Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Gikk seg opp 500 plasser

Debutanten Sondre Helgesen lot seg ikke stresse av stavbrekk i Vasaloppet i går

- Noen tråkka i stykker trinsa i starten, forteller 18-åringen på telefonen til Liernett, dagen etter kraftanstrengelsen under det ni mil lange Vasaloppet. Det ble 8-9 kilometer med en ødelagt stav. Da han endelig fikk en ny stav, fikk han melding om at et tusentall løpere var foran han. – Jeg prøvde å unngå å stresse og klarte å forsere svært mange, forteller Sondre som innrømmer at han var spent foran debuten i verdens største skirenn.

Kun en av Sondres medelever fra Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) på Geilo deltok. Han er fra Island, forteller Sondre. Han ble klart slått av Sondre.

Nå vil Sondre stå over NORGESCUPEN. Han vil nå konsentrere seg om BIRKEN (Birkebeinerrennet). Etter den gode plasseringen i Vasaloppet regner han med å starte i 1. pulje når startskuddet går på Rena om knappe tre uker.

NB. En annen liung, Einar Narjord, gjorde et bra løp. Einar gikk inn til sterke 4.57.04 som ga 405. plass.

1 kommentar

Tirsdag 3. mars 2009 18:58: Knut
Dette er imponerende. En kraftanstrengelse av de få, og du imponerer. Gleder å et skihjerte å se at en Lier-løper gjør det bra Stå på!

Flere saker fra arkivet

Sterk debut

18-åringen Sondre Helgesen fra Sjåstad/Vestre Lier IL debuterte i Vasaloppet i dag med en sterk tid --

Sterk prestasjon av Martin

Martin Bekken Nilsen tok en fin sjetteplass i Lygnaseterrennet like før jul

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

Fem klasseseire til Lier

Ole-Vidar Eriksrud (th), fra arrangørklubben Sjåstad/Vestre Lier, var en av vinnerne under gårdagens Eggesprint

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.

Skifolket strømmet til Kanada

- Vi må jo bruke marka. Den ligger jo rett utenfor hjemmet vårt, sa brødrene Sondre (15) og Ole Thomas (18) Helgesen i skiløypa på vei hjem til middag. Flere titalls biler på parkeringsplassen vitnet om stor utfart på den første skisøndagen i Lier.

Fullførte med stil

Øivin Narjord (th) ble hyllet for sitt 50. merke og naboen på Øverskogen i Lier, Einar Riis (tv), gikk meget sterkt i Birkebeinerennet.

Skientusiast og "sekundant"

Den spreke 80-åringen Knut Evju nøt skifesten ovenfor Dammyrdammen.

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

Gode prestasjoner i NM

Lier ILs Øyvind Groseth og Sondre Evjen hevdet seg nesten helt i toppen blant Norges beste skiskytterjuniorer.

- Fungerte godt fysisk

Det sa Anders Brun Hennum etter at han gikk jevnt med OL-vinner Emil Hegle Svendsen på normaldistansen under NM i skiskyting på Simostranda.

Siste stikk i Ungdomstrippelen

Fem uttøvere fra Lier IL gjennomførte Ungdomsbirkebeineren på Lillehammer på lørdag i fin stil

Ny klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling og Modum Friidrettsklubb hadde en meget god debut på Hytteplanmila på Ringerike

Sterke langrennsprestasjoner

Marcus Braathem ( på bildet) tok gull i fristil under KM i klassisk stil på Geilo på lørdag, men det ble flere medaljer til løpere fra Lier i helga ---

Toppseriesaken: Asker i krisemøte

Styret for Askers toppserielag er i krismøte i kveld. Både ordføreren i Asker kommune og Asker skiklubb deltar på møtet. Kanskje kan Askers økonomi komme på plass i tolvte time.

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

Liunger til Holmenkollen

Siri Gurandsrud fra Lier IL og Martin Bekken Nilsen ( t.v. på bildet)fra Sjåstad/Vestre Lier IL skal gå fristilstafett for Buskerud i Holmenkollen 12. mars. Stafetten går på fjernsyn.

NM-gull i skiskyting

Anders Brun Hennum holdt stillingen etter 3. etappe før han sendte Ole Einar Bjørndalen og Buskerud av gårde på ankeretappen i dag -

Ny seier i KM

Marcus Braathen tok nok et gull i langrenn, men det var flere sterke prestasjoner av Lier-løperne

Hevdet seg med glans

Gutteløperne i Håvard Nygård (15), Martin Bekken Nilsen (15) og Even Hornstuen Mathiesen (15) gjorde gode prestasjoner i juniorklassen, men andre lag fra Lier fikk de beste plasseringene i Ringkollstafetten.

Høy nivå blant juniorene

Det var ikke lett for lierløperne å hevde seg under Norgescupen i Trondheim, når de beste gikk jevnt med en landslagsløper i seniorklassen ---

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

Ekte ungdomsbirkebeinere

Lier IL Ski representert i årets Birkebeiner-arrangement

VM-medaljer til Øverskauen

75 åringen Einar Riis er kommet hjem med både gull, sølv og bronse fra Veteran-VM i langrenn i Brusson i Italia. Stafettgullet vant laget hans med over 11 minutter på lag nr 2 Østerrike. Nå ser han fram mot sin 33. start i Birkebeineren.

Tre langrennseire til Lier

Marie Rokke Jagland, Marcus Braathen og Ole-Vidar Eriksrud (th)gikk til topps i sine klasser under Tour de Ski på Ringerike

Sterk langrennsinnsats

Sjåstad/Vestre Liers langrennsrekrutter leverte sterke prestasjoner 2. juledag. Under Åsenrennet på Romerike ble det to fjerdeplasser og en femteplass.

Brødre i førersetet

Oddbjørn Haugen (på bildet) kjørte bussen, mens bror Nils nok en gang var reiseleder, da birkebeinerne fra Lier dro av gårde fra Stoppen i dag

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Seier på Ringerike

Sjåstad/Vestre Lier triumferte i Ringkollstafetten på lørdag i 11-12 årsklassen.

Guttedrøm oppfylt

- Fra jeg var seks år har totuesenmeters topper i Jotunheimen vært en stor hobby, sier Sondre Helgesen, opprinnelig fra Kanada i Lier og som her viser fjellområdet og toppen Ama Dablam i Himalaya.

Klare for avspark!

Liernett møtte seks ivrige og blide gutter på lørdag, i full gang med å prøve den nye ballbingen ved Hegg Skole.

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Nådde ikke målsettingen

17-årige Tor-Erik Wam reiste forrige helg til lag-VM i Slovakia med ambisjoner om nok en plassering både for seg selv og lagkameratene.

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

God tredjeplass på Island

- Men noen av elevene var mer fornøyd enn andre, sier lærer Frode Berg (th på bildet) etter den nordiske mattefinalen, der Lierbyen skole representerte Norge.

Sterkt av Kurland Olsen

- Vi veksla om å dra opp til 8 kilometer, men da rykket han fra meg, sa Arne Christoffer Sand som måtte gi tapt for landslagsjunioren Eirik Kurland Olsen i Hauer`n i dag.

Takk Øyvind!

På avslutningen for Sjåstad/Vestre Lier IL s skigruppe takket Håvard Nygaard (tv) og Even Hornstuen Mathiesen sin trener for en strålende jobb gjennom mange år

Vant NM sammenlagt

Sandegutten Øystein Andre Smith som representerer NMK , Lier vant også siste konkurranse i NM-runden

Sterke skiskytterprestasjoner

Det ble seier til Øyvind Groseth (th), tredjeplass til Vebjørn Evjen (tv) og andreplass til Anders Brun Hennum, og flere fine plasseringer for lierløperne under Østlandsmesterskapet i helga

Enorm bredde i norgescupen

Martin Bekken Nilsen fra Sylling fikk denne gang best plassering i klassisk i norgescupen. Liungene Marcus Braathen (tv), Anders Haverstad og Vetle Fuglerud deltok også blant flere hundre unge skiløpere fra hele landet.

Knepent tap

Liers trettenåringer scoret fire mål, men det var ikke nok ---

Sjanser til medaljer

Liungene Venke de Lange (på bildet) og Carina Aas Nilsen er nær tettrioen etter første dag i europamestereskapet i hundekjøring i Tyskland

Ubeseiret i vårsesongen

Lier G 15 slo Strømsgodset 4-1 i en ren seriefinale på Tranby.

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

Uhell hindret topp 10

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier stilte til start i EM i Randers i helgen, for å teste seg mot europaeliten -

Kongen av Drammensmarka

Jarle Wermskog fra Tranby kom svært alene til mål etter at svoger Lars Petter Stormo kolliderte med en bil under den tøffe maratonløype gjennom Finnemarka på lørdag

Strålende debut

Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier vant suverent det andre heatet under sitt første norgesmesterskap.

Liunger dominerte

Preben Sagbråten (tv) ble nr 3 i juniorklassen, Tor-Erik Wam ble nr 2 i eliteklassen og Jørn Huseby gikk helt til topps i Norgescupen i helgen.

Skifolket hedrer Øyvind Narjord

Gavepakke fra Reiar Eriksruds minnefond til den avholdte treneren.

Lover godt for bandysesongen

De allsidige lilleputtene i Spa/Bra viste under siste helgs kombinasjonscup i Sarpsborg at de behersker lagspillets finesser, både sommers- og vinterstid --

Sterk innsats

Martin Bekken Nilsen fra Sjåstad/Vestre Lier IL gikk inn til en fin plassering i Norges-cupen i Granåsen utenfor Trondheim i dag.

Verdensmester på Egge

Igor Tracz fra Polen vant jaktstarten under VM i hundekjøring i Holmenkollen i går og har ladet hos sin gode venn, VM-deltaker Terje Fugleberg

Sølv i junior-NM

Siri Gurandsrud (19) fra Tranby avsluttet meget sterkt på sprintdistansen i skiskyting

På pallen i Danmark

ATV-føreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier hevdet seg helt i toppen i det åpne danske mesterskapet i helga.

Debuterte i "Lille-Birken"

Naboguttene Håvard Nygård (bildet til høyre), Even Hornstuen Mathiesen og Martin Bekken Nilsen viste flott innsats i "Lille Birken"

Triumfen smakte

Jørgen Solvang Nilsen, Peder Vigdal og Håvard Haakonsen på Lier G-95 fikk med seg både medaljer og pokal hjem.

- Det løsnet på søndag

Det sier den 22 år gamle skiskytteren Anders Brun Hennum som ble belønnet med internasjonal deltakelse etter flott innsats i sesongåpningen på Beitostølen.

Norges cup 3 runde på ATV i Molde lørdag 25 august

I helgen gikk startskuddet for den tredje runden i Norges cup på ATV i Molde. Helgen samlet hele 132 startende av stort og smått

Målet er 50 merker

Nordøsterdølen Øivin Narjord i Øverskogen går Birken for 48. gang på lørdag

Sliter litt i Dubai

Liungen Gjermund Frostad begynte tirsdagen bra med jevn kjøring de første 130 kilometerne i VM-runden UAE Desert Challenge i Dubai.

Vanskelig kamp

- Tre gode enkeltprestasjoner gjorde at vi lå under 0-3 etter 1. periode, forteller Ingunn Sørum som ikke hadde så mye å juble for etter søndagens innebandykamp mot Akerselva

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Noen trosset været

Veteranskiløperen Einar Riis og firbeinte Kara fra Øverskogen gjennomførte søndagsturen i fin stil.

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Europamester klar for VM

Venke de Lange, som vant sin klasse under EM i hundekjøring på barmark i Polen forrige helg, står foran nye oppgaver om to uker ---

Dramatisk ATV-løp

Liungen Tor-Erik Wam ble kastet av kjøretøyet etter en kollisjon i det danske mesterskapet.

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Fjorårets beste er klare --

Både Øystein Mørk (på bildet) og Gjermund Sørstad har trent bra foran tirsdagens duell i Kanada Rundt i Sylling

31 kroner fra hver liung

Erlend Caspersen, Joakim Kruse Nilsen og Sondre Christoffersen fra Sylling skole var blant de mange skolevene som bidro til at Lier var "best" i drammensregionen under årets innsamlingsaksjon.

Sylling videre i Norway Cup

Målscorerne, Mathias Helgesen (tv) og Steffen Sutherland, sørget for at det blir en ny kamp i morgen.

Nær maratonseier

Liungen Gjermund Søstad var bare seks sekunder bak vinneren under Reykjavik-maraton på lørdag

Uheldig debut

Det ble for mange bom i skiskytings-VM for Anders Brun Hennum fra Tranby

Liunger på tribunen og på indre bane

Irriterte liunger på tribunen i Vikingeskipet reiste tidlig hjem på lørdag kveld. På indre bane jobbet liungen Einar Lutnæs og resten av staben i Geithus IL s skøytegruppe fra morgen til kveld. - Det gikk bra til slutt, sa den sindige oddevallmannen på mandag.

Klarte sitt 49. merke

- Jeg datt bakover i ei utforkjøring, sier Øyvin Narjord fra Øverskogen som fikk noen skrubbsår, men det er bare bagateller for den kjente skitreneren ---

Ble stoppet etter 2 mil

Opptil 20 sekundmeter vind stoppet hele 2500 løpere på fjellet mellom Rena og Lillehammer, og vår lokale veteran Øivind Narjord har aldri opplevd makan til vær --

Bronse sammenlagt

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam var sånn passe fornøyd med plasseringen etter årets første norgescupløp på Jevnaker, men han ledet klart i det første heatet før et uhell oppstod.

Knallhelg på Stord

Den unge ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier tok full pott i første runde i NM på lørdag og var suveren i Norgescupen på søndag.

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --

Stor løpsprestasjon

- Jeg er mest fornøyd med plasseringen, sa Gjermund Sørstad fra Lier etter at han ble nest beste nordmann blant 8373 løpere i København-Maraton

Stavbrudd i Birken

Først var han svært uheldig, men kaffe og Cola hjalp for Martin Skaugen fra Sylling -

Krampe i 35 km

Likevel ble lierløperen Gjermund Sørstad beste nordmann med en hederlig 38. plass av 140 startende i VM i ultraløp i Italia på lørdag

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Best igjen

Unge Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier viste storform med sin ATV sist helg i Danmark.

Liunger på landslaget

ATV-kjørerne Tor Erik Wam og Jørn Huseby var på samling i Lierdalen på lørdag sammen med sammen med trener Tommy Nordstø (tv) fra Tranby.

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Dakar-Gjermund kjørte på tilskuer i Portugal

Dakar-debutanten Gjermund Frostad opplevde alle rallyføreres store skrekk i morges.

Er det min tur nå?

Skiglade barn ble premiert for innsatsen i skikarusellens siste dag på Øverskogen, i regi av Allidrettsgruppa i Sylling IF

Medaljehøst for liunger

Det ble topplasseringer for søskenparet Berit og Ola Stunes Isene, Vilde Gaarder og Rasmus Gjemmestad (på bildet) under årets Tyrvingleker.

I verdenseliten

Ultraløperen Gjermund Sørstad har brukt de siste dagene til restitusjon etter sin fantastiske løpsprestasjon på lørdag.

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

- Mitt beste renn

Det sier Brage Malm Monstad, svært fornøyd etter at han vant 16-årsklassen i konkurranse med 100 skiskyttere på Kvalfossprinten på lørdag i Holmenkollen.

Enda en stor prestasjon

Liernett beklager at vi ikke fikk med at Eirik B. Langerud gikk så godt under "Lille-Birken" på lørdag

Arrangørsuksess

Vidar Eriksrud og sønnen Ole Vidar var blant skiløperne som var fornøyd med årets Lierrenn.

Avluttet med seier

Toppscorerne Edvin Blazys (17 mål) og Jon Brenden (18 mål) bidro sterkt til en god sesong for Lier futsal.