Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bc8e0082b0ec0134fb7b274f11c1841e

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Mens Vilde har vist enorm framgang på friidrettsbanen, er Ada aktiv i taekwondo, både som utøver og instruktør. Vilde har også vært aktiv i taekwondo. Hun har nøyd seg med rødt belte. Men nå krever friidrettstreningen det meste av tiden ved siden av skolearbeidet.
Ada tar sikte på svart belte. I tillegg instruerer hun 10-12 åringene ukentlig i Lier Taekwondoklubb. Begge har vært allsidige aktive i idrett, siden de var små, bekrefter mor, Bente. Hun har selv drevet friidrett som ungdom, mens far har både syklet og gått "Birken". Idrettsfamilen Gaarder inkluderer også onkel Mikkel Gaarder. Han er rullestolbruker med OL-medaljer på 400 og 200 meter fra Atlanta som beste resultat. Han har også jobbet i Olympiatoppen.

Vilde meldte seg inn i friidrettsklubben Sturla september i fjor. Under UM (Ungdomsmesterskapet i friidrett) sist helg Fredrikstad ble det sølv på 2 000 meter med nye personlig rekord på 7.00.91. På 800 meter ble det bronse med 2.20.09. Hennes personlige rekord er på 2.19.6, satt under Tyrvinglekene tidligere i sommer. Det er andre gangen hun løper 2 000 meter. På 800 meter har hun fobedret seg med over 10 sekunder siden hun begynte med systematisk trening under ledelse av trener Arild Indresand. Hun løp på 2.30 io den første konkurransen

Hver tirsdag og torsdag reiser Vilde fra utsikten på Reistad og ned til Marienlyst stadion i Drammen for å trene. Noen ganger får hun god fartshjelp av eldre løpere på 17-20 år. Det blir mye teknikktrening på bane. Og det dreier seg om mellomdistanse foreløpig. Kondisjon er meget bra etter mange år med allsidig trening. Hun har løpt, syklet (spinning) og gått på ski. - Men det ble litt for mye på asfalt opp forbi Damtjern og til Tranby, innrømmer hun. Nå trener hun fem ganger uka. - Jeg må ha et par fridager i uka sier hun og er bevisst på betydningen av restitusjon.

Vilde deltok også NM for aldersgruppen 15-19 år i Kristiansand tidligere i sommer. I konkurranse med langt eldre og rutinerte løpere ble det 7. plass på 800 meter og 13. plass på 1 500 meter.

Hun vant både 800 og 1 500 meter under Norway Games på Bislett i sommer.

Det er blitt mange medaljer på ett år. Hun er glad Oddbjørn Haugen, gymlæreren hennes på Lierbyen skole, oppmuntret henne til å satse ordentlig. Han så hennes talent -


Mange medaljer fra friidrettsbanen på ett år -

Andre sterke prestasjoner under UM

Bendik Varlo Nes, fra Lier var best i tresteg. klasse G18/19 med 13.48 (Foto: Sturla IF)

Liungen Ola Stunes Isene tok gull i diskos med 51.04, sølv i i kule med 14.49 og bronse i tresteg med 12.71. En toppputtøver i tikamp i fremtiden?  (Foto; Torger Almaas, arkivfoto)

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 2. september 2011 18:20: Ada Gaarder
Kult!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode