Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2b8180c1a1b8d1db19693eabf1c0cea5

Like vanskelig motstander som Røa?

- Alt annet enn tre poeng i morgen er skuffende, sier trener Jan Aksel Odden i Amazon, Grimstad til Liernett, før toppseriekampen mot Liungen. Liungen møter Norges eldste kvinnelige fotballklubb.

Landslagstrener Bjarne Berntsen ble svært imponert av Grimstad-laget i forrige kamp, da de tapte 0-1 for fjorårets sølvvinner Team/Strømmen.

- Den tidligere landslagsspilleren med opphold i Fulham i England, Margunn Haugenes (her i aksjon under treningskampen på Føyka i vår) imponerte alle. - 36-åringen har både fart, teknikk og pasningssikkerhet i behold, sier Odden. Han er inne i sin første sesong som trener for Amazon etter trenerpraksis i både Fløya, Team/Strømmen og Asker. I likhet med Liungen har Amazon flere lovende tenåringer på laget. - Den yngste er 16 år forteller Odden.

Det er èn forandring på laget i morgen. Anette Bjelland blir erstattet av Renate Vestne som indreløper. Laget ser slik ut (i en 4-5-1 formasjon): keeper Schnyder (fra Sveits)-Strømme, Knutson, Wright (fra Fulham), Gundersen- Haugenes,Vestne,Sørvig,Kiss(fra Canada),Sannæs- Nwajej.

En pioneer

Tidlig på 1970-tallet var Amazon-jentene en sensasjon, i følge gamle avisutklipp. 25 jenter i russealder trente to ganger i uka på Levermyhr stadion. Det stlsrte problemet var å finne en motstander. det lyktes til slutt.

Skijenter fra BUL, Oslo kom med et lag til Grimstadfestivalen. Den 12. juli 1970 ble kampen spilt for over 5000 tiskuere. BUL vant 4-2. Et av Amazons mål ble scoret av den "blonde Pelè".

Lagene ble invitert til Ullevaal stadion av Norges Fotballforbund samme år i forbindelse med den store høstlandskampen mot Sverige. Den 13. september spilte lagene forkamp for cirak 30 000 tilskuere.

Året etter kom laget til kvartfinalen i det første NM for kvinner. To år senere vant de Norway cup.

Noen år senere reiste mange av spillerne ut for å studere. Laget ble oppløst. På midten av 80-tallet ble det jobbet bra med rekruttering, men Amazon var ikke tilbake til toppen før de spilte seg opp i 1. divisjon i 1999. Den 29. september 1999 ble også klubben Amazon, Grimstad FK stiftet.

Kilde: Amazon Grimstad FK s hjemmeside

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode