Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e3250687312e7a2aba8108f3c5ac6da2

Nye landskamper

Martin Rønning Ovenstad som er tatt ut i troppen til Norges G 18-landslag, har spilt 24 kamper med flagget på brystet, siden debuten høsten 2009.

G 18-laget skal møte Serbia tirsdag 27. mars i Notodden. To dager senere blir det ny kamp mot samme motstander på Skagerak Arena i Skien.

Her er troppen som er tatt ut:

http://www.fotball.no/Landslag_og_toppfotball/Landslag/Aldersbestemt_gutter/Aldersbestemt-gutter/G18/2012/G18-troppen-til-dobbeltlandskamp-mot-Serbia/


Landslagspiller i flere år

Martin, den gang liungenspiller, debuterte på G-15.landslaget med to dobbeltlandskamper mot Sverige på Modum i 2009. Da var han også kaptein på laget. Han bidro også med scoring. Totalt er det blitt åtte scoringer for midtbanespilleren. Øyvind Nilsen var trener da Martin debuterte på Åmot i 2009. Nilsen er også trener for G-18 landslaget nå. Så det er tydelig at Nilsen har tro på liungen.

Les om debutkampene i 2009:
http://www.liernett.no/4366-i-fokus-etter-debuten
http://www.liernett.no/4368-kaaret-til-norges-beste

Senere ble det overgang til Mjøndalen, der han spilte i to år før han meldte overgang til øverste nivå, til Strømsgodset. Hittil har han ikke spilt seg til fast plass, Det har nok heller ikke vært forventet. Han er ennå ikke fylt 18 år. Men han har vært fast både på G 16 og g 17 landslagene.

God omtale
Martin spilte G 18 landskamper både mot Latvia og Portugal i fjor høst. Etter 1-0 seieren mot Latvia, sa blant annet, trener Knut Torbjørn Eggen dette: - Ole Selnæs debuterte på dette nivået og var veldig bra. Kevin Dure var solid, mens Etzaz Hussain var i en annen klasse i dag enn sist. I tillegg synes jeg Fredrik Midtsjø var bra offensivt, mens Martin Rønning også gjorde en god kamp.

Etter 1-0 seier og 2-4 tap mot Portugal, uttalte assistenttrener Rønning dette: - Denne gjengen har tatt til seg læring underveis og hatt fremgang. Vi har spillere som Ohi Omoijuanfo, Martin Rønning Ovenstad, Veton Berisha, Ole Kristian Selnæs og Jonas Grønner som er en slags stamme i laget, mens det er gledelig å se at det stadig dukker opp nye spillere som imponerer.

EM-kvalikk
Disse kampene er et ledd i forberedelsene til neste kvalifiseringsrunde i høst og frem mot EM G 19 neste år, forteller Tom Erik Rønning, far til Martin (som ikke var tilgjengelig i skoletida i dag). - Det er G 18 laget som skal spille kvalifiseringen. G 18-laget skal spille dobbeltlandskamper mot Skottland i august. Kvalifiseringskampene er mot Bosnia-Herzegovina (11.10), Kasakhstan (13.10,) og Slovakia (16.10.). - Hvis Norge vinner pulja spiller de mellomrunden, opplyser Tom Erik Rønning.

- Fjorårets G-17 lag med Martin på laget var nær ved å komme til årets sluttspill for G-18, men målforskjellen ble avgjørende i fjor høst, minner Tom Erik Rønning om.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode