Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 845ba281685de8effc4b44028523e0ef

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

- Skal vi komme videre i Lier-distriktet klarer ingen klubber det alene på jentesiden. Men det er nok langt frem dit sånn som det ser ut nå, men jeg er sikker på at det vil komme en gang i fremtiden, tror trener Brede Nybråten.

- Lier IL har meldt på j 13, j 14, j 15- j 16- j 19 og et seniorlag i sesongen 2011, men ser at vi sliter litt med å få mange nok til de tre eldste lagene sier Nybråten. – Hadde vi fått til et samarbeid mellom klubbene i Lier på de eldste aldersgruppene, ville alle fått et bedre tilbud, både de som har store ambisjoner og de som ikke ønsker å satse så mye, understreker han.

- Liernett har utfordret Liungen IFs sportslige leder Ronny Solbraa-Bay til å svare. Hva med et samarbeid med Lier?
- Vi har tidligere vært i dialog med Lier om dette uten at det har medført noe konkret. IF Liungen mener at det beste ville være om vi klarer å stille eget lag i jenter 19. Dette begrunner vi slik, sier Solbraa-Bay:

- Vi ønsker å ha en eldre gruppe, slik at de yngre spillerne ser at det er aktivitet der og kan se frem til å selv komme på dette laget.

Sosialt sett ønsker vi lag i vår del av bygda, dette med tanke på samhold mellom klassevenninner og lokal tilknytning.

- Videre bør det jobbes for at flest mulig klubber stiller egne lag med tanke på kamptilbudet i de ulike alderstrinn. Hvis mange klubber slår seg sammen, blir det lite andre lag å matche seg mot.

- Slik jeg har forstått dett, har Liungen og Lier ulike ambisjoner når det gjelder deltagelse. Liungen ønsker å opprettholde et tilbud til alle, også til dem som ikke har topp ambisjoner. For oss er bredde og et tilbud til alle viktigere enn å fremheve enkeltspillere og gode plasseringer for laget. Vi tror fortsatt at dette er med på å holde flere jenter i aktivitet til høyere alder. Mitt inntrykk etter samtaler med enkeltpersoner i Lier IL, er at der er plassering viktig. Klubben har et generelt høyere ambisjonsnivå enn vi har.

- Det skal tillegges at IF Liungen har et tilbud også for enkeltspillere som har egne ambisjoner, deriblant muligheter til å delta på kretslag. Videre ønsker vi å videreføre vårt samarbeid med Stabæk kvinnefotball som gir våre spillere med ambisjoner, egenskaper og vilje, samt gode hospiteringsmuligheter og mulighet for individuell utvikling, avslutter Ronny Solbraa- Bay.

Sylling IF stiller lag i sjuerserien for senior for andre året på rad.  - Det er ikke aktuelt for inneværende sesong å prøve seg på seniorlaget på Lier IL, tror trener Øyvind Nilsen.  - Men skulle noen ønske å prøve seg i Lier IL i år, vil jeg gjerne støtte det.
Nilsen har opplevd svært gledelig framgang sportslig. Som gruppe er de sosialt sterke. Selv om antall spillere har vært økende er det for få til å spille elleverfotball, foreløpig, mener treneren. – Vi bør ha i overkant av 20 spillere for å spille på stor bane.

Lier IL s eldste jentespillere klare for trening på kunstgressbanen på Tranby: Spillegruppa synes stor, men Lier stiller flere lag i de eldste klassene. Derfor ønsker Brede Nybråten ( tv) at at flere spillere med ambisjoner skal prøve seg i Lier IL . Assistenttrener Helge Midttun helt til høyre.  

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 7. mars 2011 10:42: FotballPappa
Det er dessverre ikke mulig å få til et samarbeid på tvers av klubbene i Lier. Det sitter Formenn/Styrer i klubbene som er mest opptatt av å få spillerne til sin klubb, istedenfor å få et godt tilbud til jentene. Det er gamle stridigheter som er styrende og ikke tilbudet til jentene som bestemmer. Spillerne og foreldre er ikke opptatt av klubb, men et godt tilbud. Nå har man 3 lag som ikke har nok spillere til 11-lag. Isteden kunne man hatt 1.lag og 2.lag, tilpasset spillernes ambisjoner. All honnør til Brede (Lier) og Sven Erik (Liungen) som står på for jentene og tilfører masse fotball, gjennom stor entusiasme. Kjenner ikke til hvordan det er i Sylling, men det er sikkert flinke trenere der også.
Nå må klubbene glemme gamle stridigheter og få til et overbygg i Lier, både for gutter og jenter, i fra de er 15 år. En modell som DFK i Drammen, må være mulig å få til i Lier også. I dag forsvinner talentene ut av dalen. Ambisjonene burde være 2. div for herrer og 1. div. for damer. I tillegg kunne man hatt et godt tilbud til de nest beste. Hvem tørr og glemme klubben og ta initativ til noe større, som kan gavne spillere og Lierfotballen og som også på sikt blir bra for alle klubbene på eiersiden også?
Mandag 7. mars 2011 14:39: Fotballpappa
Må bare si meg enig med kommentaren over. Det er ingen i klubbene som tenker jentenes beste, men ser det kun ut fra sitt ståsted. Brede vil bare ha de beste jentene, og gjør sitt beste for å kapre de som er igjen på Liungen mens Ronny i Liungen lukker øynene for det som er virkeligheten - for få jenter til å stille lag og det såkalte samarbeidet med Stabæk er ikke tilstede. Det er ingen som er villige til å tenke nytt - og kanskje skape et senter for jentefotball i Lier, mellom Asker / Stabæk og Konnerud. Når det krangles internt mellom klubbene i Lier så forsvinner jentene - også de som i utgangspunktet har talent og ambisjoner. Her er det nok desverre for mange kameler som må svelges - og det har jeg ingen tro på at de nevnte herrer kommer til å gjøre..
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode