Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Løper ikke fort nok

Under junior-VM i orientering ble det ikke topplasseringer, verken på sprinten på søndag eller langdistansen på mandag for Maren Jansson Haverstad.

På sprinten på søndag i Wejherowo, nordvest for Gdansk i Polen ble Maren nr 22, mens det i går bare ble en 29. plass.

I går skrev Maren følgende på sin hjemmeside:- Dagens langdistanse var fysisk krevende, men kanskje ikke krevende nok orienteringsteknisk for min del. Jeg løp et løp uten kun mindre tidstap, men havnet helt nede på en 29. plass og var over ti minutter bak vinneren. Det er ikke så morsomt, da jeg selv føler jeg har løpt et bra løp som jeg er fornøyd med. Men det gir jo klare svar, jeg løper ikke fort nok.

Trøsten får være at det ble gull til Yngve Skogstad fra Norge i gutteklassen.

Her er resultatene fra mandagens langdistanse:

Kvinner: 1) Ida Bobach, Danmark 55.29, 2) Emma Klingenberg, Danmark 57.01, 3) Tove Alexandersson, Sverige 57.57, 4) Natalia Tsjepaeva, Russland 1.01.05, 5) Anna Närhi, Finland 1.01.20, 6) Ausrine Kutkaite, Litauen 1.01.25.

Øvrige norske plasseringer: 18) Ingjerd Myhre, 1.04.17, 29) Maren Jansson Haverstad 1.06.05, 31) Silje Uhlen Maurset, Norge 1.06.26, 33) Audhild Bakken Rognstad 1.06.31, 71) Therese Haare 1.14.59, 74) Marte Narum 1.15.30.

Menn: 1) Yngve Skogstad, Norge 1.08.56, 2) Robert Merl, Østerrike 1.10.29, 3) Lucas Basset, Frankrike 1.10.41, 4) Florian Howald, Sveits 1.12.08, 5) Pavel Kubát, Tsjekkia 1.12.33, 6) Gleb Tikhonov, Russland 1.13.45. Øvrige norske:14) Martin Vister 1.15.06, 19) Eskil Kinneberg 1.16.38.

sprinten på søndag vant Ida Bobach fra Danmark på 14.29.5. Maren løp på 16.10.7, mens beste norske deltaker, Ingjerd Myhre fikk tiden 15.52.2. I gutteklassen vant Lucas Basset fra Frankrike med tiden 15.07.7. Neste nordmann var på Eskil Kinneberg på sjettepalss med tiden 15.33.

Seks kvinner og menn er i aksjon for Norge under junior-VM.

I dag er det hviledag. I morgen onsdag kl 10 er det kvalifisering for mellomdistansen. Finalen på mellomdistansen starter torsdag kl 10. Stafetten blir arrangert på fredag fra kl 10.


Les mer om søskenparet Haverstad
: http://haverstad.com/

Maren Jansson Haverstad Orientering

Flere saker fra arkivet

10. plass i junior-VM

Maren Jansson Haverstad fra Tranby gjorde en meget sterk prestasjon på mellomdistansen utenfor Aalborg i Danmark i dag.

- Mitt beste løp

Det sa Maren Jansson Haverstad etter at hun på andreetappen løp Norge fra fjerde til tredjeplass, men det gikk ikke så bra på ankeretappen for den norske laget under junior-EM i Polen i dag -

NM-gull i nattorientering

Maren Jansson Haverstad fra Tranby ble juniormester i Halden i helga.

Ingen suksess i dag

Søskenparet Maren og Sindre Jansson Haverstad nådde ikke opp mot sitt beste på mellomdistansen under EM og VM i dag.

Endelig O-medalje

Maren Jansson Haverstad fra Tranby avsluttet best av alle på langdistansen under NM i orientering i dag

Fornøyd med sprinten

Maren Jansson Haverstad gikk inn til en delt 5. plass på åpningsdistansen under Junior-VM i Ukraina.

5. plass i junior-VM

- Jeg er veldig fornøyd med feilfri orientering, sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter langdistansen i skiorientering, mens broren Sindre ikke lyktes på første distanse i EM.

Gull i VM

Sindre Jansson Haverstad fra Lier O-lag vant sprintdistansen under skiorienterings-VM for junior i dag

Ikke på medaljelag i dag

Men Maren (på bildet) og Sindre Jansson Haverstad kan glede seg over norsk gull og bronse i søndagens stafetter i Ringsaker.

Nær pallplass

Maren J. Haverstad tok en sterk 4. plass på mellomdistansen i NM i Skiorientering ved Solli Gård i Asker i dag.

Bronse i junior-VM

Maren Jansson Haverstad gikk første etappe for Norges lag i skiorientering i dag.

Verden rundt med kart og ski

Skiorienteringsløper Sindre Jansson Haverstad fra Tranby har vært med landslaget både til California og til Ukraina i vinter.

Godt fornøyd

Det sier Sindre Jansson Haverstad (på bildet) etter dagens sprintdistanse under EM i skiorientering. Søsteren Maren måtte nøye seg med en nindeplass under juniorenes VM.

Beste nordmann på mellomdistansen

Sindre Jansson Haverstad ble nr 7 på 8,2 km i VM i skiorientering i Bulgaria i dag, mens søster Maren ble nr 22 på 6,4 km i sin klasse.

VM-sølv på Maren

Maren Jansson Haverstad gikk en glimrende andreetappe på stafetten i Ukraina i dag.

Sterk 7. plass

Maren Jansson Haverstad var best av de norske deltakerne i sin klasse i European Cup i St Morits i helgen.

Gull i orientering

Maren Jansson Haverstad fra Tranby var best på dagens langdistanse under norgesmerskapet.

Resultater fra SKI-O NM

Maren Jansson Haverstad (til høyre) fikk bronse i NM SKI-O

Beskjeden plassering

Sindre Jansson Haverstad nådde ikke helt opp under EM i skiorientering, men den norske laginnsatsen i dag lover godt for stafetten i morgen.

Uttatt til VM

Etter bronse i NM blir det debut i et internasjonalt seniormesterskap for Sindre Jansson Haverstad fra Tranby. Søsteren Maren tok også en NM-bronse.

4. plass best foreløpig

Mens Maren Jansson Haverstad fra Tranby var bare 16 sekunder bronsen i VM for juniorer i skiskyting på tirsdag, synes broren Sindre det har gått tungt på begge distansene under EM for seniorer.

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

Gull og 4. plass

- Det var veldig jevnt mellom de tre beste ved halvgått, men jeg avsluttet godt og vant på det, sa en veldig fornøyd Sindre Jansson Haverstad som sammen med søstra Maren er klar for VM i skiorientering

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Maren Jansson Haverstad (17) fra Tranby til Liernett etter både gull og bronse under Ungdoms-EM i orientering i helga.

Imponerende internasjonal debut

Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok bronsemedaljen under Nordisk mesterskap i terrengløp i Finland i formiddag etter en jevn fight med to finske jenter.

Norsk lagsuksess

Lars Hol Moholdt (på bildet) var sekunder fra å ta gull, men erobret en av tre norske sølvmedaljer under World Cup i skiorientering i California. Liungen Sindre Jansson Haverstad måtte nøye seg med en mer beskjeden plassering -

Gull og bronse igjen

Sindre Jansson Haverstad vant sitt første seniormesterkap, og søster Maren hadde tredje beste tid av de norske deltakerne på mellomdistansen i skiorientering i dag.

Medaljer til Tranby

Maren Jansson Haverstad vant juniorklassen, mens broren Sindre tok en sterk tredjeplass i seniorklassen under NM i skiorientering i dag.

Slet fysisk på langdistansen

- Men det gikk bedre o-teknisk enn i går, sier Sindre Jansson Haverstad etter dagens etappe av skiorienteringstouren i Østerrike

Vond opplevelse

Sindre J Haverstad var i sin livs form under NM for fem uker siden, men VM i skiorientering er blitt en skuffelse for liungen.

Populær instruktør på IFO

Den tredoblede gullvinneren fra junior NM, i orientering, Maren J. Haverstad, er engasjert som instruktør på Idrettskolen på Tranby.

Gode plasseringer igjen

- Jeg er godt fornøyd med dagens løp, sa Sindre Jansson Haverstad til Liernett etter dagens åttendeplass , mens søsteren Maren (på bildet) ble nr 12 på den lengste distansen under VM i skiorientering

Gull og sølv til Lier

Maren Jansson Haverstad (på bildet) vant juniorklassen og broren, Sindre tok annenplassen under NM i skiorientering i helga.

Stipendievinner med flere NM-medaljer i helga

- Det har vært ei meget bra helg for meg, sier o-løper Maren Jansson Haverstad, som vant "EggekollenOpp"- stipendiet, og som sørget for hele tre NM-medaljer

NM-bronse

Sindre Jansson fra Tranby ( th på bildet ) gjorde en flott innsats under NM i orientering på lørdag

Skimten på kryss og tvers

- Noen ungdommer mente det var den morsomste skiorienteringen de hadde gått, sa Ingemar Jansson Haverstad i Lierbygda O-lag etter helgens norgescup. De tre lierdeltakerne vant hver sin klasse på søndag.

Dobbel O-suksess

Maren Jansson Haverstad fra arrangørklubben vant KM og O-laget gjennomførte mesterskapet i suveren stil ---

Måtte stå over etappen

- Forkjølelse sørget for at jeg ikke kunne kunne starte, sier Sindre Jansson Haverstad

Bronse og sølv til søskenpar

Både sølvvinner Sindre Jansson Haverstad (på bildet) , og søster Maren med bronsemedalje uttrykte stor glede på telefon med Liernett etter VM- stafetten i skiorientering i Bulgaria i dag

Lyktes ikke i nordisk

Sindre Jansson Haverstad (bildet) var et stykke bak teten under sprinten i skiorienteringsmesterskapet i Sverige

- Skuffet over egen innsats

Det sier Sindre Jansson Haverstad etter siste distanse i World Cup i skiskyting i California.

Fornøyd med løpene

- Jeg synes jeg har gjort to gode løp og har ikke gjort noen store feil, sier Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av Nordisk mesterskap i skiorientering.

- Godt fornøyd med plasseringen

- Det sa Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av "Ski-o-touren" i Østerrike i dag

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Gode plasseringer

Det ble ny 5. plass for Sindre J. Haverstad, men også en fin 10. plass på Erik Trøen ( på bildet) under norgessprinten i Skiorientering i Asker i dag.

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

I fokus i Drammenshallen

Maren Jansson Haverstad (på bildet) og Gøran Sørheim, begge fra Tranby, som fikk utviklingstipend fra Drammen kommune på onsdag sier at det inspirerer til videre satsing --

1000 kroner til medaljevinnerne

Søskenparet, Maren og Sindre Haverstad og Anders Brun Hennum (på bildet) blir premiert av Lier kommune

Skifest på Eiksetra

Løpsleder Ingemar Haverstad lover supre forhold når Lierbygda ønsker 150 skiorienterere velkommen til konkurranse i helgen.

Brakk staven

Sindre Jansson Haverstad var svært uheldig under World Cup i skiorientering i USA på mandag ettermiddag -

Priser til liunger?

Liungene Sindre Jansson Haverstad (på bildet) og Arne Ask er blant de nominerte i kampen om å bli årets orienteringsuttøvere ---

Søskenparet Haverstad går online

Det spreke søskenparet Maren og Sindre J. Haverstad har ikke bare brukt sommeren på konkurranser og trening

- Fin gjennomkjøring!

Det konkluderte skiorienterer Sindre Jansson Haverstad med etter å ha avsluttet med stafett under årets Nordiske mesterskap

O-familien sprintet

Energi og idrettsglede preget første dag av norgescupen i skiorientering som Lierbygda o-lag arrangerte i området Eiksetra - Skimten i dag.

Uheldig debut

Det ble for mange bom i skiskytings-VM for Anders Brun Hennum fra Tranby

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

Målet er nådd så langt

Etter sterke plasseringer i de to siste helgene kan Maren Jansson Haverstad se frem til junior-VM i orientering i juli.

Ingen topplasseringer

Sindre Jansson Haverstad (til høyre) og Sindre Andersen Gåsvik (til venstre) måtte nøye seg henholdsvis 14. og 28. plass på avslutningsdistansen under Junior-NM i orientering på Eiksetra i dag

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

- Maren Haverstad er favoritt

Til helga arrangerer Lierbygda O-lag kretsmesterskap i orientering på Eiksetra.

Gjentok sykkelprestasjonen

Andreas Haverstad (her nr 2 i feltet) fra Tranby var med og kjempet om etappeseier nok en gang under Cycle Tour i Sverige.

Fem klasseseire til Lier

Ole-Vidar Eriksrud (th), fra arrangørklubben Sjåstad/Vestre Lier, var en av vinnerne under gårdagens Eggesprint

Høstet gode erfaringer

Sindre Jansson Haverstad kunne ikke selv delta på grunn av en forkjølelse, men er godt fornøyd med gjennomføringa av Lierbygda o-lags første norgescup i skiorientering.

Marthe på benken i Nordisk

Med pappa Kjetil Kvaale ved rattet ble Liungenkeeper Marthe Kvaale skysset til Gardermoen (se bildet th) etter kampen mot Klepp, men hun fikk dessverre ikke spilletid da Norge tok 4. plassen under åpent Nordisk mesterskap i Koskela i Finland.

Best på bakkeetappen

Under temporittet i Petit Prix 2009 i Lier i dag fikk Karoline Haverstad en femteplass.

- Fikk brukt fysikken

- Det sa Lars Hol Moholdt (her th), Wing OK, etter norgescupseieren skiorientering på Overn i Lier i dag

Lierbedrift støtter

Takket være sponsorer kan Sindre J. Haverstad delta i Ski-o-Tour.

Krampe i 35 km

Likevel ble lierløperen Gjermund Sørstad beste nordmann med en hederlig 38. plass av 140 startende i VM i ultraløp i Italia på lørdag

Fargerik massemønstring

På grunn av sykdom måtte hjemmehåpet Karoline Haverstad sykle rolig opp Lierdalen under dagens Petit Grand Prix.

Spent foran Ski-O Tour

Liungen Sindre Haverstad ( her i midten) deltar lørdag i sesongens høydepunkt for verdens beste skiorienteringsløpere

Gode prestasjoner i NM

Lier ILs Øyvind Groseth og Sondre Evjen hevdet seg nesten helt i toppen blant Norges beste skiskytterjuniorer.

Best sammenlagt

Den unge skiskytteren Vebjørn Evjen stod for to bragder i helga

Sterk sykkelprestasjon

Andreas Haverstad (17) er fornøyd, spesielt etter sjetteplassen etter gaterittet i U6 Cycle Tour i Sverige

Bygdetunet som arena

På grunn av store snømengder har Lierbygda O-lag valgt å flytte sin norgescup i ski-o-løp fra drammensmarka til Liers tusenårsted førstkommende helg.

Fra 19 til 76 år

Alder og kjønn i det nye kommunestyret

Ett poeng fra gull

Arne Ask fra Lierbygda O-lag tok to sølv under EM i presisjonsorientering i Latvia denne uka

Skrev idrettshistorie

Sammen med lagkameratene Rune Sveinsvoll og Jørn Huseby har Tor Erik Wam fra Lier (på bildet) som første norske lag noensinne klart å kvalifisere seg for Europamesterskapet for lag i ATV-kjøring.

På internasjonalt profflag

Karoline Haverstad (22) gjør seg klar for retur til Lillehammer og mer trening for Team Hitec

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

- Fungerte godt fysisk

Det sa Anders Brun Hennum etter at han gikk jevnt med OL-vinner Emil Hegle Svendsen på normaldistansen under NM i skiskyting på Simostranda.

Liergutt imponerte

St. Hallvards Håndballklubb lovende keeper Torbjørn Sittrup Bergerud ble kåret til banens beste keeper etter at Norge U slo Spania for første gang.

- Min beste prestasjon hittil

Det kan Andreas Haverstad trygt si etter spurten i landeveisrittet under UM i Bergen i dag.

Skiskyttere fra Lier i Norgestoppen

Både Siri Gurandsrud og Anders Brun Hennum, begge fra Tranby markerte seg kraftig i helga

Gode resultater for lokale ATV- kjørere

Forrige helge var det 1 løp i ATV i Danmark`s Mesterskap 2007.

To gull og to bronse

Marcus Braathens gull og sølv, Silje Rokkes gull og Martin Nilsens sølv, i tillegg til flere andre gode plasseringer under helgas KM, viser at det gror godt i langrennsmiljøet i Lier

To klasseseire og god laginnsats

Lier IL s Eirik Langerud (tv) og Marie Rokke Jagland vant sine klasser i ROS-sprinten på søndag.

Tror på ny topplassering

Arne Ask (på bildet), vår o-ekspert, har stor på Sindre Jansson Haverstad under dagens langløype i VM i skiorientering i Bulgaria i dag

Satser på nordisk

Skiorienteren Sindre Jansson Haverstad dropper siste etappe av Ski-o-touren på grunn av en kraftig forkjøelse ---

Sterk løperinnsats

Både Martin Bekken Nilsen (bildet) og Silje Bæra Hørthe gjorde gode løp under Furumomila i dag

Ungt skiorienteringstalent

Synne Strand fra Lierbygda O-lag lærte å lese kart før hun begynte på skolen --

Trivelig på Martinsløkka

Lierbygda O-lag fullførte i fin stil med KM i stafett

Nye utfordringer på to hjul

Jan Olav Lunewski og Robin Renè Fjeldberg (tv) er en av flere liunger som deltar i NM i speedcross i helga

Fortsetter å imponere

16-årige Tor-Erik Wam fra Lier kjørte EM i Slagelse i Danmark i helga

På topp i Norge

Siri Gurandsrud vant sprinten og tok en annenplass på normaldistansen, mens Vebjørn Evjen kom hjem med en annen- og fjerdeplass i landsmesterskapet i skiskyting i helga

Sølv til liung

Sindre Jansson Haverstad (bildet ) fra Tranby var med og sikret andreplass med sitt lag NTNUI under helgas NM-stafett for juniorer dag

Europamester klar for VM

Venke de Lange, som vant sin klasse under EM i hundekjøring på barmark i Polen forrige helg, står foran nye oppgaver om to uker ---