Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

Han har alltid glødet for skisporten. I dag var han sekundant for datter Siri Anette Evjen og barnebarnet Sondre Evjen. Begge to gikk Hauern. (Siri Anette tok 4. plass i K 46-50 og Sondre ble nr 7 i M 15-16)
Knut Evjen bodde tildligere på Reistad, men gikk langrenn for Liungen i alle år. - Jeg har gått Hauern cirka 20 ganger, siden den starta på femtitallet, sier den blide pensjonisten. Siste gang han gikk var på 1970-tallet, i løpets gullalder, da det var omkring 2000 deltakere på det meste.
- Det var en fin tid , da jeg var med barna mine på trening og skirenn.  Hjemme i Krokstadelva, der jeg  vokste opp var nok faren min mest opptatt av fotball. Jeg spilte fotball, men sønnen min, Jon Sverre, var mest interessert i langrenn. Han fikk USA-stipend og ble amerikansk mester. Nå er sønnen trener i Lier IL  på Tranby, der sønnen Vebjørn er en lovende skiskytter. I helga var Jon Sverre og Vebjørn i Holmenkollen, der Vebjørn deltok i skiskytterkonkurransen der.
- Jeg tror at sønnen min så på meg mer som en kamerat enn som far i oppveksten, sier Knut Evjuen. Når Liernett bemerker at det må da være en god attest, nikker han samtykkende ---
Hauer'n Langrenn

Flere saker fra arkivet

Idrettsfamilien Evjen

Mens Knut og Sigrid Evjen var tilskuere, men både sønn, datter og barnebarn var i aktivitet under Eggekollen Opp.

Gode prestasjoner i NM

Lier ILs Øyvind Groseth og Sondre Evjen hevdet seg nesten helt i toppen blant Norges beste skiskytterjuniorer.

Flere seire i KM

Skiskytteren Vebjørn Evjen fra Lier IL gikk til topps både på lørdag og søndag under årets kretsmesterskap, men flere liunger gjorde det bra --

På topp i Norge

Siri Gurandsrud vant sprinten og tok en annenplass på normaldistansen, mens Vebjørn Evjen kom hjem med en annen- og fjerdeplass i landsmesterskapet i skiskyting i helga

Sterke skiskytterprestasjoner

Det ble seier til Øyvind Groseth (th), tredjeplass til Vebjørn Evjen (tv) og andreplass til Anders Brun Hennum, og flere fine plasseringer for lierløperne under Østlandsmesterskapet i helga

Sølv på stafetten

Skiskytterne fra Lier IL imponerte på stafetten under Hovedlandsrennet i Alta i helga.

Østlandsmestre i skiskyting

Det ble seire både til Vebjørn Evjen og Andreas Koppergård (th på bildet) fra Lier IL under Østlandsmesterkapet på Bjerke i helga.

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Bronse i skiskyting

Siri Gurandsrud (17) fra Lier gjorde et godt renn under NM

Best sammenlagt

Den unge skiskytteren Vebjørn Evjen stod for to bragder i helga

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Flo scoret tre mål i ny ballbinge

Jostein Flo spilte på elevlaget (se bildet th) og kvitterte med tre mål, da åpningskampen ble spilt i den nye ballbingen på Hegg skole.

Det gror i skiskyttermiljøet

Den fine innsatsen til Lier IL s løpere i dag, tyder på at det kan komme nye løpere i kjølvannet av VM-uttatte Anders Brun Hennum fra Tranby ---

Flere liunger i toppen

Haavard Nygaard (tv) i kl 19-20 år var en av flere klassevinnerne fra Lier. Han kjempet jevnt med Lars Gurandsrud fra Lier IL som ble nr 3 i kl 21-25 år.

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.

Ukens lag: Liungen 2 (gutter født 1994)

Stor treningsvilje og et godt miljø preger dette laget, forteller Per Ivar Gundersen. Han er trener og lagleder for ett av lagene som sogner til Heggs skole. Liungen 2 og Liungen 3 består av 20 spillere. Fire voksne tar seg av treninger, serie- og cupkamper. Lungen 2 skal spille i to-tre cuper i år. Da Lier-nett møtte laget ble det seier – etter en flott sluttspurt.

Bare 150 gikk marsjen

- Det var færre deltakere på Thorleif Haugmarsjen enn på flere år

Sølv i junior-NM

Siri Gurandsrud (19) fra Tranby avsluttet meget sterkt på sprintdistansen i skiskyting

Liunger til Holmenkollen

Siri Gurandsrud fra Lier IL og Martin Bekken Nilsen ( t.v. på bildet)fra Sjåstad/Vestre Lier IL skal gå fristilstafett for Buskerud i Holmenkollen 12. mars. Stafetten går på fjernsyn.

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

- Fungerte godt fysisk

Det sa Anders Brun Hennum etter at han gikk jevnt med OL-vinner Emil Hegle Svendsen på normaldistansen under NM i skiskyting på Simostranda.

Tre blant de åtte beste

Pernille Wiiger Opsahl (på bildet) lyktes ikke helt med skytinga på sprintdistansen i Hovedlandsrennnet, men liergutta i 15-årsklassen skjøt ned blinkene.

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

Stor respekt for Liungen

Klepps trener Knut Eriksen ( på bildet) husker Liungens sterke andre omgang, da laget hans vant 4-2 på Liungbanen i juli, men mener at laget hans fortsatt er sterkere enn Liungen.

Gikk seg opp 500 plasser

Debutanten Sondre Helgesen lot seg ikke stresse av stavbrekk i Vasaloppet i går

Sterkt av Siri i Holmenkollen

- Jeg hadde ikke ventet pallplass, sa Siri Gurandsrud til Liernett etter 3. plassen i den TV-overførte Young-Starsprinten i skiskyting.

Liunger på Norsktoppen.

Erland Evjen fra Modum innehar i disse dager førsteplassen på Norsktoppen (NRK). Det kanskje ikke alle vet, er at plata med hiten ”Fredag” er spilt inn på Kamerina musikkverksted på Lierskogen. Flere Liunger medvirker også på plata.

Trosset kulden

Daglig leder i Turistforeningen, Henning Hoff Wikborg, møtte unge Eivind Fossum Udby og Arvid Udby etter at de hadde gjennomført Familehauern fra Eggevollen.

Støre satte spor -

Utenriksministeren fikk dispensasjon for å starte en halvtime før i dag - Blir han førstemann i mål?

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Gode skiskytterplasseringer

Vebjørn Evjen (på bildet) og Vetle Rype Andersen vant sine klasser i helgens konkurranser på Svene. Den fyldige troppen fra Lier IL hevdet seg forøvrig godt i mange klasser.

Avslappende støtteapparatet

Marianne Henriksen og Halvard Bergby koste seg i det flott augustværet med panoramautsikt over Lier, men ventet spent på sønnen --

Sølv til Siri

Lier ILs Siri Gurandsrud gikk fredag 17/3 til sølv på normaldistansen i Hovedlandsrennet i Skiskyting som arrangeres på Geilo.

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

Dårlig publikumsoppslutning

Hennummusikken spilte flott i Fagerliåsen i Sylling på mandag kveld. Det var bare så synd at syllingbeboere gikk glipp av de stemningsfulle tonene som strømmet nedover Fagerliåsen. Manglende publikumsoppslutning må skyldes dårlig annonsering

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Veteran med tid til alle

Guttorm Heldal, blant Norges beste skihoppere på 60- og 70-tallet, tok seg tid til en prat med skitrimmer Bjørg Sørli Olsen fra Sylling og andre etter målpassering.

Fremgangsrike skiskyttere

Skiskytterne i Lier IL er i gang med sesongavslutninga på Ål i dag.

Fine skiforhold

Løypekjørerne i Lier kommune kan tilby 11 mil med løyper, og det er målt snødybder helt ned til 55 cm. Det gleder skiløperne.

Siste sang på puben

- eller puben som nekter å dø.

Alternativ til søndagshandling?

- Slike skimuligheter har jeg ikke hjemme, sa svenskfødte Sara Hafsmoe, bosatt på Tranby siden 1999.

En av askeladdene er død

Inge Thun, Strømsgodsets legendariske keeper på 60- og 70-tallet, døde natt til fredag

Hauern utvider til 1.500

- Sist vinter var det 1.200 startnummer i Thorleif Haugs minneløp. De ble raskt revet unna og i år utvider vi til 1.500, forteller Jens Vig til Langrenn.com.

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Familien betyr mye

Thomas Sørum rakk å nyte noen få feriedager sammen med familien forrige uke, før FK Haugesund satte i gang fellestreningen igjen.

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

En hilsen fra Nordigarden og Tranby

Til tross for hell og lykke fra Nordigarden endte Anette Sagen, bosatt på Tranby, på en 22. plass i Ski-VM.

Dette tjente medlemmene av kommunestyret

Hvilket partis representanter bidro mest til felleskassa i 2008?

Flotte resultater i skiskyting

Flere gode plasseringer for Lier ILs skiskyttere denne helga

Sterke langrennsprestasjoner

Marcus Braathem ( på bildet) tok gull i fristil under KM i klassisk stil på Geilo på lørdag, men det ble flere medaljer til løpere fra Lier i helga ---

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

300 egg og 8 kg bacon på Skimten

Turid og Truls på Eiksetra med assistenter kunne fornøyde laste opp scooteren etter en vellykket påskefrokost

Hevdet seg med glans

Gutteløperne i Håvard Nygård (15), Martin Bekken Nilsen (15) og Even Hornstuen Mathiesen (15) gjorde gode prestasjoner i juniorklassen, men andre lag fra Lier fikk de beste plasseringene i Ringkollstafetten.

Sterk debut

18-åringen Sondre Helgesen fra Sjåstad/Vestre Lier IL debuterte i Vasaloppet i dag med en sterk tid --

Langrennsdama nedkjempet mannsjåvinismen

- Pressefolka var stygge mot henne, sier Tor Wahl om behandlingen som søster Rakel Wahl ble utsatt for, på begynnelsen av femtitallet. Rakel fra Gullaug representerte Norge på en fremragende måte i vinterlekene i Oslo i 1952. Det ble en flott sjetteplass på 10 km, da langrenn for første gang stod på programmet.

Skifolket strømmet til Kanada

- Vi må jo bruke marka. Den ligger jo rett utenfor hjemmet vårt, sa brødrene Sondre (15) og Ole Thomas (18) Helgesen i skiløypa på vei hjem til middag. Flere titalls biler på parkeringsplassen vitnet om stor utfart på den første skisøndagen i Lier.

VM-medaljer til Øverskauen

75 åringen Einar Riis er kommet hjem med både gull, sølv og bronse fra Veteran-VM i langrenn i Brusson i Italia. Stafettgullet vant laget hans med over 11 minutter på lag nr 2 Østerrike. Nå ser han fram mot sin 33. start i Birkebeineren.

Gripende øyeblikk

Kjell Treffen og kona Margaret var med og overrakte Månedens blomst til redningsmennene på "Brannvakta" i Sylling

"Nye" Klepp i framgang

- Klubben mistet nesten alle spillerne med Dagny Mellgren (bildet th) i spissen i fjor og måtte bygge opp et nytt og ungt lag, sier trener Knut Eriksen (43), opprinnelig fra Åssiden, til Liernett før den avgjørende kampen for Liungen på Liungbanen lørdag.

Norges lykkeligste hundeeier?

Nå har også Mina, åtte år gammel, på Egge fått tilbake hunden sin som har vært savnet i 14 dager.

- Du dro i fra meg på flatene

Det sa fjorårets vinner Eirik Kurland Olsen til landslagsløper Børre Næss som vant årets Hauern

Var livredd rundt hver sving

Børre Næss var knappe meteren foran i mål, men toeren Kjell-Christian Markset var svært forbannet på arrangøren av Hauern, her representert med Geir Kihle, for manglende sikring i løypa.

Feirer med nytt kulturverksted

Kunstnerparet Signe Eira (bildet) og Knut Nyheim, bosatt på Lierskogen, feirer Kamerinas 10 års jubileum ved å presentere et rikt program på Hovin i Telemark

Livlig på Solberg Gård

Nærkontakten med husdyra var en viktig del av programmet, da Ingeborg Swang Sylling (på bildet) arrangerte sommerleir i forrige uke.

Multikulturelt på Menighetshuset

En mangfoldighet av farger, smak og rytmer møtte deltakere, ansatte og gjester på Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter, da de markerte siste dag før jul på Frogner Menighetshus på fredag. Det var dans, sang, diktopplesninger og gang rundt juletreet. Det er 11 år siden det første arrangementet av denne type ble arrangert. Den gangen holdt Voksenopplæringa til i lokaler leid av Lier Maskin. På grunn av et økende antall deltakere ble arrangementet flyttet fra Voksenopplæringssenteret på Hegg skole til Frogner Menighetshus for noen år siden. Det har vært svært så vellykket.

Ski eller sykkel?

Finn Helge Olsen foretrakk skiene fra Kanada forrige helg og var strålende fornøyd --

Banen er fin og grønn

- Vi byr på fin bane i morgen, sier markedsansvarlig i Liungen, Vidar Brastad, 35 års fartstid i fotballgruppa, og nytilsatt daglig leder og utflytta bæring Sverre Munkvold er enig. Begge gleder seg stort til årets første hjemmekamp.

Twente, Godset eller MIF?

Martin Rønning Ovenstad, som spilte den siste halvtimen for Norge G-18 i EM-kvalifisering mot Kypros i går kveld, må bestemme seg for klubb i de nærmeste dagene

300 gikk marsjen

- Men Turistforeningen vurderer om turgåerne igjen skal få sitt eget arrangement og flyttes til mars, sier daglig leder i DOT, Henning Wikborg.

Grep mulighetene

Irakeren Muataz Abd Ali flyktet fra hjemlandet sammen med sønnen Ali på en dramatisk måte i 2008. Men året etter fikk han den beste bursdagspresangen han noensinne har fått -

Fotballakademi på Tranby?

- Møtet på onsdag med lagledere i fotballgruppa i Lier IL var positivt, fastslår initiativtaker Thomas Røed, som også er leder av Idrettsskolen på Tranby.

Barna viktigst

- Jeg er ikke så resultatorientert, sier Erik Bjørnstad, allsidig trener i over 30 år som fikk Månedens Blomst av Liernett mandag kveld.

Plass til langt flere --

- Vi registrerer at det er for få som kun går Th Haugmarsjen, mener liungen Per Hægstad i Turistforeningen.

Sterk sykkelprestasjon

16-åringen Andreas Haverstad spurtet i går inn til fjerdeplass i konkurranse med de beste i Norden.

Like vanskelig motstander som Røa?

- Alt annet enn tre poeng i morgen er skuffende, sier trener Jan Aksel Odden i Amazon, Grimstad til Liernett, før toppseriekampen mot Liungen. Liungen møter Norges eldste kvinnelige fotballklubb.

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

Vennskapelig dyst

Skisportens festdag i marka bidrar til å knytte og befeste godt vennskap. Her skiskytter Anders Brun Hennum (tv) fra Lier og kamerat Lars Petter Hauge fra Valldal -

Arrangørsuksess

Vidar Eriksrud og sønnen Ole Vidar var blant skiløperne som var fornøyd med årets Lierrenn.

Snart tilbake i toppen

Motocrosskjører Jan Olav Lunewski fra Tranby viste lovende takter under helgens åpne svenske juniormesterskap

Skiskyttere fra Lier i Norgestoppen

Både Siri Gurandsrud og Anders Brun Hennum, begge fra Tranby markerte seg kraftig i helga

Fortsetter treneren?

Trener i Spabra, Marcus Walfridsson, har sagt opp sine jobber på Stoppen fra 15. juni, på grunn av manglende støtteapparat rundt A-laget.

Idrettsmannen som utvandret

Liernett møtte i høst sivilingeniør Oddvar Helgesen (77) fra Kanada i Lier. Han emigrerte til USA for over femti år siden. Liernett fikk et møte med den gamle idrettsmannen og Arne Riddervold (tv), en av de mange friidrettskameratene fra gamle dager -

Blåtrøyene duellerer --

Liers trener Knut Bergem var fornøyd med innsatsen til Liers G 14 etter onsdagens kamp på Gulskogen

Bli med på skirenn!

Ungdomsgruppa i Øverskogen inviterer folk i alle aldre til skimoro på lørdag.

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

KONSERT TIL INNTEKT FOR FLOMOFRENE

De ca 350 publikummere som tok turen til Tranby på fredag fikk en konsertopplevelse som sikkert vil site i hjerterota ei god stund.Kun 350 liunger støttet opp under dete arrangementet, her burde det vært helt fullt.

Cowboyfest og håndball

Det syntes Amalie (tv) og Tenna fra Hobro var toppen, men de fleste av deltakerne i Foreningen Nordens ungdomsutveksling vil kanskje huske turen opp Asdøljuvet med noe ustødig kanopadling på Asdøltjern --

Ung Hauernekspert til topps

Eirik Kurland Olsen var ensom i tet allerede her ved toppen ved Sneisene

Brødre i førersetet

Oddbjørn Haugen (på bildet) kjørte bussen, mens bror Nils nok en gang var reiseleder, da birkebeinerne fra Lier dro av gårde fra Stoppen i dag

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

Deltatt 22 år på rad

- Jeg var ikke med fra starten i 1981, men jeg har ikke stått over en eneste gang siden, veteranen Ole Bjørn Braathen fra Egge som vant klasse M 50-54 i Kanada Rundt

Først på Saga

Det var 15 minusgrader, da marsjdeltaker Geir Dahl nådde første drikkestasjon.