Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 48cb5e4b753486cfde7c5732ebce032b

Liungen banket Fortuna grundig

> -- Vi fikk litt kjeft i pausen og fikk beskjed om å senke skuldrene, sa kaptein Ingunn Sørum etter 7-1 over Fortuna fra Ålesund. Selv om Liungen produserte noe få store sjanser i første omgang, skuffet de både seg selv og hjemmepublikum med upresist og tafatt duellspill. Etter pause vant de duellene og kom rundt på kantene. Kaptein sjøl var i de umulige hjørnet var konstant en trussel for Fortunaforsvaret.


Monica Løvseth var sjef i forsvar, her på en offensiv visitt. Foro: Rune Elven

Det er sjelden at man er vitne til at en fotballkamp kan til de grader endre seg i spill og sjanser. Førsteomgang var preget av et hjemmelag som ikke brukte vingene, et lag som slo alt for lange og upresise pasningene. Likevel burde både Sørum ha Teigstad ha scoret på sine sjanser. Sørum snappet et tilbakespill, men skjøt utenfor i det 17 minutt, senere skjøt hun løst i stanga fra god posisjon, mens teigstad sto på 3-4 meter og unngikk nærmest å score.

Fortuna hadde kun tre halvsjanser før de fikk sjansen for alvor like før pause, Fortunas Evy Balnes plasserte balle pent helt nede ved stolperoten etter et fint gjennomløp. Bortsett fra de første fem minuttene etter pause, ”eide” hjemmelaget kampen. Selvfølgelig var det lynvingen Sørum som bidro mest til å gjenvinne selvtilliten med fart og agressiviteten på høyresiden. Hennes 1-1 scoring var det første i en rekke av flotte mål. Et langt og presist fremspill ble kontrollert satt inn i hjørnet.


Ett av fire stolpeskudd for Liungen. Foro: Rune Elven

Allerede før Når Ingunn Sørum gjør 2-1 har vi på følelsen at Liungen har funnet tilbake til vinneroppskriften. Når Hanne Teigstad skyter i tverrliggeren er er det bare ett av Liungns fem langskudd. Laget vinner duellene og pasningene kommer ut til kantene. Hele laget gjør jobben sin og Ålesundsjentene blir løpende gjennom. Et par-tre av scoringene var nesten ferdigscorede av blant andre, ja nettopp, Ingunn fra høyresida.


Sørum utlikner. Foro: Rune Elven

Guro Sandnæs, nettopp kommet hjem fra landslagsamling, hadde en flott demping i feltet, omgitt av Fortunaspillere, med etterfølgende direkteskudd som ikke ga mål. Synd, Guro! Det ble etter hvert svært store rom å løpe i.


Fortunas trener, Magne Kvalø

Fortunas trener, Magne Kvalø, med fortid som spiller i Molde, innrømmet at laget ikke var godt nok trent for å følge Liungen i andre omgang. Det bør tilføyes at Fortuna har slitt med en del skader. Noen av deres beste spillere var satt utenfor i høst. – Det derfor vært en slitso, sesong, sa Kvalø.


Keeper er solid på bærtur, åpent mål. Foro: Rune Elven

Trenerne Hasse Svanberg og Lena Tyriberget skinte om kapp med sola etter kampen.-- Men vi kan ikke spille en slik første omgang førstkommende lørdag mot Larvik, understreket de.


Mye å juble for i ettermiddag. Foro: Rune Elven


Sørum - outstanding! Foro: Rune Elven


Nr. 15 Teigstad! I passende truse for anledningen. Foro: Rune Elven

Fakta:
Liungen – Fortuna 7-1 (0-1 ved pause)
Sjanser:
Liungen: 15
Fortuna: 6

Tilskuere: ca. 100


Anne Hagen setter ballen i nettet. Foro: Rune Elven


Rønneberg debuterte for Liungen. Hun synes det var kjempemoro, selv om det ble bare noen minutter da kampen for lengst var avgjort. Rønneberg har spilt college-fotball i Missouri i USA før hun kom til Liungen. Hun roser det gode samholdet i klubben.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode