Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 71601070746a6ef8fd1fc7ecf5a4018b

Brakk kragebeinet

NM-runden i ATV på Elgane utenfor Stavanger ble dramatisk for Tor-Erik Wam, men på lørdagen triumferte liungen --

Sist helg ble det arrangert NM i ATV på Elgane ved Stavanger. På lørdag ble det seier i finaleheatet og annenplass sammenlagt.

Dramatisk på søndag

I tidskvalen satte han bestetid og forbedret sin egen banerekord fra dagen før med et sekund.

I første heat fikk Tor-Erik en kjempestart og kom ut som beste fører i første sving. Han dro av gårde fra resten av feltet og ledet med kjempegod margin etter bare en runde, da det fatale skjedde.

Over målhoppet, som er over 20 meter langt, gikk det aldeles galt. Han overhoppet, og ATV-en bikket fremover og landet på støtfangeren. Tor-Erik ble kastet av og gikk kast i kast før ATV-en kjørte over ham.

Han ble liggende bevisstløs i noen sekunder før han kom til seg selv igjen.

Ambulansepersonell kom til med en gang og sjekket unggutten. Men Tor-Erik ville videre, og etter en liten stund klarte han å få i gang ATV-en og ville prøve å fortsette løpet.

Stevnelederen likte ikke det han så og flagget Tor-Erik av banen for at legene skulle få tatt en ny helsesjekk.

Etter diskusjon med legen fikk han lov til å kjøre utpå banen igjen i siste runde, bare for å passere målgang og få med seg de poengene han kunne.

I ny helsesjekk etter målgang ble det konstatert at det var slutt på kjøringen for denne dagen. Etter å ha besøkt sykehuset ble det konstatert brukket kravebein og en noe forslått kropp.

Tor-Erik må belage seg på i hvert fall seks ukers hvile, noe han selvsagt ikke er fornøyd med, for han hadde planlagt å kjøre flere stevner de nærmeste ukene.

Lørdagens konkurranse

I tidskvalen på lørdag fikk han bestetid, og han satte like godt ny banerekord på Elgane. Tor-Erik slo rekorden med hele 8 sekunder!
Den gamle rekorden hadde Rune Owsinski fra Lier.
I første heat kom Tor-Erik dårlig ut i starten og lå i første sving som nr. 8. Opphentingen kom snart i gang, og han plukket alle bortsett fra en fører.

Tor-Erik kom i mål på en fin sølvplass. I andre heat kom Tor-Erik ut som nummer to i første sving. Han lå bak ledende fører en stund før han kom seg forbi. Deretter førte Tor-Erik an helt til målgang.

Det ble med andre ord seier i finaleheatet under NM, og Tor-Erik kunne bestige førsteplassen på pallen og motta den gjeveste pokalen.

Totalt sett ble Tor-Erik nummer to sammenlagt i Norgesmesterskapet. Han fikk bestige pallen en gang til og ble tildelt sølvmedalje fra NMF.

Det er en svært bra prestasjon, i og med at han har hoppet over juniorklassen og nå kjører i eliteklassen.

WWW.TOR-ERIKWAM.NO

Forrige artikkel:Betraktninger over ei bok jeg ikke har lestNeste artikkel:Veteransjarmører på hjul
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode