Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fa61a26abd06d02abd64dc6c7cb11983

Strålende debut

Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier vant suverent det andre heatet under sitt første norgesmesterskap.

Han var hele 59,50 sekunder foran andremann. NM ble arrangert på Ødegården bane i Tønsberg.Dessverre var han uheldig i det første heatet. Likevel er han på 4. plass sammenlagt før den avsluttende NM-runden 22. august.

Lørdag 20. juni ble første runde av NM i ATV arrangert av NMK Lier på Ødegården bane.

Tor-Erik Wam, som kjører for NMK Lier, kjørte sitt første NM, og unggutten gledet seg voldsomt.

På treningen fungerte alt greit. Tor-Erik kjørte som vanlig rundt for å bli kjent med banen, og det gikk bra. Hans Yamaha gikk som den skulle.

Da tidskvalen kom var det bare å gasse på, og det gikk så bra at han klarte dagens beste tid, og han kunne derfor velge startspor først.

Da starten gikk i første heat ble Tor-Erik stående igjen bak grinda, da han kvalte sykkelen. Han kom seg i gang, men da hadde alle de andre førerne reist av gårde for lengst.

Da var det bare å starte jakten på de andre, og Tor-Erik plukket en etter en og lå på 3 plass, da han nok en gang var uheldig. Han hoppet over ett hopp og landet på det ene bakhjulet. Dekket ble slått av felgen, og da kunne han ikke kjøre fort nok. Han kjørte inn i depoet for å skifte dekk. Men han fikk problemer med en hjulmutter og måtte derfor kjøre ut på banen igjen med ødelagt hjul. Da hadde det gått ca. tre minutter, og heatet var derfor spolert for hans del. Tor-Erik kjørte sakte rundt, bare for å komme seg til mål for å få med seg de poengene han kunne.

I sekundene før starten gikk i andre heat kom det et voldsomt regnvær. Dette gjorde banen, som er av leire, utrolig glatt.

Men dette stoppet ikke Tor-Erik. For da starten gikk fikk han en knallstart og kom først ut av alle. Tor-Erik kjørte som han er god til, og han ledet fra start til mål.

Det kraftige regnværet ble en utfordring for de fleste, men Tor-Erik klarte brasene, og han bare økte ledelsen utover i heatet. Da han passerte målstreken var han hele 59,50 sekunder foran andremann.

Da hadde han også vært inne i depotet under heatet for å få nye briller, da han kastet fra seg de han hadde på seg da starten gikk. Da det ble umulig å se noe gjennom dem.

Det var veldig synd med det første heatet som ødela så mye, og Tor-Erik havnet på 4. plass sammenlagt i denne første runden av NM. Anders Svenskerud som vant sammenlagt i helgen. Han leder med 9 poeng foran Tor-Erik før finalehelgen som arrangeres på Jæren ved Stavanger. Der vil det ble avgjort hvem som blir Norgesmester i 2009-sesongen.

Du kan lese mer om Tor-Erik her. www.tor-erikwam.no


 

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode