Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ba7fa0ea65e671e84a422d35232f36c3

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Martin vil avslutte Videregående skole før han eventuelt vurderer tilbudene – Han spiller fast på Norge G 17 og får også stor tillit i Mjøndalen for å spille i nest øverste divisjon på seniornivå.
Martin har så tydelig røttene sine i lokalmiljøet. – Når jeg har fri fra treninger og kamper med både Mjøndalen og landslaget liker jeg å bruke på kontakt med tidligere lagkamerater i Liungen, sier han – og litt tid med kjæresten fra Lier, som han føyer til med et lurt smil.

Nær EM-sluttspill

I slutten av forrige uke kom Martin hjem fra Frankrike etter siste kvalifiseringsrunde for EM, gutter 17. Til tross for gode resultater som 5-1 over Hviterussland, 2-2 mot Frankrike og 5-0 mot Georgia, ble det skuffende nok ikke sluttspill for Norge. Frankrike vant utrolig nok hele 9-0 i sin siste kamp mot Hviterussland. Dermed ble det Frankrike med bedre målforskjell som fikk plassen. Martin scoret hele fem av lagets 12  mål totalt i turneringen.

- Guttene har all mulig grunn til å gå med hevet hode, men de fleste er selvfølgelig veldig skuffet nå. Ikke over egen innsats, men kanskje mer over hva Hvitrussland presterte mot Frankrike, sa trener Øyvind Nilsen etter siste kamp.
Seieren betyr at Norge endte opp med sju poeng og 12-3 i målforskjell på sine tre kamper - uten å komme til EM!

Etter første kamp skrev Fotball.no, blant annet, følgende: - Norge spilte ingen forrykende førsteomgang mot Hvite- Russland i onsdagens kamp, men ledet 2-0 etter to flotte mål av Martin Rønning Ovenstad. Det første på frispark, mens det andre var en nydelig forsering og skudd i det lengste hjørnet.

Debuten og seniorspill i Mjøndalen

Det er ikke mer en halvannet år siden Martin debuterte på Norges G 15 lag i dobbeltlandskampene mot Sverige på Modum. Liungens eminente guttespiller var til og med kaptein i debutkampen på Åmot. Den endte med tap 1-5, men noen dager senere ble det en solid revansje med seier 4-0 for både Martin og det norske laget. Kaptein Martin scoret og Norge vant 4-0.
Martin fortsatte framgangen i fjor og fikk tillit av trener Øyvind Nilsen. Det ble sju G-16 landskamper i fjor og toårskontrakt med 1. divisjonsklubben Mjøndalen. Martin er nesten alene fra G-15 årslaget fra kampene på Modum i  2009 som har tatt steget opp på G-17-landslaget. Det forteller mye om Martins utvikling og hvilken tillit trener Øyvind Nilsen har til den unge liungen.

I helga ble det som kjent tap for Mjøndalen mot Kongsvinger på bortebane i årets første seriekamp, men Martin, i sin ”hengende spissrolle”, var igjen en av lagets beste spillere.
Martin er svært fornøyd med treningsopplegget i Mjøndalen og at han får prøvd seg på et så høyt seniornivå. Han understreker at i forhold til Mjøndalen, så er nivået lavere på landslaget. - Særlig er det forskjell på tempoet i alt som gjøres, samt at seniorspillere er fysisk sterkere.

Trenervurdering
En av trenerne Kenneth Karlsen beskrev Martin slik i et intervju på Mjøndalens hjemmeside i oktober i fjor: - Som spiller er han moderne, har god fysikk og ferdigheter i massevis. Det som skiller han fra andre er at han er en uredd person og har svært god oversikt på banen. Han har en observasjonsevne på banen som er bedre enn de fleste av våre spillere i A-troppen allerede.
Og om personen Martin uttalte han følgende: - Som person er han en trivelig gutt, ikke sjenert og tafatt til tross for at han trener i et voksenmiljø. Han går godt med alle, og vi har aldri problemer med Martin, verken på eller utenfor banen.

Fremtiden
Det blir gjerne minst fire treninger i uka. Ved siden av skolearbeidet på Videregående skole ved Idrettslinja i Drammen prøver han å avsette ukentlig tid til venner og familie. Pappa Tom Erik Rønning,som selv har vært aktiv fotballspiller i Lier IL, er veldig opptatt av at Martin skal fullføre Videregående skole på en skikkelig måte før han eventuelt prøver seg på utenlands. Martin har vært med Norges tidligere fotballproff, Hallvard Thoresen, på besøk i eliteklubben Twente.

– Det har foreløpig ikke vært noe mer snakk om eventuelt treningsopphold, sier Martin. - Henvendelsen fra Italia (Juventus) har gått til Mjøndalen, bekrefter Martin som tar alt dette med stor ro.
Den siste måten å reagere så nøkternt på er kanskje også typisk Martin, ville nok mange av dem som kjenner han godt si –

Les om Martins gjennombrudd som landslagsspiller:

http://www.liernett.no/4366-i-fokus-etter-debuten

http://www.liernett.no/4368-kaaret-til-norges-beste

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode