Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a53dc5bd6334d870d3cde1bd78dde4a6

Liungen – Amazon, lørdag kl. 1600:

Liungen med ny keeper

Lill Yvonne Karlsrud debuterer for Liungen på Liungenbanen på lørdag ettermiddag. Den tidligere Kolbotn-keeperen kan bli god å ha, når Liungens førstekeeper Christine Colombo Nilsen er ute på grunn av rødt kort. Amazon fra Grimstad er igjen på vei tilbake til toppen av norsk kvinnefotball etter bare ett tap i vårsesongen. Amazon regnes som en av pionerene i kvinnefotballen i Norge.

Kun tre poeng er godt nok, sier assistenttrener Hasse Svanberg. – De har en god spiss, Maureen Mmadu. (Hun har scoret 11 mål, nesten halvparten av lagets mål, red. anmerk.) Hva vet dere om Amazon? -- De er gode på dødballer og har to gode midtstoppere. Til det siste: Vi må komme rundt på kantene, sier en optimistisk Svanberg. Vi var fornøyde med 11 scoringer mot Skeid, men gjentar at de var lite fornøyde med å slippe inn 4 mål i en kamp de til grader dominerte.

Kvinnefotballen startet nettopp i Grimstad. En gjeng gymnasiaster begynte med jentefotball i juli 1970. Det var vanskelig å finne motstandere. Samme sommer stilte BUL, Oslo, opp med skijenter på laget opp til kamp i Grimstad. Hele 5000 tilskuere så kampen. I september samme år ble jentene fra Grimstad invitert av Norges Fotballforbund til forkamp på Ullevaal, da Norge møtte Sverige. Et veltrent lag med voksne jenter fra Idrettshøyskolen var motstander.

Året etter spilte det unge Grimstadlaget seg fram til kvartfinalen i den første NM-cupen for kvinner. I 1973 vant Amazon første gangen jentefotball sto på programmet i Norway-cup. Senere døde kvinnefotballen delvis hen i Amazon og Grimstad, inntil den tok seg opp på midten av åttitallet. Både Jerv og Amazon hadde mange gode jentelag. En av spillerne, Monica Knutsen, fra Jerv, gjorde stor suksess med det norske kvinnelandslaget. På nittitallet klatret Amazon opp i divisjonene, og nå er Amazon Sørlandets beste kvinnelag. I fjor ble det en tredjeplass i 1. divisjon.

Liungen lag mot Amazon: Lill Yvonne Karlsrud, Marita Kristiansen, Åshild Thorrud, Siri T. Mikalsen, Hanne Teigstad, Hege Thon, Hege Gunnerød, Merete Løvseth, Ingunn Rørum, Charlotte Granlund og Anne Hagen.

NB! Endring fra kampen (foruten ny keeper) mot Skeid: Guro Sandnæs tar en pause på 14 dager pga en pådratt hjernerystelse for en tid siden. Merete Løvseth er tilbake fra start.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode