Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0f90a3b78b6796e20fecbaea062f9d40

Fotballakademi på Tranby?

- Møtet på onsdag med lagledere i fotballgruppa i Lier IL var positivt, fastslår initiativtaker Thomas Røed, som også er leder av Idrettsskolen på Tranby.

IFO-elevene innenfor SFO-tiden i opplegget på Tranby har i høst fått et allsidig idrettstilbud. Den tidligere toppspilleren i fotball har hatt assistanse av o-løper Maren J Haverstad og skiskytter Øyvind Gorset (begge med på bildet over), i tillegg til fotballkeeper Espen Due.

Fotballakademiet vil bli et tilbud på to dager uka, totalt fem timer vil være aktuelt for de eldste på IFO eller SFO. Det betyr barn som er født fra 2001 (femteklasssinger) og opp til ungdom født i 1995.
- Forøvrig dreier det seg om kun to treninger pr uke i tiden ca 1500-1630. Hvilke ukedager fastsettes seinere, sier Røed som har fått innføring i slike opplegg, blant annet, i Fotballforbundet.

Målgruppe er alle registrerte fotballspillere i Lier IL . Målsetting for akademiet er å utvikle den enkeltes spiller sitt potensial i organisert fotball ved å øke ferdighetsnivået, bevisstgjøre holdninger, og å styrke egne kunnskaper for å bli en bedre fotballspiller.
- Vi vil jobbe med å få engasjert kvalifiserte instruktører med erfaring. De vil være ansvarlige for planlegging og gjennomføring av opplegget.
Alle treninger gjennomføres på god kunstgressbane på Tranby, sier Røed som er veldig opptatt av at tilbudet ikke skal hindre at deltakerne kan delta på de ordinære klubbtreningene, enten det gjelder fotball eller andre idretter.

Det kan bli aktuelt med et tilbud om henteordning for deltakere fra skolene Heia, Nordal, Hennummarka.

- Noen var nok kritiske til en stipulert pris på ca kr 1000 pr måned, innrømmer Røed. - Men blir det stor oppslutning kan prisen senkes en del, understreker han. Dessuten vil det gis 50 % søskenmoderasjon.

Om det blir oppstart i dette skoleåret er det interessen som avgjør. Om noen foreldre skulle være engstelig for at det kan bli for mye for barna, har han følgende melding: - Det blir lagt mest vekt på teknisk trening.

Røed regner med at han har fått alle tilbakemeldinger i løpet av tre uker. Uansett om det blir fotballakademi i inneværende skoleår eller neste høst, så er cupmesteren fra 2000 (for Odd, Grenland) overbevist om at et slikt opplegg vil være svært viktig for spillerutviklingen på Tranby og for lierfotballen.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode