Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4f190b0ec3600456e65d4f45d36ba154

Skrev idrettshistorie

Sammen med lagkameratene Rune Sveinsvoll og Jørn Huseby har Tor Erik Wam fra Lier (på bildet) som første norske lag noensinne klart å kvalifisere seg for Europamesterskapet for lag i ATV-kjøring.

Dette var en stor opplevelse både for førerne og resten av det norske teamet som hadde tatt turen til Jauer lengst sør i Tyskland. Lagleder var Kjetil Alfredo Olsen (Kaos) og mekanikere var Morten Sveinsvoll og Torbjørn Wam. Kjetil Bredesen var den norske representanten i juryen.

Lørdag var det trening og kvalheat. Norge klarte her å kvalifisere seg på en 14. plass. Det var kun Norge og Danmark av de nordiske landene som klarte å komme med i finalen.

De norske førerne sier det er mye tøffere å kvalifisere seg her i lag-EM enn det er i singel-EM. En god del aktører fra andre land er ikke med i singel-EM, men satser på større enkeltløp som blant annet arrangeres i USA.

Søndag var det løpsdag. Det skulle kjøres to heat av hver fører, der det dårligste skulle strykes av de total seks heatene.

Sett bort fra noen mindre uhell som tre punkteringer på disse seks heatene, klarte Norge seg bra. Førerne mistet mye tid da de måtte inn og skifte dekk, men det var ikke snakk om å gi opp av den grunn. Her skulle det kjøres til siste slutt.

Banen var av hard leire, noe gutta’ ikke er så vant til å kjøre på. Banen var også teknisk krevende med mange hopp, og dette fikk førerne merke godt utover dagen. Da målflagget kom i siste heatet og poengene var delt ut, sto Norge på 12. plass. Målet denne helgen var å kvalifisere seg til finaleheatene. Siden laget klarte dette og til slutt sto som nummer 12, var teamet veldig fornøyd. Dette var også det siste løpet i 2011-sesongen, så nå skal førerne ta seg en velfortjent pause før de går på en ny sesong.

Teamet vil også rette en stor takk til det svenske landslaget, som hentet det norske flagget i teamets leir for å heie fram de norske gutta’. Dette er god og riktig sportsånd når de selv ikke klarte å kvale inn og måtte stå på sidelinjen og se på.

Gullet gikk til Belgia, annenplassen til Tyskland og bronsen til Nederland. Danmark tok en meget sterk femteplass i lag-EM denne gangen.

Forrige artikkel:Liernett: Over 1000 tilhengere på FacebookNeste artikkel:Salget av epledrikker øker
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode