Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5799fdfbcc685e74e99ddbc0a10702d2

Høye ambisjoner

Både Keranveer "Kinny" Grewal og Martin Rønning Ovenstad har debutert i eliteserien. Etter gårdagens kamp for andrelaget kunne lagleder Thomas Andrè Ødegård smile fornøyd sammen med liungene.

3-2 i Lystlunden over Ørn, Horten var en etterlengtet seier. Strømsgodsets lag i 2. divisjon er i poengnød. - Vi har et toppa lag, sa «Kinny» før kampen. - Derfor blir det nok tre poeng, sa nittenåringen som er er vokst opp på. Han fikk rett. Marttin fikk gult kort. - Jeg holdt en spiller på vei fremover litt i trøya, forteller han. - Jeg er sånn noenlunde fornøyd med kampen, med unntak av første omgang da vi lå under 0-2.

Som mange fotballintereserte liunger kanskje har fått med seg, så fikk Kinny sin debut for serielederen mot Odd på søndag. Det ble ikke riktignok ikke mye spilletid. - Men jeg skal spille inn meg inn på laget etter hvert, forsikrer han.
Han spiller sin tredje sesong for Godset etter overgangen fra Lier IL. Juniorspilleren spilte hele 17 kamper fra start i fjor på Strømsgodset 2. Fotrappe Kinny legger ikke skjul på at han trives best som kantspiller og venstreback. Ambisjonene er klare. - Jeg vil til utlandet med tiden, slår han fast. Noen jobb og videreutdannelse vil han ikke snakke om foreløbig. Han fullførte allmen linje på St Hallvard Videregående skole i vår. Kinny har ennå ikke skrevet proffkontrakt med Godset, men håper at det går i orden snart. Klubben kan ha inntil fem juniorspillere i A-troppen uten kontrakt.

Landslagspillere
I år er det også blitt debut for Norges G-19 landslag. - Etter to kamper som innbytter har jeg spilt de to siste kampene fra start, forteller Kinny.
Martin Rønning Ovenstad har vært fast landslagspiller på aldersbestemte landslag siden debuten i september i 2009 mot Sverige på Modum. Martin, som fylte 18 i april, er nå på G-18 landslaget.
Han tegnet en treårskontrakt med Godset i vinter. Det tror han ble den beste løsningen etter at også nederlandske Twente og Mjøndalen var alternativer. Kontakten med Twente gikk gjennom Hallvard Thoresen. Jack Karadas er Martins agent.

Kravene
Martin er elev ved fotballinja i Drammen. Han er fornøyd trenerne Jon Røgeberg (tidligere trener for Liungen IFs elitelag i Toppserien, nå spillerutvikler i Godset) og Dag Vidar Kristoffersen (tidligere trener i Godset). Etter to sesonger i Mjøndalen understreker Martin at ballen går fortere på elitenivået. Og ikke minst er et vesentlig forskjell på støtteapparatet. Martin nevner vektleggingen på ernæring. - Vi blir veid èn gang i uka. Fettprosenten og blodverdier blir målt. Ernæringsfysiologen overvåker det hele. - Det var nok lettere å ta seg en hamburger og en pizza i Mjøndalen, sier han og smiler.
Han er svært fornøyd med treningene. - Det blir jobbet mye med individuelle ferdigheter og lagdelene blir drillet. Jeg trener også en del styrke på Akropolis.

Kontakt med lokalmiljøet
Både Martin og Kinny liker å slappe av sammen med venner i Lier. Kinny tar ofte en tur innom Tranby Idrettspark. - Det er bare fem minutter unna barndomshjemmet. Kinny er vokst opp der, men han er født i India. Foreløpig trives han best med å bo hjemme.
Det var i ballbingen ved Hegg skole at Martin fikk et brudd i stortåa i vår. - Jeg må ha kommet bort i kanten, det ble vondt på ei landslagssamlinga i Skien noen dager senere.
Martin holder god kontakt med gamle kompiser. Da Liernett var innom for noen dager siden var barndomsvenn og tidligere lagkamerat i Liungen IF, Kristoffer Pedersen, på besøk (se bildet under). Kristoffer har flyttet til Gjerdrum, men har tenkt å studere i Drammen kommende år.


Lier er representert med en rekke spillere i Strømsgodset. Blant spillerne i junior elite finner vi Kinnys fetter, Sapandip Grewal (17) og Navninder S. Mann (17), begge spilt i Lier IL og Jesper Johansen. opprinnelig fra Sylling IF.
På gutter 16, elite, spiller Rasmus Gjemmestad fra Liungen IF.

Forrige artikkel:Fartsdumper er nødvendigNeste artikkel:Veidekorasjon
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode