Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6ad4258e676c24d803a2b437acfff2bf

- Mitt beste løp

Det sa Maren Jansson Haverstad etter at hun på andreetappen løp Norge fra fjerde til tredjeplass, men det gikk ikke så bra på ankeretappen for den norske laget under junior-EM i Polen i dag -

- Likevel er vi fornøyde med en sjetteplass, sa Maren i et kort telefonintervju med Liernett i ettermiddag.

Ellers ble det følgende plasseringer: 22. plass på sprinten, 29. plass på langdistansen og 15. plass på mellomdistansen.

Maren er enig med sin bror Sindre, at terrengløpene i Polen åpner for høy fart, og at løpsstyrke er viktig. Dette gjør at en del nasjoner fra Øst- og Mellom-Europa som vanlgvis ikke er i toppen hevder seg svært godt. De er løpsterke og vant med terrengtypen.

- Jeg har jo studert terrenget der nede og var forberedt på terrengtypen. Men jeg var nok ikke optimalt fysisk forberedt til det høye løpstempoet. Årsken til at danskene klart seg bedre var nok at de er vant med lignende terreng. På mellomdistansen var det lite å gjøre med junior-VM dominanten Ida Bobach, fra Danmark, som løp inn til sin 11. junior-VM medalje, og 7. gull. Det danske stortalentet fikk selskap på pallen av svenske Tove Alexandersson og Emma Klingenberg, fra Danmark. Da var Maren 3.32 bak vinneren.

NB. Men i dag slo Maren det danske supertalentet på andreetappen. Ikke rart at den unge liungen var kjempefornøyd med dagen!

Som vanlig har Maren med foreldrene når det dreier seg om mesterskap. Mor Helga Haverstad og far Ingemar Jansson, fremdeles aktive orienteringstrimmere er sakkyndige tilskuere. - Ja, de har ferie og er med og heier, og det er fint, sier Maren.

Idrettsskolen i august
Det nye SFO-tilbudet mellom Tranbyskolene og Lier IL har engasjert Maren i høst som instruktør innen bruken av kart og kompass. I høst skal hun ta fysikk på kvelden. Det frigjør noen timer på dagen, slik at hun kan instruere i skoletida.
Sammen med, blant andre, tidligere cupmester i fotball Thomas Røed som leder og intruktør i ballspill skulle det ligge svært godt til rette for stimulerende idrettsaktiviter på Tranby.

Mer om junior-VM i orientering her: http://www.jwoc2011.pl/

Les mer om søskenparet Haverstad her: http://haverstad.com/om-oss/

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode