Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Rune har nå avsluttet en flott 2008 sesong. ATV står for en tre- fire- eller sekshjuls terrengmotorsykkel (All-terrain vehicle)

Trening opp til fire ganger uka har gitt resultater. Rune har trent både styrke og kondisjon i tillegg til kjøretreninga. Han sykler til og fra jobben. Om vinteren har det vært skigåing.

Det har vært en lang sesong, men resultatene har ikke uteblitt. Sesongen startet 24.mai på Elgane ved Stavanger, der den første runden i Norgescupen ble kjørt. Rune kjørte inn til seier i dette løpet. Og flere seire skulle det bli. De neste norgecuprundene ble arrangert i Mosjøen, Jevnaker og Røros. Alle disse løpene vant Rune, og det ble totalseier i Norgescupen for 4 år på rad. Rune kjørte også Det danske mesterskapet og ville prøve å tangere 2.plassen fra fjor. Dessverre var det løp i Danmark og Norge på de samme helgene, så selv om han lå på en 2.plass i år, fikk han ikke fullført sesongen der. For første gang innen AV Cross ble det i år arrangert norgesmesterskap. Den første runden gikk på Aurskog-Høland. Her ble det seier i første heatet. I det andre heatet fikk Rune en stein på tenningskontakten og måtte safe inn til en andre plass. I dette løpet ble det en andre plass, men han lå totalt på delt 1.plass. Det var duket for stor spenning før den siste og avgjørende runden som ble kjørt på Jevnaker 27. september.

I det første heatet kom Rune ut som nr 2. Her ble han liggende i noen få runder før han klarte å kjøre seg opp på 1.plass. Og denne plassen klarte han å holde til han passerte målstreken. I det 2.heatet kom han ut som nr 3 i starten, men etter noen få hundre meter var han i tet igjen. Den plassen  hadde han ingen planer om å gi i fra seg. Ledelsen holdt helt inn, og dette gav han totalseieren og norgeshistoriens første NORGESMESTERTITTEL i ATV Cross.

Rune representer NMK, Lier, men han har vært et ”forbilde” for de yngre i Meren Auto ATV i Lier. Her er Tor-Erik Wam kanskje den som skal overta etter Rune. Rune har stor tro på han. Tor-Erik vant kl 2 i Norgescupen. Han har også deltatt i Danmark, der det ble en fin 10. plass. På grunn av andre og strengere bestemmelser måtte han kjøre på en mindre sykkel. Det er også blitt tre seire av tre mulige i Sverige .

Tor-Eriks far, Torbjørn Wam, også aktiv kjører, forteller at klubben for firehjulinger ble stiftet 03.03.2004. Klubben er tilsluttet Norges Motorsportforbund (NMF), og er registrert i Buskerud Idrettskrets.

Klubben har omlag 200 medlemmer i alle aldersgrupper, fra barn på 5 år til de som er ti ganger så gamle! De aller fleste som kjører deltar ikke, men klubben vil få økende problemer med å sikre rekrutteringen.

– Klubben måtte stenge banen i år. Vi er redd for at noen tar med kjøretøyet ut i terrenget ulovlig, sier Torbjørn Wam. Nå må kjørerne reise til Jevnaker for å trene. - Turene dit og til stevner blir kostbare i tillegg til utgiftene til kjøretøyene. Vi kommer fort opp i et sekssifret beløp, sier Rune og smiler. Men nå er det altså slutt for hans del ---

Tor-Erik Wams søster, Lise Christine (10 år) er også aktiv ATV-kjører. Hun er for ung til å kjøre konkurranser og har foreløpig bare kjørt oppvisningsløp. Men hun har vært med overalt, der familien har konkurrert, fra Stavanger i sør til Mosjøen i nord. 

Du kan lese mer om Meren Auto ATV her: http://www.merenautoatv.org/dnn/Hjem/tabid/36/Default.aspx

Les mer om ATV på: http://www.crossquad.no/

Fra venstre: Torbjørn Wam (41), Tor-Erik Wam (15) og Rune Owsinski (37)

Motorsport

Flere saker fra arkivet

3 runde av Norgescup på ATV

I helgen var det 3 runde av Norgescupen på ATV på Jevnaker

Norges cup 2 runde på ATV i Mosjøen lørdag 14 juli

I helgen gikk startskuddet for den andre runden i Norges cup på ATV i Mosjøen

Liergutter tok NM-gull

Tor Erik Wam (15) fra Meren ATV og Rune Owsinski (37) fra Lier Motorsportsklubb vant sine klasser suverent i Norgescupen

Norges cup 1 runde på ATV

I helgen gikk startskuddet for den første runden i Norges cup på ATV på Jevnaker.

Norges cup 3 runde på ATV i Molde lørdag 25 august

I helgen gikk startskuddet for den tredje runden i Norges cup på ATV i Molde. Helgen samlet hele 132 startende av stort og smått

Dobbelt 1. plass på ATV

I helgen gikk første runde av Norgescupen på ATV på Jæren ved Stavanger

Dobbelt 1. plass på ATV

I helgen gikk andre runde av Norgescupen på ATV i Mosjøen.

Liunger dominerte

Preben Sagbråten (tv) ble nr 3 i juniorklassen, Tor-Erik Wam ble nr 2 i eliteklassen og Jørn Huseby gikk helt til topps i Norgescupen i helgen.

1 runde i Krestmesterskap på ATV

I helgen gikk den første runden i Kretsmesterskapet på ATV på Bjørkelangen

Misfornøyd med tredjeplassen

Både Jørgen Broch og Jan Rune Fuglerud (på bildet) kom på pallen i motocross-NM, men Jan Rune var ikke blid, da det ble omstart i finaleheatet

4 runde og finale i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen

I helgen ble det kjørt fjerde runde og selveste finalen i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen. Det ble nok en super helg.

Ny motocrosshelg for liungene

Jan Rune Fuglerud måtte nøye seg med 19. plass totalt undet det åpne svenske mesterskapet.

Forsvarer de NM-titlene?

I fjor ble det både lagsseier for LMK Lier og seier individuelt ved Even Heibye (på bildet) under norgesmesterskapet i motocross --

Strålende debut

Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier vant suverent det andre heatet under sitt første norgesmesterskap.

Annenplass på Jan Rune

Jan Rune Fuglerud fra Lier Motorsportsklubb ble nr 2 i MX 1 i NM-runden i Tønsberg i dag

Måtte bryte i 2. heat i EM

Jan-Rune Fuglerud var nest beste skandinav i 1. heat i EM-runden i motocross, men måtte bryte i 2. heat

Lierseier i NM-runden

Even Høiby, 13 år, vant sin klasse på Tynset, mens Jan Rune Fuglerud i MX2 var skuffet tross 3. plass sammenlagt i MX2 under 2. runde i NM i motocross

Tredje runde i Danmarks cup på ATV

I helgen var det tredje runde i Danmarks mesterskap

Medaljer i motocross

Femten år gamle Even Heibye (th) fra Lier motorsportsklubb ble norgesmester i sin klasse, mens Jan Rune Fuglerud var nær seieren, men måtte nøye seg med sølv under NM i speedcross i Vågå i går

Dårlig start og velt ødela

- Jeg er lite fornøyd med fjerdeplassen, sa Jan Olav Lunewski, mens Jan Rune Fuglerud nær gjentok prestasjonen fra i går og tok andreplassen under NM-runden i motocross i dag på Lunner.

Gode resultater for lokale ATV- kjørere

Forrige helge var det 1 løp i ATV i Danmark`s Mesterskap 2007.

Klar seier

Tor-Erik Wam fra Lier kjørte siste løp i Norgescupen i ATV på Jevnaker i helgen. Førstkomnende helg går turen til EM i Danmark.

Brakseier i Norgescupen

Til tross for problemer med bremser, var ATV-kjøreren Tor-Erik suveren på Bjørkelangen i helga.

Lagkompiser på pallen

Jørn Huseby, NMK Lier vant sammenlagt, mens nabo Tor-Erik Wam tok bronse under Nordisk mesterskapet i ATV.

Fornøyd med annenplassen

Men ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier var ikke fornøyd med fjerdeplassen sammenlagt etter at det åpne danske mesterskapet ble avsluttet med siste runde i helga.

Sølv i nordisk

Det ble en fabelaktig helg for ATV-kjøreren Tor-Erik Wam i Slagelse i Danmark

Tidenes yngste

Det ble gull og laurbærkrans på Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier etter at han ble norgesmester i ATV i helga.

Ble hyllet i Polen

Motocrosskjøreren Jan Rune Fuglerud fra Lier vant sammenlagt foran 5000 tilskuere som heiet på han som en av sine egne

To fra Lier til EM-runden

Med henholdsvis 2. plass og 4. plass i dagens NM-runde er Jan Rune Fuglerud (på bildet) og Jan Olav Linewski klare for internasjonle oppgaver

Full pott for ATV-kjøreren

Ikke bare vant liungen Tor-Erik Wam Norgescupen 2010, men han kjørte inn til seier på siste runde med 200 poeng av 200 mulige.

Eminent kjøring

MX Shakedown-finalen ga gode pallplasseringer til Jan Rune Fuglerud, Jan Olav Lunewski og Even Heibye (tv på bildet) fra NMK, Lier

Ble overivrig

- Det går ikke an å "miste hodet" på denne måten, innrømmet ATV-kjøreren Tor-Erik Wam etter utforkjøringen som kostet han pallplass under det danske mesterskapet.

Ikke fornøyd med prestasjonen

16-årige Tor-Erik Wam var uheldig under lørdagens regionsmesterskap.

Brakk kragebeinet

NM-runden i ATV på Elgane utenfor Stavanger ble dramatisk for Tor-Erik Wam, men på lørdagen triumferte liungen --

Knallhelg på Stord

Den unge ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier tok full pott i første runde i NM på lørdag og var suveren i Norgescupen på søndag.

Suveren i Norgescupen

Det ble nok ei knallhelg for unge Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier.

Bronse sammenlagt

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam var sånn passe fornøyd med plasseringen etter årets første norgescupløp på Jevnaker, men han ledet klart i det første heatet før et uhell oppstod.

NM-gull i ATV-cross

En stolt søster, Lise Christine Wam kunne i helga gratulere unge Tor-Erik Wam med seieren på Elgane Motorstadion utenfor Stavanger

EM i motorcross fra Nederland

Jan Rune Fuglerud fra Lier hadde fjerde beste tid etter kvalfiseringen under helgas EM-runde i motocross i Nederland, men det ble lite poeng da heatene startet.

Seier i Norgescupen

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier var suveren i helgen.

Tilbake i toppen

Jan Olav Lunewski (på bildet) fra Lier tok andreplassen og Jan Rune Fuglerud tredjeplassen under 1. runde i NM i motocross siste helg

Nye utfordringer på to hjul

Jan Olav Lunewski og Robin Renè Fjeldberg (tv) er en av flere liunger som deltar i NM i speedcross i helga

Skrev idrettshistorie

Sammen med lagkameratene Rune Sveinsvoll og Jørn Huseby har Tor Erik Wam fra Lier (på bildet) som første norske lag noensinne klart å kvalifisere seg for Europamesterskapet for lag i ATV-kjøring.

SQC Sverige Cup på ATV

Sist helg var det nok et løp som gikk av stabelen. Denne gang i Sverige, nærmere bestemt i Ørebro

På pallen igjen

ATV-kjører Tor-Erik Wam (tv på bildet) fra Lier deltok i tredje runde i det danske mesterskapet i helga --

King of Snow

I helgen ble det gjennomført enduroløpet King of Snow 2007 på andre året. Løpet samlet hele 250 løpere fra hele landet, og er med dette landets største enduroarrangement. Løpet ble nok en gang en kjempesuksess for arrangør Meren Auto ATV.

ATV i Danmarks Cup

Liunger gjorde det sterkt på ATV i Danmarks Cup 2. runde

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

På pallen i Danmark

ATV-føreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier hevdet seg helt i toppen i det åpne danske mesterskapet i helga.

2 gull og 2 sølv i finalen på ATV på Bjørkelangen

Etter årets finale som gikk av stabelen på Bjørkelangen lørdag 15 september, kan liungene virkelig være stolte av resultatene denne helgen

På seierspallen i ATV

Tor-Erik Wam fra Meren ATV har vunnet et enduroløp I Sverige.

Fortsetter å imponere

16-årige Tor-Erik Wam fra Lier kjørte EM i Slagelse i Danmark i helga

Dramatisk i Danmark

Den unge ATV-kjøreren Lise Christine Wam (her sammen med pappa Torbjørn og bror Tor-Erik) ble brakt til sykehus etter at hun ble påkjørt to ganger.

1. divisjon, kvinner

Liungen det mest offensive laget

NM-sølv i motocross

Jan Olav Lunewski (bildet), fra Tranby og NMK Lier kjørte inn til andreplass i MX1 på lørdag

Sterk kjøring i Danmark

Tor-Erik Wam ( i midten) fra Baneveien i Lier klarte nok en gang pallplasseringer --

Uhell hindret topp 10

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier stilte til start i EM i Randers i helgen, for å teste seg mot europaeliten -

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Sterk prestasjon

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier beviste i helga at han tilhører norgeseliten --

Liung vant NM-runde

Seier til Jan Rune Fuglerud i klasse MX2 og tredjeplass til Jørgen Broch MX2 junior i NM i motorcross på Lunner viser at Lier Motorsportsklubb er blant Norges beste

1 plass på ATV i Quad i Sverige til Tor-Erik Wam

I helgen var det enduroløp i Grums i Sverige. Løpet het ”høst rusket”.

Leder NM i motocross

Even Heiby fra Lier Motorsykkelklubb vant sammenlagt etter en første og en annenplass i dagens NM-runde i Tønsberg

Ikke fornøyd

Det bls "bare" en fjerdeplass på liungen Tor-Erik Wam i det danske mesterskapet i ATV.

Innenfor målsettingen

Jørn Huseby fra Lier var Norges beste poengplukker under EM for ATV i Nederland i helgen.

Gull og bronse i NM

Under Lag-NM i motocross på Røros dominerte liungene

Dramatisk ATV-løp

Liungen Tor-Erik Wam ble kastet av kjøretøyet etter en kollisjon i det danske mesterskapet.

Sterk prestasjon igjen

Jan-Rune Fuglerud fra Lier fulgte opp med en sterk femteplass i kvalifiseringen i dag før morgendagens EM-runde i motocross i Sverige

Heatseier og sølv

Tor-Erik Wam forsvarte sin andreplass fra Nordisk mesterskap fra 2010.

Meren Auto ATV gjorde rent bord i Supermotard på ATV

I helgen var ATV med som gjesteklasse hos supermotard-kjørere på tohjulinger på Gardemoen.

Topplasseringer i Sverige

Under et sekstimers lagkonkurranse tok Tor-Erik Wam, Jørn Huseby og Bendik O. Johnsgård på Meren ATC s førstelag en tredjeplass, mens andrelaget ble nr 5.

Smiler, tross uflaks

Det første finaleheatet endte med krasj for ATV-kjøreren Tor Erik Wam, og i heat nummer to falt lyddemperen på eksospotta ut -

Lader opp til Norgescupen

Vår ferske norgesmester i ATV, Tor-Erik Wam, fra Baneveien i Lier valgte å stå over femte runde i det danske mesterskapet.

Vant NM sammenlagt

Sandegutten Øystein Andre Smith som representerer NMK , Lier vant også siste konkurranse i NM-runden

God grunn til å smile

Jan Olav Lunewski fra NMK Lier var suveren i Lierklassiker`n i dag.

8 kilometer søle

Lørdag 3. mars ble det avholdt ATV Enduroløp i Aurskog Høland. Løypa var hele 8 km lang i mye søle.

På toppen av pallen igjen

Den unge ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier er tilbake for fullt etter kragebeinsbruddet --

Liungen til topps på tabellen

Liungen løp Skeid i senk og laget målkallass på Voldsløkka i Oslo på lørdag ettermiddag. I perioder så vi Liungen leke med Skeid. De skapte drøssevis av sjanser og fikk stor uttelling. Derfor fikk vi nærmest et ”ishockeyresultat.” Bortsett fra en 5-10 minutters periode i første omgang var Liungen totalt overlegne i tempo, pasningssikkerhet, løpsstyrke og teknikk. – Men vi er ikke alt for høyt oppe, sa trenerduoen Tyriberget og Svanberg. De minner om vårens seriefinale neste helg mot Amazon.

Best igjen

Unge Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier viste storform med sin ATV sist helg i Danmark.

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

Klare for EM

Lier er godt representert under helgens store lagkonkurranse for ATV i Nederland.

Sterke plasseringer i Supermotard

Meren Auto ATVs sterke plasseringer i Supermotard på ATV i Trondheim

Nådde ikke målsettingen

17-årige Tor-Erik Wam reiste forrige helg til lag-VM i Slovakia med ambisjoner om nok en plassering både for seg selv og lagkameratene.

Til EM i Frankrike

Det ble bare 14 dager hjemme etter USA-oppholdet for Tranby-gutten Olav Lunewski (18), og nå skal han og Jan Rune Fuglerud kjempe mot Europa-eliten i motorcross

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Supermosjonist engasjerte

Den kjente terrengsyklisten Rune Høydahl imponerte med sine kunnskaper om trening i møtet med lovende jentespillere i Liungen

Snart tilbake i toppen

Motocrosskjører Jan Olav Lunewski fra Tranby viste lovende takter under helgens åpne svenske juniormesterskap

Fortsatt i toppen

Den 17-åringe ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier fortsetter å imponere.

Liungen lekte seg

Etter hvert som målene rant inn på Liungen-banen ble det hele en lek for bygdas fotballstolthet nummer en. – Det er artig å få igjen for innsatsen, sa en av kampens profiler, tremålscorer, Hanne Teigstad.

Til motocrossens Mekka

Tirsdag reiser liungene Robin Fjeldberg og Jan Olav Lunewski sammen med elever fra Norsk Toppidrettsgymnas til Los Angeles på treningsleir

Åpen scene!

Nok en gang var det duket for ”Åpen Scene” på Gamle Hegg i kveld - et begrep som blir mer og mer kjent blant bygdas befolkning.

Liungen banket Fortuna grundig

> -- Vi fikk litt kjeft i pausen og fikk beskjed om å senke skuldrene, sa kaptein Ingunn Sørum etter 7-1 over Fortuna fra Ålesund. Selv om Liungen produserte noe få store sjanser i første omgang, skuffet de både seg selv og hjemmepublikum med upresist og tafatt duellspill. Etter pause vant de duellene og kom rundt på kantene. Kaptein sjøl var i de umulige hjørnet var konstant en trussel for Fortunaforsvaret.

Epler og litt til.

Den årlige eplefestivalen ble i helga avholdt på Lier videregående skole. Svært mange fremmøtte fikk oppleve mye epler, men også mye mer.

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

Sterkt av Kurland Olsen

- Vi veksla om å dra opp til 8 kilometer, men da rykket han fra meg, sa Arne Christoffer Sand som måtte gi tapt for landslagsjunioren Eirik Kurland Olsen i Hauer`n i dag.

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.