Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bcd8fc2e6d4476bf12437028643ca924

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Her er Syllings lag mot Konnerud 2 mandag 24. mai:
Bak fra venstre: Monica Fossli, Tone Strøm, Caroline Elisabeth Mathiesen, Martine Bekken, Hanna Hornstuen Mathiesen, Stine Elise Lunde Svinsås, Merete Lunde, Aagot Gurandsrud, Lise H. Johansen.
Foran fra venstre: Cathrine Brandshaug, Marit Bekken Nilsen, Linda Fjellberg, Heidi Søhus Wamstad, Guro Søhus Wamstad, Sigrid Backe Skustad.


Følgende spillere var skadet og ikke med; Pia-Marie M. Høe, Heidi Bekken, Isabelle Hansen

Øyvind Nilsen jobber i kretsen med utvikling av klubbene og er opptatt av handlingsplanen til Buskerud Fotballkrets. Et av hovedmålene er å få med flere jenter. For noen år siden klarte samme Nilsen å skape et unikt fotballmiljø innen jentefotballen i Sylling, der alle foreldrene var svært gode medspillere. Senere ble laget oppløst, mye på grunn av utdannelse og flytting.

- Det som er kjempehyggelig med kvinnelaget til Sylling IF: det startet i oktober med ei trening i uka. Vi startet med sju spillere. Før seriepremieren var vi oppe i 13. Nå teller troppen 18. Behovet er der; det er bare det å lage tilbudet, så har du et lag. Alle sammen har gjort en kjempeinnsats fra oktober og frem til i dag, sier Nilsen. Fortsatt spiller de sjuer, så det blir svært mange innbyttere.
- Vi kompenserer manglende fotballerfaring med stor innsats. Jentene nøyer seg ikke bare med en trening i uka lenger; de vil trene tre ganger og gjør det også.

Kamper mot Konnerud og Liungen

Slik oppsummerer Nilsen kampen mot Konnerud;
- En meget jevn kamp hvor Sylling til slutt gikk seirende av banen; 5-4 En meget tung bane som stilte store krav til begge lag. En kamp som inneholdt alt; stort engasjement fra begge lag.
Sylling tok en rask ledelse, men ble hentet inn av Konnerud som gikk opp til 1-2. Sylling scoret like før pause. Sylling startet 2.omgang forrykende og gikk opp til 4-2. Deretter 4-3, 5-3 og til slutt 5-4.
Mål for Sylling; Tone Strøm 2, Hanna Hornstuen 1, Heidi S. Wamstad 1, Lise H. Johansen 1.

Sylling kjempet bra som lag med følgende spiller som fremhevet seg mest; Hanna Hornstuen Mathiesen, Marit Bekken Nilsen og Heidi S. Wamstad.

Tidligere i mai gjorde jentene en kjempekamp mot Liungen på Stoppen, men hjemmelaget vant fortjent 3-1.
- Vi møtte spillere som hadde mye mer fotballerfaring, men vi kompenserte det med stor innsats og bedre kondisjon. Det som er kjempehyggelig med damelaget til Sylling; startet i oktober med en trening i uka. Det var 7 spillere vi startet med. Før seriepremieren har vi blitt 13 stk. Det som var ekstra hyggelig på torsdag etter kampen mot Liungen var at det var fem nye spillere på treninga; nå teller troppen 18 --

Eventyrlig utvikling
I 1976, da NFF (Norges Fotballforbund) godkjente kvinnefotballen offisielt var det 193 lag. Kvinnelandslagets triumfer med blant annet EM-gull i 1987 (Oslo), VM-gull i 1995 (Sverige) og gull i 2000 i Sydney-OL har nok inspirert mange jenter. I 2009 var det registrert ca 110 000 jentespillere. Det er etablert 3380 nye jentelag de siste åtte årene. Antall lag fra til i dag er økt fra fem til 7154 lag. De siste sju årene er etr blitt 25 817 flere spillere, en økning på 32 prosent.

BFK (Buskerud Fotballkrets) jobber kontinuerlig for å beholde flere lag i kretsen, også med tanke på jentefotballen ved å satse på sjuerlag, hvis 11-lag er vanskelig å organisere. Det har altså Liungen og Sylling gjort, men sistnevnte klubb vil kanskje vurdere å spille 11-er hvis interessen holder seg --

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode