Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1d1928ead33435500f893f9737f49e39

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Det ble 10-0 over Åssidens 2. lag i kvinnenes sjuerserie. Åssiden stilte uten innbyttere og ble nokså slitne etter hvert. -

- Fortsetter dette bør vi møte bedre motstandere, sier trener Øyvind Nilsen. -  Det som er hyggelig og spennende for jentefotballen er samarbeidet med Sjåstad. I hele vinter har 3-4 spillere fra 13-14 årslaget hospitert på treningene.Dette har vært en fin opplevelse for alle. Dette kan resultere i at vi fåret bra fotballmiljø for jentefotballen øverst i Lierbygda. Ser vi på påmeldingen til Tine Fotballskole er over 50 % av de påmeldte jenter! Dette lover bra!. Viktig at man bygger opp kompetansen rundt lagene - ikke umulig å få til stor bredde samtidig, som vi får fram et godt 2, eller 3. divisjonslag for jenter.

Laget trener to ganger uka med en kamp i tillegg.

- Hva kjennetegner laget? - En skikkelig sammensveiset gjeng. Alle er "trygge"på hverandre og sammen i laget. Det er andre året laget er sammen; mye har falt på plass. Nøkkelen til at de presterer så bra som lag er at vi har fokusert mye på basisferdigheter som pasninger og mottak, forteller Nilsen som også er klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets.

- Nå har vi løftet dette videre til mer orientering før, under og etter ballmottak. Nå er vi mer på nivå "medtak enn mottak". Mye spill på treningene med høy intensivitet på spillet. Det å bevisstgjøre bevegelsene og alltid "by seg fram" overfor den som har ballen, sie den engasjerte treneren. - Det skal alltid være minst to muligheter for den som har ballen. Det ser vi på spillet mot de motstanderne vi spiller mot i år. I fjor spilte vi jevnt med dem; i år "rundspiller" vi de samme lagene.

- Det som er utfordringen i de neste kampene er å motivere seg og nullstille seg slik at vi tar ut 100 % i kampene, poengterer Øyvind Nilsen.

- Ved siden av det fotballmessige så er jentene flinke til å få til sosiale "happenings".Når jentene er på trening er de 100 % fokusert. Det er en kjempegjeng å trene, og det er viktig å være godt forberedt til økta for meg som trener. Tenk at det er mange spillere som reiser fra Drammen og Asker for å trene i Sylling, sier en fornøyd trener som minner om dette utasgnet; "Det har alltid vært lengre til Sylling enn fra Sylling til Drammen....."

Disse 17 spillerne har deltatt på laget: Marit Bekken Nilsen,Pia-Marie Høe, Lise H. Johansen, Heidi S.Wamstad, Monica Fossli, Guro S.Wamstad, Martine A. Kasta, Sigrid B. Skustad, Aagot Gurandsrud,
Stine Elsie Lunde Svinsås, Hanna Hornstuen Mathiesen, Martine Bekken, Merete Svinsås, Kristina Grøndahl, Helene Hornstuen Mathiesen, Kristine Søhus
Nilsen, Sidsel Skyrud.

Tidligere Liungenkeeper Helene Hornstuen Mathiesen hadde få problemer med å rydde opp da Åssiden en sjelden gang angrep. Her må lagvenninen Hilde Søhus gi plass.

Flere bilder fra kampen mellom Sylling og Åssiden 2 nederst på siden.

Resultater og tabell kvinner, sjuerfotball:http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?tournamentId=127544

Lier IL med ungt lag

Liers unge lag seniorklassen har tapt samtlige kamper i 3. divisjon. - Laget er ikke proritert, forteller trener Brede Nybråten. Det ble mange forfall på grunn av amnge spillere i avslutningsfasen på Videregående skole.

J-19-laget har vunnet tre og tapt èn. Både Liungen og Solberg har trukket sine lag, så det gjenstår bare fem lag i serien. Haugsbygd, leder foran Modum med Lier på tredjeplass. J-19 laget vant den lokale NM-kvalifiseringen, men et svært ungt lierlag tapte naturlig nok klart 0-12 for et toppet og elitepreget Stabæk-lag. Nybråten er imidlertid svært optimimistik med tanke på høstsesongen.

I J-16 klassen ble det nok en seier, hele 9-0 mot Kongsberg på hjemmebane. Fem seire og en uavgjort gir førsteplass. Nybråten har ikke stor sans for sjuerfotballen, selv om han har forståelse for at man skal legge til rette for så mange klubber som mulig kan stille lag. - Men alle 7 er-lagen burde spille sammen. (jf Sylling , fl, red anm).

Resultater og tabell 3. div kvinner avd 1: http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?tournamentId=126665

Resultater og tabell J 19 avd 2: http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?tournamentId=126994

Resultater og tabell, J 16 avd 2, : http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?tournamentId=127039

Samarbeid må til

Brede Nybråten sier at Lier IL  blir nødt til å trekke j-14-laget før høstsesongen. Alle på jenter 14-laget må spille på J-15 og J-15 skyves opp på J-16. - Vi satte nok rekord med åtte jentelag. Det ble for mange lag.
Buskerud har ikke hatt noen representanter i de to øverste divisjonene siden Liungens glanstid. Nå spiller de beste spillerne i Konnerud, men det laget ser heller ikke ut til å ta steget opp en divisjon i år heller. - Skal vi komme videre i Buskerud, må vi samle oss om en klubb. Vi må være villige til å slippe spillerne før, sier Nybråten.

1/3 (heidi_soehus_wamstad.JPG)
2/3 (nettopp_scoring-1600x1200.JPG)
3/3 (sidsel_skyrud.JPG)
Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode