Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Høye ambisjoner

Både Keranveer "Kinny" Grewal og Martin Rønning Ovenstad har debutert i eliteserien. Etter gårdagens kamp for andrelaget kunne lagleder Thomas Andrè Ødegård smile fornøyd sammen med liungene.

3-2 i Lystlunden over Ørn, Horten var en etterlengtet seier. Strømsgodsets lag i 2. divisjon er i poengnød. - Vi har et toppa lag, sa «Kinny» før kampen. - Derfor blir det nok tre poeng, sa nittenåringen som er er vokst opp på. Han fikk rett. Marttin fikk gult kort. - Jeg holdt en spiller på vei fremover litt i trøya, forteller han. - Jeg er sånn noenlunde fornøyd med kampen, med unntak av første omgang da vi lå under 0-2.

Som mange fotballintereserte liunger kanskje har fått med seg, så fikk Kinny sin debut for serielederen mot Odd på søndag. Det ble ikke riktignok ikke mye spilletid. - Men jeg skal spille inn meg inn på laget etter hvert, forsikrer han.
Han spiller sin tredje sesong for Godset etter overgangen fra Lier IL. Juniorspilleren spilte hele 17 kamper fra start i fjor på Strømsgodset 2. Fotrappe Kinny legger ikke skjul på at han trives best som kantspiller og venstreback. Ambisjonene er klare. - Jeg vil til utlandet med tiden, slår han fast. Noen jobb og videreutdannelse vil han ikke snakke om foreløbig. Han fullførte allmen linje på St Hallvard Videregående skole i vår. Kinny har ennå ikke skrevet proffkontrakt med Godset, men håper at det går i orden snart. Klubben kan ha inntil fem juniorspillere i A-troppen uten kontrakt.

Landslagspillere
I år er det også blitt debut for Norges G-19 landslag. - Etter to kamper som innbytter har jeg spilt de to siste kampene fra start, forteller Kinny.
Martin Rønning Ovenstad har vært fast landslagspiller på aldersbestemte landslag siden debuten i september i 2009 mot Sverige på Modum. Martin, som fylte 18 i april, er nå på G-18 landslaget.
Han tegnet en treårskontrakt med Godset i vinter. Det tror han ble den beste løsningen etter at også nederlandske Twente og Mjøndalen var alternativer. Kontakten med Twente gikk gjennom Hallvard Thoresen. Jack Karadas er Martins agent.

Kravene
Martin er elev ved fotballinja i Drammen. Han er fornøyd trenerne Jon Røgeberg (tidligere trener for Liungen IFs elitelag i Toppserien, nå spillerutvikler i Godset) og Dag Vidar Kristoffersen (tidligere trener i Godset). Etter to sesonger i Mjøndalen understreker Martin at ballen går fortere på elitenivået. Og ikke minst er et vesentlig forskjell på støtteapparatet. Martin nevner vektleggingen på ernæring. - Vi blir veid èn gang i uka. Fettprosenten og blodverdier blir målt. Ernæringsfysiologen overvåker det hele. - Det var nok lettere å ta seg en hamburger og en pizza i Mjøndalen, sier han og smiler.
Han er svært fornøyd med treningene. - Det blir jobbet mye med individuelle ferdigheter og lagdelene blir drillet. Jeg trener også en del styrke på Akropolis.

Kontakt med lokalmiljøet
Både Martin og Kinny liker å slappe av sammen med venner i Lier. Kinny tar ofte en tur innom Tranby Idrettspark. - Det er bare fem minutter unna barndomshjemmet. Kinny er vokst opp der, men han er født i India. Foreløpig trives han best med å bo hjemme.
Det var i ballbingen ved Hegg skole at Martin fikk et brudd i stortåa i vår. - Jeg må ha kommet bort i kanten, det ble vondt på ei landslagssamlinga i Skien noen dager senere.
Martin holder god kontakt med gamle kompiser. Da Liernett var innom for noen dager siden var barndomsvenn og tidligere lagkamerat i Liungen IF, Kristoffer Pedersen, på besøk (se bildet under). Kristoffer har flyttet til Gjerdrum, men har tenkt å studere i Drammen kommende år.


Lier er representert med en rekke spillere i Strømsgodset. Blant spillerne i junior elite finner vi Kinnys fetter, Sapandip Grewal (17) og Navninder S. Mann (17), begge spilt i Lier IL og Jesper Johansen. opprinnelig fra Sylling IF.
På gutter 16, elite, spiller Rasmus Gjemmestad fra Liungen IF.

Fotball Martin Rønning Ovenstad

Flere saker fra arkivet

Overbevist av Ronny

Martin Rønning Ovenstad (17) valgte Strømsgodset fremfor Twente for neste sesong.

Kjempet om finaleplass

Jesper Johansen (på bildet) og ytterligere tre lierspillere var i aksjon på Strømsgodsets juniorlag i Trondheim i dag.

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Debuterer i morgen

Thomas Sørum skal spille morgendagens TV-sendte fotballandskamp mot Danmark.

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Twente, Godset eller MIF?

Martin Rønning Ovenstad, som spilte den siste halvtimen for Norge G-18 i EM-kvalifisering mot Kypros i går kveld, må bestemme seg for klubb i de nærmeste dagene

Nye landskamper

Martin Rønning Ovenstad som er tatt ut i troppen til Norges G 18-landslag, har spilt 24 kamper med flagget på brystet, siden debuten høsten 2009.

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.

På landslaget igjen

16-åringen Martin Rønning Ovenstad fra Lier kan smile etter at han er uttatt til Nordisk mesterskap i fotball.

Spilte en god andreomgang

Unge Martin Rønning Ovenstad nikket fornøyd da han gikk av banen etter tapet for fjorårets cupmester. Fornøyd var også to andre aktører med tilknytning til Lier -

I uvant posisjon

16-åringen Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen fikk en fin attest av Mads Hansen, kaptein og liung på Mjøndalen etter cupkampen i kveld.

Sluttspill neste år?

Martin Rønning Ovenstad fra Lier scoret da Norge G18 vant sin andre kamp på rad i EM-kvalifiseringen i Bosnia.

Fortsetter i Lier

Det er lite som tyder på Liers landslagsaktuelle spiller, Karanweer Gewal (15) forsvinner til større klubber --

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Forsvarsfeil og sjansesløsing

Til tross for to scoringer må Lier futsals angriper Edvin Blazys finsikte skuddfoten i neste runde -

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

Kåret til Norges beste

Martin Ovenstad Rønning scorer her det første målet, da Norge G-15 slo Sverige på Vikersund

Spillere med stort potensiale

Strømsgodsets leder Jon Røgeberg har stor tro på disse seks fra Lier som spilte eliteturnering i Kristiansand i helga.

På landslaget i to idretter

Fra før er Martin Ovenstad Rønning (15) er landslagsspiller i bandy, nå er han tatt ut på landslaget i fotball.

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

Ei uke med Solskjær

Martin Ovenstad Rønning (14) fra Liungen har vært Buskeruds eneste representant på fotballakademiet til den tidligere United-spissen

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

Fem mål på tre kamper

Martin Ovenstad Rønning markerte seg med gode kamper på G- 16- landslaget i Finland i en turnering nylig, og i september venter EM-kvalifiseringen for G-16 --

Kjempegøy på fotballskolen

Barna dribler, trener skudd og pasninger og mye mer på Stoppen denne uka -

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Martin på arbeidsuke på Brakka

Det ble et svært så kort og hyggelig gjensyn mellom Martin Bekken Nilsen (15) fra Sylling og Vidar Riseth (se bildet) etter kampen på Nadderud torsdag kveld.

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

Åssiden 2 vanskelig borte

- Vi kjenner mange av motspillerne fra tidligere kamper, så dette blir et prestisjeoppgjør, sier Martin Wøien Gilhuus, spillende klubbformann i Spa/Bra

Kontakt med lokalmiljøet

Toppdommer Kristoffer Helgerud sier takk for kampen til Remss`n Haron fra Solberg (th) og Martin Rønning Ovenstad fra Liungen etter torsdagens juniorkamp

Har en flott innstilling

Det mener trener Brede Nybråten om trettenårige Heidi Ellingsen som er en av de 24 utvalgte spillerne på Fotballforbundets talentleir i juni.

VM bronse på Nøste

Petter Hveding (16) la grunnlaget for landslagsspill med sjuerbandy for Spa/Bra på Brakerøya.

Vant pokalen for 10 år siden

Thomas Røed fra Tranby fikk oppleve noe av det største en fotballspiller kan oppnå, å bli cupmester, men han er ikke den eneste liung som har vært aktør i en finale.

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --

Ennå ikke nådd toppen

Som eneste lokale spiller blir det stilt store forhåpninger til liungen Thomas Sørum før kvartfinalen mot Stabæk i morgen, spesielt når den gamle kjempen Jostein Flo uttaler at han har sterk tro på at liungen kan bli en storscorer for Godset

Bruntøyene er klare

Mjøndalens Mads Andrè Hansen, sammen med to andre spillere fra Lier, er klar for seriedebut på fotballens nest øverste nivå --

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

Kretslaget til finale

Buskeruds kretslag G15 spilte i helgen A-sluttspill i sør-norsk mesterskap i Skien

På talentsamling

Martin Ovenstad Rønning (15) fra Liungen IF møter andre lovende fotballspillere neste helg

En tung kamp

Det sa kaptein Martin Wøien Gilhuus etter at Spa/Bra tapte for Åmot i ettermiddag.

Strålende futsaldebut

Det 17-årige keepertalentet Martin Lyhus Gundersen spilte to prikkfrie kamper da Lier futsal vant sine kamper i Drammenshallen på lørdag. Laget nærmer seg toppen i 1. divisjon.

Forventer mye spilletid

- Jeg er hentet til Haugesund for å spille på førsteelleveren, så nå er det bare å gripe sjansen, sier Thomas Sørum etter den raske overgangen ---

De små blå på Lierdagene

Thormod Gjerdingen fikk møte en blid og opplagt Ronny Deila og lierspiller og Godset-tilhenger Einar Boman Rinde i går.

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Deila på Spa/Bra?

Det er ikke utelukket at Strømsgodsets hovedtrener spiller 4. divisjonsfotball neste år ---

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Lokale stjerner på plass

Tranbykvartetten Mads Hansen (på bildet), Ole Chr Kristiansen, Stian Solberg og Kinny Grewal spiller for Lier futsal i kveld.

Jentene på full marsj framover

God kretslagsinnsats av, blant andre, Maja Sendstad, Lier IL ( her th på bildet) forrige helg og finaleplass i Flint-cup er to bekreftelser på at det jobbes godt både med bredde og topp innen fotballen i Lier.

Scoret to mål

Tidligere Liungen-spiller Thomas Sørum og Strømsgodset er videre i cupen, mens Åssiden med liungene Thomas Røed, Morten Hagen og Dag Vilhelmshaugen som ventet ble slått ut

Godset favoritter

Med innsats og effektivitet kan det går bra, mener Lier IL s juniortrener Hans Petter Fuglerud før morgendagens kamp --

- Bittert med utlikninga

Det sa trener Aage Golmen etter at laget mistet to poeng på overtid i kveldens bortekamp i Bærum -

Bare poengene gledet

Det var en svak sesongåpning av Sparta/Bragerøen, selv om det ble 4-2 over Tofte i sesongåpningen

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

I fokus i mange media

Det ble hektisk etter kampen for kaptein, matchvinner, bestemann Mads Hansen etter at Mjøndalen hadde sikret ny kontrakt, men en annen liung spilte også en avgjørende kamp i dag.

Nærmere tabelltoppen

Tomålscorer og kaptein Martin Wøien Gilhuus og Spa/Bra kunne igjen boltre seg på hjemmebane.

- Vi satte sjansene!

Det kunne Spa/Bras målscorerne Ronny Deila, Morten Hagen, Hazir Ademi og Martin Eøien Gilhuus fastslå etter effektivt angrepsspill i andre omgang i kveld.

Vi skal vinne

Sparta/Bragerøens trener Aage Golmen er stor optimist foran morgendagens debut i 3. divisjon - og for resten av sesongen.

Rutinen avgjorde

Keeper Gabor Valo var veldig god, da Spa/Bras fotballgutter ble hardt presset etter utvisningen i kampen mot en av opprykksfavorittene i kveld.

Viktig for rekruttene

Fotballtalentene, her representert ved Bonfils Maselela, Granit Ademi og Rasmus Gjemmestad, trenger forbilder i nærmiljøet. Derfor er det viktig at kommunens beste lag beholder plassen i 3. divisjon.

Betsafe tror på Liungen

…men holder Grand som favoritt i kamp én

Forsterker laget

Edvin Blazy er èn av to gode offensive spillere som kan bidra til at Spabra begynner å vinne kamper igjen.

Optimistisk før opprykkskampen

- Vi er et bedre lag enn Drafn og bør sikre tre poeng i morgen, sier Aage Golmen, trener for Spa/Bra.

Utklassingsseier

- Det er meget imponerende, sier trener Thomas Bjerkan (på bildet) etter at Liungen G-17 vant hele 5-2 over ROS i helga

Erlend Almaas minnepris 2011 tildelt Martin Teigen

Prisen gikk til en fotballspiller fra Sylling som har utmerket seg som miljøskaper, lagspiller og fotballtalent.

Lader opp i Spania

- Vi ser fram til flere treningsøkter om dagen, sier Hans Petter Fuglerud ( her tv sammen med trenerkollega Preben Krog-Jacobsen),

God kampledelse

Dommerveileder Rolf Mauritzson var svært godt fornøyd med liungen Usman Aslam og hans assistentdommere Ole Johan Lillebuen (tv) og Rahit Saggi etter kampen mellom Strømsgodset og Hønefoss i dag --

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Lier Fotballklubb i 2010?

Er et felles juniorlag starten på en "overbygningsklubb" i Lier?

Liunger møter topplag

- Klarer vi å unngå tosifra, er vi fornøyd, sier Thomas Røed, spillende trener i Åssiden. Han er en av tre spillere fra Lier som møter Stabæk i dag.

Ukens lag: Liungen 2 (gutter født 1994)

Stor treningsvilje og et godt miljø preger dette laget, forteller Per Ivar Gundersen. Han er trener og lagleder for ett av lagene som sogner til Heggs skole. Liungen 2 og Liungen 3 består av 20 spillere. Fire voksne tar seg av treninger, serie- og cupkamper. Lungen 2 skal spille i to-tre cuper i år. Da Lier-nett møtte laget ble det seier – etter en flott sluttspurt.

Liunger gjør seg bemerket

Thomas Røed fra Tranby, cupmester for Odd Grenland i 2000, og Morten Hagen fra Sjåstad bidro sterkt til Åssidens gode serieåpning på lørdag

Nesten oppløst, men klar likevel

Ole Chr Kristiansen har tatt over hovedansvaret for Lier futsal og får med seg med Strømsgodsets Kinny Grewal (på bildet) og flere kjente spillere.

Sterk innsats

Martin Bekken Nilsen fra Sjåstad/Vestre Lier IL gikk inn til en fin plassering i Norges-cupen i Granåsen utenfor Trondheim i dag.

Spa/Bra overbeviste

Eirik Solberg (bildet) var en fornøyd mann i garderoben etter at han sørget for tre scoringer mot Åssiden i går

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

Stor nivåforskjell

St Hallvards Martin Gravdal Haldorsen svevde høyt over forsvaret til motstander Nøtterøy under søndagens elitekamp

Signerte for spill i Liungen

Kristian Bye Andersen (33) varmet opp i 70 minutter på Ullevaal, men ble ikke cupmester sammen med lagkameratene i Odd, Grenland --

Lokaloppgjør på Tranby

Nyopprykkede Sylling møter Lier i morgen ettermiddag.

Gratulerte nevøen

Drafnspiller Vegard Røed kunne smile etter å ha satt inn et frispark på mesterlig vis, mens Liers fotballformann Leif Helge Røed skuffende måtte se at sårt tiltrengte poeng havnet i Drammen --

Må se kampen fra sidelinja

Skaden i hånda hindrer Mads Andrè Hansen fra Tranby fra å spille dagens kamp mot Skeid.

Banens beste

Godsets trener kåret liungen Thomas Sørum som banens beste i kampen mot Sandefjord i går

Kommende toppdommer?

Fotballdommer Usman Aslam fra Liungen er klar for årets siste store oppgave ---

Resultater fra gjettekonkurransen

Hvor mange Buskerud-lag og liunger har spilt cupfinaler i fotball?

Revansjerte seg

Det ble tap mot Lier i forrige serierunde, men en nye seier der kaptein Martin Wøien Gilhuus bidro med en scoring, gir tabelltopp foreløpig --

Dramatiske sluttminutter

Det ble en målrik kamp med to scoringer på overtid på Stoppen i kveld

Aldri bedre trent

Tester og egne følelser bekrefter at liung og godsetspiller Thomas Sørum aldri har vært bedre forberedt før en seriestart

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Bra uke for lierfotballen

Martin Wøien Gilhuus (bildet) og Spa/Bra avsluttet kampen sterkt i går, men flere lierlag har stått gode prestasjoner denne uka --

Avdelingsmestre

Liungens G 15 lag er ett av mange lag som nå har avsluttet en fin sesong

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Liungens assistenttrener forlater klubben

Hasse Svanberg blir ikke med videre etter nedrykket fra Toppserien. I stedet blir han trener for gutter elite i Konnerud Idrettslag. - Jeg har ingen kommentar til det Liungen har gjort i trenerspørsmålet, sier Svanberg til Liernett i kveld.

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.