Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Optimisme i St Hallvard

- Sammenslutningen i håndballen skal høyne nivået, sier leder Bente Gravdal (bildet) om om den nye overbygningsklubbens første år innen herrehåndballen.

Tirsdag er det presist ett år siden St Hallvard Håndballklubb ble startet. Det er en sammenslutning som skal høyne nivået på junior-  og seniornivå i Lier. St Hallvard Håndballklubb stiller lag på nivå på nivå tre (2. divisjon)og fire (3. divisjon), og ett lag i G 18 serien som også spiller i den landsomfattende Sparserien.

G 18 og herrelaget/ 2.divisjon tok begge poengene i sine første kamper på nyåret. Herrelaget i 3.divisjon tapte sin kamp. I 2. divisjon ble det en suveren seier over Kragerø. Vi vant 13-44 i Kragerø. G 18 møtte Urædd hjemme. Det ble en tett kamp der St. Hallvard vant 29-28.

 

 - Jeg som leder er veldig godt fornøyd med 2008. Vi er en entusiastisk gjeng som brenner for å få etablert et eldre junior- og seniorlag, med høyt nivå. På treningene og kamp ser vi stor innsats og spillerglede. Sportslig i 2008 så har G 18 hatt mange gode resultater. Herrelaget i 2 divisjon har også mange seire, men har også fått 2 tap. Men vi har ikke gitt opp håpet om opprykk, sier hun optimistisk

- En sportslig utfordring er at spillestallen er tynn. Vi er sårbare for skader. Både Fredrik Utengen og Martin Gravdal Haldorsen er kneskadet. Martin skal operere menisken. Fredrik sliter med leddbåndet.
Vi i har ingen nye spillere, men ønsker det gjerne.

Vi ønsker velkommen til alle som vil satse håndball og er glad i å trene. Vi lover et supert miljø og mulighet til å utvikle seg som håndballspiller, avslutter Bente Gravdal.

Og Liernett føyer til: I motsetningen til fotballen i Lier som spiller på nivå fem, seks og sju --- har håndballfolka klart å gi de beste og mest treningsvillige ungdommene på sverdsiden et optimalt tilbud. Vi får håpe at det lille lyspunktet ved å samle mange av de beste fotballspillerne i G 19 - klassen  til å spille for Lier IL kan vise vei ---

Håndball St. Hallvard Håndballklubb

2 kommentarer

Fredag 9. januar 2009 23:40: Lierfotballen
Patetisk av Liernett å slenge på en sarkastisk kommentar vedrørende sammenslåing i lierfotballen tilslutt. Det finnes ingen i "redaksjonen" til Liernett som har noe som helst anelse om fotball - hvilket de har bevist gjennom uttallige sjanseløse amatørkommentar opp gjennom det siste året. Det står faktisk så dårlig til med kunnskapen der i gården at jeg faktisk tviler på om de vet at hvert lag stiller med 11 spillere og at keeperen har lov til å ta ballen med hendene innenfor 16-meter'en.

Mener også å huske at de helt frem til to serierunder før SpaBras opprykk var klart, presterte å lire av seg at de fortsatt hadde størst tro på Liungen når det gjaldt opprykk.

Hvilke tiltak har Liernett iverksatt for å få kompetanse opp på det minimumsnivået man må kunne kreve av noen som kaller seg nettavis??
Lørdag 10. januar 2009 10:44: Lieridretten
Man kan si hva man vil om kompetansen til Liernett på fotball, men de har jo helt rett når gjelder hva som skal til for å kunne etablere ett godt tilbud for fotball spillere i Lier. Det viser jo resultatene til fotball lagene i kommunen de siste 15 årene. Samarbeid er veien å gå for å komme videre i divisjonssystemet. Det er mange bevis på det rundt i fotball-Norge.

Så til deg som skrev forrige innlegg: istedenfor å spre eder og galle her på liernett, burde du heller ta på deg treningstøy og komme deg ut å trene, så Lierfotballen kan komme seg ut av den tegneserie ligaen 5. div tross alt er.

Lykke til i 4. div til Spa/Bra. For håpe dere blir det flaggskipet Lierfotballen kan bli enige om å satse på.

Flere saker fra arkivet

Klar for Sparserien

St. Hallvard Håndballklubbs G-18 er kvalifisert for landsomfattende seriespill

- Store opprykksjanser

Det mener trener Anders Ruud Gundersen etter at det er klart at St Hallvard Håndballklubb får spille om den siste plassen i neste års 1. divisjon.

1. divisjon neste år?

St Hallvard Håndballklubbs seniorlag er klar for kvalifiseringskamper etter påske.

På landslagssamling

Martin Gravdal Haldorsen, St Hallvard Håndballklubb, er tatt ut på u-landslaget i håndball

Stor nivåforskjell

St Hallvards Martin Gravdal Haldorsen svevde høyt over forsvaret til motstander Nøtterøy under søndagens elitekamp

Ingen kvalik for 1. divisjon

St. Hallvards tapte dessverre den avgjørende kampen mot opprykksrival Falk i går

På høyt nivå

Før siste runde i Spar-serien, avsluttet St Hallvards håndballgutter 89, 90 og 91 , her representert med Martin Gravdal Haldorsen, med 8. delsfinale mot et topplag i Rødspættecup i Danmark

Bra gjennomført

Keeper Nicolas Granum (bildet) imponerte spesielt i den siste av de tre første kampene, da St Hallvards G 18 åpnet Spar-serien

Stord Elite for sterke

Kaptein Simen Solberg og St Hallvard bør ikke deppe for lenge, fordi det er ny kamp om noen dager -

Nytt tap for håndballgutta

Selv om kaptein Simen Solberg reduserte til 22-24 halvveis i 2. omgang, holdt det ikke kampen ut for St Hallvard på lørdag.

SpaBra rykker opp i 3. divisjon

SpaBra slo Drafn 2-0 søndag, og sikret med det sitt tredje opprykk på bare fire sesonger.

Topphåndball i Lier.

- Det blir en tøff debut i 1. divisjon, men etter 10 treningskamper er vi klare og gleder oss, sier kaptein Simen Solberg.

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

Små marginer

Det var offensive kamper i Sparserien i Bergen i helga, der Nikolas Granum, keeper på St Hallvards G- 18 lag fikk nok å gjøre ---

St Hallvard imponerte

Fredrik Utengen var banens beste spiller, da 1. divisjonslaget møtte topplaget Fjellhammer.

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

- Må slurve mindre

Trener Anders Ruud Gundersen i St Hallvard håndballklubb krever mer nøyaktig i avslutningsfasen før debuten i 1. divisjon.

Respektabel innsats

Fin stemning i en fullsatt håndballhall, da St Hallvard gang på gang scoret mot sin berømte nabo, Dhk, som nok hadde mer å gå på ---

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Ujevn start på fotballhøsten

Men både Lier og Spa/Bra (her representert med Gabor Valo) får nye sjanser til å vise hva de duger til allerede førstkommende mandag ---

Liung ny kommunalsjef

Bente Gravdal er tilbake i Lierskolen etter ni års innsats i Drammen som rektor

Klar for 1. divisjon

Trener Anders Ruud Gundersen (bak i hvit skjorte) jubler med laget. Nå han føler en blanding av glede og lettelse etter at St Hallvard Håndballklubb vant opprykkskampen i dag.

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

Første borteseier

Lars Hermansen bidro med hele sju scoringer i går for St Hallvard.

Gledelig seier

Nicolay Granum var en av flere som spilte stort utover i kampen for St Hallvard i går.

God treningskultur over flere tiår

- Årets opprykk er et resultat av gode treneres langvarig innsats og med høy faglig kompetanse, både håndballfaglig og menneskebehandling, sier tidligere trener og arkitekten bak Reistads håndballskoler, Erik Bjørnstad,

Ligger godt an til å nå målet

- Det er godt å vite at vi fortsatt har mye å gå på, sier St Hallvards trener Anders Ruud Gundersen etter gårdagens kamp.

Imponerte på nytt

Nicolas Granum var banens beste, da St Hallvard storspilte i ROS-Arena.

Vant egen cup

Turneringsleder Arild Haug kan smile etter en vellykket Sylling-Cup i helga, der arrangørens herrelag overrasket og Konneruds 18-årslag var best blant kvinnene

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

Storfornøyd med ett poeng

St Hallvards sier trener Anders Ruud Gundersen etter dagens kamp.

- Vi skal vippe Liungen ut av cupen

Eik,Tønsbergs midtbanespiller og tidligere Liungenspiller Hege Thon (på bildet th)) er optimistisk før 2. rundekampen på Liungbanen på tirsdag.

Liunger i Idrettskretsen

Roar Bogerud fra Sylling ble valgt til leder og Bente Gravdal valgt inn i styret på tinget i Drammen i helga.

Utslått, men -

St Hallvard Håndballklubb beit god i fra seg mot Runar i går. Og det er en ny kamp allerede på søndag.

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

Samarbeidet i gang

Tidligere liungenspiller Martin Lyhus Gundersen, som sist har spilt for Strømsgodset junior toppfotball, er en av flere forsterkninger på Spa/Bras juniorlag. Mandag ble samarbeidslaget til Spa/Bra og Liungen testet -

Smilte tross skade

- Vi gjorde det litt for spennende, sa St Hallvards Simen Solberg etter kveldens kamp

Klassespillere til St Hallvard

Trener Anders Ruud Gundersen kan konstatere at den nye 1. divisjonsklubben har fått fem forsterkninger.

Matches forsiktig

Liungens veteran Stian Pettersen (bak) presenterer her, f.v., Espen Høgseth, Martin Gundersen og Jesper Johansen.

Knallsterk avslutning

To målscorer og banens bestemann Kenneth Strysse kan ta seg en velfortjent slurk etter 5- 0 mot Graabein i siste kamp, og kanskje er det fortsatt opprykkshåp for Liungens seniorer --

Frist til onsdag

Anja Ormåsen er en av seks spillere i Liungen som nå har fått frist til onsdag om å svare den sportslige ledelsen om hun vil spille for Liungen etter at styret har lagt en økonomisk ramme

Noe å tenke på

Kan trener Aage Golmen og Ronny Deila finne fram seiersresepten før neste kamp?

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Scoringsform gir tabelltopp i høst?

Liungens sjuerlag og Liers A-lag kjemper i toppen i fotballseriene så langt --

Tøff kamp for keeperne

St Hallvard hang godt med fra start, men så fikk laget merke balltempoet til en av seriefavorittene.

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

Svever i fotballens bakgård

Det finnes neppe en annen kommune med Liers befolkningsmengde som ikke har et fotballag i herreklassen høyere enn 5. divisjon ---

Forsterker laget

Edvin Blazy er èn av to gode offensive spillere som kan bidra til at Spabra begynner å vinne kamper igjen.

Kommende toppdommer?

Fotballdommer Usman Aslam fra Liungen er klar for årets siste store oppgave ---

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

En tung kamp

Det sa kaptein Martin Wøien Gilhuus etter at Spa/Bra tapte for Åmot i ettermiddag.

Åssiden 2 vanskelig borte

- Vi kjenner mange av motspillerne fra tidligere kamper, så dette blir et prestisjeoppgjør, sier Martin Wøien Gilhuus, spillende klubbformann i Spa/Bra

Lover godt før seriestarten

St Hallvard Håndballklubb og Simen Solberg (på bildet) viste fin form i helgens cup.

Tøffe utfordringer

Etter bare den ene scoringen av Spa/Bras kaptein Martin Wøien Gilhuus og et skuffende tap mot bunnlaget Modum, er serielederen neste motstander -

Tøff motstand

Selv om Martin G Haldorsen (bildet) scoret hele åtte mål, holdt det ikke for St Halvards g 18 lag i andreomgangen mot Strindheim

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Klare tap for Lier futsal

- Vi tok ikke vare på muligheten vi hadde i et utstillingsvindu som playoff er, oppsummerer toppscoreren Tommy Hyving --

Nesten for Spa/Bra

Gabor Valo var banens beste, men det knepne tapet mot Hønefoss 2 i går kveld bør gi optimisme før torsdagens kamp på kunstgresset -

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Målet er opprykk

Spa/Bra ligger godt an for å komme høyere opp i divisjonsystemet, mens Lier får det tøft for å berge plassen i 4. divisjon.

Fotballgleder på en mandag --

Herrelagene til Liungen og Spa/Bra, og Liungens kvinnelag (her representert med "veteranene" Ingunn B. Sørum og Marita Ruud Gundersen) vant alle sine viktige kamper i kveld

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Jubler for seier

Kristian Capellen ble tomålscorer, da Sylling nok en gang beviste at de holder nivået i divisjonen.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Må samle seg igjen

Et nykomponert Lier-lag fikk problemer på fredag, men beholder fortsatt tabelledelsen.

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Hvem er best i kveld?

Spa/Bra kjemper i toppen av 4. divisjon, men trener Aage Golmen venter seg en vanskelig kamp mot Lier på Tranby i kveld.

- Bittert med utlikninga

Det sa trener Aage Golmen etter at laget mistet to poeng på overtid i kveldens bortekamp i Bærum -

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Imponerende innsats

Martine Kasta, Maria Ruud og Maria Toverud og de andre juniorene i Liungen, spilte jevnt mot et svensk topplag i 2. divisjon i ettermiddag, men røk ut i 16-delsfinalen i Gothia Cup i kveld

Seier over storfavoritten

St Hallvard Håndballklubbs G 18 leder fortsatt Spar-serien etter to gode kamper i helgen.

Nesten sensasjon for Lier Cats

Nære poeng mot norges nest beste lag.

Overbevist av Ronny

Martin Rønning Ovenstad (17) valgte Strømsgodset fremfor Twente for neste sesong.

Førstedivisjon neste år?

- Jeg har stor tro på at Reistad rykker opp, sier Erik Bjørnstad som har noen av sine gamle håndballelever involvert i kvalifiseringa i Bergen helga

Revansje for Lier?

- Vi har et par skader på sentrale spillere, men er likevel optimistisk før hjemmekampen onsdag kveld, sier Johnny Pedersen (bildet), trener for Lier ILs gutter 16 i Interkretsserien

Ikke opprykk i år

Det ble ettmålstap for St Hallvard Håndballklubb i den avgjørende kampen mot Stavanger på lørdag.

Sjuer med

Det foretrekker Kristine Rasmussen (her nr to fra venstre) som er skuffet over Liungens manglende satsing på kvinnefotballen --

Små forventninger

Liungens A-lagstrener Tommy Nordstø er ikke særlig optimistisk før serieåpningen mot Lier på Stoppen mandag kveld --

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

En spennende tropp

- Espen Røisland og Stian Solberg på neste års Adeccoligalag Asker og lillestrømspiller Mergim Hereqi, tidligere Strømsgodset, er blant årets nye spillerne i seriepremièren på lørdag, sier Ketil Verpelstad (på bildet), leder i Lier futsal.

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

Bruntøyene er klare

Mjøndalens Mads Andrè Hansen, sammen med to andre spillere fra Lier, er klar for seriedebut på fotballens nest øverste nivå --

Kontakt med lokalmiljøet

Toppdommer Kristoffer Helgerud sier takk for kampen til Remss`n Haron fra Solberg (th) og Martin Rønning Ovenstad fra Liungen etter torsdagens juniorkamp

Jubel i Spa/Bra

Mens Sparta/Bragerøen er klar for 4. divisjon etter seier i dag, vant Liungen 2-0 over naboklubben Lier i det som bare ble et prestisjeoppgjør

Team Liungen knuste Lyngdal

Team Liungen har surfet gjennom andre divisjon, og kveldens kamp mot Lyngdal ga heller ikke nevneverdig motstand

Flere yngre i treningsgruppen

- Målet vårt for høstsesongen er å utvikle spillestil, plassering er mindre viktig, sier Preben Krogh-Jacobsen, trener for Lier G 19.

Liers ukjente topplag

For kun tre tilskuere og et par pressefolk spilte Lierbyen Baseballklubb hjemmekamp på Sjåstadbanen på lørdag. - Vi har nok vært for dårlig på informasjon om våre kamper, innrømmer trener, lagleder og landslagspiller Børre Storjord ( på bildet t.h.)

Suverent best

Kristine Kirkeng var en av målscorerne, da Liungens sjuerlag tok sin femte seier på rad mandag kveld

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

SpaBra nærmere opprykk etter storseier i lokaloppgjør

SpaBra slo Lier 7-1 på hjemmebane lørdag, og nå vil målforskjellen kunne vise seg å være avgjørende når sesongen avsluttes neste helg.

Avslutningen av fotballsesongen 2007

Hvordan går det med de lokale lagene?