Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 34815292e9b10b0d3d1de970e26a4812

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

Mest gledelig er nyheten om at Jan Ausland tar ei ny økt som sportslig leder. Ausland har i flere sesonger hatt en finger med i det meste som har skjedd i Liungen, og kjenner kanskje klubben bedre enn noen andre. 

Det har lenge vært klart at Kjerst Thun blir ny hovedtrener. Med seg har hun Roy Tollefsen som forrige sesong trente rekruttlaget med stor suksess. Dette er et spennende trenerpar. De har til sammen masse erfaring. Kjersti har spilt i toppserien for Asker i 15 sesonger, og har ei lang merittliste. Roy har trenererfaring og kjenner i tillegg rekruttlaget godt. Det vil vise seg viktig, ettersom det er et uttalt mål å hente flere spillere fra egne rekker. 

Det legges også opp til et felles treningsforum og organisert hospitering innad i systemet. Dette har helt klart noe for seg, for selv om A-lagsspillerne flere ganger har vært ute og skrytt av den gode treningskulturen, har det vært svært tydelig at Liungenspillerne hanger etter de beste på fysikk. 

Nå mangler bare trener for rekruttlaget. Inntil videre skal de trene sammen med A-laget, noe som synes positivt. Problemet er kanskje først og fremst hvorvidt trenerne har tid til personlig oppfølging av hver enkelt. Her burde det være muligheter for erfarne A-lagsspillere som ønsker å starte en trenerkarriere. Det ville også styrke båndene mellom de forskjellige lagene i Liungen. 

Det uttalte målet er nå opprykk til toppserien. Det virker nokså ambisiøst, men nivået slik vi kjenner det i første divisjon er ikke avskrekkende. Pressemeldingen gir også uttrykk for et ønske om å spille toppseriekamper på Marienlyst. Det er forståelig ut fra sportslige hensyn, spesielt nå som kravene til arenaer på dette nivået er i ferd med å bli for store for små klubber på bygda. Hvordan publikum ser på dette er en annen sak. 150 mennesker blir fort borte på store Marienlyst. 

Vi gjør oppmerksom på at ingen ting så langt er vedtatt, og at det er årsmøtet som endelig skal banke dette. Etter å ha sett utspill fra spillergruppa de siste månedene er vi ikke overbevist om at dette blir en formalitet. 

Vi gleder oss uansett til neste sesong. På nyåret kommer vi tilbake med mer stoff fra Liungen.

Forrige artikkel:Skattefradrag for gaver til frivillige organisasjonerNeste artikkel:En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode