Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b29bd946cbd3b3fe7116ebc302430ae7

Forsvaret sovnet i 1. omgang

Den elendige første omgangen ødela nok en gang for Liungen etter 1-4 mot Sandviken ved pause.

Kampfakta:
Liungbanen
Tilskuere: 90
Toppserien for kvinner: Liungen - Sandviken 2-5 (1-4 ved pause)
Dommer:  Christina Westrum Pedersen, Åndalsnes IF
Liungens lag: Hanne Teigstad - Marita Kristiansen (fra 86. min. : Elisabeth Aarøe), Åshild Thorrud, Merete Løvseth, Kristin Jonvik - Anja Ormåsen, Guro Sandnæs, Lizzy Muzungu (fra 77. min: Marit S. Bergan), Rikke Flåten (fra 70. min: Lene Ask Johannesen), Miriam Mumtaz, Ane J. Bjerke 
Scoringer: 0-1 (15 min) Trude Amundsen), 0-2 (20 min) Torill Fjeldstad, 0-3 (25 min) Trude Amundsen, 1-3 (37 min)Miriam Mumtaz, straffe, 1-4 (40 min) Lene Carlsen, 2-4 (59 min) Miriam Mumtaz,  2-5 (90 min) Solfrid Breistein 
 
Rutinerte spillere spilte langt under pari. I tillegg så det ut til at de unge og forholdsvis ferske spillerne   mistet selvtilliten, da Sandviken utnyttet et passivt Liungen-forsvar gang etter gang. Det virket som om det var Liungen som spilte med høyest skuldre. At det til slutt ble 2-5, sier litt om Liungens prestasjon. Dette skulle være kampen som skulle gi hjemmelaget en seier, selvtillit og et bevis på fremgang. Akkurat nå ser det mørkt ut . Laget holder rett og slett ikke mål i Toppserien. Vi har dessverre sett altfor mange førsteomganger av dette slaget i år. Det ser det ut til at Liungen våkner til dåd etter at de er kommet et par-tre mål under. Men da blir det å jage scoringer. Det blir en kamp om tida, ofte knapt en omgang. Upressede forsvarspilere slår altfor upresist opp på spissene. Spissene Miriam Mumtaz og Ane Bjerke fikk  i dag vanskelige oppgaver å løse, spesielt i 1. omgang.  Begge to burde riktig nok ha scoret på sine feite sjanser i 2. omgang, men kanske er dette også symptomatisk for et lag som har mistet selvtilliten.  
De første 10 minuttene var det hjemmelaget som førte an. Men da Sandviken tok ledelsen med 1-0, en scoring som for øvrig burde vært avblåst for offside, var det som om Liungen mistet taket på kampen. Resten av omgangen var Sandviken best. Typisk er det også at Liungen måtte ha straffe for å få uttelling.Sandvikens angriper Trude Amundsen herjet vilt inne i Liungens 16 meter. Press på ballfører var mangelvare i 1. omgang.
Agressive i 2. omgang
Vi fikk se et langt mer agressivt hjemmelag i 2. omgang. Miriam Mumtaz scoret lett 2-4, da det gjenstod vel en halvtime. I denne omgangen ble det skapt så mange klare sjanser at mulighetene for poeng burde vært innen rekkevidde. 
Bortsett fra tomålscorer Miriam Mumtaz, delvis kjempende Ane Bjerke og keepervikar Hanne Teigstad var prestasjonene langt under pari. Liungens forsvar var stillestående og passivt i mesteparten av 1. omgang.
Få lyspunkter
Etter kampen er det vanskelig for trener Kjersti Thun å finne lyspunkter. Vikarierende keeper Hanne Teigstad får i hvert fall noen oppmuntrende ord av treneren på benken. - Jeg mangler rutine til å gå ut når angriperne kommer igjennom sier veteranen Teigstad unnskyldende. Hanne måtte steppe inn i stedet for Marte Kvaale. Kvaale tråkket over for noen dager siden. Men Liungen tapte ikke på keeperspillet.
 
Oppmuntende ord fra Brann-treneren
Trener Arne Møller ser behersket og rolig ut etter kampen. Han har en lang karriere i Brann og som proff i Hellas bak seg. Han ser ikke så mørkt på Liungens situasjon. - Liungen har flere hurtige og kreative spillere. Vi må ikke bare se på en kamp. Det gjelder å tenke langsiktig, sier han medfølende. - Sandviken er forberedt på harde kvalikkamper i høst. Da vil vi eventuelt møte et lag som er vant med å vinne. Og det kan bli tøfft, sier den tidligere Brannspilleren.
 
Øvrige resultater:
Arna/Bjørnar - Trondheims-Ørn 2-1 (1-0)
Amazon - Røa 2-3 (2-2)
Fløya - Team/Strømmen 1-2 (1-1)
Kolbotn - Klepp 9-0 (2-0)
 
Se tabell og mer om de kampene i Toppserien på  www.kvinnefotball.no og på Liungen.damelagets hjemmeside
Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 12. august 2006 21:43: Randine
Hei,syntes dere spilte bra jeg jenter ;) sov kanskje litt men kjempe bra...stå på og ha tro på dere selv så vinner dere...som et team sammen og stol på hverandre så går det helt topp=D..
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode