Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

"Sparker idèen" videre

De ambisiøse lederne for Liers lovende gutter 95 ønsker at Buskerud fotballkrets skal sette i gang en vinterserie.

- Lier IL har for dårlige trenings forhold pr. i dag og verken Lier IL, Lier Kommune eller de som leier ut treningstider på kunstgressbanen her på Lier stadion har klart å tilby oss treningsforhold i vinter. Resultatet har blitt at LIER IL gutter 95 leier treningsforhold på NESØYA kunstgress to ganger i uken. Dette koster masse penger som spillerne tar av egen lomme. Vi har også ansatt egen trener som vil tiltre 1. desember 2009, og vår eminente hovedorganisator Erik Ruhs jr. har ”sparket ballen” over til Buskerud fotballkrets for å få i gang en vinterserie, forteller en av trenerne, Kjetil Solberg, til Liernett.

Lier IL Gutter 95 består av 44 spillere totalt, ett førstelag og ett andrelag. - Vi rullerer spillere opp og ned på lagene. Lagene er sammensatt fra fire skoler på Tranby og Lierskogen, så det tok oss trenere litt tid å sette sammen lagene. Med en så stor gruppe er det kamp om plassene, men ca 20 spillere skilte seg ut og dannet et førstelag, forteller trener Kjetil Solberg.

Jevnt mellom Lier og Spa/Bra
I siste kamp møtte Lier Spa/Bra. Lier var nesten seriemestere før kampen. - Spa/Bra ga oss god motstand i første omgang, samtidig som vi til tider virket litt umotiverte. De første 20 minuttene av 2 omgang hadde vi litt av det spillet vi er gode på, sier  Solberg. – Og det det er faktisk Spa/Bra og Liungen som har gitt oss mest motstand i høstsesongen.

- Kampmessig var lagene relativt likestilte og resultatet kunne vippet begge veier så vel som til uavgjort. Dog var Lier hakket vassere og med fortjent straffe til Lier i 2. omgang og et avgjørende kontringsmål i sluttminuttet, trakk Lier det lengste strået og vant serieavslutningen 3-1. oppsummerer SPA/ BRA s trener Jørn Hager.

SPA/BRA ligger på en foreløpig 3. plass. Endelig plassering avgjøres av resultatet mellom Liungen og ROS S1. Går dette i Liungens favør ender Liungen på 2. plass, SPA/BRA på 3 plass. og ROS S1 på 4 plass. I motsatt fall vil ROS S1 og SPA/BRA ha like mange poeng, men ROS S1 vil gå forbi SPA/BRA på bedre målforskjell.

Slik oppsummerer trener Kjetil Solberg årets sesong for Lier:
- Førstelaget startet med kvalifisering til interkretsspill på vårsesongen. Det som endte med en litt sur 5 plass, spesielt med tanke på at noen av lagene som kvalifiserte seg brukte for gamle spillere og at vi brukte litt tid på å bli samspilte. Høstsesongen har vært en lang seiersrekke med 8 strake seire og 47-6 i målforskjell. Det er mange særdeles talentfulle spillere som vi ønsker skal få muligheten til å utvikle seg og beholde i Lier IL så lenge som mulig. Vi i lagledelsen skal gjøre det vi kan for å gi disse et så godt tilbud som mulig.

I andrelaget er fotballnivået litt mer ujevnt fordelt. Ungdom utvikler seg veldig ujevnt i 13 til 15- årsalderen, så det er viktig at disse utvikler seg sammen etter ”like barn leker best prinsippet” og at noen får muligheten til å spille litt på førstelaget og at noen førstelags spillere spiller litt på andrelaget. Andrelaget fikk en fin 2 plass i 2 div. så vi i lagledelsen er godt fornøyd med sesongen 2009. I tillegg har det blitt noen cupseire. Gruppen har nesten ikke frafall, heller det motsatte så noe riktig har vi nok gjort.
Hva med neste sesong? - Den er allerede langt på vei planlagt, sier Solberg. - Vi ønsker å gi alle som er interesserte et så godt tilbud som mulig for å styrke bredden.

Lagledelsen gutter 95 har bestått Elisabeth Klokkervold, oppmann, trenerne Erik Ruhs jr og Kjetil Solberg, og assistenttrenerne Knut Bergem og Per Stein Johannesen

 

Lier gutter 95
Foran fra venstre: Erik Ruhs, Håvard H. Haakonsen, Sebastian R. Ask, Jørgen Klokkervold, Sappandip Grewal, Sondre Solberg, Kim Nguyen og Sebastian Thun.

Bak fra venstre: Kjetil Solberg, Peder Vigdal, Cornelius Krogh-Jacobsen, Navninder Singh Mann, Jørgen Kjenner, Peder Myklebust, Jørgen Solvang Nilsen, Fredrick Searis,Torstein Bergem og Erik Ruhs jr.


Slik oppsummerer Jørn Hage i Spa/Bra sesongen for sitt lag:

- Vi startet vårsesongen i kvalifiseringsserien for Interkrets". Laget gjorde det dessverre ikke bra her og havnet i nederste sjiktet på tabellen. Årsaken til dette lå nok i at dette laget hadde et trenerskifte etter sesongen 2008. Ny trener kom ikke på plass før tett opp til sesongstart 2009. Treningsgrunnlaget var nok derfor for dårlig i forhold til øvrige lag med kontinuitet på trening gjennom vinteren.
Dog bedret situasjonen seg noe ut over i sesongen etter hvert som fysikken bedret seg, men motivasjonsmessig og holdningsmessig tæret dette på laget.

Høstsesongen i 1. div startet også litt under pari med et par tap. Men med erfaring fra vårsesongen bestemte laget seg for at de skulle snu egne holdninger. Laget bestemte seg for å snu dette ved ha fokus på positive holdninger, fokusere på det som var bra og støtte egne lagkamerater som var uheldig. I kamper så vel som på trening. Resten av sesongen har laget blitt bedre og bedre og vunnet alle kamper med unntak av siste mot Lier.

 

Spa/Bra g 95
Foran fra venstre: Rasmus Wøien Olsen, Mikko Sonninen, Simen Bredesen Hørthe, Magnus Hager, Erlend Worren Ringal, Sang Cao Huynh. Mohammed Saadi (liggende foran)

Bak fra venstre: Jørn Hager (lagleder), Fatih Al (trener), Rene Johansen, Mike Monga, Kasim Al, Kristian Johansen, Ali Arslan, Jørgen Bråthen Becher, Kristoffer Knigge.
 

Fotball Lier IL Spa/Bra

Flere saker fra arkivet

Knepent tap

Liers trettenåringer scoret fire mål, men det var ikke nok ---

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --

Lier og Liungen i to finaledueller

Her er dommer Håkon Hallingstad fra Konnerud IL, sammen med Liungens kaptein Agnes Skogmo og Liers kaptein Ragnhild Hennum, klare for finalen i Liungen Cup.

Triumfen smakte

Jørgen Solvang Nilsen, Peder Vigdal og Håvard Haakonsen på Lier G-95 fikk med seg både medaljer og pokal hjem.

Lovende juniorfotball

- Bra gjennomført kamp av gutta, skriver trener Preben Krogh-Jacobsen i sin rapport til Liernett etter at Lier/Liungen hadde spilt 2-2 mot Solberg i dag

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Snipp, snapp, snute --

Lier G 95 tapte åttendedelsfinalen i Adidascupen.

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Flere yngre i treningsgruppen

- Målet vårt for høstsesongen er å utvikle spillestil, plassering er mindre viktig, sier Preben Krogh-Jacobsen, trener for Lier G 19.

Ukens lag: Liungen 2 (gutter født 1994)

Stor treningsvilje og et godt miljø preger dette laget, forteller Per Ivar Gundersen. Han er trener og lagleder for ett av lagene som sogner til Heggs skole. Liungen 2 og Liungen 3 består av 20 spillere. Fire voksne tar seg av treninger, serie- og cupkamper. Lungen 2 skal spille i to-tre cuper i år. Da Lier-nett møtte laget ble det seier – etter en flott sluttspurt.

Stang ut for lierfotballen

- Vi kunne punktert kampen i 1. omgang, sier trener Ole Petter Engebretsen etter at Spabra fikk det vel tøft på Gol. Lier J 14 misset også i finalen på Tranby.

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Smågutter til topps

Etter en flott seriekamp og storseier hjemme på kunstgresset på Lier Stadion, vant Sparta/Bragerøens smågutter avdelingsmesterskapet i 14-årsklassen

Scoringsform gir tabelltopp i høst?

Liungens sjuerlag og Liers A-lag kjemper i toppen i fotballseriene så langt --

Strålende bandyinnsats

Sparta/Bragerøens 10-årslag har startet sesongen med gode resultater

Til topps i Solbergcup

Spa/Bras tolvårslag i bandy har vunnet sin første turneringseier

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Spennende unggutter

- Vi er på riktig vei, sier spillende trener Kristian Bye-Andersen (på bildet) etter den svært lovende treningskampen mot Solberg i helga.

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

Liunger til Barcelona

Prince Monga, er en av de 50 unge fotballspillerne fra Lier, som reiser til Spania på treningsleir i dag

Lierdominans i jentefotballen

Her mottar Jenny Larson, Mina Nordby, Marie Vikesdal, Kaja Haugum og Helen Borge sine premier fra Gro Larsen i fotballkretsen etter at seriemesterskapet for jenter 13 var sikret i går kveld.

Alle får spille med alle på Tigrene

- Målet er å skape et trygt og godt idrettsmiljø hvor alle kan føle tilhørighet, sier Steinar Fuglerud Andersen som er leder for 10-åringene på Lier Tigrene.

Spa/Bra overbeviste

Eirik Solberg (bildet) var en fornøyd mann i garderoben etter at han sørget for tre scoringer mot Åssiden i går

Nye Sørum`er?

Arrangørklubben kan juble etter scoringer, klasseseire og ikke minst etter en flott Liungen Cup -

Spilte jevnt, men scoringer uteble

Emre Tugsuz (th) og hans lagkamerater i Skiold var langt mer effektive enn Liungen, her i duell med Magnus Norup Berget, i onsdagens kamp på Liungbanen.

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

Vant naboppgjøret

Syllings førstelag var ofte på offensiven mot Liers andrelag på mandag, her er Kenneth Karlsen nær scoring. Men Liungen har hatt den beste sesongåpningen -

Stor nivåforskjell

Nyopprykkede Lier fikk noe å tenke før seriestarten etter å ha blitt ydmyket av Ronny Deila (på bildet) og Spa/Bra onsdag kveld --

Lier til topps i Liungen cup 2006

Liers 16 årslag hadde størst problemer med Liungen. Kaptein Joakim Koppergård (th) takker Liungens kaptein, Andrè Visnes Bjerkelund for kampen etter 0 - 0 i innbyrdes oppgjør.

Henger med i toppen

Et ekte hat-trick av Aleksander Valo (i blå drakt) bidro sterkt til at Spa/Bra er med i opprykkskampen, mens Lier IL gikk på et klart tap --

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

Buskeruds beste 13-åringer

Lier IL s 94-lag imponerte i årets fotballsesong og ble best blant 58 lag i fotballkretsen

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

Ronny inspirerer Spa/Bra

Og smitter Strømsgodsets trenersuksess over på SpaBras ungutter allerede i serieåpningen mandag kveld?

Vant på Gamle gress

Liungens G-13 slo Skiold United i siste kamp om avdelingsmesterskapet tirsdag kveld

Lier på tabelltoppen

Prince Monga ( tv på bildet) scoret det siste målet, da Lier vant den meget viktige bortekampen mot Åssiden 2 på tirsdag --

Bytter moderklubb

Liungen Stars Futsal deltakelse i årets 1. divisjon, i regi Norges Fotballforbund, er endret til Lier Stars Futsal.

SpaBra nærmere opprykk etter storseier i lokaloppgjør

SpaBra slo Lier 7-1 på hjemmebane lørdag, og nå vil målforskjellen kunne vise seg å være avgjørende når sesongen avsluttes neste helg.

Lover godt for bandysesongen

De allsidige lilleputtene i Spa/Bra viste under siste helgs kombinasjonscup i Sarpsborg at de behersker lagspillets finesser, både sommers- og vinterstid --

Glenn Solberg og DHK i ny E-finale

Dhk med Liung Glenn Solberg på laget er i Europa cupfinalen

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

God søndag for Spabra

Scoringsglede både på Stoppen (her gjør Petter Nystrøm 2-1 for G 19) og på Strømmen, der A-laget revansjerte seg og er over "streken" igjen.

Gir de unge æren

Treneren for Lier IL s A-lag, Arne Steinar Kvisle, applauderte for sine unge A-lagspillere i kveld.

Lokaloppgjør på Tranby

Nyopprykkede Sylling møter Lier i morgen ettermiddag.

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

Stord Elite for sterke

Kaptein Simen Solberg og St Hallvard bør ikke deppe for lenge, fordi det er ny kamp om noen dager -

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Klar for ny sesong

- Noen spillere har takket for seg og nye er kommet til, men grunnstammen har bestått, forteller Ketil Verpelstad (bildet), pådriver for Liungen IF Futsal

Smilte tross skade

- Vi gjorde det litt for spennende, sa St Hallvards Simen Solberg etter kveldens kamp

God treningskultur over flere tiår

- Årets opprykk er et resultat av gode treneres langvarig innsats og med høy faglig kompetanse, både håndballfaglig og menneskebehandling, sier tidligere trener og arkitekten bak Reistads håndballskoler, Erik Bjørnstad,

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

Topphåndball i Lier.

- Det blir en tøff debut i 1. divisjon, men etter 10 treningskamper er vi klare og gleder oss, sier kaptein Simen Solberg.

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Scoret 26 mål

Spa/Bras unge lag vant DBK-cupen i suveren stil.

Ny bandyjubel

Spa/Bras lillegutter fortsetter å imponere --

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

KM til Lier J 19

- Brede Nybråten (på bildet) og Helge Midttun har gjort en utrolig bra jobb for klubben og for jentene, sier styremedlem i Lier IL, Jon Oscar Hennum.

Det glapp mot serielederen

Lier ble nøytralisert - Åskollen2 til tabelltopp.

Ingen god fotballuke

- Prestasjonene vil nok variere, sa Lier IL s trener Hans Petter Fuglerud (her tv) før serieåpningen. Det unge lagets tap mot Åssiden viste det i stor grad. Og på Stoppen ble det et nytt tap for Spa/Bra -

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Ligger godt an til å nå målet

- Det er godt å vite at vi fortsatt har mye å gå på, sier St Hallvards trener Anders Ruud Gundersen etter gårdagens kamp.

Idrettsgleden på topp

Stine Evita Lauten-Tøftum, spiller på Liungens sjuerlag for kvinner, ledet Borgen Unified til bronsemedaljer under Norway Cup, men laget har vunnet cupen fem ganger før.

Kretsmester før siste kamp

Håkon Grøtdal fra Buskerud Fotballkrets delte ut både pokal og pins til glade jenter på Liungens sjuerlag i kvinneserien i går.

Liungen mangler struktur

- Han var litt imponert over Liungens innsats i andre omgang, men Klepps trener og drammenser Knut Eriksen (43) syntes Liungen manglet struktur i sitt spill.

Spillere med stort potensiale

Strømsgodsets leder Jon Røgeberg har stor tro på disse seks fra Lier som spilte eliteturnering i Kristiansand i helga.

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

Flott bandyinnsats

Det ble seks seire av sju mulige for Spa/Bras unge bandygutter under helgens KOSA-cup i Bærum

På toppen, tross tap

Spa/Bra annonserte "opprykksfinale" for laget før kampen mot Konnerud i kveld

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Lier Volleyballklubb herrer elite – Til kvartfinale i NM

Lier vbk videre til kvartfinale etter seier mot OSI.

- Bittert med utlikninga

Det sa trener Aage Golmen etter at laget mistet to poeng på overtid i kveldens bortekamp i Bærum -

Jentefotballen på offensiven

- Vi har en treårsplan, sier Micke Andersson som er optimistisk til tross for at Liungen har miste tre av sine spillere --

Futsalfest i Sylling

Ketil Verpelstad, lagleder for Liungen futsal, ønsker publikum velkommen til kvalifisering i Syllinghallen lørdag

Eide spillet i 2. omgang

Anders Fossen Nilsen (på bildet) og Lier/Liungen snudde kampen etter pause, da de slo Hallingdal 4-2 i onsdag kveld

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Blåtrøyene duellerer --

Liers trener Knut Bergem var fornøyd med innsatsen til Liers G 14 etter onsdagens kamp på Gulskogen

14 scoringer på to kamper

Liers juniorlag, med sju nettkjenninger hittil av tidligere Liungen-spiller Ingrid Høgseth, har hatt en lovende sesongstart

Overkjørte motstanderne

St Hallvard Håndballklubbs G 16-lag økte sine sjanser til å nå NM-sluttspillet etter to gode kamper i går. Keeper Jørgen Kransberg spilte to strålende kamper.

Hat trick var ikke nok

Trass i tre scoringer måtte Jesper S. Johansen (tv) og Sylling gi tapt for Liungen og keeper Christian Fredrik Aaby ---

Avdelingsmestre

Liungens G 15 lag er ett av mange lag som nå har avsluttet en fin sesong

Herlig innsats ga seier

Lier IL s J 19-lag vant finalen under Drammencup i helgen.

Nytt tap for håndballgutta

Selv om kaptein Simen Solberg reduserte til 22-24 halvveis i 2. omgang, holdt det ikke kampen ut for St Hallvard på lørdag.

To tap og en uavgjort

- Men vi kommer enda sterkere tilbake i 2009-/2010-sesongen, sier spiller og lagleder Ketil Verpelstad ( bildet) i Liungen Futsal

Jubler for scoringer og seire

- Vi satser på å beholde denne andreplassen ved sesongslutt, sier Ingunn Sørum målbevisst til Liernett etter nye poeng

Tok bølgen

Liers G-13 lag laget målkalass i den første kampen, mens de andre lagene måtte avgi poeng i søndagens kamper i Norway Cup

Uenige om veien videre

Både hovedtrener Tommy Nordstø (på bildet) og hjelpetrener Stig Nordbæk har avsluttet sitt trenerengasjement for Lier IL s A-lag, på grunn av uoverenstemmelser med ledelsen av fotballgruppa.

Dobbelt Sjåstad/V.Lier i KM stafett på ski

Sterk innsats i langrennssporet.

Stor respekt for Liungen

Klepps trener Knut Eriksen ( på bildet) husker Liungens sterke andre omgang, da laget hans vant 4-2 på Liungbanen i juli, men mener at laget hans fortsatt er sterkere enn Liungen.

Lover godt for høstsesongen

- Vi skapte mye framover, sier Liers trener Morten Påsche, selv etter at keeper Thung Li Huang (på bildet) fikk rødt kort og som førte til at laget måtte spille med 10 mann det meste av kampen --

Pressemelding fra Lier Volleyballklubb herrer elite

Denne helga har vi spilt 3 treningskamper mot 2 andre elitelag og ett førstedivisjonslag. Kampene har gitt oss mye nyttig erfaring og god trening frem mot seriestart neste helg!