Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d7b0c46af8cca56d08503924c034626d

VM-medaljer til Øverskauen

75 åringen Einar Riis er kommet hjem med både gull, sølv og bronse fra Veteran-VM i langrenn i Brusson i Italia. Stafettgullet vant laget hans med over 11 minutter på lag nr 2 Østerrike. Nå ser han fram mot sin 33. start i Birkebeineren.

Han deltok for tredje gang i VM. Einar Riis hadde faktisk samme medaljehøst for to år siden. Operasjoner i ankelen har hemmet han de to siste årene. Det er derfor blitt mange lange sykkelturer, ofte helt inn til Glitre, de to siste årene i stedet for løping.
Som en kontrast til vilkårene for heltidsløperne som deltar i OL,  måtte den pensjonerte bonden og de andre deltakerne betale både reise og opphold selv.
Plasseringen i de individuelle øvelsene var direkte uttak til stafettelagene. I klassen for løpere over 75 år tok Einar sølv i 5 km fristil, bronse i 10 km klassisk og en 4. pass på 15 km.
- Gunnar Tronsmoen var helt suveren på laget vårt, sier Einar og viser oss resulatlista. Den viser at  Tronsmoen utklasset konkurrentene på åpningsetappen. De tre andre gikk også sine fem kilometere veldig bra.
Nå er han altså klar for Birken. En ny generasjon Riis er på gang. Sønnesønnen på gården oppe ved starten på den fantastiske Breililøypa , Tor Eirik Riis (15), har også meldt seg på. Det er 27 år siden Sylling IF tok bronse på kvinnenes skistafett, med Einars to døtre, Gunn  Tove og Hilde på laget. De har lagt opp, men far sjøl holder ut og et nytt blad Riis er på vei opp.
Einar, oppprinnelig telemarking, deltok i kombinert på femtitallet med deltakelse både i NM og i Holmenkollen. Det ble hopp på 62 meter i Holmenkollen, da Stenersen strakk seg til 71 meter.
Forrige artikkel:Nyttårshåp i et nytt landNeste artikkel:Seier på Ringerike
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode