Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 47b152b190b2f97f952239cd005bd9c2

Liernetts presentasjon av toppserien 2006

Sjette mai braker det løs borte mot Sandviken.

Lørdag starter toppserien opp igjen. Mange frykter nivåforskjellen mellom de beste og de svakeste lagene er større enn noen gang. Slik det ser ut er de fire beste overlegent bedre enn de andre. På de seks nederste plassene er det mer åpent, og det virker som om vi kan se fram til en oppløftende og spennende sesong for Liungen.

Spesielt i år er at serien utvides. Det betyr at Liungen har tidenes sjanse til å etablere seg i toppen.


Terminliste


Vi presenterer her lagene i den rekkefølgen vi tror de vil havne.


1. Kolbotn

Kolbotn ser meget sterke ut på papiret. Ikke bare kan de skilte med landslagsspillere i alle ledd, de har også god dekning for øvrig. Det skorter ikke på profiler i Kolbotn- laget. Da landslagstroppen ble offentliggjort sist torsdag var det funnet plass til hele 6 Kolbotnspillere. Den største profilen er nok unge Isabell Herlovsen – av mange beskrevet som verdens største talent. Tenåringen har allerede en rekke landskamper, VM- sølv og seriemesterskap.


2. Trondheims- Ørn

Det er vanskelig å plassere Ørn etter en svært skuffende fjorårssesong. Klubbkultur og solid spillerstall gjør at vi tipper dem på andre plass, selv om flere spillere har forlatt skuta. En rekke spillere har landskamper både fur A-landslaget og aldersbestemte lag. Den mest spennende spilleren er 16- åringen Marita Eide, allerede stemplet som tidenes talent i klubben.


3. Team Strømmen

Strømmen er et jevnt besatt lag med masse rutine. Forrige sesong var de en millimeter fra å vinne seriegull. 37-åringen Hege Riise er lagets klippe. Uten å ha talt vil jeg tro hun er en av verdens mest meritterte fotballspillere gjennom tidene. Maritha Kaufmann er en av stjernene på klubb og landslag i dag. Ett av lagene som kommer til å kjempe om medalje.

4. Røa

Marit Fiane Christensen og Røa vant ”the double” for 2 sesonger siden. Siden den gang er laget redusert, men ikke mer enn at de kan overraske og ta medalje. Røa har mange spennende ungdommer på laget – en rekke av spillerne har vært innom diverse U-landslag. I tillegg besitter de flere landslagsspillere og to av Norges beste forsvarere (Fiane Christensen og Siri Nordby).

5. Amazon

Nyopprykkede Amazon (Grimstad) satser tungt. De har importert 3 utenlandske landslagsspillere og har også et par med Norsk A-lagserfaring i stallen. Laget vant knepent mot Liungen i treningskamp i går. Etter 70 minutter var det tomt for krefter og med litt tur kunne bedre trente Liungenjenter vunnet. Den største profilen er nok Tone Gunn Frustøl, men det er flere spillere det er verdt å se i Grimstad om dagen.

6. Arna Bjørnar

Arna Bjørnar havnet i medias søkelys da de vedtok å slå seg sammen med Sandviken. Dette ble det ikke noe av, og av de to Bergenslagene har AB klart vinteren best. I Mars ble Madeleine Giske tatt ut på A-landslaget. Nyopprykkede AB er vanskelig å plassere, men vi tror de er for svake for topp fire, og bedre enn de fire i bunn.


7. Fløya

Mye har skjedd siden Fløya var i Norgestoppen. På papiret ser laget fortsatt brukbart ut, men Kristy Moore, Tone Heimlund og Stine Frantzen gjør ikke kamper alene. Fløya er et urutinert lag og de har vært svake i treningskamper i vinter. Riktig nok rundspilte de Liungen i fjor. De vant også knepent på La Manga, men magefølelsen sier at dette er et lag det er mulig å ta poeng fra.

8. Liungen

Katastrofeoverskriftene haglet over Liungen etter forrige sesong. Ikke bare ble de rundspilt gjennom en hel sesong, de mistet også en rekke av de etablerte og sentrale spillerne. Det nye trenerteamet har jobbet hardt for å innføre ny treningskultur i vinter. Dette har gitt resultater, og Liungen viser i treningskamper at de henger godt med på toppserienivå. Det blir spennende å følge U-landslagsspiller Kristin Jonvik, den meget lovende spissen Miriam Mumtaz, midtbanekrigeren Lizzy Musungu og de andre Liungenjentene. I forsvaret dirigerer en god Merethe Løvseth stort sett samme firer som i fjor, og bakerst har Liungen to unge og svært lovende keepere. Dette er en Liungenårgang med stort potensiale, men med så mange unge på laget kan det fort bli litt varierende. Liungen kommer ikke til å bli noen kasteball i år, og kan fort overraske mot de fleste.

9. Sandviken

Var marginalt bedre enn Liungen i fjor, og ser ikke ut til å ha fått all verden ut av vinteren. Etter rotet med sammenslåing, ser det ut som om nykommeren Arna Bjørnar har trukket det lengste strået i Bergen. Sesongåpner hjemme mot Liungen, en kamp Liungen bør ta poeng i.


10. Klepp

Etter flere sesonger i Norgestoppen har det raknet for Klepp. Kun en spiller er tilbake fra fjorårets lag. Det er en relativt urutinert samling ungjenter som skal prøve seg i toppserien. Mest spennende er kanskje unge Tonje Stensland. Det ville nesten være sensasjon om ikke Klepp havner sist i årets Toppserie.
Forrige artikkel:Epleblomstring på BygdetunetNeste artikkel:Strålende vær på Tinestafetten
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode