Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6819a85ac3d0eaec689b1e06b1b7b023

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Rune har nå avsluttet en flott 2008 sesong. ATV står for en tre- fire- eller sekshjuls terrengmotorsykkel (All-terrain vehicle)

Trening opp til fire ganger uka har gitt resultater. Rune har trent både styrke og kondisjon i tillegg til kjøretreninga. Han sykler til og fra jobben. Om vinteren har det vært skigåing.

Det har vært en lang sesong, men resultatene har ikke uteblitt. Sesongen startet 24.mai på Elgane ved Stavanger, der den første runden i Norgescupen ble kjørt. Rune kjørte inn til seier i dette løpet. Og flere seire skulle det bli. De neste norgecuprundene ble arrangert i Mosjøen, Jevnaker og Røros. Alle disse løpene vant Rune, og det ble totalseier i Norgescupen for 4 år på rad. Rune kjørte også Det danske mesterskapet og ville prøve å tangere 2.plassen fra fjor. Dessverre var det løp i Danmark og Norge på de samme helgene, så selv om han lå på en 2.plass i år, fikk han ikke fullført sesongen der. For første gang innen AV Cross ble det i år arrangert norgesmesterskap. Den første runden gikk på Aurskog-Høland. Her ble det seier i første heatet. I det andre heatet fikk Rune en stein på tenningskontakten og måtte safe inn til en andre plass. I dette løpet ble det en andre plass, men han lå totalt på delt 1.plass. Det var duket for stor spenning før den siste og avgjørende runden som ble kjørt på Jevnaker 27. september.

I det første heatet kom Rune ut som nr 2. Her ble han liggende i noen få runder før han klarte å kjøre seg opp på 1.plass. Og denne plassen klarte han å holde til han passerte målstreken. I det 2.heatet kom han ut som nr 3 i starten, men etter noen få hundre meter var han i tet igjen. Den plassen  hadde han ingen planer om å gi i fra seg. Ledelsen holdt helt inn, og dette gav han totalseieren og norgeshistoriens første NORGESMESTERTITTEL i ATV Cross.

Rune representer NMK, Lier, men han har vært et ”forbilde” for de yngre i Meren Auto ATV i Lier. Her er Tor-Erik Wam kanskje den som skal overta etter Rune. Rune har stor tro på han. Tor-Erik vant kl 2 i Norgescupen. Han har også deltatt i Danmark, der det ble en fin 10. plass. På grunn av andre og strengere bestemmelser måtte han kjøre på en mindre sykkel. Det er også blitt tre seire av tre mulige i Sverige .

Tor-Eriks far, Torbjørn Wam, også aktiv kjører, forteller at klubben for firehjulinger ble stiftet 03.03.2004. Klubben er tilsluttet Norges Motorsportforbund (NMF), og er registrert i Buskerud Idrettskrets.

Klubben har omlag 200 medlemmer i alle aldersgrupper, fra barn på 5 år til de som er ti ganger så gamle! De aller fleste som kjører deltar ikke, men klubben vil få økende problemer med å sikre rekrutteringen.

– Klubben måtte stenge banen i år. Vi er redd for at noen tar med kjøretøyet ut i terrenget ulovlig, sier Torbjørn Wam. Nå må kjørerne reise til Jevnaker for å trene. - Turene dit og til stevner blir kostbare i tillegg til utgiftene til kjøretøyene. Vi kommer fort opp i et sekssifret beløp, sier Rune og smiler. Men nå er det altså slutt for hans del ---

Tor-Erik Wams søster, Lise Christine (10 år) er også aktiv ATV-kjører. Hun er for ung til å kjøre konkurranser og har foreløpig bare kjørt oppvisningsløp. Men hun har vært med overalt, der familien har konkurrert, fra Stavanger i sør til Mosjøen i nord. 

Du kan lese mer om Meren Auto ATV her: http://www.merenautoatv.org/dnn/Hjem/tabid/36/Default.aspx

Les mer om ATV på: http://www.crossquad.no/

Fra venstre: Torbjørn Wam (41), Tor-Erik Wam (15) og Rune Owsinski (37)

Forrige artikkel:Vi som leste VesaasNeste artikkel:En gammel finneplass
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode