Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: c0c07df89e8d5956ad38bfe1f4ce93c4

Angrepspillet reddet årets første seier

-- Det var en uvant plass, sa debutanten Miriam Muntaz om midtbanerollen. Hun var gledesstålende etter kampen. Miriam har flere ganger før møtt Liungen. Sørlendingen har nemlig spilt for både Donn og Larvik, før hun gikk til Røa. I Røa ble det lite spilletid. Hun er på utlån og ”betalte” godt for seg med aggressivt og godt midtbanespill. Hun smilte om kapp med hurtige Bettina Jevne som også scoret sitt første seriemål i Liungen. Sammen med veteranen Ingunn Sørum var trioen stadig på farten og skapte panikk i Kattems forsvar. Men nok en gang slapp de inn alt for lette mål, til trenernes store fortvilelse. I snitt har laget nemlig sluppet inn nesten fem mål i hver kamp.

Miriam Muntaz og Bettina Jevne strålte om kapp etter Liungens første seier i serien i år.

Kampfakta:
Liungen-Kattem 6-4 (3-0 ved pause)
Scoringer: 1-0 (27 sek,) Ingunn Sørum, 2-0 (20 min) Guro Sandnæs, 3-0 (42) Ingunn Sørum, 3-1 (44 min) Linda Mathisen, 3-2 (48 min) Linda Mathisen 4-2 (60 min) Bettina Jevne, 5-2 (62 min) Miriam Muntaz, 5-3 (66 min) selvmål, 6-3 (68 min) Ingunn Sørum 6-4 (90 min, straffe) Gunilla Forseth.

Dommer: Andre Paulsen, Kolbotn
Ingen gule kort
63 tilskuere på Liungbanen

Liungen: Lill Yvonne Karlsen, Hanne Teigstad, Monica Løvseth, Merete Løvseth, Åshild Thorrud, Silje Evensen, Hege Thons, Guro Sandnæs, Miriam Muntaz Ingunn Sørum, Bettina Jevne.
Innbytte: Siri Mikalsen 45 min for Guro Sandnæs, Kristin Jonvik 45 min for Åshild Thorrud, Charlotte Granlund 9 min for Miriam Muntaz
Kattem: Ida Larsen, Tina Jørgensen, Anne Berit Sesseng Katrin Svebakken, Anna Knudsen, Guro Knutsen, Ida Slettahjell, Marie Knutsen, Kristine Misund, Linda Mathisen, Gunilla Forseth

Liungens sjokkåpning etter 27 sekunder var innledningen til årets beste omgang av hjemmelaget. Hele laget fungerte godt. Keeper Lill Yvonne Karlsrud storspilte i den perioden. Både på stillingen 1-0 og 2-0 var kjapt ute og avverget baklengsmål. Det var slettes ikke hennes feil, da Liungen sovnet like før pause. Kattem spilte seg helt inn på femmeteren med den meget gode spissen, Gunilla Forseth som la alt til rette for lagvenninnen, Linda Mathisen.

Liungens to første mål var strålende. Det første var et Ingunn-mål av godt gammelt merke. Et løp, som kanskje bare Dagny Mellgren kopierer her til lands, endte med et kontant skudd i hjørnet. Guro Sandnæs stupheadet inn 2-0, etter at Hege Thon hadde gjort et flott forarbeid fra dødlinja. (Dessverre måtte Guro gå ut ved pause på grunn av en skade i ribbeina.)
Kattem bekreftet sine defensive problemer med slurv og løst tilbakespill som Ingunn utnyttet. Dermed 3-0. Men Kattem kvitterte før pause.
Like etter pause utnyttet Kattem et stillestående Liungenforsvar. Dermed ante man en kopi av åpningskampen mot Sandviken. I denne perioden utfoldet søstrene Knutsen seg hos Kattem.

Både landslagspiller Marie, kaptein Guro og spissen Gunilla Forseth skapte gang på gang problemer i hjemmelagets forsvar. Men nok en gang var Ingunn på farten og utnyttet på nytt et løst tilbakespill. Lagets kaptein og beste spiller scoret sikkert. Når så både Jevne og debutanten Muntaz fulgte fint opp med scoringer i en ny god periode, var kampen avgjort. Kattems trøstemål kom på en billig straffe. Dommeren mente det var hands.
--Vi er veldig fornøyd med det offensive spillet, sa Lena Tyriberget og ga både midtbane og angrepsspillere god attest. – Men vi slapp inn alt for billige mål. Det må vi gjøre noe med. Allerede lørdag er Klepp motstander. Da går vi selvsagt for nye tre poeng, sa hovedtreneren, som smilte og var svært så lettet over poengene. Lena poengterer at det er færre skader i laget nå enn det var i vårsesongen. -- Det gir mer konkurranse om plassene og virker skjerpende.

Kaptein og tremålscorer Ingunn Sørum fikk en velfortjent klem av hovedtreneren etter kampen.

Dagens tilskuere. Tidligere fotballpresident Odd Flattum, nå ordfører i Modum, og kona Tone Angeltveit, som jobber i Serieforeningen for kvinner, var engasjerte tilskuere. Flattum er oppatt av at Liungen forblir i Toppserien. – Det er svært viktig for kvinnefotballen i vårt distrikt, understreket han. – Men hun , føyde han til og nikket mot kona, -- har jo sympatien hos Sandviken, dermed røpet han konas røtter. Sandviken og Liungen vil sannsynligvis kjempe om den viktige 8. plassen som gir fornyet kontrakt..

Øvrige resultater: Fløya – Kolbotn3 – 1 Klepp – Sandviken3 – 0 T/Strømmen – Asker2 – 0 T/Ørn – Røa1 – 0
Stillingen: 1Kolbotn33-822 2T/Strømmen22-819 3T/Ørn13-719 4Klepp23-1018 5Fløya25-1316 6Røa17-716 7Asker17-179 8Sandviken10-265
9Liungen10-434 10Kattem12-431

Forrige artikkel:En julegave til en ny landsmannNeste artikkel:Så kom julesnøen