? Dra først rett øst!

På Øvre Bø på Lierskogen holder Morten Krohg og årets ”Kunst-rett-vest”- kunstner, Bente Sommerfeldt-Colberg, atelierene sine åpne denne og neste helg. Bildet viser litt av utsmykningen Bente har laget til Rosseland skole.

Kunsten på Høvik et skoleeksempel

- Å jobbe frem kunst i så fine lokaler er en fornøyelse, sier Bente Sommerfeldt-Colberg. Hun er den eneste liungen blant de seks kunstnerne som bidro til utsmykningen av Høvik skole.

Kunst rett vest med lite fra Lier

Det er meget stor interesse for å delta i årets Kunst rett vest, men det blir bare én deltager fra Lier.

Kunst-rett-vest gir kontakt med lokale kunstnere

Eva Solheim (bildet) og Sissel Vagard fra Lier er blant de 105 kunstnerne som er med på den store og spennende kulturmønstringen i Lier og femten omliggende kommuner.

Bare to av 106 er fra Lier

Av 171 søkere ble 106 antatt til årets Kunst rett Vest, som er den største kultursatsningen i Vestregionen. To av de antatte er fra Lier.

Julegleder på Perrongen

Lier Kunstforening med mangfoldig salgsutstilling i Galleri Perrongen i Lierbyen

Lokale kunstnere i menighetshuset

Frogner menighetshus er stedet for kunstinteresserte denne helgen. I samtlige fire etasjer er det utstillinger, og det er lokale kunstnere som stiller ut og selger.

Stort stipend til Morten Krohg

Den meget anerkjente kunstneren Morten Krohg, som bor på Øvre Bø på Lierskogen, har fått enda mer anerkjennelse og et stipend på 300.000 kroner.

Fargerikt og hektisk på Galleri Perrongen

Det ble en hektisk helg i Liers eneste kunstgalleri, Galleri Perrongen på Gamle Lier stasjon.

Hobbykunstnerne fyller Frogner menighetshus

Denne helgen setter lokale hobbykunstnere sitt preg på tre etasjer i menighetshuset i Lierbyen.

Forsiktig åpning på bygdetunet

Søndag 20. juni blir det offisiell åpning av historielagets sommerutstilling på bygdetunet.

Redesign, fotografier og keramikk

Ungdommens kulturmønstring ble i kveld åpnet med en høytidelig tale av ordfører Helene Justad.

Feirer med nytt kulturverksted

Kunstnerparet Signe Eira (bildet) og Knut Nyheim, bosatt på Lierskogen, feirer Kamerinas 10 års jubileum ved å presentere et rikt program på Hovin i Telemark

”Julegleder” i november

Med årets juleutstilling nærmer Lier Kunstforening seg slutten på en flott sesong. Kunstforeningens leder, Rose Zavodny, har sammen med gode hjelpere, gitt liunger og andre mange fine kunstopplevelser. Og basen har vært Galleri perrongen.

Jul på stasjonen

I snart ti år har Bente Skiaker drevet butikk ”Lille stasjon” i Lierbyen. Butikken har vært et ressurssenter for alle håndarbeidsfrelste som gjerne vil ha gode ideer, gode materialer og et nødvendig puff for å gjøre noe håndfast ut av en ide.

Siste sjanse søndag

Lena Akopian har siden lørdag 18. april stilt ut bilder hos Galleri Perrongen, Lier kunstforenings lokaler i Lierbyen. I morgen pakker hun sammen. Kommer du mellom 12 og 15, kan du få den med deg.

Stemningsfull førjulsstund

Julegran i parken og tente fakler viser veien til årets juleutstilling i klosterkirken på Villa St Hallvard i Sylling.

Sommerutstillingen er åpen

Ordfører Ulla Nævestad holdt en vel forberedt og meget interessant tale ved åpningen av årets utstilling på Lier Bygdetun. Stort mer skjedde det imidlertid ikke før publikum fikk slippe inn for å oppdage mer av det mangesidige forholdet mellom Lier og Drammen.

Følg strømmen til everksjubileet!

Nå er planene klare for selve høydepunktet i feiringen av liungenes eget everk, som i hundre år har forsynt bygda med mykje lys og mykje varme.

Kunstopplevelser på sensommeren

Blant de 112 kunstnerne fra hele Vestregionen er seks lokale kunstnere kommet gjennom nåløyet til "Kunst rett Vest 2008"

Ga bort samlingen

Arne Kristoffer Karlsen har gjennom mange år samlet gjenstander, bilder, papirer og kart relatert til Lierbanen. Som sønn av Kristoffer Karlsen har han nærmest omgitt seg med samferdselshistorie. Lier Historielag bør ha all grunn til å være fornøyd med utstillingen og søndagens store oppslutning.

Pilgrimsutstilling i biblioteket

Pilgrimsveien mellom Tønsberg og Trondheim går gjennom Lier.

Utsikten barnehage stiller ut

Fredag og lørdag er det stor salgsutstilling

Søndag er Bygdetundag

Utstillingen "Busser og biler i Lier fra 1900" vises nå på Bygdetunet. Den er bare en av grunnene til at Bygdetunet er vel verdt et besøk nå på sommerstid.

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

To morsomme helger

Eva Solheim var Liers eneste deltager i årets "Kunst-rett-vest". Her er hennes erfaringer fra de to åpne dagene.

Sommerutstillingen åpnet

Sola skinte på bygdetunets jubileumsfeiring og leikaringen Noreg danset til tonene fra Øverskogen toradergruppe.

Paraplyvær for kunstnere

Værmeldingen varslet regn. Det stemte. Mens 80 optimistiske utstillere samlet seg ved Drammenselven, samlet regntunge skyer seg over Eiker og Lier og la kursen mot Drammen.

Øyeblikk av evigheten

Tor Olav Foss stiller ut i Lier.

Maleriutstilling i Lier kunstforening

Kunstneren Berit Myrvold stiller ut malerier i Lier kunstforening. Myrvold er født i 1952, og har hatt en rekke utstillinger de siste 25 årene. Hun er bosatt på Nøste, og stiller ut på hjemmebane.

Mangfoldsåret på Bygdetunet

Søndag åpner Bygdetunet grinda for sommerens utstillng som skal sette søkelyset på det kulturelle mangfoldet i bygda

Bente Skari kommer til Drammen

Kunnskapsturneen - Det beste fra de beste. Karl-Arne Johannessen kommer, Bente Skari kommer, Halldor Skard kommer,Gunnar Pettersen kommer, Johan Kaggestad kommer. Kommer DU?

”Da klokka klang”

Sommerutstillingen er et samarbeid mellom Lier Bygdetun, Lier Historielag og Lier kommune, kulturkontoret. Den skal gi et bilde av Lierskolens utvikling og historie gjennom 200 år

Liung ny kommunalsjef

Bente Gravdal er tilbake i Lierskolen etter ni års innsats i Drammen som rektor

Sesongåpning på Galleri perrongen

Nå er det mulig å få god og slitesterk kunst på Galleri perrongen til en fornuftig pris.Lørdag og søndag fram til 19. februar stiller modumkunstneren Liv S. Grønlund ut silketrykk, akrylmalerier og litografier i Gamle Lier stasjon i Lierbyen

Publikummere fra nær og fjern

- Vi traff, blant andre, en engelskmann og to tyskere under konserten ved Asdøltjern.

Skal styrke integreringen

Lier kommune vil rette fokus mot, blant annet, språkferdigheter, utdanningskompetanse, kvinnesyn, barn og fritid, arbeidsgivers tilnærming og forholdene for fremmedarbeiderne og helseforhold.

Konsert

Julekonsert med Tranby Skolekorps i Tranby Kirke onsdag 10. Desember kl. 1800.

Utsatt påmeldingsfrist

- Vi savner flere deltakere til utstillingen under Ungdommens kulturmønstring, sier Hege Larsen ved Kulturkontoret.

Når natur møter kultur

Stein Styve og Erik Jacobsen med fotoutstilling

Beklager, men her er det fullt!

Ved Lier stasjon er det blitt langt flere nye passasjerer enn nye parkeringsplasser. Ulovlig parkering har resultert i bøter.

Ekte liung?

- Mangfold og myter. Årets sommerutstilling på Lier Bygdetun åpner 22. juni

Per Kr. Strand ny kunstformann

Lier kunstforening har valgt Per Kr. Strand til ny styreleder og har programmet klart for resten av året.

Snart utstillingsåpning

Hektisk aktivitet på Lier Bygdetun før årets sommerutstilling åpnes på søndag

Månedens blomst til Signe Eira

Tidligere leder av Lierdagskomiteen, Signe Eira, betyr svært mye for en gruppe kvinner i Lier --

En fornemmelse av å være menneske

Nå bør folk kjenne sin besøkelsestid og ta turen til de lokale kunstnerne som er med på kunstmønstringen ”Rett Vest”. Til helga står atelierer og gallerier åpne, og publikum får møte kunstnere og høre - og kanskje se hvordan kunsten blir til.

Vinter i Norden

Foreningen Norden i Lier har arrangert en fotokonkurranse for barn og ungdom fra 10 til 15 år. Her er vinnerbildet.

Liunger i Idrettskretsen

Roar Bogerud fra Sylling ble valgt til leder og Bente Gravdal valgt inn i styret på tinget i Drammen i helga.

Sommerutstilling på Lier Bygdetun

Lierskolen 200 år Liernett var der og kommer med artikler fortløpende.

Månedens blomst

Månedens blomst for desember går til tre damer fra hjemmesykepleien på Gifstad.

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Kunst som varmer

Lier kunstforening – med publikumsvennlig kunst i Galleri perrongen

Det mest hjemsøkte stedet i Norge?

Bli med på vandring i de nedlagte avdelingene på Lier sykehus. På nettet.

Aktiv Liernett? For hvem?

Halvannet år etter at Liernett la planene for egne bloggsider for privatpersoner, organisasjoner og politiske partier, er Aktiv Liernett ferdig. Aktiv Liernett (...)

Over 100 deltakere

- Vi er svært stolte over å kunne fortelle at deltakelsen i Ungdommens kulturmønstring slår alle rekorder, sier Hege Elisabeth Larsen ved Kulturkontoret

Aktiv Liernett? For hvem?

Liernett har lansert en helt ny tjeneste som gjør deg til nettjournalist

Glad vinner av billetter til Dansegalla

Bente fra Røyken visste hvor bildet vårt var tatt, og vinner to billetter til lørdagens Dansegalla. Les hvor bildet er fra her!

Sommerens utstilling på Bygdetunet

"Med bil og buss i Lier". En reise i eget hode før jeg sykler dit.

Kunnskapsturnè i Idretts-Norge

Halldor Skard, Bente Skari og Johan Kaggestad var suverene forelesere i Drammen.

Stor kunstmønstring i Vestregionen.

107 kunstnere fra 13 kommuner, ni fra Lier, åpner dørene og sier velkommen til alle som vil besøke dem.

Alltid noe nytt på stasjonstorget

Noen lørdager bobler det av liv i den ellers sommerstille Lierbyen

Drammen + Lier = Sant?

Forholdet mellom Lier og den jubilerende nabobyen Drammen er i fokus på årets sommerutstilling på Lier Bygdetun. Formann Hallingstad og ordfører Nævestad er, som så mange ganger tidligere, nøkkelpersonene når utstillingen åpnes på søndag.

Fargerike liunger på Norges lengste kunstutstilling

Fem kunstnere fra Lier var blant deltagerne da åtti utstillere fylte bruene og elvebreddene mellom Ypsilon og bybrua.

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Lierdagene er i gang

Presis klokken 18.00 i dag, torsdag 26. mai, begynte Lierdagene 2011 med dans, konsert og kunstutstilling.

Pilotgalleriet med inspirerende utstilling på Tranby

Over en lav sko på Tranby. Skomaker ble ved din lest. Det var før det. Den som i dag satser på å livnære seg som skoreparatør, kan risikere å gå skoa av seg. Det er lenge siden halvsåling var en del av grunnskolens sløydpensum. Likevel lot niende klassingene ved Tranby seg inspirere av skoutstillingen og laget fottøy av alle slag som vel neppe noen gang får bein å gå på (med)

MayGunn Riis i Galleri Perrongen

Med adresse i Lier, atelier i Asker og med skarpt blikk for Svalbadrnaturen.

Toget i fellesferien

Buss? Eller tog? Endringer i rutetilbudet med kort varsel.

”Kunst rett Vest”

med alle ordførerne i ryggen!

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Oppdatering om stengt vei

Et nytt underskilt (bildet) er synligste oppdatering siden begynnelsen av juni.

Velg klosteret i helga

Gå i kloster – i hvert fall for et par timer. I forbindelse med kunstmønstringen Kunst rett vest holder 9 lierkunstnere atelierene sin åpne for publikum i helga

Bygdetunet er populært

For den som holder seg i bygda i sommer, er det trivelige søndager på Liers tusenårssted.

63 deltakere påmeldt

- Men vi tar sjansen på å forlenge fristen med et par dager, sier Hege Larsen ved kulturkontoret om Ungdommens kulturmønstring.

På språkreise til England

Briskeby kompetansesenter for hørselshemmede har i samarbeid med Ruuds språkreiser i flere år organisert turer for tunghørte til Eastbourne i Sør – England.

Fare for flom

Store nedbørsmengder i dag har ført til høy vannstand i Lierelva

På de folkevalgtes agenda i januar

Noen av de viktigste beslutningene i Lier blir tatt på møtene i kommunestyret og formannskapet. Liernett forkorter veien til sakene som skal behandles.

Liernett på mobilen

Liernett har oppdatert wap-sidene

Berit Dahl Soltvedt, et åndelig og kulturelt kraftfelt i Lier

Antakelig er det ingen liung som har så stor kjennskap til St. Hallvard som Berit Dahl Solrtvedt

Salgsutstilling

10/3 - 25/3 på galleri perrongen

Seks Lierkunstnere med i ”kunst rett vest”

Liernett besøkte en av dem.

Kjør utenom!

Hegsbroveien er stengt og det vil den bli i fjorten dager. Minst.

Glad vinner av to billetter

Bente B. Ølstad, fra Røyken, opprinnelig fra Egge, likte seg på lørdagens Dansegalla i St. Hallvardshallen

Blir du med fra start?

Vil du være med fra starten på reisen gjennom Lier i kulturnatten, må du møte opp på Gamle Stasjon ----

Du får bare en sjanse

Inger Hoff stiller ut hos kunstforeningen

- Viktige risiko- og usikkerhetselementer

Rapporten fra Multiconsult peker blant annet på kvikkleire og fare for leirras på og utenfor sykehustomten på Gullaug.

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Optimisme i St Hallvard

- Sammenslutningen i håndballen skal høyne nivået, sier leder Bente Gravdal (bildet) om om den nye overbygningsklubbens første år innen herrehåndballen.

Fotoutstilling

Lier Fotoklubb åpner fotoutstilling i Drammen Teater den 3. januar 2004. 19 medlemmer av klubben deltar med bilder på utstillingen som omfatter all gangere fra svart/hvitt til digitale kopier.

Økologi og filosofi

Martin Kuhn, vinneren av utsmykkingskonkurransen, vil sørge for at larvikitt blir et bærende element på nye Høvik skole.

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

Bra besøk tross regnbyger

Anne-Marie Heggemsnes og Frøydis Landsverk holdt ut i regnværet og delte sine kunnskaper med besøkende på Lier Bygdetun under den store hagedagen.

Varme følelser for hverandre

Ukens petit: - Det sitter to unge mennesker på benken foran meg.