Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 19e4a08a45291489aa9d4077ffcaeefc

Valgte seniorlag

- Konklusjon på møtet med spillere og foreldre i går kveld ble at Lier IL vil stille med ett ungt lag i samarbeid med Amazon, Asker, sier Leif Helge Røed (på bildet), leder av fotballgruppa.

- Fotballkretsen vil godta ett samarbeidslag, sier han. Laget vil i hovedsak bestå av spillere fra Lier (også tidligere liungenspillere) og fem-seks fra Amazon (noen av dem opprinnelig fra Bødalen).

Det blir et meget ungt seniorlag på Tranby. - Og det er uvanlig, sier Røed som føyer til at kvinneserien i Buskerud består av svært unge lag. Illustrerende er det at spillere over 20 år kunne ha vært samlet på ett lag.

Røed, som selv har bakgrunn som spiller på Mjøndalen på toppnivå, er lite imponert over kretsens arbeid innen kvinnefotballen. – Men nå ser det ut til at de har tatt litt tak i det, føyer han til.

Liungen IF hadde et samarbeid med Vollen med to kvinnelag i fjor. Det lyktes ikke for Lier IL og Amazon, Asker i år.

Optimistisk trener

Brede Nybråten, seniorlagets trener, har stor tro på jentefotballen i Lier. Han understreker at han vil være forsiktig med matching av femtenåringer. Fotballforbundets ting i helga vil sannsynligvis vedta at spillere som fyller 15 år i løpet av året, vil kunne spille seniorfotball. - Jeg er redd for at det kan knekke enkelte unge 15-åringer. Husk at det kan være 14 åringer som fyller 15 seint på året.  vi  Det er bedre å beholde reglene slik de er i dag, at klubbene må søke om å få benytte 15-åringer på seniorlag. I tillegg er det svært viktig å ta godt vare på de nest beste og de som trenger lang tid på å utvikle seg fysisk. Lier IL vil derfor melde på et J-16 -lag og to J 14-lag. Sistenvte lag vil bestå av jenter født i 1996 og 1997, sier Nybråten.

Han er heller ikke syndelig imponert over kretsens arbeide med kvinnefotballen. - Det er altfor mange ledere med fokus på herrefotballen. Kvinne- og herrefotballen er to idretter, sier han. Han skule gjerne ha ønsker seg flere sterke pådrivere for jentefotballen enn tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal.

- Alle klubbene i Lier bør samarbeide bedre om jentefotballen, hevder Nybråten som begrunner det med at det kke er nok spillere til mer enn ett lag i Lier i høyere årsklasser.

 

 

Forrige artikkel:Skjødesløs vedlikeholdNeste artikkel:Ikke noe med sex å gjøre
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode